icon

Mladé baby s vysokou nadváhou

19. okt 2022

Preco ich je coraz viac a viac?
Preco ich tolko pribuda uz medzi mladymi dospievajucimi dievcatami ktore maju len 13-16 rokov?
Je snad na Slovensku presadzovany trend krasy Obezita a tucnota?
Je na slovensku presadzovany trend stravovania Tlac do seba co najviac a co najcastejsie aby si mala cici rici a bola krv a mlieko?
Vsimam si ked chodim do barov, kaviarni, restik, podujatia alebo len tak sedim niekde na nemesti ci na ulici na lavicke ako nase slovenske devy a zeny neskutocne tucneju. Ako ich drieky a spodne ale aj horne partie naberaju vzhlad pneumatik.
A najviac ma zaraza ako mi hovoril jeden kamos ktory uci telesnu na strednej skole ze neskutecne nase dievcata pohybovo zleniveli. Ze nedokazu ani sportovat. Nevedia sa splhat, nevedia vytrvalostne bezat napr. 5 minut vkuse, nevedia urobit kotul vpred. Su neohybne a usadene v com im brania ich silne stehna, objemne zadky a prsia. Len sa smial ze ked tie dievcata otehotneju raz ake proporcie este naberu. :D
Ja sa len pytam, kde sa nabral ten trend preberania? Preco matky svoje dcery a okolie tlaci do toho ze zena ma vyzerat ako socha Venuse?
Uvedomujete si dievcata a zeny ze tucne telo prinasa so sebou kopu ochoreni?

Strana
z3
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
liusa82
19. okt 2022

aj ja si to všímam.Vela krát chodím okolo stredných škôl a aké baby odtial vychádzajú des a hruza.Ja mám síce 33 rokov ale keby mi utnú som v momente na zemi 😀 na prstoch jednej ruky sa dalo spočítať kolko báb s normálnou postavou vyšlo z budovy školy.A podobné stretám aj v meste máš pravdu

inana11
19. okt 2022

A teraz si to tu tie tučné prečítajú,hlboko sa nad sebou zamyslia a hneď začnú chudnúť,zdravo sa stravovať a cvicit😃👏
A ak nevies prečo to je,tak podľa mna je to vyváženosťou rodicov ktorý sa nahanaju za robotou a svojimi potrebami a na potreby deti kaslu,prevezú ich kamkoľvek len aby sa nehýbali,nechaju ich kukat telku,sedieť nad mobilmi,ešte prinajlepšom nad knihami a pohyb ziadny,mamy navaris to čo je rychle a zdravé byt nemusi . A tu sa to berie🤷‍♀️

barborachors
19. okt 2022

pretoze sa zrodil novy kult krasy Kim Kardasian a preto papame a papame... a osi driek si vyrobis aj apkou.. tak naco sa obmedzovat?

syslik81
19. okt 2022

ja osobne som chuda cely zivot a kamaratka chuda poriadne ani neje ..chodi na tury snazi s a hold je mala a buclata .. nieje vyzrata ale je taka ako jej mama .. a moze sa aj na hlavu postavit .. a ma sa dret v posilke ? prepac- neodsudzuj . nevies co za obezitou je .. u niekoho ano strava a zly zivotny styl ale u inych zdravie dedicnost .. zly metabolizmus.. pricin je vela ... ale je pravda ze kedysi ludia nesedeli za tv a pc a nepozerali si ako kto vyzera.. mali dost svojich starosti a nestarali sa o druhych- lebo ty obezny tu boli su a budu ..

alzbeta311
19. okt 2022

Ja sa s tým stretávam tiež veľmi často a čím tucnejsia tym obtiahnutejsie a kratsie veci na sebe nasukane 🥴 kadeake crop topy leginy zarezane v zadkoch az na to ze nemaju 50 kg ale 100.

terry658
19. okt 2022

Môžem písať len za mňa samú. Už 10 rokov bojujem s obezitou. U mňa je to v podstate kompulzivne prejedanie. Chodím na mitingy a snažím sa riešiť svoju psychiku, ale stačí, že málo spím, deti ochorejú, v práci je toho veľa a moja dieta je v troskách. Pritom sa hýbem, športujem. No šport veľmi nepomôže, keď človek nerieši stravu. Sama neviem, či sa mi niekedy nad tým podarí vyhrať. Zbavila som sa už závislosti na cigaretach tak snáď sa mi aj toto raz podarí.
Nie je to o nevedomosti. Viem, ktoré potraviny a v akom množstve sú pre mňa vhodné alr nie som schopná to tak udržať iba kvôli tomu, že jedlo mi dáva to, čo nezažívam v živote. Pohodu, pokoj, radosť, chvíľku len sama pre seba, je tu pre mňa vždy a môžem si vybrať a ovplyvniť aspoň jednu jedinú stránku môjho života, keď všetko ostatné padá a je neisté.

