icon

Máte výsledky z prijímačiek na strednú školu?

arcenciell
13. máj 2024

Ahojte mamičky.
Máte už výsledky prijímacích skušok na stredné? Ako vaše deti dopadli? Spokojnosť? Alebo ešte čakáte?

kaktusik007
17. máj 2024

@bulaby jop, vysledky z metodky boli skor na stranke ako v edupage... u nas nic, ale to je fuk, aj tak to bola zalozna skola 🙂 vy ako?

mondolina
Autor odpoveď zmazal
bulaby
17. máj 2024

@kaktusik007 u nas tiez nic, PS spravila ale vela deti bolo lepsich 😊 ale s tym sme viac menej pocitali.

magduska2
17. máj 2024

Náš to dal na všetkých 4 školách ✊️ Strašně som to prožívala.Mame neskutočnú radosť 🎉🎊🧨

mima22
18. máj 2024

Moju prijali na bilingválne gymnázium anglické a aj na obchodnu akadémiu bilingválnu a teraz sa nevie rozhodnúť to je ten väčší problém.

simoli
18. máj 2024

@mima22 gymnazium...nie je moc sa o com rozhodovať, zisk z obchodnej nie je žiadny..riešili sme to pred rokom...zobrali ho na tri a tiež gymn a Bill OA. Gymn ma väčšie bonusy

beloved
18. máj 2024

@mima22 Ake ma plany po strednej skole, chce ist na VS? Ak ano, na aku? Podla toho nech si vybera strednu skolu. Ak nema v plane ist na vysoku, vybrala by som radsej OA.

beloved
18. máj 2024

@simoli Zisk z OA nie je ziadny? To je naozaj obdivuhodny nazor, preto je tam taky natresk, ze ta skola nikomu nic neda 🙈

simoli
18. máj 2024

@beloved myslela som v porovnaní s bil gymn. Samozrejme ze škola je skvelá sama o sebe. Aj môj bol na prijímačkach na Dudovej, inak by tam nešiel samozrejme keby som si myslela ze to nie je dobra škola...

beloved
18. máj 2024

@simoli Velmi zalezi, ake ma slecna plany do buducnosti. Ak chce ist na medicinu, farmaciu, veterinu a pod, tak ano, uplne suhlasim, nech ide na gymnazium. Ale ak nema v plane a nechce ist na VS, potom moze byt lepsia moznost mat v ruke "remeslo" z OA. Rovnako moze ist z OA na vysoku na ekonomiu napr.

simoli
18. máj 2024

@beloved v každom prípade a úprimne, rešpektujem tvoj názor 😊 ja mam iný, a to je v absolútnom poriadku 😊

mima22
18. máj 2024

@beloved nevie ani sama čo budw chcieť robiť o 5 rokov.

bulaby
18. máj 2024

@mima22 ako uz pisali, zalezi na tom ake ma plany do buducna. Gymnazium ma vyhodu v tom ze sa dalej mozes rozhodnut akym smerom sa uberies pri VS. Ja si myslim ale ze na gymnazium by mali ist deti ktore su naozaj studijny a cielavedomy typ. A aj tu je to take diskutabilne. Ak nepojde dalej na VS, stat sa moze hocico, nema absolutne nic v rukach. A zamestnat sa potom len s vystudovanym gymplom je velky problem. Ale ono je to ako s ciselnou loteriou pri tych vyberoch strednych skol, keby clovek vedel co by bolo najlepsie pre tie decka. Z mojho okolia co mam odpozorovane tak 70% ludi robi uplne nieco ine ako povodne vystudoval. Na VS sa pri prijimackach nehladi na to aku strednu skolu si vystudoval. Mam kamarata ktory z elektrotechnickej priemyslovky vystudoval medicinu. Tiez mame dilemu, dcera si dala zdravotnu a gymnazium. Po vystudovani zdravotnej je hned zamestnatelna. Ja mam stale v hlave to, ze som poznam vela gymnazistov s nedokoncenymi VS a robia predavacov, alebo v gastre. Ale znovu je to individualne a zalezi od tej danej osoby. Dnes je kopec moznosti ak neklapne VS su rozne kurzy, postgradualne studia etc...

sandra19860
21. máj 2024

Dcéra robila prijímačky na stredné školy
v Trenčíne. Najprv robila prijímačky na OA, skúšky spravila , ale z nedostatku kapacity miest ju nezobrali.

