Máte výsledky z prijímačiek na strednú školu?
Ahojte mamičky.
Máte už výsledky prijímacích skušok na stredné? Ako vaše deti dopadli? Spokojnosť? Alebo ešte čakáte?
@kaktusik007 u nas tiez nic, PS spravila ale vela deti bolo lepsich 😊 ale s tym sme viac menej pocitali.
Náš to dal na všetkých 4 školách ✊️ Strašně som to prožívala.Mame neskutočnú radosť 🎉🎊🧨
Moju prijali na bilingválne gymnázium anglické a aj na obchodnu akadémiu bilingválnu a teraz sa nevie rozhodnúť to je ten väčší problém.
@simoli Velmi zalezi, ake ma slecna plany do buducnosti. Ak chce ist na medicinu, farmaciu, veterinu a pod, tak ano, uplne suhlasim, nech ide na gymnazium. Ale ak nema v plane a nechce ist na VS, potom moze byt lepsia moznost mat v ruke "remeslo" z OA. Rovnako moze ist z OA na vysoku na ekonomiu napr.
@mima22 ako uz pisali, zalezi na tom ake ma plany do buducna. Gymnazium ma vyhodu v tom ze sa dalej mozes rozhodnut akym smerom sa uberies pri VS. Ja si myslim ale ze na gymnazium by mali ist deti ktore su naozaj studijny a cielavedomy typ. A aj tu je to take diskutabilne. Ak nepojde dalej na VS, stat sa moze hocico, nema absolutne nic v rukach. A zamestnat sa potom len s vystudovanym gymplom je velky problem. Ale ono je to ako s ciselnou loteriou pri tych vyberoch strednych skol, keby clovek vedel co by bolo najlepsie pre tie decka. Z mojho okolia co mam odpozorovane tak 70% ludi robi uplne nieco ine ako povodne vystudoval. Na VS sa pri prijimackach nehladi na to aku strednu skolu si vystudoval. Mam kamarata ktory z elektrotechnickej priemyslovky vystudoval medicinu. Tiez mame dilemu, dcera si dala zdravotnu a gymnazium. Po vystudovani zdravotnej je hned zamestnatelna. Ja mam stale v hlave to, ze som poznam vela gymnazistov s nedokoncenymi VS a robia predavacov, alebo v gastre. Ale znovu je to individualne a zalezi od tej danej osoby. Dnes je kopec moznosti ak neklapne VS su rozne kurzy, postgradualne studia etc...
Dcéra robila prijímačky na stredné školy
v Trenčíne. Najprv robila prijímačky na OA, skúšky spravila , ale z nedostatku kapacity miest ju nezobrali.
Potom robila prijímačky na dopravnú školu, 17.5. nám zavolali, že skúšky spravila a že ju berú na školu.
15.5. som bola osobne prevziať rozhodnutie o neprijatí na OA a zároveň som podala odvolanie.
20.5. mi volali z OA, že dcéru berú na odvolanie na ich školu a či máme ešte záujem .
Až dnes večer som cez edupage išla potvrdiť záväzné prijatie na školu , dcéra chcela ísť na OA, tak som jej to potvrdila .
Do 22.5. treba nahlásiť nástup do školy .
@sandra19860 moju dcéru prijali na 3 školy. Obchodná akadémia Trenčín aj obchodná akadémia Trenčín bilingválne a gymnázium tiež bilingválne. Na obchodnú bola prijatá bez skúšok spravila dobre monitor. Uvidíme co bude po gympli. Jazyky ju bavia najviac
@mima22 a kam nastupuje? syn ide na sturak na bilingval, tak ze ci budu spoluziaci ;)
Ahojte, uz mate vysledok z odvolania? My sme podali na Polygraficku .. a stale nic ..
Baby, moze sa realne stat, ze sa dieta ani po odvolaniach nedostane ani na jednu skolu a bude musiet ist v juni na dalsie prijimacky? Alebo sa to nejak utrasie, poposuva a dostanu sa vsetci teraz v maji?
@beloved môže sa stať..nam sa to v rodine stalo..bude musieť dať na novo prihlášku na druhé kolo prijímačiek
@kacenocka2 Aha, lebo som si prave myslela, ze ked si niektore deti dali aj 3, 4 prihlasky a nastupit realne mozu len na jednu skolu, ze sa teraz pouvolnuje vela miest a poposuva sa to tak, ze sa dostane na kazdeho. Moje obidve dcery boli nastastie teraz prijate, uz sme aj potvrdili nastup, tak nemusime nic riesit a nad tymto som sa zamyslala prave preto, ze tu maminky cakaju netrpezlivo na vysledky odvolania.
@beloved bolo im povedané že výchovný poradca si stiahne po 22.5 voľné miesta a podla toho si má vybrať školu a dať prihlášku
@kaktusik007 moja ide do banoviec na bilingválne gymnázium

@bulaby jop, vysledky z metodky boli skor na stranke ako v edupage... u nas nic, ale to je fuk, aj tak to bola zalozna skola 🙂 vy ako?