muzik
19. okt 2022

Nepáči sa mi toto odsudzovanie. Ja sa za chudou ani neobzriem, mám rád proste oblé krivky. Keď je žena plnšia, priťahuje ma oveľa viac. Samozrejme, nepíšem o morbídnej obezite. Ale nevidím dôvod, prečo by si mladá žena nemohla dať napríklad obtiahnuté rifle, alebo legíny, keď má kila naviac. Ženy, pri všetkej úcte, ženskú krásu proste nemôžete hodnotiť, lebo ste ženy. Nemyslím to v zlom, ale nechajte na "trh", či má dopyt po plnších krivkách. 🙂 Mier s vami :D

dskjhfdlkdjhl
19. okt 2022

Mna by vazne zaujimalo, co autorka touto diskusiou sleduje. Ci si nebodaj mysli, ze to niecomu pomoze, alebo sa len tak trochu nudi a chce podebatit. Mna napr. ovela viac rozculuje, ze sa medzi ludmi siri take obycajne sproste buranstvo a v podstate nedovzdelanost. Akurat neviem, co je teraz horsie, ci ta hmotnost navyse, alebo absentujuca slusnost a rozum.

caroline_
19. okt 2022

@muzik ja suhlasim, a mam v okoli muzov, ktori tiez idu na plnsie baby...

muzik
19. okt 2022

@caroline_ Jednu takú som si vzal za manželku a stále obdivujem jej krásu. Ale to nevie oceniť každý.

apolka77
19. okt 2022

Určite to nie je trend len u mladých dievčat celkovo je obezita problémom v celom svete. Prečo? Čo nechodis do potravín a nevidíš že polovica tovaru sú sladkosti, polotovary,údeniny atď atď...jasne každý si môže vybrať či to kúpi, nekúpi ale sú štúdie kde je dokázané že obezita je chorobou chudobných...prečo asi. Zas porozmýšľaj.
Ja mám napr.17 ročnú slečnu na gymply a je krásna štíhla a keď pozerám fotky z triedy nemajú ani jedno dievča ktoré by malo nejakú výraznú nadváhu nebodaj obezitu. Všetky sú pekné štíhle. Chlapci tak isto, väčšina v posilke uznávaju zas kult tela čo je druhý extrém.
Je veľmi ťažké docieliť rovnováhu . Ak by to bolo také ľahké chodíme všetci vysmiaty, šťastný a krásny a s ideál váhou.
Ešte ty ukáž aká si krásna štíhla nech sa inšpirujeme.

tehula2016
19. okt 2022

Ja si vsimam skor obezne deti..je ich cim dalej tym viac a mna to doslova sokuje..rodicia to akoze nevidia alebo co? Normalne ma dviha, ked vidim obezne 8 rocne decko v mekaci..vacsinou rodicia vyzeraju podobne, len v este vacsom vydani..

oliolijanka
Autor odpoveď zmazal
lublub
19. okt 2022

Nesud, keď nevieš, čo je za tým...nie za všetkým je prejedanie, zly životný štýl atď...co tak zdravotné problémy? Napr. štítna zlaza...a takých dievčat nie je málo a viac a viac pribudaju....a vela z nich ani nemusi vedieť, ze tento problem maju...jednu takú mám doma....a mam co robiť aby nebola vkuse v depkach zo seba...môže robiť co chce, neschudne...a to bola normalna a zrazu takýto problem odhaleny nahodou....ved ani teraz nie je vyslovene obezna len pevnejšia sumerna postava a neskutočne sa trápi...netreba hádzať všetky do jedneho vreca..a kebyže si niektorá z nich prečíta ten príspevok, tak na sebavedomí im to nepridá.. ale to je dnešný svet, riešiť vzhľad...

h2
19. okt 2022

Aj ja si to všímam a je fakt, že je ich čoraz viac. Ale určite si nemyslím, že je to úmyselné a už vôbec, že sú do toho tlačené matkami a okolím. Je to dôsledok sedavého spôsobu života. Kým my (myslím nás, "staré" 😁) sme ako deti boli neustále v pohybe, do školy a vlastne všade sme chodili prevažne peši, tak dnešné devy do školy dovezú rodičia a po škole sedia, či ležia zavreté v izbe, až kým nejdú spať. ☹️

dskjhfdlkdjhl
19. okt 2022

@h2 hlavne my sme nemali tie mobily😉

savanna
19. okt 2022

Toto je akysi odveci prispevok. Okolie tlaci dievcata do toho, aby vyzerali ako venuse? 😀 Neviem, no, podla mna sa skor vsade sklonuje zdrava strava a pohyb. Ak je tvoj prispevok venovany mladym dievcatam, asi tu nezasiahne svoje publikum, mlade dievcata podla mna navstevuju ine stranky, nie mamickovske forum.
Trend prisiel zo zapadu, malo pohybu, fastfoody. Vsimam si to aj ja, ale zase ze by som kvoli tomu potrebovala zakladat verejnu diskusiu, to nie. Na plazi v severnom Nemecku som tento rok videla zeny uplne inych rozmerov, takze musim skonstatovat, ze sme na tom v porovnani so zapadnym svetom este stale celkom dobre.