Potom robila prijímačky na dopravnú školu, 17.5. nám zavolali, že skúšky spravila a že ju berú na školu.

15.5. som bola osobne prevziať rozhodnutie o neprijatí na OA a zároveň som podala odvolanie.

20.5. mi volali z OA, že dcéru berú na odvolanie na ich školu a či máme ešte záujem .

Až dnes večer som cez edupage išla potvrdiť záväzné prijatie na školu , dcéra chcela ísť na OA, tak som jej to potvrdila .

Do 22.5. treba nahlásiť nástup do školy .

mima22
22. máj 2024

@sandra19860 moju dcéru prijali na 3 školy. Obchodná akadémia Trenčín aj obchodná akadémia Trenčín bilingválne a gymnázium tiež bilingválne. Na obchodnú bola prijatá bez skúšok spravila dobre monitor. Uvidíme co bude po gympli. Jazyky ju bavia najviac

kaktusik007
22. máj 2024

@mima22 a kam nastupuje? syn ide na sturak na bilingval, tak ze ci budu spoluziaci ;)

maatuulka
22. máj 2024

Ahojte, uz mate vysledok z odvolania? My sme podali na Polygraficku .. a stale nic ..

terina25
22. máj 2024

@maatuulka z jednej sme boli hned prijaty a druhu stale cakame

5ka25
22. máj 2024

@maatuulka z Tokajickej vam nevolali na odvolanie? Nam uz ano

beloved
22. máj 2024

Baby, moze sa realne stat, ze sa dieta ani po odvolaniach nedostane ani na jednu skolu a bude musiet ist v juni na dalsie prijimacky? Alebo sa to nejak utrasie, poposuva a dostanu sa vsetci teraz v maji?

kacenocka2
22. máj 2024

@beloved môže sa stať..nam sa to v rodine stalo..bude musieť dať na novo prihlášku na druhé kolo prijímačiek

beloved
22. máj 2024

@kacenocka2 Aha, lebo som si prave myslela, ze ked si niektore deti dali aj 3, 4 prihlasky a nastupit realne mozu len na jednu skolu, ze sa teraz pouvolnuje vela miest a poposuva sa to tak, ze sa dostane na kazdeho. Moje obidve dcery boli nastastie teraz prijate, uz sme aj potvrdili nastup, tak nemusime nic riesit a nad tymto som sa zamyslala prave preto, ze tu maminky cakaju netrpezlivo na vysledky odvolania.

kacenocka2
22. máj 2024

@beloved bolo im povedané že výchovný poradca si stiahne po 22.5 voľné miesta a podla toho si má vybrať školu a dať prihlášku

maatuulka
22. máj 2024

@5ka25 na Tokajicku sme ani nedavali odvolanie, prijali ju na Sklenarovu a odvolanie sme dali iba na Polygraficku. Odtial mi dnes pisali na Edupage ze ju prijmaju na zaklade odvolania 🙂 takze vytuzena skola vysla 🙂

6mia6
22. máj 2024

@beloved u nás vyzerá že syn sa nedostane nikam. A neviem si teraz reálne predstaviť aký typ škôl otvorí druhé kolo. 😪 Skúšky spravil ale zaúradoval asi stres alebo čo lebo má výborné výsledky ale skúšky jednoducho nezvládol a mám trochu obavy či vôbec to druhé kolo zvládne.

luxus10
22. máj 2024

@maatuulka ta polygraficka, to je dobra skola?

maatuulka
22. máj 2024

@luxus10 podla mna je. No ja mam zaujaty nazor kedze som tam chodila aj ja.. hlavne dceru bavi kreslenie, tvorba editacia fotiek, videi, praca v adobe atd atd cize pre nu to bola prva volba.

beloved
22. máj 2024

@6mia6 To mi je luto, ale treba verit, ze aspon na to odvolanie sa podari. Drzim vam silno palce a myslim na vas ❤

beloved
22. máj 2024

@6mia6 Toto aj mna zaujima, ze ktore skoly budu hlasit volne miesta. Ale tie vychytene, ako gymnazia, obchodne, hotelovky, zdravotky asi nie, tie sa zaplnia teraz v prvom kole

mima22
22. máj 2024

@kaktusik007 moja ide do banoviec na bilingválne gymnázium