icon

Mamy pubertiakov, to čo ste im dovolili pozerať?

23. máj 2021

Píšem sem ako mladá maminka a aj učiteľka, po nástupe do práce po 3 rokoch, som zistila že zlatý Gogo YouTuber, čo mi deti porozprávali za tých pár týždňov, tak poviem to takto, začínam sa desiť dňa keď moje dieťa vyrastie medzi takých nekontrolovateľne závislých deciek, čo len sledujú YouTube a sledujú nonstop LGBT otázky, zjavy ako nejaká "slaytinna" či čo, to by normálny človek lopatou ovalil....ja sa nestíham čudovať, čo sa to s tými detmi porobilo, oni sú úplne mimo, zmätené, na druhej strane sa pýtam ako je mozne takýto odpad produkovať???!panebože,veď to je katastra🙈🙈🙈to ako môžte svojim deťom dovoliť kukať,fuj

fineta
24. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl áno, pokojne, môžeš. 🙂 Len si zašla tou vetou o mojej zaslepenosti do osobnej roviny, preto si sa dočkala takej odpovede. 😁

Končím túto debatu a ďakujem za rôzne pohľady na vec.
Autorke prajem veľa trpezlivosti a pochopenia. Deti väčšinou zrkadlia svojich rodičov, v rodinnom zázemí nájdete mnohé odpovede na Vaše otázky. Veľa šťastia. 🍀💪

dskjhfdlkdjhl
24. máj 2021

@fineta Pozri, moj nazor (z toho, co si tu o sebe pisala) je, ze si zaslepena a tak som ho napisala a je mi uplne jedno, co si Ty o tom myslis. Taky dojem z Tvojich prispevkov mam a nemyslim si, ze som jedina. A ano, je to osobna rovina, nemam s tym problem😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
zuzicka256
24. máj 2021

@miadi netrep uz prosim. Ak si si nevsimla, moj kometar je v ovela obsirnejsej perpektive tak nevytahuj z toho co som napisala len to co ti vyhovuje. A je to pravda, dnes nemozes pomenovat veci pravymi menami. Ak som sa ta nejak dotkla tak prepac, ale nenazyvaj ludi nevzdelancami a zmier sa s tym co som napisala a respektuj to prosim. Zijes na Slovensku kde mame vsetci rovnake prava, nikto tu nikoho nejde popravit za nabozenstvo, orientaciu ani nic podobne. Tak nezvelicuj a nerob z nas zaostalych hlupakov co neobdivuju tych nestastnikov co sa nevedia zaradit. Aj keby mali vsetku podporu sveta, sami sa citia v neporiadku a castejsie bojuju so sebou samym nez s okolim, ktore ich "akoze" neprijme. Ci mame sa im vtierat na ukor tradicnosti? Len aby boli ludia co su "ini" spoko? Mam sa hanbit za to ze som vyrovnana a zijem v tradicnej harmonickej rodine len aby nahodou z toho nebol niekto smutny? To ze sa mi nieco nepaci neznamena, ze to netolerujem, ved nezijem v pralese ☝️taka Demi Lovato bola obycajna baba z davu az kym si nepresla niekolkymi odvykackami kym prisla na to ze nie je vlastne ani ona ani on, tak sa nechava oslovovat "oni" lebo nevie kto vlastne je. Isto to nesuvisi s tymi drogami...kdeze... Ale spolocnost ju priala. A?... A ze je to niekomu hnusne a je to pre nho nepochopitelne? Noa? Kto si ty aby si urcovala co je a nie je normalne?

(Len nas nezacni porovnavat so zvieracou risou prosim ''lebo jasterice su tiez homosexuali" alebo podobne bludy. Ved aj tucniaky su incestaci a "zneuzivaju deti", tak to ideme normalizovat tiez? To len na margo toho aby si zase nezvelicovala ze porovnavam hrusky s jablkami lebo neporovnavam... len obsiahlejsie konverzujem o tom kde su znesitelne hranice)

Alebo komu sa co ma alebo nema pacit? Mozes si len mysliet, tak ako ja...tak bez bojovat za prava tam kde to skutocne potrebuju a maju skutocny problem sa zaradit do spolocnosti, ktora ich odmieta a tresta. A nic sa nemeni na tom co som napisala vyssie. Ak ty si dovolujes vyjadrovat svoje vysokoliberalne nazory tak preco nie ja co som trosku konzervativnejsia?🤷 Komu tym ublizujem? Hadzem po niekom kamenom? Plujem na nich na ulici? Je mi to fuk. Trans, ci neidentifikovatelne individum z tych aktualne 73och vymyslenych pohlavi, ktore po novom mame, nech ziju ako vedia. A je male percento skutocne takto narodenych ludi. Je to skor chory trend dnes. Cim viac odveci, tym lepsie...Ale stale...normalne mi to nepride tak ma nepresviedcaj lebo nazor nezmenim. A vlastne mi ani neodpovedaj uz, lebo necakam, ze sa zhodneme. Takze mier 🍀

fineta
24. máj 2021

@dskjhfdlkdjhl
@viestta mám len iný názor a slušne som poďakovala vyssie v príspevku za tie Vaše. To je všetko, dámy. 🙂 Preto som zaslepená? 😁 No ako poviete, od Vás to prijímam. 😉

