Môj 16 ročný syn chce ísť sám bez vodcu na Gerlach
Ahojte ako ste si už v názve prečítali - môj sibnuty synator má v pláne ísť na Gerlach, má rad dobrodružstvo, ale je to veľmi veľmi nebezpečné a veľká pravdepodobnosť že zomrie . neviem ako mu to zakázať, bojím sa že utecie. Čo vy na to?
@lubkavargova1 máš nejaké deti? tak si počkaj,kým budú mať 16 a potom napíš,či máš páku takého teenegera zastaviť,ak si niečo zmyslí.....kto na toto nájde niečo účinné,tak Nobelova cena zaručená.....
@karoliinah ...preplesknut mokrou handrou a viac zamestnat, evidentne nevie co od nudy.
@annazelinkova ale no zas hádať sa tu takýmto sposobom netreba...
@annazelinkova no to si snáď trochu prehnala.
Nemyslím si
@karoliinah skús mu nájsť nejaký klub turistov, chodia na rôzne miesta, trochu by sa naučil, o čom to celé je.
@annazelinkova uff to je nejaká narecova nadávka?😂
@ibrunova Výborný nápad určite lepšie ako násilie, to by som až volala socialku 🙂
@annazelinkova ...uz nechlastaj...😂
@annazelinkova ...a spravy mi pisat nemusis...kludne sa zhovad aj verejne 😁
Veď nech ide. Ale určite nie sám. Takto sa najlepší turista nespráva. Chýba mu rešpekt a zodpovednosť. Najhoršie, že na jeho blbosť môžu doplatiť škaredo aj iní. Absolútne to nezvládol už pri túre s kamoškou. Nevyspelé decko, ktoré si ide len svoje. To naozaj mu nevadí, že niekto môže kvôli nemu zomrieť? Fotky zo zakázaných oblastí si tak môže strčiť akurát doma do albumu. Verejne na internete sa nimi chváliť nemôže. Ak ich budú vidieť kompetentní, ešte môže mať problém, že bol tam, kde nemal byť.
Nech sa najprv naučí zvládať ľahšie túry. Účasť v nejakom v tom klube by mu isto pomohla. Aj na fb sa nájde kopa nadšencov, ktorí nevyzerajú hlúpo a spoločnosť na výletoch by uvítali.
Ak by mu "zmizla" turistická obuv či niečo iné, čo so sebou nosí do prírody, možno by sa dokázal načas ukľudniť.
A ako sa do tych Tatier dostane? Moj otec by mi dal jednu vychovnu, pripadne dve a mala by som po vreckovm na pol roka s tym, ze na divocinky mozem zabudnut. Na vystup treba vodcu, tak nech si ho zaplati, kludne sa mozu najst viaceri a poskladat. A po tom jeho vykones s kamaratkou, no neviem.. velmi by som mu prehovorila do duse, to je co za kaskadera egoistickeho? On si uvedomuje, ake su rizika vysokohorskych tur .. asi nie... Jedine mu to doslova zakazat. Alebo ist s nim 🙂 Ja viem, ono je to tazke s pubertiakom skoro dospelym, tiez nas mama nestrazila cele dni, chodili sme kade take... ale toto nie je lyzovacka bez rodicov, tam uz ide fakt o stastie, ze sa nic nestane/pocasie nepokazi...
@karoliinah a čo keby ste mu toho vodcu zaplatili ako nejaký zážitkový darček? Možno bude prínosom,že zároveň sa na výstupe môže s vodcom pobaviť, rady a odporúčania aj do budúcich túr od nejakého horského vodcu a horala si možno mladý skôr vezme k srdcu ako od ustráchanej mamy ..a tým zabiješ dve muchy jednou ranou 🙂
@baluinka celkom dobry napad- ja by som sa asi tiez prihlasila s nim 😂 iny zazitok 👍🏼👍🏼👍🏼
Na Gerlachu sa zabil sestrin priateľ, stiahol so sebou ešte jedného kamaráta zo skupinky,ktorý sa mu snažil pomôcť. Obaja zdatní. Taktiež nemali oficiálneho vodcu, ale viedol chalanisko,ktorý bol predtým niekoľkokrát na Gerlachu. Vraj si nevybral tú OK cestu. ☹ A to mali cez 20, no zodpovednosť...
Ďakujem za názory 🙂 Synovi som nejakým spôsobom dohovorila, rozprávali sme sa. Nakoniec sme sa dohodli že teraz iné kopce, štíty - volne dostupné a na 18 narodeniny bude mať darček, výstup s vodcom 🙂 ale nebolo to vôbec jednoduché, musela som ho riadne postrašiť
@anita1978 Dobrý, zháňam horskeho vodcu na Gerlach. Nemáte nahodou na nejakeho kontakt? Skôr ako budem zháňať cez zlavomaty a podobne. Ďakujem velmi pekne
@olivka_zlatko https://horsky-vodca.com/ napríklad
stačí zadať do google a vyhodí ti ich hneď niekoľko takže žiadny problém
Zoberte ho do auta na stanicu horskej služby, povedzte chlapom čo chce urobiť a oni mu podľa mňa veľmi rozumné vysvetia že si to nesmie dovoliť.

@matapo ale on zjavne nie je hirolezec a nemá tam sám čo robiť.