icon

Mám pustiť 15-ročnú na vatru?

8. júl 2021

Pustili by ste 15 ročnú dcéru na vatru do polnoci? Chce ísť s kamarátkami, je to za dedinou na lúke. Jej kamarátky majú večierku vtedy do polnoci, čo mi príde neskoro, ale nechcem aby odtiaľ išla sama, takže by som ju musela pustiť až dovtedy. Bojím sa aby im niekto neponúkol alkohol alebo niečo podobné. Pustili by ste vy svoju dcéru?

ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
nelca84
8. júl 2021

@bettie ako kedy, podla toho ako boli ostatne deti, zas do polnoci bol mozno parkrat. Sme na dedine, vela moznosti tu nie je, deti vecer posedavaju na ihrisku, nebudem z neho robit outsidera. Ja mu doverujem a on sa podla toho sprava. Zas keby k niecomu doslo, tak to viem skor ako pride domov... proste dedina 😉

sssss123
8. júl 2021

@ahoj88888 chúďa dieťa

haley7897
8. júl 2021

@ahoj88888 tvoje dieťa nie je chúďa a a chlap dobre vie prečo koná ako koná. Ako chlap vie ako iný chlapi myslia. Je správne, že ju ochraňuje. Bez ohľadu na to či to iný chápu.

nelca84
Autor odpoveď zmazal
ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
nelca84
8. júl 2021

@ahoj88888 len aby ta prilisna ochrana nebola kontraproduktivna... raz sa to v nej nahromadi...

ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
patka06
8. júl 2021

@ahoj88888 to si neviem ani predstaviť,pohovor s manželom, že je to hrozný nezmysel čo robí ...zakázané ovocie najviac chutí
Radšej dovoliť, mať prehľad kde je, s kým je ...ako by to mala robiť potajomky
A sociálne siete sú už dnes takmer nutnosť pre školu, nehovoriac o tom ako sa dcéra cíti medzi rovesníkmi.

gleep1
8. júl 2021

V 15 som začala chodiť na diskotéky do 4-5 rana. V 18 rokoch ma to prešlo a považovala som to za detinské. Odvtedy si radšej zacvičim a v noci regenerujem.
Neobmedzuj ju, je takmer dospelá.

haley7897
8. júl 2021

@ahoj88888 absolútne ho chápem. Sama mám dve dievčatá a ziadne diskotéky a pod ich nečaká. Sú iné spoločenské aktivity kde sa môžu stretávať s rovesníkmi. Môže to však byť pre ňu náročné ak bude jediná v okolí s takto nastaveným štandardom. Pochopí to neskôr. Ver v tomto manželovi.

nelca84
8. júl 2021

@ahoj88888 mudra, nemudra, aj ja som bola mudra, ale taketo nieco by som v takomto veku brala ako totalnu nespravodlivost. Ved to patri k veku, zazitky s priatelmi, letne veceri na lavicke pred panelakom... si nemysli, ze po tom netuzi, asi len rezignovala, tipujem, ze to uz dlho nevydrzi...

ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
nelca84
8. júl 2021

@ahoj88888 no a preco myslis, ze nema kamaratov? Sa cudujes? Fakt mi je jej luto ked si spomeniem na ten vek, take krasne obdobie v zivote cloveka...

nelca84
8. júl 2021

@ahoj88888 a preco nejde s tymi dvoma von? Ci ani to nesmie?

patka06
8. júl 2021

@ahoj88888 samozrejme no nie vždy je stretnutie možné, pri stretnutiach sú sociálne siete témou rozhovoru, ťažko si nájde priateľov ak bude "mimo diania"
Mám 15 ročnú ..nie je "závislák" od sociálnych sietí, ale používa ich
Tými zákazmi, dcére ubližujete a nie pomáhate, žiaľ obaja ak v tom manžela podporuješ.

ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
haley7897
8. júl 2021

@nelca84 veď píše, že ma 2 dobrých priateľov. To je predsa viac ako 100 známych.
Tiež úplne chápem prečo nechce sociálne siete pre teenagerku. Zrovna dnes som s kamarátkou riešila aké toxické sú. Jej dcéra je šikanovaná cez ig a fb. Chalani jej vypisovali že je "plochá ", vraj sa ma zabiť. Netušíš aké toxické sociálne siete špeciálne v rukách tennagerov sú. Fb, ig, a iné pre decko? Hellll noo

patka06
8. júl 2021

@ahoj88888 žasnem ... to nemôže myslieť vážne
Pozor, aby sa po skončení školy nezbalila a neodišla z domu, zariadila si konečne vlastný život.
Ak ho nepodporuješ, sadnite si spolu a všetko rozumne preberte, takto dcéra žiť nemôže

ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
nelca84
8. júl 2021

@ahoj88888 a s kym sa teda dcera cele prazdniny vlastne rozprava, ked je odstrihnuta aj od tych dvoch priatelov co ma v skole?

ahoj88888
Odpoveď bola odstránená
haley7897
8. júl 2021

@ahoj88888 stretne nových ludi. Nemáte priestor vytvoriť jej príležitosti kde by mohla stretnúť viac rovesníkov? Športový klub, pripadne iné záľuby, pripadne ak ste veriaci mládež vrámci farnosti (? - či ako sa to vola, prepáč neviem 🙈)

patka06
8. júl 2021

@ahoj88888 mala priateľov, mohli by ostať v kontakte ak by dcéra mohla komunikovať cez internet
Môžu sa zblížiť, ale nemusia. Dcéra by si mala vybrať sama a nie vydať sa za niekoho, koho jej otec "dohodí" lebo sa mu páči

kittykat22
8. júl 2021

@ahoj88888 o to nejde, ze jej nechcete zle. Ale ked budu mat jej rovesnici 21 tak budu mat prehlad co a ako, a budu sa vediet pohybovat vo vztahoch, spolocnosti a budu vediet odhadnut riziko ... co bude vediet tvoje dieta? A svet je plny predatorov ci uz vztahovych, sexualnych alebo este ine este lepsie sorty. Ja nepisem ze mam dieta v 15 pustit na party a neriesit co je, a kde je a nechat ju surfovat na azete. ALe sloboda v rozumnej miere je podla mna prospesna.

Ja si myslim, ze ulohou rodica je pripravit dieta na realny svet a vysvetlit mu a previest ho rozhodnutiami a situaciami. Tym, ze vsetkemu zatvoris okna sa ten svet lepsim nestane. Podla mna to co robis, je velmi nebezpecne. Sa zamiluje po usi do niekoho kto sa vam nebude pacit ... a co budes robit? Slepa, hlucha konecne slobodna. Pockaj ked zacne chlap vyuzivat vaseho dobra v svoj prospech. Dalsia vec je - chcete ju vydat? Chcete aby mala rodinu? Chcete aby si nasla dobreho muza? Ako to spravi, ked nebude vediet ako vo vztahoch?