icon

Mám ísť na gymnázium alebo na obchodnú akadémiu?

zubrienkazubrienka
26. mar 2023

Chcem sa iba spýtať či mám skôr ísť na obchodku alebo gympl. Nerobí mi problém naučiť sa štvor stranové poznámky ale matiku ani fyziku neviem pochopit:((. Tatko mna chce dat na gymnazium. Ja by som aj isla len sa bojim tej matiky..🙂

pribinak
26. mar 2023

@zuzana76 ja bývam v BA, tu na sídlisku mame gympel, osemročný. Deti už v 5.roc tvrdo makaju aby sa dostali a ak chcú ísť z 8micky tak chodia na rôzne prípravy

Neexistuje aby sa dostal niekto kto má 3jku. Tu sa naozaj decka trasu aby sa dostali s dvojkami.
Ale je to kvalitná škola. Veľmi vysoká úroveň, to je zas rozdiel a potom nie je problém sa dostať na kvalitnú VS a nie si odkázaná na VS čudného zamerania

pribinak
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka tak ti držím palce.

Možno mama ani nie že tá nepodporuje ale nechce aby si bola sklamaná ak sa náhodou nedostanes

zuzana76
26. mar 2023

@janka_lolo a co tym chces povedat? ze ten co ma 4 je lepsi, ako ten co ma jednotky a dvojky na SS? nahoda, stastie, mozno vyslovene technicky typ a sadla mu skola, neverim na zazraky, stvorkar na ZS je jednoducho slaby

matenka
26. mar 2023

@rony2255 gymnazium Senica 162 sa hlasi a beru 63 deti, tam sa asi nedostane, v Bratislave sa s 2 nie je sanca dostat, v tomto momente pocty nepustia a je celkom jedno ci si mysli ze na to ma, ale tato cela diskusia uz je zbytocna, nakolko prihlasky uz su od 20.03. definitivne podane a nedaju sa zmenit

rony2255
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka Je to škoda, keď ťa rodič nepodporí. Ako si na tom s biológiou? Ja by som ti radila tú zdravotnú. VŠ môžeš dnes hocakú, ak na to máš financie a chuť

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@rony2255 same jednotky 🙂

aniss257
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka no vidíš, začni skutočne uvažovať nad týmto smerom. Podľa mna sa zbytocne budeš trápiť na gymnáziu a prechádzať s odretými ušami.

pribinak
26. mar 2023

@rony2255 ja nehovorím že na iné školy idu menej inteligentne deti, ale gympel je podľa mna vyslovene pre deti ktoré sú študijné typy a výslovne pachtia po vedomostiach

Potom sú deti, ktoré sú veľmi šikovne a sú flákači a ti skúšajú šťastie, buď sa podari a fajn, alebo sa nepodarí a nič sa nedeje

buberova
26. mar 2023

podľa mňa obchodná nebude vôbec tragédia 🙂 smelo do toho

janka_lolo
26. mar 2023

@zuzana76 mladšie decká boli dobré v matike, ale mali spolužiakov, ktorý dostávali 3 z milosti a šli na gympel a teraz jeden, je v MT a študuje zubné lekárstvo, ďalší je na STU na stavebnej fakulte, a na ZŠ to malo ledvom 3 z matematiky, učil ich náš sused a sám vždy hovoril, že on nechápe ako tie deti sa mohli dostať na prestížne gymnázium a keď mali stretávku po 10 rokoch a že keď rozprávali kto čo študuje on len hlavou krútil, že na základnej z milosti mali známky a teraz aké náročné VŠ študujú a popritom jeden podnikateľ, druhý praxuje v ambulancii u nášho zubára vždy keď tam prídem sa pozerám, že šak on chodil s mojimi na ZŠ a teraz ako dobre mu je, dokonca baby čo mali na ZŠ šli na zdravotnú a obe majú už aj VŠ Bc. urobenú a robia v nemocnici
nehovorím, že syn bol lepší ako ten jeho kamarát, ale som chcela poukázať na to, že aj 4 sa dokáže dostať na VŠ bez problémov, ale keďže tam nešiel tak neviem ako by to zvládal
Suseda chodila na gymnázium najskôr 8ročné a potom odišla na iné 4ročné a doučovali ju matematiku moje decká, ktoré chodili na OA a brali inak matematiku ako ona ale vedeli ju lepšie a to ona ani z nej maturovať nechcela narozdiel od tých mojich ale žiaľ nedarilo sa jej a tak prechádzala ja n 4 a dnes študuje strojárstvo a ako síce je to ťažšie povedala v niektorých predmetoch ale učí sa a tým pádom to zvláda

ivka225
26. mar 2023

Matematika na gymnaziu vobec nie je tazka. Staci uplne normalne rozmyslat. Zial, prave toto robi mnohym problemy.

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@buberova skusim tu OA. a potom Ekonomicku univerzitu v BL.

