icon

Mám ísť na gymnázium alebo na obchodnú akadémiu?

zubrienkazubrienka
26. mar 2023

Chcem sa iba spýtať či mám skôr ísť na obchodku alebo gympl. Nerobí mi problém naučiť sa štvor stranové poznámky ale matiku ani fyziku neviem pochopit:((. Tatko mna chce dat na gymnazium. Ja by som aj isla len sa bojim tej matiky..🙂

Strana
z4
zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@elizita Ja na veterinu chcem ísť ale na zdravotku ma mama dat nechce a z gymnazia by som isla. len sa toho gymplu bojim preto som prepla na OA😂

zubrienkazubrienka
autor
26. mar 2023

@elizita a hej je pravda ze neviem poriade co chcem

matenka
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka stale si nenapisala ako si spravila T9

kingstonka
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka v ktorom si ročníku?

aniss257
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka ak nevies poriadne akým smerom ísť ale zrovna by si rada po ukončení sš isla na vš, tak najlepšie je gymnázium pretoze budeš pripravená po všetkých stránkach. Či už si podáš prihlášku na veterinu alebo ekonómiu. No má to aj mínusy, pretože ak Ta neprijmú na výšku, alebo ju nedoštuduješ úspešne , tak z gymnázia nemáš nič.

slavomira236
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka dcera isla na ekonomicky v Bz gymka jej kamoska najlepsia z obchodnej a veru ma problem na skole z obchodnej dcera ju stale doucuje vsetko...inak moja mala celu zakladku same jednotky az na gymku mala rovno 3ky z matiky..

slavomira236
26. mar 2023

@zubrienkazubrienka veterina je tazka skola na to sa priprav...

milanpetras
Odpoveď bola odstránená
marsmykkok
27. mar 2023

@slavomira236 to áno. Plus uplatnenie, toľko veterinarov čo skončí každý rok v Košiciach a Brne určite netreba. Chce to nemalé peniaze potom na otvorenie ambulancie a koľko bude mať človek klientov je otázne. Vidím to už sama pri návšteve ambulancie, že nemajú stále klientov,.majú okná, lebo je ich veľa

kingstonka
27. mar 2023

@zubrienkazubrienka nevieme, či si už v 9. ročníku a prihlášky si si teda už podala, alebo máš ešte čas. Na tvojom mieste by som si zabezpečila doucovanie z matematiky ( zlepsis sa a budeš vedieť, či je to zmenou učiteľku,že máš horšie známky, alebo je matematika pre teba problem).

miriam11
27. mar 2023

@zubrienkazubrienka podľa známok skôr na OA

hnilk0vamaminka
20. máj 2024

@zubrienkazubrienka Ahoj, viem že píšem dosť neskoro ale ja som momentálne na gymnáziu 🙂. Trošku sa tu rozpíšem lebo verím, že keď už to nepomôže tebe, tak to pomôže budúcim študentom a študentkám s podobnou dilemou. Som v 3. ročníku, čo je asi najťažší ročník na celej škole pretože sa učíš dokopy semináre a aj normálne hodiny.
Pred pár rokmi som bola tiež v tvojej situácii a mala som podobnú dilemu. No teraz už viem, že na gymnázium patrím. Na gymnázium patrí každý ten, ktorého baví sa učiť a ten ktorý je ambiciózny resp. vie čo chce.
Prvý ročník na gymnáziu je veľké trápenie, pretože si musíš zvyknúť na úplne nový systém a že narozdiel od základnej školy sa musíš aj učiť. A ver mi, toho učenia nie je málo. Častokrát som sa snažila pochopiť matiku až do 3ej rána a o 8ej písať písomku s 3ma hodinami spánku. Môžem skonštatovať, že to nebola sranda.
Učitelia častokrát po tebe chcú úplne nezmyselné veci (napr. moja pani profesorka, ktorá nás učila ekologický predmet po nás chcela počítať emisie keby ideme napr. loďou z Británie do Nemecka..bolo to na smiech). Bohužiaľ ty ich vždy musíš splniť, pretože na tom závisí tvoja známka. Keďže si hovorila, že si na tom biedne s fyzikou a matematikou tak ťa chcem upozorniť, že matematika je 5x do týždňa a prvý polrok prvého ročníka sa preberá to, čo bolo z učiva na základných školách vyhodené. Samozrejme každý učiteľ si myslí že jeho predmet je pupok sveta, ale to máš všade....
Druhý ročník je v pohode. Lenže každý už očakáva, že vieš čo ťa baví a čo chceš robiť a tým padom si vyberáš semináre. Semináre sú extra hodiny predmetov na ktoré sa chceš zamerať a z ktorých chceš maturovať. Moje semináre sú z biológie, chémie a angličtiny.
V treťom ročníku je toho učiva kvantum a času je málo, mnoho z mojich spolužiakov je úplne vyhorených teraz a to máme ešte mesiac školy pred sebou. Učenie je každodenná záležitosť pre nás, desiatky strán dokonca. Písomky sú každý týždeň. Je toho jednoducho veľa a ten kto na toto nie je pripravený nech si radšej vyberie nejakú ľahšiu strednú školu.
Upozorňujem, že na prírodovedné predmety sa na gymnáziu kladie veľký dôraz. Hlavne na matematiku, pretože matematika je kráľovná vied ( ;) ) a neschopnosť z nej sa bude s tebou ťahať celé telo štúdium a aj na vysokej škole. Matematika nie je len na technických školách, nachádza sa dokonca aj na psychológii.
Zároveň by som chcela poznamenať, že ak si slabá v jazykoch, tak by som trošku zabrala. Na gymnáziu je povinná maturitná skúška z angličtiny B2 úroveň a zároveň sa od teba očakáva, že sa naučíš druhý cudzí jazyk na úroveň B1. Ak si na bilingválnom gymnáziu tak tvoja povinná úroveň je C1. Chémia je veľmi ťažká a spolu s fyzikou a matikou tvorí pre študentov najväčšieho strašiaka.
Na vysokú školu sa dostaneš aj bez gymnázia ale nebudeš naňho tak dobre pripravená ako keď tam pôjdeš z gymnázia. Častokrát sa stáva, že prvý rok si na vysokej škole iba opakuješ pretože máš dobré základy z gymnázia. Ale neradno ti je chodiť na gymnázium bez vysokej, to je strata času pretože svojim spôsobom nevieš nič.
Osobne, gymnázium by som nemenila a dúfam že ak sa rozhodneš pre gymnázium tak získaš lásku k učeniu a budeš dychtivá po vedomostiach ☺️ držím palce a nech nájdeš to čo ťa najviac baví.

zubrienkazubrienka
autor
20. máj 2024

@hnilk0vamaminka ahoj dakujem za radu. Je to v pohode lebo mynuly rok som bola teprv sedmacka a rodicia po mne chceli strednu tak som to riesila. Teraz uz viem ze gymnazium urcite nie je pre mna lebo ta matika sa casom este zhorsila🤗 a urcite si vyberiem lahsiu skolu ako ke gymnaziu lebo na to fakt nemam. inak prajem vela stastia tebe v skole

Strana
z4