Mamy pubertiakov, to čo ste im dovolili pozerať?
Píšem sem ako mladá maminka a aj učiteľka, po nástupe do práce po 3 rokoch, som zistila že zlatý Gogo YouTuber, čo mi deti porozprávali za tých pár týždňov, tak poviem to takto, začínam sa desiť dňa keď moje dieťa vyrastie medzi takých nekontrolovateľne závislých deciek, čo len sledujú YouTube a sledujú nonstop LGBT otázky, zjavy ako nejaká "slaytinna" či čo, to by normálny človek lopatou ovalil....ja sa nestíham čudovať, čo sa to s tými detmi porobilo, oni sú úplne mimo, zmätené, na druhej strane sa pýtam ako je mozne takýto odpad produkovať???!panebože,veď to je katastra🙈🙈🙈to ako môžte svojim deťom dovoliť kukať,fuj
@vroni jasne, rodicia pubertakov trpia nedostatkom mozgovej kapacity😉
@dskjhfdlkdjhl Autorka to sem dala hlavne z pozicie UCITELKY na 2.stupni, nie ako mamicka 3r. dietatka. Zjavne jej prejde rukami v skole dost vela mladych ludi aby mohla napisat takuto vyzvu rodicom.
@silvike ver tomu, ze aj ja denne stretnem vela studentov a zaroven mam uz aj velke deti a trochu aj nadhlad.
My máme doma ročného chalaniska a ani ma nenapadlo riešiť, čo bude za XY rokov 🤷♀️🤭.
Desim sa len niektorých vecí - aku nevestu si prinesie domov, pretože podľa diskusii tu na MK ani jedna nie je spokojná so svokrou 🤣🤷♀️. Teším sa fakt 🤣.
A fakt sa obavam toho, že mu nejaká iná autorita ako ja bude vštepovat tak primitívne názory, že LGBT a veci podobne su zlé, divné... Nedajbože, niekto ho bude buzerovat/šikanovat, za to, že je iný.. Nemyslím homo... Stačí, že bude mať starý mobil, nebude mat IN tenisky...
Ale odkiaľ na toto deti chodia? Internet? Rodičia? Domácnosť?
A autorka, čo je zlé na tom, že dievča o sebe povie, že je lesba? Je to hanba? Niečo zlé? Lepšie by bolo, ak by sa za to hanbila, doma si ublizovala alebo si siahla na život, kvôli tomu, že ju spoločnosť odsudzuje?
@silvike, skutočne? Nepoznám húfy deti, ktoré by sa zdoverovali učiteľke. Skôr prišla reč na danú tému a ona sa zhrozila, kolko deti pozná nieco/niekoho, čo ona za vhodne nepovazuje
Potiaľ fajn. Ale homofobne hysterizovanie a chuť ovalovat ľudí (byť strelených) lopatami, to je ukážka hlbokej pedagogickej zručnosti.... No jo, každý máme nejaký uhol pohľadu.
Inak, ja si myslim, ze vobec nie je zle, ze deti taketo temy rozoberaju, aspon (snad) nebudu na homosexualov cumiet ako teraz poniektori a budu to brat normalne. Kazda doba prinasa ine temy a netreba hned za tym hladat tragediu.
@nykkushka
@dadis prosím pekne-PISEM po slovensky-samotne deti sa medzi sebou odsudzujúcu!!!!!Kdežto učiteľka, to majú na háku 🙈píšem to pretože to veľmi intenzívne sledujú a žijú touto témou....nepáči sa mi že
@dadis tu do mňa útočis, aká som ja, o mňa tu nejde, ja som vysporiadana a spokojná osoba, ja som len "hlas tých detí"...pochybujem, že vám to vešajú na nos.
No musime sa s tym zmierit, ze zijeme v takom svete, ktory riadia ludia vlastniaci media a tym aj obsah..je to iste hrozne ale zial je to tak vsade tento upadok, hlavne moralky. Nejde o nejake lgbtiq. Ja som zas dnes citala nieco co prekracuje zakon o tom adenochrome ci co, to je asi najhorsia vec co som citala a aj to zrejme vedia preco zverejnili...je to diabolske. Ti co si myslia, ze ich deti to neoplyvni tak sa mylia. No nastastie na kazdeho dojde a aj na tych, co nicia nevinne duse.
@vroni
Nech sa páči, pustite si mnou spomínaný YouTube kanál "slaytinna"...ak vy necítite túžbu toto ovalit lopatou, tak sme my dve mentálne nielen na inej Zemi aj priľahlých galaxiach a veru, nie toto nechcem aby ktokoľvek pozeral, nielen moje dieťa a moji žiaci, pre mňa je to príšerné, som tolerantná na homosexuálov typu Koleník ale toto určite nie, toto by malo byť zakázané🙈
@autorka ja sa tu nebudem s nikým hádať... Moj názor je taký, že deti opakujú po rodičoch, robia to čo vidia doma... Keď je rodič homofób, rasista, agresor pod, určite sa niečo z toho nalepí aj na decko...