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@ivka225 mne matika isla dovtedy dokedy nam nevymenili ucitelku:(

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

dakujem za odpovede vsetkym🙂

aniss257
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka na ekonomickej je v prvom ročníku matematika.

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@aniss257 Dobre mozno je. ale verim ze ju zvladnem😃😄

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@aniss257 a mozno budem mat ucitelku ktora bude vedoet lepsie vysvetlit ucivo ako nasa 😃

aniss257
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka no dufaj, počítaj s tým, že počas strednej obchodnej vypadneš na niejaky cas od matematiky, no potom Ta to počká v prvom ročníku na VŠ.😃

janka_lolo
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka ale bacha matematika je celé 3 roky na bakalárovi na EUBA, synova priateľka je tretiačka tam a chúďa sa dosť s ňou trápi a to kým neprišla na VŠ mala 1 max. 2 na vysvedčení zo všetkého, OA samé 1 a VŠ musí chodiť na doučovania aby to zvládala, keďže je to dosť náročné a že veľa ľudí cez ňu už v prvom ročníku neprejde

janka_lolo
26. mar 2023

@aniss257 niektoré školy majú 5krát týždenne aj na OA matematiku, moje deti tak mali, aj synova priateľka

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@janka_lolo jezis tie skoly

marsmykkok
26. mar 2023

No pre mňa OA nie je výhra, má ju každá druhá baba a čo ťa akože naučí? Prstoklad, ktorý ovláda dnes každý? Alebo účtovníctvo? Keby chceš byť účtovníčka ľahko to zbúchaš kurzom. Teda ak chceš ísť na vysokú, tak skôr gymnázium. Možno zmeníš názor aj na odbor, kde pôjdeš, 4 roky sú veľa, zistíš čo ti ide a čo nie a čomu sa venovať podrobnejšie.

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@marsmykkok tak hej ale podla niektorych na ten gympl by som nemala ísť. smaozrejme je to na mne ale je lepsie ked si encham poradit

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@aniss257 no to bude peklo😂

rony2255
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka ty musíš vedieť, či sa len málo učíš, alebo ti predmety nejdú. Je dobré učiť sa priebežne a nie kvantá naraz. A hlavne musíš vedieť, čo ťa bude baviť. Ja viem, že dnes to tak už nie je, ale predstav si, že to, čo vyštuduješ, budeš robiť 40 rokov... Hlavne maj v ruke niečo, čo ti aj zaručí prácu...

zuzana76
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka v prvom rade poradit ti musia ti, ktori ta poznaju, teda rodicia, ucitelia, vychovna poradkyna, potom skoly robievaju aj testy profesionalnej orientacie, tam robia IQ test, testy osobnosti a napokon vyvodia zavery na ake povolanie sa hodis, aky si typ, takze skor tu by som si nechala poradit, nie od anonymnych tiet na modrom koniku, ktore o tebe nic nevedia.

kp7333
26. mar 2023

Ak matika nie je tvoja srdcovka, tak asi ani praca s cislami nebude to prave orechove - ekonomiu a uctovnictvo by som teda vylucila. Skus tu zdravotnu alebo pedagogicku. A potom uvidis, ci sa citis aj na VS.

elizita
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka píšeš o veterine a potom drisnes
že skúsis OA a potom EU?? Fakt nevieš čo chces. Keď budeš vedieť čo chces,je jedno akú máš školu. Stačí sa zaťať ak máš hlavu. Brat vychodil 4rocku elektrikára. Ledva ledva. Potom si spravil 2 roky sanitára a potom bakalara ošetrovateľstvo. Takže keď už budeš vedieť čo naozaj chces,dá sa to. Ale zjavne nemáš ešte ani poňatia.

luccija
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka prihlášky podávas 2, ak aj na bilingval či inú talentovku môžeš podať 4.Ked tá 3 z matematiky bola iba jedna po výmene učiteľky a nájdeš si doučovanie a zoberieš to vážne tak spravíš ešte plus výsledok z monitoru budú nejaké body k dobru.
Moja dcéra mala vždy 2 z matematiky, ale vydretu s prizmurenymi očami, lebo mala jednu dvojku okrem toho a nedali jej 3. Ju nebavila skôr bio, che, jazyky teraz v prvom ročníku na gympli má 1 naposledy mala 1 v 5 r ZS.Takze všetko je veľká náhoda ako napíšeš monitor, plus body za vysvedčenie a pod...

janka_lolo
26. mar 2023

@elizita presne ja to vidím na mojich deťoch, učili sa ako sa učili chceli ísť na VŠ, nenútila som ich do toho sami sa rozhodli, vybrali si školy kam chceli oni ísť a zvládajú to v pohode, a dokonca obaja mali na SŠ spolužiakov, ktorý sa učili lepšie ako oni ale VŠ nezvládli, lebo už to nebolo o tom ako na SŠ alebo ZŠ