icon

Môj syn ma nevychovaného kamaráta

27. júl 2021

Ahojte, v rodine mame jedneho chlapca ( sme vzdialena rodina,ale stretavzme sa),ktory sa sprava otrasne, je z velmi bohatej rodiny ,ma snad vsetko,na co si ukaze,ale je strasne rozdrapeny, klame,vymysla si,ked sa s nim deti nehraju,tak zo seba robi chudacika, rodicia mu to vsetko zeru.Na svoj vek je dost zaostaly,lebo vecne hladi do notebooku a tabletu.Stve ma to,ze moj syn ho ma aj celkom rad,ale ked mu robi tento chlapec zle,prirodzene sa s nim nehra a tu nastava problem.V jednom kuse pocuvam od jeho mami,ako ho ostatni vyclenuju,ako sa s nim nevhcu hrat....A ze to nie je pravda,ze len on im robi zle Ona nema co ine riesit,len zabomysie detske vojny, dietatu dlazdi cestu este aj medzi kamosmi.Najradsej by som bola,keby sme vobec neboli v kontakte,no manzelia su kolegovia:( Neviem,co mam robit, mam pocit,ze nema dobry vplyv na moje dieta, a urcite si mozete odpustit komentare,ze im zavidim nieco.
Ja som nazoru,ze deti si to vyriesia same,aj v pripade,ze niekoho z hry vylucia a ten niekto ma pochopit,ze sa nespraval dobre...nie?

nafka0483
27. júl 2021

Ved to jeho mame presne tak povedz:
- vies Janka moj maly nie je povinny hrat sa s kazdym, ziadne dieta nie je a ak tvoj urobi nieco co sa mu nepaci tak sa s nim hrat nechce - robi to so vsetkymi detmi, nema nic konkretne proti tvojmu, rovnako ked moj nejakemu dietatu ublizi, alebo urobi nieco so sa inym nepaci, tak ho z hry vyclenia - a on sa bud nabuduce sprava pekne, alebo sa s nimi nemoze hrat

autor
27. júl 2021

@nafka0483 ano, mudro vravis, akurat ,ze "Janka" riesi vsetko,a ked vidi,ze o hodinu po hadke sa deti hraju,uz sa jej nepaci,ze uz im je jej zlosyn dobry....
Akoze kazia sa tu vztahy kvoli detom,ona je strasne na syna hakliva, obhajuje ho, myslim si,ze zivot ho za toto raz vyplieska,ale mna trapi viac,ze vkuse ona robi policajtku medzi detmi a len striehne,kto nezoberie do hry jej syna,kto mu povie nieco,co sa mu nepaci...je to unavne

nafka0483
27. júl 2021

- Janka, ved si chcela aby sa hrali, tak uz vychladli deti, aj tvoj maly sa upokojil, zas sa sprava pekne, tak ho opat vzali do hry, ved to len potvrdzuje to, ze sa s nim hrat chcu, len sa im nepaci, ked im robi zle

Pripadne, nie si povinna sa s nimi stretavat, vydiskutujte si to dospeli, co vam vadi, co sa vam nepaci, ako si stretnutia predstavujete a ked sa nezhodnete, tak sa nemusite stretavat. To, ze su mnazelia koelgovia este neznamena, ze sa cele rodiny musite priatelit a stretavat.

mabenn
27. júl 2021

Ja by som to brala ako trening. Stretne takych este tvoj syn v zivote, aspon si urobi skusenost teraz. Ty sa povznes nad to, co ti vadi na nich, hlavne ze si syn vie urcit svoje hranice, to je dobre.

mabenn
27. júl 2021

Kolko ma vlastne syn?