@viestta je mi síce jedno, ale Ty asi nemáš svoj život celkom v pohode. Upokojujes sa tým, že hľadáš chyby v živote iných. 🙂 Ale to je celkom choré. 😁😁

tatapipka
24. máj 2021

Poprosím zástankyne inakosti aby mi vysvetlili prečo trans muži vypadajú ako štetky a čo to hlbkovo má deťom dať? dakujem. som hnusná homofobna matka fuj fuj.

viestta
Odpoveď bola odstránená
ivca82
24. máj 2021

Mam doma dceru v puberte, nie je homofobna, skor ju zaujima, preco ma tak vela ludi problem akceptovat inakost. Tu/toho staytinnu nesleduje, no pouziva vlastny rozum. Vedieme ju k tomu, nech premysla a nesudi ludi podla jednen osoby. Nevadia jej geyovia ani lesby, vadia jej ludia, to je jedno akej sexualnej orientacie su, ktori posobia ak ty. Homofobne. Hon na carodejnice tiez viedli ludia, ktori sa bali premyslajucich zien...

ella_price
24. máj 2021

Pôsobíš ako nechutný homofób a ak by si sa trochu rozumela psychológii, zistila by si, že deti neovplyvní to, na čo sa pozerajú alebo čo hrajú, ale to k čomu sú vedení doma. Malé dieťa nevidí rozdiely v tom či je človek oranžový, fialový alebo červený, ak ale túto agresiu vidí u rodiča, ľahko sa to naučí.

kluska
24. máj 2021

trebalo by sa zbavit kusa tej naivity, ze vsetci mame byt tolerovani za to aki sme, lebo sa moze lahko stat, ze sa raz preberieme a bude uz neskoro. Ano tolerancia ma byt, ale obojstranna. Na skolach ma sa doraz davat na to, ze kazde dieta ma matku a otca, lebo to je pravda, kedze iba otec moze dat spermie a matka vajicko a ze vacsinou zije to dieta s matkou a otcom, ale stava sa, ze mame tu aj slobodnu matku, otca alebo 2 matkya 2 otcov a nie doraz hned len na lgbti komunitu, ze je to normalne a ine nazory, co s nimi? nie, nemozes mat iny nazor, proste musis ich respektovat a pomalicky sa budu vyskrtavat normalne veci ako slovicka matka a otec, chlapec a dievca, dedko a babka, budu len nejake osoby, ktore sa narodia s istymi pohlavnymi znakmi a mozu si svoj rod menit pocas svojho zivota ako sa im zachce, dokonca aj poblaznenym detom naordinovat chemicku zmenu pohlavia este pred pubertou (a tak ich zrobit neplodnymi). A tak sa jedneho dna moze stat, ze vam zaklope socialka na dvere a odoberie vam dieta pre nevhodne nazory alebo vas posle do vazenia... To je ta tolerancia damy? Alebo v ramci vyucovania sa nezrele dieta dozvie fakty, ktore ho este nezaujimaju a rodicia nemozu k tomu nic povedat, lebo to bude povinne? Kazda minca ma 2 strany, ano tolerancia k inakosti, ale aj tolerancia k inym nazorom. A inak co to dieta, ktore si nie hetero par adoptuje? nema ono pravo na otca a na matku? A z kadial inak tieto pary dostanu deti? nebudu ich odoberat niekomu? Este jedna otazka- asi ste zabudli, ze ste boli vychovavane v rodine, kde bol vzorec matka-otec a dieta ci nie? aspon vacsina to tak mala a bude to potom ok ked nase deti budu vyrastat v inej ideologii, ze je ok byt chlapec a potom aj dievca a je ok ked chlapec nosi dievcenske oblecenie a je cool ked nema otca a matku, ale nejake ine rodove bytosti? Tiez je cool ked sa chlapci hraju s babikami a dievcata s autami a pod. To je to podsuvanie inakosti vsetkym detom, to nie je o tolerancii, to je o hlbokej netolerancii zo strany inakosti spravit na svoj obraz aj inych tak, zeby ta inakost sa brala ako nieco normalne a to co bolo predtym normalne, aby sa bralo ako nieco fuj, co sa nema robit a co nie je cool a je spolocnostou odsudzovane. Treba sa zobudit zo sna.

