icon

Mám školákov, ktorých nechcem nechať samých doma počas online vyučovania

25. okt 2020

Ahojte. Zaujimalo by ma ako by ste riesili vy danu situaciu, pretoze ja uz neviem, co robit.

Mam 2 deti. 10 a 11 rokov.
Od 16.3 do 31.5 som bola na pandemickej ocr. V sucasnosti som pn so sebou od 17.9. Chcela som nastupit do prace od 9.11. Lenze nastal problem. Skoly su zavrete. Deti doma same v ziadnom pripade nenecham. Nezvladli by byt same od 5.00 do 17.00, ucit sa online, robit ulohy atd. Takze som uvazovala, ze deti dam ku rodicom. Ale dalsi problem. Rodiacia nemaju internet, pc, notebook. Cize deti by sa online uit nemohli. Myslela som ze sa vykaslem na ma vyucovanie. Lenze doslizo skoly, ze musia byt online 2 hodiny tyzdenne, co ja splnit nevirm.
Cize mi z toho vychadza ze do prace nemozem a musim ostat dalej ocr. Ale to zase bude problem v praci. Pridem o plat, budu mi kratit dovolenku. Predpokladam ze do konca roka budu skoly zavrete. Cize pridem o 4 dni dovolenky, plus plat, plus bude problem v robote, ze som tak dlho doma.
A teraz mi poradte, co robit.
Podotykam, som samozivitelka. Otec deti nijako nepomozr, ci uz financne, ci uz byt s detmi. Napisal mi ze mam zit z lasky...
Co dalej??
Vdaka za vase napady

beezmeenaa
25. okt 2020

@fokuska a ešte k autorke. Napísala som len svoje stanovisko a názor. O to tu šlo. Rozhodnúť sa musí sama. Vy môžte mat názor iný chápem.

autor
25. okt 2020

@stary_ujco akoze svoj byt mam dat do podnajmu a ja si mam najst podnajom??? To ma akoze aky zmysel. Nechapem 😳 uz len na mna cakaju s podnajmom v,, rodicovskom,, panelaku. A nechapem na co by som asi tak mala platit moj byt, hypo, a aj dalsi podnajom. Riadna sprostost

stary_ujco
25. okt 2020

No, tak vieme co je sprostosť. Už nám chyba len informacia co nie je sprostost. A odpovede na zopár ďalších otazok z môjho príspevku... Dakujem aj v mene ostatných prispievajúcich

nelca84
25. okt 2020

a nemozes dat k babke len syna s tym, ze sa dohodnes, ze nebude online, ale bude len vypracovavat nejake zadania a dcera ostane doma a ona pojde normalne online? Ked teda syn nemoze byt bez dozoru, aspon dcera nevypadne z vyucovania... zase obmedzit aj ju neni asi najstastnejsie riesenie

autor
25. okt 2020

A nikde som nenapisala ze do prace ist nechcem. Ja do prace ist chcem. Ale chcem aby sa aj deti ucili. A to same nedokazu...
Ja vidim riesenie len dat deti k rodicom, kde budu bez internetu. Samozrejme to oznamim aj v skole.
Co sa tyka internetu antik. Ten mam doma. A nebudem ho platit 2x aj u rodicoch. A okrem toho. Zavedenie internetu aj trva nejaku cas, na to ste asi nemysleli. A nemozem ho dat zaviest na 2 mesiace a potom odpojit. Lebo tiez je tam nejaka viazanost. A platit net 2x nemozem, nemam z coho

beezmeenaa
25. okt 2020

Rodičia sa ku Vám nemôžu dočasne nasťahovať?

autor
25. okt 2020

@nelca84 aj toto by bolo riesenie. To ma nenapadlo

hettinka
25. okt 2020

Existuju aj paušály bez viazanosti, ak nevezmeš zariadenie. Asi by najlepšie poradil operátor.

mm2008
25. okt 2020

Nastahovat rodicov oboch k tebe.. to sa mi vidi asi najschodnejsie . Chapem,ze otec je onko a najradsej ma svoje vsetko..ako doma ... skuste sa porozoravat.
. A teda ty obcas mozes prespat u rodicov a dom prekurit. A tiez to so skolami vidim minimalne do Vianoc ..

autor
25. okt 2020

@stary_ujco ano citas spravy ze sa nieco neda, lebo zial, neda sa. Ak mam obmedzeny rozpocet. Chces vediet kolko mam na ucte? 25 eur. Este ani pn som nedostala. Tak mi povedz teraz tvoje napady ako zaviest internet a ako sa nieco da. Si tiez v tejto situacii?? Nie. Vies lahko sa hovorize sa da. Ziadala som uz aj exa aby ostal s detmi na ocr pripadne nech mi teda da o 150 eur viac a ostanem doma. Odpoved neda, nema, neostane. Tak tazko tu nieco riesit napr. S tym netom. Cize moje jedine riesenie jeist do prace. Len som myslela ci niekoho nieco nenapadne. Akurat tak rozdelit deti este prichadza do uvahy.

autor
25. okt 2020

@mm2008 mam 2 izbovy byt, rodicia tiez. Neviem kde by sme spali

mm2008
25. okt 2020

Este ma napadlo...skus sa opytat u operatora,ci nemozes internet docasne prehodit na inu adresu ...mozno by to slo.

