Nebaví ma hrať sa s deťmi

13. nov 2022

Neviem prečo,mňa tie detské hry vôbec nebavia.Chodit s autíčkami alebo hrať sa s bábikami.Mam dve deti chlapca a dievča.Spolu sa moc nezahrajú keďže kazdy má iné záujmy.Mna skôr baví keď ideme všetci niekam na výlet,keď robíme spolu úlohy alebo pracovné zošity,keď pozeráme spolu rozprávky alebo len tak sa rozprávame čítam im knihu.No hrať sa neaku hru s hračkami a vymýšľať pri tom ja vôbec neviem.Este loptove hry keď hráme spolu alebo schovávačku to tiež je dobré.Aj spoločenské hry sa dajú,lebo sú tam pravidlá a hrane podľa toho,nemusím nič vymýšľať ako sa hrat.Manzel hovorí že som divná.Tak isto nebaví ma chodiť na detské ihriská,ani som nikdy nechodila s deťmi.Ja som s nimi chodila na prechádzky,do lesa,do prírody a tak.No neviem,ste niektora podobne na tom,či len mňa nebaví každá činnosť s deťmi?

ivangeline
13. nov 2022

Moj zas hovori nieco ako...zena vychovava a manzel sa hra. :D Lahsie sa urcite zapaja do hry. Tiez sa trocha pohram ale nie vsetko ma bavi. Myslim,ze je to normalne. Ja radsej sedave cinnosti (tvorenie za stolom a na ihrisku v piesku,knihy..)A neviem sa im zapojit do hry (moj chlapec a dievca sa zas spolu krasne vyhraju). Preco by ma aj mala bavit kazda hra? :D Vsak nikoho nebavi vsetko.

dadis
13. nov 2022

Uplne podobne som na tom bola, nikdy som sa do nicoho nenutila. Deti si zobrali zo mna to moje (knihy, divadlo, historia, vytvarne umenie, varenie, pecenie, turistika, pracovne zosity) a od ich otca to jeho (on sa s nimi hodiny dokazal hrat s legom, kym ja asi 3 minuty😀, futbal, sach, pc hry)

777januska777
13. nov 2022

Mňa tiež nebaví sa priamo hrať tie detské hry a práve preto aj rada chodím na detské ihriská, lebo deti sa tam zahrajú spolu. Deti zas potrebujú tie hry a keď im to neviem dat ja, tak ich rada vezmem tam, kde im to dajú.

lydiasabolova
13. nov 2022

mám 4 malé deti a ani mňa takéto, ja tomu hovorím ,,roleplay hry,, nebavia 🙂 nie si introvert? nie je to pravidlom, ale vypozorovala som z okolia, že práve introverti nie sú veľmi na takéto hranie

janinah
13. nov 2022

A prečo potrebuješ byť anonym? Robíš s deťmi co ta baví a nie je toho málo.

katka700
13. nov 2022

Podľa toho čo píšeš s deťmi robíš dostatočne veľa aktivít. Treba im dať priestor aby sa hrali aj samé (podporuje to kreativitu) a tiež dať dostatočne jasne najavo že mama tiež potrebuje nejaký čas pre seba. Z môjho okolia mám pocit že dospelí s deťmi robia hlavne tie činnosti ktoré bavia ich samých, nadšený lyžiar deti naučí lyžovať, cyklista deti berie byciklovat, turista berie deti na výlety, rodič ktorý rád vypeka pečie s deťmi koláče a torty, gameri hľadajú počítačové hry vhodné pre deti, kto rád hráva spoločenské hry si ich zahrá s deťmi a podobne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
13. nov 2022

@janinah Prečo anonymne,aby ste ma za to neodsúdili že nebami ma to hranie s deťmi,že kvôli tomu nie som dobrá matka.Casto čítam diskusie a veľa žien sa obúva do zakladateliek tém,tak radšej píšem anonymne.
@lydiasabolova Práveže ja nemám fantáziu na tie hry.Ale to aj v ostatných veciach chyba mi fantázia a vymýšľanie.

