Mám skoro 15 rokov a stále nemám menštruáciu
Ahojte... mám 14 rokov o chvílu 15... stále nemám menštruáciu.(pubertálne znaky už prišli) O to sa tak veľmi nebojím že by neprišla skôr sa chcem spýtať. Mám veľmi často žltý výtok a bojím sa že to je infekcia alebo niečo.. býval aj biely ale teraz už asi týždeň je žltý. ku gynekológovi sa bojim ísť🤭 viete mi s tým niako pomôcť prosím? Alebo máte nejaké skúsenosti?🙁 s maminou sa úplne o tom rozprávať nechcem...
Bože, čo by som ja za to dala v 15-tich nemať menštruáciu... ja menštruujem od jedenástich ... pokiaľ nemáš bolesti, rezáka pri močení, neriešila by som, mám kamarátky, ktoré začali menštruovať v 17-tich ... ku gynekológovi sa nemusíš báť ísť, ver, že sú oveľa horšie vyšetrenia, ako tie zospodu 🙂
@monikakominarikova
ja to nechápem 🤦♀️ čo sa tak všetky dievčatá boja chodiť ku gynekológovi alebo povedať o probléme mame? 🤦♀️ To ani k iným lekárom nechodia a doma sa nerozprávaju alebo čo? 🤦♀️
Bud rada..
@janai1 ak tvoja mamina sa o to zaujima a prebera s tebou tieto veci tak nie je o com... moja mama nie😀
@monikakominarikova baby sa boja ist na gyndu, lebo je to strach z neznámeho, ale je to nič tam ísť a hlavne dôležitá vec... véd mas uz dost rokov, aby si to chápala, predychat a sup do čakárne 😛
@taskataska taka detinska rada, podla príspevku doslova... ty nevidíš do jej vnútra, moja známa nedostala nikdy, diagnóza, nebude mať ani deti, je hlúposť niekomu tvrdiť, že je na tom tak, ako ty... len tak, podla písmenok...
Ja som dostala až ako druhacka na strednej škole..mama ma nikde nebrala, že netreba...ale my sme sa o takýchto veciach doma nebavili...keď som si našla prvého frajera, tak som akurát neustále počúvala že nepríd domov s bruchom...a nedajboch som trošku pribrala už mi chytali brucho či nie je veľké 🤦🤦preto ma ani nechceli nikde púšťať..nerada na to spomínam...😔😔
@monikakominarikova presne tvoje pocity som mala aj ja, na mna to doslo tesne pred 15. narodeninami. Bolo to na konci 8. rocnika. Jedna spoluziacka to dostala uz v 5., preto som mala pocit, ze som nejaka divna a nieco so mnou nie je v poriadku. Teraz uz viem, ze ta rozmanitost je normalna. Kazda zena sme ina. Spravidla stihlejsie a drobnejsie zeny zacinaju dozrievat neskor a vysoke a tazsie zeny skor - aj ked ani toto nemusi byt pravidlo. Ja som bola vzdy priemer. Ten zlty vytok prichadza cca 2 roky pred zaciatkom menstruacie., suvisi s dozrievanim organov. Myslim, ze u teba ide presne vsetko tak, ako ma. Tiez som sa o tych mojich obavach uprimne s maminou nerozpravala, viem len, ze ona to dostala prvy krat v 16. Teraz mam dve deti, prave v pred a pubertalnom veku, preto som im uz davnejsie povedala, nech sa nezlaknu, ak puberta pride u nich neskor ako u kamaratov, lebo aj u mna to tak bolo. Ze to budu geny a zaroven oni su obidavaja drobni. Pamatala som si, ako som sa tym ja trapila 😅
@monikakominarikova Ja som dostala prvu menstruaciu v 15, potom rok nic a normalne sa rozbehla az v 16. Takze s tymto by som sa netrapila. A co sa tyka vytoku, pokial ta nic nesvrbi a nepali, tak farba sa vie menit vplyvom hormonov.
A tiez chapem tvoju nechut ist ku gynekologovi/gynekologicke. Asi ziadna z toho nie sme nadsena, ale zmeny tam dole sa deju rychlo a nenapadne a preventivne prehliadky som naozaj dolezite.
@monikakominarikova skús ísť gynekologičke. Ani ja by som teda nechcela ísť gynekológovi😄 alebo sa proste objednaj na vyvolávačku. Mame sa o tom zdôveriť určite môžeš ona ťa nekusne.
@monikakominarikova si mi pripomenula mna.
S nasimi som sa nikdy o tychto veciach nebavila.
Ms som dostala az v 15tich,takmer presne na den narodenin.
To bola pohroma pre mna. Myslela som,ze sa mi zrutil svet. Nikdy som totiz nechcela byt babou.
Ked som dospievala,strasne ma to trapilo. Prsia mi tiez zacali rast az pred 15tinami.
Citila som sa vo svojom tele jednoducho zle.
Ked mi prva ms skoncila,cakala som,ze druha pride az o mesiac,tak by to predsa malo byt.
A prisla po 2tyzdnoch..tak som sa vyplasila.
No,nejak sok to predychala a utesila som sa,ze uz to bude ok.
Raz som sa chcela uliat zo skoly a nevedela som kam ist,tak som nabrala odvahu ku gynekologovi.
Sla som sama,nikdy by som mamu ci niekoho ineho nepoprosila. V tomto som bola dost ostychava.
Horor c.2 pre mna bolo ked som sa mala vyzliect.
Dr.sa pytala preco som prisla sama.
Tak som jej povedala,ze mama nemohla.
Vysetrila ma,ano,bolo to neprijemne na 1x ale bola som rada,ze to mam za sebou.
Hlavne,ze mam razitko v ziackej knizke 😀.
Chcem ti len povedat,neboj sa toho. Ono to pride a ver,ze ta to budr este obtazovat.
A k dr.chod. Najdi v sebe odvahu a chod na prehliadku.
Tym,ze si mlada,bude ohladuplny(plna),zalezi ci si vyberies lekara alebo lekarku.
Ja som si nevedela predstavit mat chlapa ale casom som pochopila,ze sa viac povenuje ako zena.
Cize casom som aj svoju prvu lekarku vymenila za lekara a nelutujem.