kluska
24. máj 2021

@ella_price ale ovplyvni deti velmi to v akej ideologii budu vyrastat doma a v skolke, skole, kde budu vacsinu dna. ked sa im to bude vsade podsuvat, ze je to normalne, ze chlapci sa hraju s babikami, ze mozu si vybrat pohlavie a ze je normalne ked rodina ma rodica 1 a rodica 2 nezavisle od pohlavia, tak ano, mame tu dieta, ktore nevie kto je a kde patri

ella_price
24. máj 2021

@kluska Pokial viem, tieto veci sa väčšinou preberajú na internete a nepoznám žiadnu školu alebo škôlku, kde by deťom prezentovali vo veľkom homosexualne páry alebo zmeny pohlavia.
Ani ja nie som za dúhové pochody, kde sa oblečú jak poslední úchyláci (nech bojujú za svoje práva normálne) a tiež som za to, že máme len dve pohlavia a už keď niekto chce zmenu, vidí to ten rodič už od malička na dieťati a nie, že sa zobudím a poviem si, tak teraz sa cítim jak chlap, tak sa preoperujem lebo je to IN. Tieto veci potom vzbudzujú u ostaných nenávisť a odpor a komunita, ktorá na seba nechcela upozorňovať zrazu čelí šikane a nenávisti. Taktiež sa o tom viac hovorí, pretože pomaly každý Netflix seriál či film musí byť “korektný” a mať v snímke aspoň jedného černocha či LGBT.

tatapipka
24. máj 2021

Pekné čítanie pre všetkých WOKE https://www.postoj.sk/77885/novy-clanok?fbclid=... a ak ste woke predpokladám, že viac ako 5 riadkov is too much tak prilepujem:
Aké iné zámená okrem „on“ a „ona“ môžete mať?
„Zhe/zhim“, čo sa ani nedá poriadne preložiť do slovenčiny alebo pomnožné „they/them“ (oni/ich). Kto sa tak cíti, môže ich pre seba používať, s tým, že od ostatných sa očakáva, že ich v komunikácii s touto osobou budú používať tiež. Ak to nerobíte, máte problém.
Teraz letia všelijaké etnické veci, musíte rešpektovať rôzne exotické kultúry, ktoré sú miláčikmi progresívnej elity. No asi neprekvapí, že pri všetkom tomto dôraze, aby sa členovia istých skupín necítili dotknutí, sa málokto obťažoval naučiť, ako sa správne vyslovuje moje priezvisko. No ak som ja niekoho opravil, keď ho vyslovil nesprávne, bola to mikroagresia – akurát z mojej strany.

ivca82
24. máj 2021

@kluska vies, odhliadnuc od sexualnej orientacie, mame problem s rasovou neznasanlivostou, urcite si postrehla, ze cernosi boli kedysi otrokmi, zeny nemali pravo na svoj nazor, dokonca vzdelanie zien bolo poburujuce, postihnute dieta je aj teraz vnimane ako neziaduce v spolocnosti deti, ktore su zdrave. Zmenit to mozu len ludia a je uplne jedno aku maju orientaciu.

kluska
24. máj 2021

@ella_price lgbti propaguje genderizmus vo velkom, to je ten istanbulsky dohovor, ktory tu nam stale chcu pretlacit. Tieto veci vsetky co som pisala maju v plane a to sa v krajine, kde zijem, uz dostava do skolskeho systemu od septembra. Zacina to nevinne a ciel je takyto.

kluska
24. máj 2021

@ivca82 za vsetkym treba hladat nieco ine, nie kazdy ma dobry charakter a mysli takto. Isto nie lgbti propaganda. Co sa tyka rasizmu, ano vieme o cernochoch, ale nehovori sa o rasizme inom, ze rasisti su naopak cierni a biely su ti co im je ublizovane. Takto to je v krajinach, kde je cierne obyvatelstvo. takisto neviete o bielych otrokoch, neboli len cierni, ale o tom sa nerozprava, je nam podsuvane, ze rasisti mozu byt len bieli a nenavist voci bielym neexistuje? V minulosti boli bieli otroci pravi iri napr, bieli, rysavi s pehami, nic cierne na nich nenajdete a mali hodnotu nizsiu ako pes, dokonca cierni otroci mali vyssiu hodnotu ako tito biely.

