icon

Modeling vo veku 14 rokov

3. dec 2025

Ahojte baby. Cez víkend sme boli v nákupnom centre, kde nás (mňa a moju dcéru) oslovil pán, ktorý vlastní firmu, ktorá hľadá modelky. Dcéra ma 14 rokov, mne sa to zdá skoro, začať už teraz. Jasné, že ju nemusia ani vybrať. On rozpošle fotky do rôznych agentúr a čaká sa cca do týždňa by nám mal dať vedieť, či niekoho zaujala.....
Sú tu nejaké maminky, ktoré majú s týmto skúsenosti?
Ďakujem za každú skúsenosť, za každý názor.

nattyond
3. dec 2025

Robila som modeling pred 10 rokmi. Ak dcéra chce niečo také vyskúšať, treba poslať svoje fotky a miery do overených agentúr. Kľudne mi napíš súkromne kto vás oslovil, z akej agentúry. Tie maličké väčšinou vytiahnu peniaze od rodičov za fotky, kurzy chodenia a neviem čoho, pritom v kvalitnej agentúre máš toto všetko v cene.

melanta
3. dec 2025

Máme v okruhu blízkych známych dievčinu, ktorá sa venuje modelingu, oslovili ju ako asi 13 alebo 14 ročnú, je to bežný vek. Ale teda ona nešla cez žiadneho pána, ktorý si ju fotil a potom posielal fotky kade tade. Išli priamo cez Elite model look. A sorry, ale do týždňa? agentúry ako Elite a podobne určite nedávajú feedback zo dňa na deň. Má dotyčný web, kde má potvrdené spolupráce so známymi agentúrami. Je dohľadateľný na webe ako spolupracovník známych agentúr? Či si ju nechala fotiť od cudzieho chlapa bez týchto údajov?

autor
3. dec 2025
@melanta

Máme v okruhu blízkych známych dievčinu, ktorá sa venuje modelingu, oslovili ju ako asi 13 alebo 14 ročnú, je to bežný vek. Ale teda ona nešla cez žiadneho pána, ktorý si ju fotil a potom posielal fotky kade tade. Išli priamo cez Elite model look. A sorry, ale do týždňa? agentúry ako Elite a podobne určite nedávajú feedback zo dňa na deň. Má dotyčný web, kde má potvrdené spolupráce so známymi agentúrami. Je dohľadateľný na webe ako spolupracovník známych agentúr? Či si ju nechala fotiť od cudzieho chlapa bez týchto údajov?

@melanta funguje 20 rokov....áno, dotyčný má web...a fotky mám poslať ja jemu, on ich nikde nebude zverejňovat, len rozpošle do agentúr s ktorými spolupracuje...určite by som ju nenechala nafotiť len tak hocikomu.....neviem kde si vyčítala, že som ju nechala nafotiť cudziemu chlapovi...nemusíš hneď útočiť....nikde som zatiaľ nič neposielala, ja len potrebujem info....
a áno, tak mi povedal, že oni sa do týždňa ozvú či ich zaujala, alebo nie

melanta
3. dec 2025
@anonym_autor

@melanta funguje 20 rokov....áno, dotyčný má web...a fotky mám poslať ja jemu, on ich nikde nebude zverejňovat, len rozpošle do agentúr s ktorými spolupracuje...určite by som ju nenechala nafotiť len tak hocikomu.....neviem kde si vyčítala, že som ju nechala nafotiť cudziemu chlapovi...nemusíš hneď útočiť....nikde som zatiaľ nič neposielala, ja len potrebujem info....
a áno, tak mi povedal, že oni sa do týždňa ozvú či ich zaujala, alebo nie

@anonym_autor uff, čo si nemala dnes kávu? Kde útočím? Kde píšem, že si ju nechala fotiť? Pýtala som sa, či si ju nechala fotiť. Rovnako na ostatné som sa normálne opýtala. Takže útočné nepíšem vôbec nič. Ak považuješ za útočné pýtať sa, tak niečo nie je v poriadku nie u mňa. Navyše píšem iba, nepriamo, že ja by som nešla cez takéhoto sprostredkovateľa. Ak sa tomu chce dcéra venovať, oslovte priamo agentúry.