A to, že vy ako učiteľka, to chcete riešiť, je sice fajin, ale moc toho neporiesite, kým budete takto reagovať na Alex Wortex a podobných influenserov...
Ano utocim na teba, lebo si uplne mimo realitu. Ty mas riesit problemy triedy. Toto nie je problem matiek, co tu pises, ale mas v triede sikanu, zle vztahy medzi detmi. Ze tvoja trieda pozna nejaku/nejakeho slaytinna, neznamena, ze tym ziju vsetci teenageri a ze za problemy, ktore mas v kolektive moze tato bizarna postavicka. Pokojne niekto z triedy postol video do spolocneho chatu, tak tu znalost maju. Neznamena to, ze to je vzor dnesnych deti 🙉. Ved ty o tom ani nemas prehlad.
Zaklad je ukludnit sa, lebo ak takto hystericky vystupujes pred detmi, tak maju akurat z teba srandu. Treba si s nimi o tom podebatit, ale v klude, aj ich si treba vypocut, nie hned chciet niekoho ovalit lopatou.
Inak, ta slanina ani nie je originálna. Taka slovenská Concita Wurst, akurát že nevie spievať a je vulgárna ako posledná zumpa. A to by ma rušilo podstatne viac ako detail, že je to chlap prezleceny za ženu. Nemám chuť ovalit to lopatou, skôr by som to poslala k psychiatrovi, v jednej strofe o sebe hovorí ako o chlapovi a vzápätí poeticky spieva ako je (sorry, to citujem) pica jebnuta... Ale tak isto by mi vadilo, ak by moje dieťa sledovalo Rytmusa a tam o jeho "správnej" sexuálnej orientácii nie je pochýb. Toho autorka nená chuť ovalit lopatou?
...mam prvaka na ZS a zo slovnika niektorych jeho spoluziakov a kamaratov po on line vyucovani, ci este rano pred 8h, som aj ja bola mierne zhrozena...ale mozem len povedat...aki rodicia, take deti...to uz vidno casto v skolke u tych starsich ze im daju co chcu... A druha vec...korona a on line vyucko...hodina a na pozadi si hrali hry...tak to bolo.
No dala som si námahu a vyjutubovala tu Slatinu 🤣🤣či jak si hovorí
Zaujíma ma, autorka, čo konkrétne ťa na nej serie, irituje... To, že je to chlap ale aj žena? To ako sa správa, oblieka? Alebo čo?
Pretože pokiaľ mne osobne alebo mojej rodine, priateľom niekto neublíži, nemám dôvod ani chuť ľudí ovalit palicou a pod.
az tak ostro by som sa do toho youtubera nenavazala. Ved sme ludia a ovalit niekoho lopatou lebo sa mi nepaci, je trosku cez. Videla som jeden rozhovor s nim a bez toho aby som vedela o koho ide, mal to v hlave celkom zrovnane. Ina otazka je, ako to prezentuje. Az teraz som si pozrela ake videa toci. No co na to povedat... hm u pubertakov asi dost lakave, lebo je to ine. Tu ide hlavne o to, tym deckam vsetko vysvetlovat a opakovat ako pokazeny mlyncek - rozdiel medzi YTzivotom a skutocnou realitou. Zakazovanie nicomu nepomoze, aj tak sa k takemu videu dostanu cez kamosov napriklad. A ak to nerobia rodicia, ujmy sa toho ty ako ucitel, kedze maju k tebe doveru. Ako sa hovori, komunikacia je zaklad.