ivca82
24. máj 2021

@kluska chlapci sa hraju aj s kuchynkami, nie len s babikami. A dievcata s autickami tiez uplne bezne. Och a ja som parala brucha plysakom mojej sestre. Nechcela som byt vrahyna, len som chcela vediet, ako to funguje v tele. Ak zacnes zakazovat dievcatu hrat sa s autickami, urcite to bude to, po com bude najviac tuzit. Prave tym, ze s toho robime dramu spustame nenavist. Ani duhovy pride nie je v poriadku. No tak robime pochody za rodinu. A zase len my ludia sirime nenavist dalej.

ella_price
24. máj 2021

@kluska Začni žiť trochu mimo realitu a konšpirácie Facebookových článkov.

kluska
24. máj 2021

@ella_price zijem v irsku, tato info je priamo od nich, oni si svoju historiu pamataju na rozdiel od niekoho

kluska
24. máj 2021

@ivca82 to nie je o tom, aj moj syn si kupil ruzove lietadlo, hral sa s dievcatkami a aj babiku mal par krat, ale vie, ze su to hracky dievcatiek

ivca82
24. máj 2021

@kluska to ano, mas pravdu. Cernochov som pouzila ako priklad z minulosti. Ked som sa o tom rozpravala s mojou 13 rocnou dcerou, tiez som jej povedala, ze su veci, ktore su v nas hlboko zakorenene. A zial aj ja si dam podvedome k telu blizsie kabelku, ked za mnou stoji rom. No tiez ked za mnou stoji niekto "biely" a tiahne s neho ako zo suda, i ked v tomto druhom pripade to ako predsudok neberiem.

ella_price
24. máj 2021

@kluska Tak keď to tvoj chlapec vie a s ním aj milión dalších detí, čoho sa tak strašne bojíš? O čom to teda je? Ak teraz napíšeš, že sa bojíš, že LGBT komunita sem pretlačí svoje názory, tak podľa tejto logiky by ich mala byť teda väčšina než “normálnych” ľudí. Teda ostatní sa nevedia ozvať?

ivca82
24. máj 2021

@kluska moje dievcata sa napriklad nesmeli hrat s hrackarskymi zbranami, nie preto, ze su chlapcenske, no preto, ze si pamatam tetovanie mojho starkeho z koncentraku. Nie je spravne nasilu pretlacat ideologiu lgbti, aj v tejto komunite su ludia, co siria nenavist, rovnako ako v heterosexualnej spolocnosti.No prevazna vacsina zije slusny zivot. Preto si myslim, ze je dolezite neutocit a nesudit a nepodporovat sirenie nenavisti. Tak utocne ma mna posobil prispevok autorky.

tatapipka
24. máj 2021

@ella_price pojem mlčiaca väčšina ti niečo hovorí? :DD..mrkni na ten článok čo som pridala vyššie. V USA Slovák - skúsenosti z Kolumbijskej univerzity. Viem, povieš si, zaprdené Slovensko, to sem ani nepríde a ak aj tak už budem mať 120 rokov, ale...

att123
Odpoveď bola odstránená
ella_price
24. máj 2021

@tatapipka Aha, ty sa určite do hĺbky rozumieš tejto problematike. Čakám ešte koľko homofóbiek sa tu vyjadrí.

ella_price
24. máj 2021

@att123 Vtipné, že pred x rokmi nikto necekol ani slovo a dnes je každý odborník, politológ a vývojový poradca. Vždy tu tí ľudia budú a boli a ostatní sa môžu rozčuľovať a argumentovať koľko len budú chcieť.

tatapipka
24. máj 2021

@att123 áno, aj ja budem akceptovať ak bude môj syn gay. S úplným kľudom. Nebudem však akceptovať ak sa bude chcieť prezliekať za štetku. Ak sa bude chcieť podrobiť operácii, nech sa páči, ale vypadaj ako žena ked sa tak cítiš, nie ako štetka, čo vy to proste nevidíte ten rozdiel?? ja to nechápem...a to nehovorím o nebinárnych a neviem akých, ktorí sa napr. dva krát do týždňa cítia ako žena s penisom, tri krát do týždňa ako muž s vagínou a ostatné dni sú "oni" a ak ho v pondelok zle nazveš, tak sa urazí...ty si fakt myslíš že je to iba o LaG? keby to ostalo iba pri teplých normálnych ludoch tak to všeci chápeme, haloo...to TIQ+ je pre mna totálna márnivosť a úchylka.

ella_price
24. máj 2021

@tatapipka Asi si riadne teda nečítala čo som sem písala a teba zaujíma jedine to, že sa niekto oblečie jak posledná štetka? To robí aj Plačková a jej podobných je tu čím ďalej tým viac.

att123
Odpoveď bola odstránená