autor
3. dec 2025
@melanta

@anonym_autor uff, čo si nemala dnes kávu? Kde útočím? Kde píšem, že si ju nechala fotiť? Pýtala som sa, či si ju nechala fotiť. Rovnako na ostatné som sa normálne opýtala. Takže útočné nepíšem vôbec nič. Ak považuješ za útočné pýtať sa, tak niečo nie je v poriadku nie u mňa. Navyše píšem iba, nepriamo, že ja by som nešla cez takéhoto sprostredkovateľa. Ak sa tomu chce dcéra venovať, oslovte priamo agentúry.

@melanta mala, mala....a teraz mám druhú kávu....
nepotrebujem radu, či ten pán čo nás oslovil je OK.....to si zisťujem cez kamarátku...skôr potrebujem vedieť, ako to celé prebieha....čo ju čaká, ak by sa rozhodla....

martinmmartin
3. dec 2025
@anonym_autor

@melanta mala, mala....a teraz mám druhú kávu....
nepotrebujem radu, či ten pán čo nás oslovil je OK.....to si zisťujem cez kamarátku...skôr potrebujem vedieť, ako to celé prebieha....čo ju čaká, ak by sa rozhodla....

@anonym_autor pan lovi naivne baby s velkymi ocami ze budu modelky. Potom im ponukne vytvorenie "portfolia" atd za nejake prachy , a tam to cele skonci. Kazdy sa snazi nejako prezivat - preco ine by to robil??

anonym_2f6fcd
3. dec 2025

Toto znie celé pofidérne, prepáč
A čo ju čaká tu napíšem aj ja.
Sklamanie

autor
3. dec 2025
@anonym_2f6fcd

Toto znie celé pofidérne, prepáč
A čo ju čaká tu napíšem aj ja.
Sklamanie

@anonym_2f6fcd zatial do ničoho nejdeme....takže zklamanie zatiaľ nemá byť prečo...

anonym_7d7f4f
3. dec 2025

@anonym_autor ja som bol začala byť v agentúre od 13. Chodili na ZS v tej dobe. Veľa báb co "objavili" nakoniec nepracovali. Puberta ich zmenila. Niektoré začali už v 14 ja som kvôli škole až po 15. Agentúra zastresi všetko stara sa o dievčatá, my sme mali aj angličtinu. Ale teda treba si vybrať správnu agentúru, neplatiť nič lebo je veľa podvodníkov. A toto že nejaký pan hľadá agentúry znie veľmi pofiderne. Išla by som nepriamo.

vevesh
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_2f6fcd zatial do ničoho nejdeme....takže zklamanie zatiaľ nemá byť prečo...

@anonym_autor asi ma tvoja dcera jedinecnu tvar, ak ju oslovil takto niekto doveryhodny. A ano, takto to funguje u super modeliek ako anok kai ci ine. Velakrat boli oslovene niekde na ulici a do par tyzdnov mali velke kontrakty. No, bude to znamenat vela sebazapierania, skore dospenie, vela cestovania a vela prace a je to praca zvacsa na dobu urcitu (do 10-15 rokov). Skola na druhu kolaj, ak da prednost kariere, bude musiet neskor dorabat - nie vzdy je to zlucitelne.

derdia
3. dec 2025

@anonym_autor ak chcel za spravenie fotiek peniaze tak mozno vas oklamal
Baby do elit musia mat riadnu vysku a par kil... Take maju sancu.