slovakboy
13. nov 2022

Joj čo ja by som za to dal vrátiť čas a hrať sa viac s deťmi na autíčka a viac ako som sa hrával. Teda hrával som sa s nimi ale mohol som viac. A teda tieto hry nech sa s deťmi hraje tvoj muž a ty sa na 5 -10 minut donúť. Ako povinnosť. Ak robíš zvyšné veci ako píšeš tak to nie je málo. Spomeň si koľko sa tvoji rodičia s tebou hrali a čo to bolo. Moji sa s nami hrali len asi keď sme boli veľmi maličkí. Potom už sme sa radšej hrali sami nepotrebovali sme rodičov k tomu. Dôležitejší boli pri organizovaní výletov a dlho sme si čítali a otec nám premietal rozpravky na takej detskej premietačke Diax. To sa nám veľmi páčilo na stene v chodbe svietil obrázok a otec k tomu čítal príbeh. Sme sa do toho vžili ako v kine. Na detské ihriská choď ak chcú deti. Vylož vedierka do pieskoviska sadni si a nech sa hrajú samé. Aké staré máš detičky?
Rodič ma vytvoriť podmienky a viesť. Zvyšok je na deťoch a ich fantázii a slobodnej vôli.

dadis
13. nov 2022

Ja by som sa do teba neobula..podla toho, co si vypisala si dobra mama, musis si len viac verit a nebat sa byt sama sebou. Nepozeraj na druhych. A mas aj dost casu pre seba? Mas nejaky konicek, cinnost, ktora ti prinasa radost? Rob ju viac, detom nemusime odovzdat cely svoj cas.

lenagawel
13. nov 2022

tiez som natom rovnaku 😅🤷🏻‍♀️

autor
13. nov 2022

@slovakboy Moji rodičia boli rozvedený,vychovala ma babka.Mama chodila do roboty a vôbec sa so mnou nehrala.Moje deti majú 3 a 12 r
@dadis Čas na seba nemám skoro nikdy.

rik01lulaka
13. nov 2022

Mňa nebaví ani to čo teba 😂 ja som s nimi najradšej vonku...

dagmarovita
13. nov 2022

Denne by sa malo aspon 15 minut vyhradit na hru s dietatom podla jeho priania, tvoríš v dietati same dobré a potrebné veci. Byt s ním, s cim sa chceš hrať? Pocuvat ho, venovat sa len jemu so vsetkou pozornostou, 15 minut. Netreba byt animatormi.

mandzula
13. nov 2022

Mala som to podobne, kreativne hry dokonale riesil jej otec.

mandzula
13. nov 2022

@lydiasabolova moj ex bol totalny introvert a jeho prave taketo hry bavili, lebo si v nich vystaval akysi vlastny svet.

annm81
13. nov 2022

Neviem, či si divná. Ak áno, tak potom som aj ja divná, pretože to mám rovnako. Ak s deťmi robíš to, čo si vymenovala, nemusíš mať žiadne výčitky. Vidím tam pohyb na čerstvom vzduchu, vidím tam rozvoj myslenia. Ak muža naopak bavia tieto situačné hry, nech ich hráva s deťmi on. Ak teba nebavia, ale deti ich práve vyžadujú, skús si to prispôsobiť tak, ako ti to vyhovuje. Moje dieťa ak sa chce hrať s autíčkami, poviem mu niečo ako "dobre, postavíš im z lega garáž? Ak chceš ja ti zatiaľ môžem čítať. " Ja robím, čo ma baví- čítam. Dieťa má svoju hru s autíčkami a súčasne je spokojné, že sa mu venujem. Ak sa chce hrať s bábikou, vezmeme ju na prechádzku. Alebo poviem "poďme sa hrať na školu. Vezmem bábiku a hrám sa, že je učiteľka a zadáva dieťaťu úlohy. Riešiť rôzne pracovné zošity ma baví, dieťa ich má tiež rado a navyše sa pri tom hráme s bábikou. Jednoducho tieto mnou neobľúbené hry zahrniem do niečoho, čo ma baví, alebo do nejakých každodenných nutností, ako domáce práce.

