Mám pustiť 15-ročnú na vatru?
Pustili by ste 15 ročnú dcéru na vatru do polnoci? Chce ísť s kamarátkami, je to za dedinou na lúke. Jej kamarátky majú večierku vtedy do polnoci, čo mi príde neskoro, ale nechcem aby odtiaľ išla sama, takže by som ju musela pustiť až dovtedy. Bojím sa aby im niekto neponúkol alkohol alebo niečo podobné. Pustili by ste vy svoju dcéru?
@kittykat22 z časti z tebou súhlasím. Hoci u nás nemáme povolené "randenie" a pod, je veľmi dôležité o tomto všetkom s dcérou hovoriť. Pripraviť ju na situácie ktorým bude neskôr čeliť a "vybaviť" ju vedomosťami ako s nimi naložiť.
@haley7897 ved ale tvoja dcera ma 9 rokov podla profilu. Ako moze randit? A ty si myslis, ze dokazes teoreticky naucit vztahu? 🙂
precitala som celu diskusiu a prestavam verit ze @ahoj88888 a cela ta story je realna 😀
@kittykat22 nehovorím o teoretickom učení vzťahu. Moja dcéra má momentálne 9 ale pravidlá sa nezmenia kým nebude dospelá a samostatná. V neskoršom veku samozrejme bude môcť randit, ale zase vrámci istých štandardov.
Pod tou teóriou som skôr myslela prípravu na situácie ktore môžu neskôr vyvstat a dovtedy ich nezažila. Pozri, budem viac špecifická. S týmto sa osobne stretávam často. V rodine nieje napríklad povolený (z náboženských dôvodov) sex pred svadbou. Rodičia túto tému teda s prehľadom úplne vypustia a nekomunikuju ju s dieťaťom. Co nieje dobre, lebo ak aj bude dieťa dodržiavať toto pravidlo skôr alebo neskôr sa stretne s nátlakom, od niekoho v škole a pod. Tu zrazu nieje pripravené a nevie ako zareagovať, nevie efektívne odmietnuť, komunikovať problém s dospelým atď. To je len príklad aby si mala predstavu co pod tým myslím.
@slniecko154 tiez ma uz napadlo, ze si z nas robi srandu, lebo toto je uz na diagnozu podla mna, alebo nejaka sekta alebo co
@haley7897 prepac, ale predstava ako budes viest dceru vo vztahoch, ktora ma teraz 9 rokov je scestna. Dieta sa meni a my sa menime s nim. Nevies s cim a s kym pride. To, ako si to teraz planujes, je podla mna recept na sklamanie. Ja som si tiez myslela ako dieta so mnou nebude spat v posteli, ako nebude toto a tamto ... no a uz to je. V posteli do 3 rokov, neupratuje ako ma, robi toto, robi tamto ....
@kittykat22 v com by to mal byť recept na sklamanie?
@ahoj88888 kolko tem este zalozis? prazdninova nuda? mne hned bolo jasne, ze toto nie je styl pisania dospeleho cloveka.. ale pobavila som sa aspon celkom dobre
https://www.modrykonik.sk/forum/search/?q=ahoj8...
@slniecko154 keby to aj písalo dieťa. Záleží na tom? Veď každý si môže založiť tému. Načo je dobré teraz stopovať jej aktivity na mk. Neurobila nič zlé. Však ju jednoducho preskocte.
@nelca84 prečo? Ja som napisala svoj názor. Ten mam bez ohľadu na ňu. Alebo na teba ci kohokoľvek iného. A je mi vcelku jedno ci je to dospelý človek alebo dieťa. To na veci nič nemení. Akurát nerozumiem k čomu je dobre niekoho teraz verejne zosmiesnovat. Tým skôr ak by sa jednalo o dieťa.