elenkaba
3. dec 2025

@anonym_autor nesla by som do toho cez nejaku mini agenturu, sesternicu takto oslovili v Ziline, mala agentura, platili za kurz chodenia, kurz prezentacie, fotky atd, ze sa to rozposle do velkych agentur a nic z toho nebolo. Najprv musis aj ty realne zhodnotit, ci ma dostatocnu vysku a adekvatnu vahu, dostatocne nizku samozrejme. A ak sa ti zda, ze je perspektivna a mali by ste zaujem, tak oslovte vy priamo nejaku velku agenturu

autor
3. dec 2025
@anonym_7d7f4f

@anonym_autor ja som bol začala byť v agentúre od 13. Chodili na ZS v tej dobe. Veľa báb co "objavili" nakoniec nepracovali. Puberta ich zmenila. Niektoré začali už v 14 ja som kvôli škole až po 15. Agentúra zastresi všetko stara sa o dievčatá, my sme mali aj angličtinu. Ale teda treba si vybrať správnu agentúru, neplatiť nič lebo je veľa podvodníkov. A toto že nejaký pan hľadá agentúry znie veľmi pofiderne. Išla by som nepriamo.

@anonym_7d7f4f nehlada agentury....pracuje s piatimi agenturami...tak mi povedal...ale to si overujem...o to tu nejde

autor
3. dec 2025
@derdia

@derdia on nechcel nič.....o žiadnych preniazoch nebola reč....ja sa nepýtam na neho....to vôbec neriešim.....skôr to, že ak by niekoho zaujala, tak ako to prebieha pri tak mladých dievčatách

autor
3. dec 2025
@derdia

@derdia videl ju....aku ma postavu a aj na výšku sa pýtal...

soonmomtobe
Autor odpoveď zmazal
anonym_7d7f4f
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_7d7f4f nehlada agentury....pracuje s piatimi agenturami...tak mi povedal...ale to si overujem...o to tu nejde

@anonym_autor anonym_autor ok. Chcela som ti len poradiť ako človek co si tým prešiel. Tak moja scoutka co ma "objavila" bola moja druhá mama...starala sa o nás všetky ako o vlastné. V 16 som prvýkrát išla so zahraničia, ja som išla do Milana tam sa o nás tiež starali. Podporovali nás v štúdiu. Do 16 som bola len doma a Rakúsko také mini joby co skôr naučili ako to vyzerá nech si pripravená už. O baby sa starajú v dobrých agentúrach a aj do nich investujú nemáš sa čoho báť ak to teda chcete.

autor
3. dec 2025
@anonym_7d7f4f

@anonym_autor anonym_autor ok. Chcela som ti len poradiť ako človek co si tým prešiel. Tak moja scoutka co ma "objavila" bola moja druhá mama...starala sa o nás všetky ako o vlastné. V 16 som prvýkrát išla so zahraničia, ja som išla do Milana tam sa o nás tiež starali. Podporovali nás v štúdiu. Do 16 som bola len doma a Rakúsko také mini joby co skôr naučili ako to vyzerá nech si pripravená už. O baby sa starajú v dobrých agentúrach a aj do nich investujú nemáš sa čoho báť ak to teda chcete.

@anonym_7d7f4f dakujem.....

derdia
3. dec 2025
@anonym_autor

@derdia videl ju....aku ma postavu a aj na výšku sa pýtal...

@anonym_autor elit model aj elite management su dobre agentury... Do inych by som vobec neriesila... A dceru nedala.
Dcera bude musiet individualne asi studovat... Alebo sa vykasle na skolu...a ako to pojde dalej zalezi na jej mudrosti a rozumnosti.. A ako bude odolavat starym nadrza... Chlapom s ktorymi sa stretne....

anonym_e08e67
3. dec 2025
@derdia

@anonym_autor elit model aj elite management su dobre agentury... Do inych by som vobec neriesila... A dceru nedala.
Dcera bude musiet individualne asi studovat... Alebo sa vykasle na skolu...a ako to pojde dalej zalezi na jej mudrosti a rozumnosti.. A ako bude odolavat starym nadrza... Chlapom s ktorymi sa stretne....

studovat moze individualne, a aj neskor.
Preco nevyskusat tuto moznost cestovat a vidiet svet, ak na modeling ma. A starym nadr chlapom sa nevyhne; muzi si vsak nemozu dovolit to co v minulosti a vedia to

autor
Včera o 08:26
@derdia

@derdia som rozhodnuta, že do toho nejdeme...ak bude chcieť, keď bude na strednej a pôjde jej učenie v pohode, tak potom môžme začať niečo riešiť....