Mám ísť so 16 ročnou dcérou za psychológom?
Ahojte mamičky, moja 16 ročná dcéra má problémy s jedením. Keď mala rok prestala Normálne jesť, začala byť extrémne vyberava, má vlastné stravovacie "pravidlá". Vyhýba sa jedlu a je len niekoľko špecifických jedál. Nedávno som sa dočítala, že to môže byť porucha príjmu potravy ARFIT. Mala by som s ňou navštíviť psychológa poprípade psychiatra alebo to mám nechat tak?
Ďakujem za rady. 🙂
@yukki Zobereš jedlo, chytíš tínedžera, vopcháš mu to do úst. Ešte tu mám jeden: nič mu nedáš kým sám nezačne jesť to čo navaríš.
No, ok. Keď myslíš.....
@gugugaga123 Tak psycholo by sa hlavne snažil prísť na koreň veci...t.j. prečo konkrétny problém vznikol. Určite jrj nepovie len...jedz!
Ako pise @ziarifka, tiez som viac nejedla jak jedla a mala som roky rokate jedla, co som proste nezjedla..a tiez presne az vekom nejak sa to zmenilo a niekde okolo 23-25rokov sa to zlomilo a uz pohode zjem jedla co som predtymze vobec...niektore veci ostali - piplanie mastneho z masa (krkovicka je peklo), nemam rada hrach zeleny a jedla z neho...ale uz to nie je taky extrem ako dovtedy bol
Teraz nevravim ze cakajte dalsich 10rokov, ozaj je lepsie vyhladat pomoc ale zas 16rokov je narocny vek a ak dcera nebude ochotna ist k lekarovi mozete si vazne narusit vas vztah ked ju budete nutit
A niektori experti tu co radia hladovanie a ine blbiny, tak nechcela by som byt ich dietatom, musi byt narocne vyrastat v takom prostredi s akymkolvek problemom

@gugugaga123 poprosím podrobný manuál, ako nasilu dostaneš jedlo do teenagera doma.