i_j_k
13. nov 2022

Ahoj! Si výborná mama a robíš naozaj dosť! Uz len fakt, že nad tým premýšľaš je super! 👍
Dopraj viac láskavosti a prijatia samej sebe ako mame, že si aká si a niektoré veci ťa bavia a iné nie - z môjho pohľadu je to uplne normálne! Ja napr. neznášam skladačky a deti vedia ze ak chcú iniciovať čas trávený so mnou, pribehnu ku mne s knihou alebo s maľovankami. Neviem ci poznáš princípy fungovania cyklickej ženy, ale práve vo "fáze prejavu" majú ženy najviac empatie a trpezlivosti, tak si skús potovnať tieto dni so zvyškom mesiaca a využiť potenciál týchto dní. 😉 Vela radosti a pohody v materstve aj živote! 🌷

felicidad
13. nov 2022

Akoby som o sebe čítala 😅 presne tak isto som na tom.. Tiež som pri prvej dcére mala za to výčitky, ale potom ma to prešlo. Proste na to má dieťa dvoch rodičov, každý si v tom nájde to svoje. Manžel si zase to hranie užíval a nebavili ho iné "aktivity", ktorých som sa rada zhostila ja. Teraz má takmer 12 rokov, na našom vzťahu to nič neubralo. Manžel sa s ňou "blázni" aj teraz a ja len krútim hlavou 😂🤦‍♀️. Na ceste máme druhé dieťa a viem, že to bude prebiehať rovnako. Vôbec sa tým netráp. Si dobrá mama.

guiseppinka
13. nov 2022

Ani ja neznasam hrat tieto hry... A celkovo s tymi malymi detmi.. este na ihrisko pojdem, ale sedim a pozorujem a kecam s mamami... Moja mama vravi, ze ked som.bola mala ja, tak ona sa hrala v piesku a ja som jej hovorila, ze co ma robit🙄 a teda introvert nie som a mam do neho daleko... Muz zase blbne na ihrisku s deckami naozaj ako maly... A vyslovene neznasam vnutorne ihriska... Neznasam, ked decka hulakaju a pistia a este sa to ozyva a znasobuje...

slavomira236
13. nov 2022

Ja tiež len zošity spoločenské hry pexeso mikado futbal a čítanie..také ako autíčka bábiky ére ešte čo sám ľahnem a mala sa hrá na doktorky a vyšetruje má prípadne kaderníčku...a čo neznášam je lego vadia mi dlhé nechty a ešte tie kocky mám taký divný pocit na rukách stačí mi keď ich s deťmi zbieram s koberca

slovakboy
13. nov 2022

To 12 ročné sa bude hrať s rovesníkmi. My sme behali po vonku. A trojročné ešte pôjde do pieskoviska a ešte je dobre sa s ním hrať aj s tými autíčkami. Ocko môže.

martinuccia
13. nov 2022

Každý má talent na niečo iné. Robte spolu to, čo vás spolu baví.

mikadooo
13. nov 2022

Nie, nebaví ma hrať sa. Našťastie u nás sa prehrajú aj spolu aj sami, v rôznych kombináciách (dievča, dievča, chlapec). A potom v škole, škôlke majú kamarátov na hranie. U nás akosi prirodzene vedia, že mama sa s nimi dlho nepohrá. Keď, tak spoločenskú hru. Niekedy sa prekonám a púšťam si s malým autíčka. Ale aj to vydržím tak max 10 minút, potom sa vyhovorím väčšinou na nejakú pre mňa dôležitejšiu robotu (vešať prádlo, variť, spratať kuchyňu, atď.). Mne to príde ako mrhanie časom a tiež ma to vôbec nebaví. Jednoducho som už mentálne inde a už to nie sú bábätká, ktoré musím nejak zabávať, lebo si bezomňa neporadia.