No kedze som bola zvedava som si tu Slaytinu ci kt.slak vygooglila a to je teda zjav😱😱😱az neskor som pochopila ze to je vlastne chlap🙄 Kokos,kde to zijem🤯 A nie,toto jej rozhodne nedovolim sledovat,ved na TO sa ani divat neda
@komplikovana len pre info, samozrejme že ako pedagóg som profesionál a držím si zásad slušnej komunikácie, to s tou lopatou má úspech💃💃💃 je to zámer aby som zobudila rodičov!!! aké je to hrozne!!!!!áno, som ostrá, ale to preto lebo vidím čo to spravilo s tými detmi, nechcem ich hádzať do jedného vreca, to nie, no vidím že nie je normálne aby mi deti vraveli, že cítia krivdu že im rodičia nedali na výber aké chcú byť pohlavie ale im ho určili +gender+ a teraz sa cítia ukrivdene, áno aj toto sú veci čo teraz (!!!!) deti riešia, pozerajú k tomu takéto vymety a riešia dúhové vlajky....týmto žijú, o tomto sa rozpravaju...sú tu aj názory ako dobre, budú sa vedieť tolerovať, to to víš Karle, veď sa hádajú (kvôli tomuto)v tých triedach viac ako Igor s Rišom na vláde 🙈ja neviem deti riešia gender a lgbt, my dakedy ktorá sme Spice a ktorú kolektorku si vymeníme 🙈
Netuším, kto je gogo či slatina či čo, ani to nebudem gúgliť, môj malý je ešte malý, ale dosť ma zaskočil ten štýl ako si z ničoho nič vyletela a už teraz som nadšená, keď moje dieťa bude učiť niekto, kto by ovalil iného lopatou po hlave len preto, lebo je "iný".. na druhej strane, bude to asi niekto, kto sa skôr prezentuje tak, ako sa prezentuje preto, lebo sa chce predať. Ale úprimne si neviem predstaviť, ako by som to vedela zakázať, však si v pohode zriadi účet na kamošovom mobile a pod. a ja o tom ani nemusím vedieť. Skôr to vidím na sledovanie dieťaťa, dávať si väčší pozor, ako bolo treba na nás, lebo na nich vyskakujú rôzne veci najmä z netu, a asi sa s nimi o tom normálne rozprávať a vysvetľovať dookola... spomínam si, že som mala cca 13? rok 2002 či 3 asi a naši dali zaviesť konečne doma internet! Ocko sa ma vtedy spýtal, že čo si pozriem ako prvé.. a ja som sa najviac tešila na videá Happy Tree Friends, ktoré si môžem pozerať dookola (pamätníčky budú vedieť, prečo je to až morbídne :D ).
skoda ze som stratila video, kde jeden psycholog krasne vysvetlil, ze genderov (neviem ako to sklonovat) je cez 300 druhov, a pohlavi mame iba 2. To gender vzniklo z urciteho dovodu, teraz uz si nepamatam presne. V podstate ludia nemaju dobre pochopene pojmy a definice a pletu jedno cez druhe. Ostava len vysvetlovat a vysvetlovat.
@tncka presne tak!!ja to tiež odkryvam postupne.....no jednoducho to z nich kypi, keď som to postupne začala odkrývať až sa mi hlava začala točiť, dnes večer si vravím že ako sa to volá to yt čo spomínali, tuknem na to a šok ktorý mnou dospelou prešiel asi po hodine, hnev na nás dospelých že toto môže byť vo verejnom internetovom priestore, že to kukaju decká,bbrrr
No, už som nevydržala a dala do yvhľadávača.. nepoznám dnešné decká, ale ja by som skôr čakala, že si z toho skôr urobia srandu, či..?
Ked mas takyto problem v triede, nechapem, preco to neriesis tam, ale tu skaces do mamiciek, ktorych deti ani netusia o com tocis a ja tiez nie, ale dost si ma s tym tvojim vylevom ako matku 15r. vytocila 🤦♀️
Ja mám o.i. aj 13 r. dcéru. Zaujíma ju všeličo - takéto koniny našťastie nie 😀 , ale napr. čo autorka píše, že decká cítia krivdu že im rodičia nedali na výber aké chcú byť pohlavie ale im ho určili, toto by som vôbec za problém nepovažovala. Veď o týchto veciach sa hovorí v médiách celkom bežne, dokonca aj ja som to zaznamenala, a to ani TV doma nemáme, takže len čo na mňa z internetu vyskočilo. Deti kadečo zachytia, nie vždy k tomu vedia zaujať postoj a niekedy svoju zvedavosť prezentujú ako šokujúci názor - tým vyprovokujú diskusiu. Takže pokoj, je to fajn, že sa zaujímajú, treba to využiť a rozprávať sa do zblbnutia.
Ja to s deťmi robím, ale obávam sa, že kto debaty s deťmi nepraktizuje, tento príspevok k tomu nijako neprispeje...
aj ja som si tu Hruzu nasla, lebo mam len prvostupniarov zatial, ale uz spoluziaci ovladaju a pozeraju youtuberov...prvaci. Co na to povedat? Uplne prizemne je to. Deti to hltaju ako my BackstreetBoys...len tu im matu hlavy s niecim velmi dolezitym a doslova existencnym. Mladych najviac ovplyvnis, preto....len vysvetlovat a vysvetlovat a vysvetlovat. 7rocnik -8r to je max.puberta. Skola aj vychovava, tak nevidim problem nejaku diskusiu pre nich urobit v skole, ked tam je nejaky problem.
@oblecenie99 tvoj názor ti neberiem, lopata bola len nevhodná metafora na zaujatie,no je to vážne, je to zle, názor si urobíš neskôr, mne je tiež niekedy čudné keď som s malým, potom idem k o pár rokov starším deťom a vidím čo preberajú a koho sledujú a si predstavím čo sa im deje v hlavách.....ja viem že sa s mojím budem snažiť porozprávať, nasmerovať, viem že niektoré na to kašlu, no toto som napísala pre mamky, aby boli v obraze...to je všetko z mojej strany.vdaka.

@dskjhfdlkdjhl, áno, nám už zastiera mozog a zrak starecka demencia, keď máme také veľké deti.