h2
19. okt 2022

@dskjhfdlkdjhl To je veľká pravda! Ja som ani z pevnej linky dlho volať nemohla, otec bol hneď nervózny, že ak sa chcem vykecávať s kamarátkami, mám ísť za nimi von.

dskjhfdlkdjhl
19. okt 2022

@h2 veru tak, viac sme sa stretavali osobne a este nas tie stretnutia ani nikto nevozil. Ale na druhej strane, aj vtedy boli obezne dievcata a dnes su mnohe normalne, niektore az prilis stihle. Hodne zavisi od toho, ako rodina zije. Ak su rodicia zaveseni na mobile (ono totiz dnes nie su ovela viac vytazeni ako za socializmu, to len tie mobily im kradnu cas), tak aj deti to kopiruju. My sa ako rodina dost hybeme, kazdy vikend sme na ture, takze nase baby su stihle.

petamich
19. okt 2022

prepac ale hlupejsi prispevok som tu uz dlhsie necitala - matky tlacia dcery, aby vyzerali ako Venuse 😂😂 no nic, najvyssi cas ist spat, dnes uz mi stacilo, este ze mam syna, mozem ho tlacit do Rockyho

lunademonica
19. okt 2022

Mozno antikoncepciou? Terazto beru mnohe od skoreho veku. A nevieme ale ako to bolo kedysi,...ked vidim stare fotografie, casto ma zarazi ake boli vtedy zeny "silne", take cele siroke....mozno si to len viac vsimas, aj jal vninam ze vela mladych bab je ovbeznych, no mozno to tak bolo vzdy....zivotny styl zamozrejme tomu nepomaha

0silvia0
19. okt 2022

Podla mna je to mix genetiky, rodinnych navykov a celkoveho naladenia. My napriklad nie sme sportova rodina, ale nepestujeme kult jedla. Ja napriklad jem lebo som hladna. Nemam z jedla extra pozitky a nic mi nerobia rozne kolaciky a zakusky. Deti sa stravuju zdravo,, ale nemam pocit, ze by som ich k tomu viedla, prislo to prirodzene.
Niektore rodiny riesia len jedlo. No proste chuti im🤷‍♀️

0silvia0
19. okt 2022

@lunademonica presne, kedysi stihle zeny neboli v mode. Ja ked som pozeravala babkine stare fotky, zeny boli pevne, gulate hlavy, ziadne krky.
Moja mama bola vzdy extra stihla a trpela tym, ze sa jej za to vysmievali. Rocnik 1953.

fineta
19. okt 2022

Veľakrát je to tým, že mamy nemajú čas chystať jedlo 5x za deň a viesť deti k aktivitám kvôli vyťaženosti. Naháňajú sa v nejednom prípade aj v dvoch prácach, aby zabezpečili chod domácnosti. Deti nemajú návyky vo vyváženom stravovaní odmalička. Je pohodlnejšie kúpiť v školskom bufete bagetu ako si privstať a nachystať raňajky, desiatu... no a sedieť na gauči a hladkať mobil ako zdvihnúť zadok a spraviť niečo pre seba. Kilečká sa nabaluju a vysledok je aký je.

mandarinka555
19. okt 2022

@syslik81 Mladá 16 ročná baba má sto kíl, tak je najlepšie sa vyhovoriť na nejakú chorobu? Najlepšie na štítnu žľazu, že?

shinon258
20. okt 2022

Hm, zaujímavý príspevok avšak ma zaujíma, prečo si si vybrala práve "mladé dievčatá" ako svoje zameranie, keď štatistika hovorí, že "viac ako polovica dospelých obyvateľov Slovenska má nadváhu (54,5 %) a každý siedmy je obézny (14,4 %)." Obezita je civilizačné ochorenie, netýka sa iba mladých dievčat, ale aj chlapcov, detí, dospelých, dôchodcov...
Možno keby si si prestala obzerať telá 13-16 ročných dievčat, tak by sa ti uľavilo na duši. Môžeš sa kľudne zapojiť do kampane ako napr. Národný program prevencie obezity a pod.. Taktiež ich váha je starosťou ich rodičov a lekárov.
Jaj a to, že tvoj kamarát telocvikár ti opisoval zadky, prsia, stehná jeho žiačok základnej školy, k tomu sa radšej ani nejdem vyjadrovať. Mal by upozorniť rodičov na rodičovskom združení nech detí vedú k pohybu, nie sa im smiať (aj keď takéto reči mi prídu skôr divne opĺzle z jeho pozície) v podstate za chrbtom.

riyadh
20. okt 2022

O Tom by som vedela rozpravat.. A to sebavedomie a cca 140kg, mnoo hnus...z kazdej strany tuky, obtuahnute oblecenie a partner vacsinou stihly tajtrlik podpapuciak...

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
lauriik
20. okt 2022

Je to trend zo zapadu. Pozri sa kolko stoji ovocie a zelenina a kolko stoja sladkosti a chipsy.
A druha vec, pokial dieta neni vedene od rodicov k zdravemu zivotnemu stylu tak sa neni comu cudovat. Vacsinov to byva tak, ze obezny rodicia, obezne deti. A naopak.

Strana
z3