autor
13. nov 2022

@slovakboy Staršia dcéra sa už skôr hra s rovesníkmi hry ako Roblox Minecraft a podobne.To tiež neviem ja hrať.

kaloo85
13. nov 2022

Neboj sa, nie si divna, ja sa tiez neviem hrat s detmi.. ale ja ani pri spolocenskych hrach nevydrzim.. chudence uz vedia, ze za mnou ani nemaju ist ze sa mam ist hrat..

guiseppinka
13. nov 2022

@mikadooo tak nie som sama... Kazdy mi povie, ze som divna...

7trisha7
13. nov 2022

Podla mna to je uplne ok, mna tiez nebavi hrat sa s nasimi chalanmi s autickami a tak. Sem tam som sa prekonala ale je to fakt nasilu. Radsej s nimi kreslim, pozerame knihy, lego ma celkom bavi 😂. S autami a taketo hry sa s nimi vzdy do sytosti hra muz 😁😊

fergiea
13. nov 2022

Tiez ma to vobec nebavi, mam syna, ma 6 rokov, super je, ze sa vie zahrat sam s tym, co ho bavi. Spolu robime veci, ktore ma bavia a cez ktore mu viem nieco odovzdat, "naucit ho", vidim, ze tie veci robi aj on rad. Napriklad milujem ked spolu kreslime, tvorime, citame knihy, pozrieme si rozpravky, ideme na prechadzky, vylety, a ako pises loptove hry vonku, spolocenske hry, este spolu skladame puzzle a sem tam lego (to zasa velmi nebavi jeho). Ale hrat sa s autickami, dinosaurami, plysakmi, to ma nikdy nebavilo a ako pises, ani chodit na ihrisko. Maximalne ked sme isli s kamoskami a ich detmi. A nemyslim si, ze moj syn o nieco prichadza, on sa v tom hrani vie vynajst sam a je tym padom "nuteny" vymysliet si hranie sam, cize si rozvija fantaziu. Kedze je jedinacik, je na to zvyknuty. Muz sa s nim zahra naozaj iba obcas, pretoze nema vela volneho casu, je dost zaneprazdneny, ale ked sa uz hraju stoji to za to. Take ine hranie, "chlapske", blaznive veci, ktore by mne nenapadli 😄

marzuz89
13. nov 2022

Milujem travit cas s detmi. Vidim, co vsetko im to prinasa, vidim, ako sa vdaka tomu posuvaju, ako starsi vdaka tomu v 2r plne rozpraval. A vies co? Robime veci skoro uplne rovnako. Milujeme knihy, pracovne zosity, stavebnice, pomoc v kuchyni, tvorenie.. Ihrisko? Ja nie som ihriskova mama, vobec. Ja napriklad ani nerozumiem, ako si mamy hladaju kamaratky na ihrisku, nelaka ma to, kamaratky mam "svoje". Tiez vychadzky, spoznavanie, nekonecne "filozoficke" rozhovory.. Ano, aj roleplay, ked ma zavola hrat sa tak, nepoviem nie, lebo ma to nebavi. Ale 90% spolocnych aktivit tvoria ine veci, nie hranie sa s panacikmi atd. Davas tymi aktivitami detom do zivota velmi vela, a take spolocenske hry? Nenormalne, ako to mame doma radi. Starsi ma 3,5, ale hry hrame uz velmi dlho, krasne respektuje pravidla, vie ich vysvetlit dalej inym detom, dospelakom. Zaroven som od babatiek cielene ucila hrat sa samych a "nudit sa". Ciel? Nenudia sa jednu jedinu sekundu, nie este minutu 🙂 Za mna je to perfektne, len tak dalej.