negymama
27. júl 2021

moji svagrovci , ani neboli bohata rodina ani chlapec nebol jedinacik, maju takeho nevystateho chlapca, zakerne detom ublizoval, potom rychlo odstupil cupol si k hrackam a tvaril , sa ze to on nebol, samozrejme rodicia mu to zrali. ale druhe deti nie, V kazdom kolektive ho deti po case nechceli medzi seba, aj skolu zmenili, potom do ineho mesta na strednu ..a vsade rovnako. Hlavne ze ich trapilo ako on chudak nema kamaratov. vsetci boli na vine, vsade "zle deti" len ich syn lietadlo, dokonca vyhlasovali ze ich synacik je sikanovany. . a zhodou okolnosti moja kamoska mala syna s nim v triede a vravela mi ako to bolo s tou "sikanou", ze bez varovania deti zo zadu udrel, stuchol potkol...a ked mu vratili, chodil zalovat ucitelom. Vedel klamat bez mihnutia oka, poker face, krasna malovana tvaricka, ale rovesnici na to nenaleteli.

negymama
27. júl 2021

Bud si chlapec vezme k srdcu,spatnu vazbu, alebo zostane bez kamaratov. tot vsjo. Matka moze riesit spory tak pri malych detoch kdesi na navsteve...v skole, na kruzkoch, sporte, tabore atd... kazdy hraje sam za seba.

hipuska
27. júl 2021

Ja mám takuto švagrinú. A potom je neskutočne nahnevaná, na nás matky, ktoré sedia za stolom a pijú kávu. Lebo ona furt "stráži" deti, ktoré nepotrebujú stráženie. A robí im program, poďme sa hrať takto....tiež ma to hnevá, tie jej hlúpe narážky. Keď sa aj pobiju, zachvilku sa spolu hraju. Tiež som toho názoru, žeby si deti mali sami vyriešiť

autor
27. júl 2021

@mabenn moj syn ma 7 r. , ten kamos 8r.

autor
27. júl 2021

@negymama presne si to opisala,ako u nas...Vytvoril si taketo meno a uz sa to s nim taha,ale bez vanka sa ani listok nepohne

negymama
27. júl 2021

on bol taky od mala, pre zmenu som "strazila" ja aby neublizoval. strasne chcel chodit k nam "hrat sa" ale robil poza chrbat zlotu, pockal kym sa dospely zarozpravaju, niecim zaoberaju, a vtedy isiel robit zle. ale pred rodicmi ci starkymi robil zlatuckeho chlapceka, maznavo rozpraval, pri rodicoch napr. zdravil, ked neboli pri nom, ani bu ani be. alebo pri nich prisim, dakujem...rodicia z dohladu a on "chcem, daj, tu mas"... ako tiez som sa premahala v mene dobrych vztahov v rodine, snazila som sa ho chapat a mat rada... ale potom ho uz moje deti nemohli ani citit, raz dcere skoro zlomil nohu, co do nej schvalne narazil bicyklom...este potom vykladal, ze to ona donho.. jasne, stojace dieta nabehne na bicykel a "zrazi ho"

Deti potom Len gulali ocami ked mali prist...mali dost normalnych kamosov v skole ci inde. ani moji nie su anjeli, tiez sa povadili, urazili sa, pobili medzi sebou, ale bolo to aspon rychle, cestne, vyjasnili si to a znova boli kamosi - a bez zakernosti a predvadzania sa a hrania na chudacikov.

tykat
27. júl 2021

Moja svagrina tak "velebila" a "ofukovala" svoje deti pred mojimi, ked sa jej deti spravali rozcapene tak boli "sikovne dracice" a ked moje tak "nevychovanci" hned riesila co kto komu urobil. Vysledok, decka su uz pubertaci a neznasaju sa resp nemaju si co povedat, prehodia so sesternicami dve tri slova a dost. Aj ked sesternice by sa kamaratili moje deti ich nejako nemusia. Ostala tam ta pachut nespravodliveho pristupu ked boli male deti. Svagrina moje v kuse okrikovala a na jej deti sa nesmelo ani krivo pozriet aj ked robili inym zle. Nemaju kamaratov ani v okoli skrz pristup svagriny. Nejako sa to s nimi taha.

negymama
27. júl 2021

@tykat to je medvedia sluzba co robia taki rodicia... bud treba nechat deti tak, nech si to poriesia, alebo nech riesia spravodlivo cudzie aj svoje deti.