aniele
25. okt 2020

Okrem iných vecí je najdôležitejšia komunikácia so školou. Slušná, vecná. Aby vedeli, prečo deti prípadne meškajú s úlohami, dohodnúť pravidlá hry. Bez rozčuľovania.

mm2008
25. okt 2020

Aha..ja ze maju dom...ci to som asi inde citala..

autor
25. okt 2020

@mm2008 internet mam antik, ten sa prehodit asi neda na inu adresu. Do uvahy pripada len zaplatit detom mobilne data bez pausalu

autor
25. okt 2020

@mm2008 nie, ja aj rodicia mame byt 2 izbak

mm2008
25. okt 2020

No to asi najskor..mobilne data. A este dohoda so skolou. Ach..dost tazka doba toto...

gazpalm
25. okt 2020

Nn

bluka2
25. okt 2020

Ja to vidím tak, že si proste musíš trochu niekde požičať a zaplatiť ten internet u rodičov. Je to najekonomickejšie a najlogickejsie riešenie. Ostatné možnosti sa ti menej oplatia. Určite ti rodičia dajú alebo nejaká kamoška požičajú tých pár euro alebo zapoj fantáziu, odkiaľ ich zohnať. Nejde o tisice, ani o stovky...

autor
25. okt 2020

Po zvazovani vsetkych pre a proti som rozhodnuta nechat deti u rodicoch aj ked nebudu online. Budem kontaktovat triedne ucitelky deti a oznamim im moj problem.

Dakujem ludom, kt. mali snahu mi pomoct a poradit bez toho, aby ma osocovali ze sa mi nechce robit a ze sa neda a nemozem. Viete, lahko sa vam to hovori ked mate peniaze a ste na to dvaja. Ja o pracu prist nemozem, no nechcem aby deti prepadli.

missviolet
25. okt 2020

Preco nevaris vecer pred? Ja som vzdy varievala rodine vecer, dala do chladnicky a na druhy den na obed si kazdy ohrial. Usetrila by si aj robotu svojej mame

stary_ujco
25. okt 2020

Cize zaplatit detom mobilné dáta je riešenie, ale dať zaviesť k rodicom internet nie je, lebo na to nemas peniaze... Antik si so zavedenim dava na cas. Ale ked uz su rozvody v paneláku, tak by to kludne mohlo byť za pár dní. A nie je tam viazanosť, iba vypovedna lehota tusim 2 mesiace. Skusila si zistiť, ake wifi siete sú dostupné u rodičov v byte? Co keby niekto zo susedov poskytol heslo a dala by si mu pár eur? Navyše dnes nikto netuší dokedy budu školy zavreté globalne, dokedy ta tvoja a ci sa situacia znova na jar nezopakuje. Stale si neodpovedala na otázku, ci si to uz riešila nejako so školou. Nemas peniaze, ale na ocr teda kludne zostanes. Mas zodpovedane z coho budete žiť?

lyci
25. okt 2020

4ka ma neobmedzene data za 14€ mesacne bez viazanosti. to by ste mohli financne zvladnut. len ma horsie pokrytie, ale v KE to snad nie je problem

janula12345
25. okt 2020

Ja mam tiez pocit, ze mas stale na kazdy napad odpoved nie, neda sa. Ale mozno je to iba pocit... nie sme v tvojej situacii. Ked pises, ze mate 2i byty aj ty aj rodicia, predpokladam ze ziju aj rodicia v panelaku. Nema tam nikto wifi? Zeby ste sa spytali susesov a ak by mala dosah, by sa mohol syn pripojit? Tym padom syn u mamy na nete, dcera sama doma pripojena. Alebo syn iba u babky bez vyucby. S tymi diagnozami co si vypisala, neverim, zeby ucitelky namietali.

ivana11155
25. okt 2020

Ja by som sa skúsila porozprávať s učiteľmi či by deti neospravedlnili z online vyučovania. 2hodiny týždenne fakt nie je veľa. To by mohli oželieť a mohla by si ich dat k mame a chodiť do roboty. Napr.moje deti budú mať online 15hod týždenne, prišli s tým že je to nariadené z ministerstva. Aši je to na každej škole inak, čo je čudné.

fokuska
25. okt 2020

@beezmeenaa Reagovala som na teba lebo si ma oznacila tak to znelo ze pises mne 🙂
Drzim palce nech si na tom zdravotne co najlepsie a nech priznaju ID.

angelovka
25. okt 2020

Ten napad: poprosit susedov rodicov a heslo na wifi mi pride velmi rozumny. Za odmenu,par eur a bude to postacujuce na ucenie.skuste to.

autor
25. okt 2020

@stary_ujco mobilne data ked dam tak zaplatim za to co,, spotrebuju a nie som viazana. Kdezto antik sa plati kazdy mesiac.

autor
25. okt 2020

@stary_ujco a pisala som ze budem kontaktovat ucitelky.

fokuska
25. okt 2020

Nepotrebujes Antik za 18€ mesacne!!! V O2 mas za 3€ 1GB dat!!! A viazanost ziadnu!
A obe deti mozu byt u babky a ucit sa a ty v praci!

Stale len hladas dovody preco sa nieco neda...