Motivátori pre 13 a 11 a 9 ročné deti
Ahojte, dala som trosku provokacny nazov, ale scasti pravdivy. Poradte knihu o svätcoch, ktorú považujú vaše, alebo nejaké deti za top. Moje deti boli nadšené z Dominika Savia a teraz by som im chcela dať niečo, po čom by mohli siahať miesto mobilu, ale neviem ktorú... 🤔 Obávam sa, že Dominika nikto neprekoná. 🤣
ešte možno aj Ivetkin príbeh z Litmanovej. nie je blahoslavená, ani svätá, ale ja mám príbeh z Litmanovej veľmi rada.
Mna ako dieta zaujal Pater Pio
Marcelino chlieb a víno....je to síce legenda ale pekná myslienka. A ešte kniha môjho detstva: Kajo Marik
@jasadaresa poplietla som to ...nie Pater Pio, ale životopis Pia X od toho isteho autora ktory na pisal Na ostrov smrti.../Viliam Hunermann/. Na ostrov smrti je životopis p. Damiana de Veustra, ktory odisiel na ostrov Molokai pomahat malomocnym ...
Kajo Marik je seria knih o (českom) chlapcovi z horarne, mapuje život od malička až pokial sa neoženil, vlastne aj potom...Nie je to životopisne, skor ako rozpravka, ale pre deti - skor tie mladsie - okolo 10r fajn.
@jasadaresa prečítala som si znovu príspevok, že hľadáte knihu, nie svätca. tak pardon. či je kniha žiaľ neviem :/ ale tú Litmanovú Vám viem zdarma poslať v prípade záujmu. muž ju priniesol z knižnej búdky a budem rada, keď poputuje.
@hipuska Kajo Marík bol super, ja som ho ako dieťa čítala stále dookola 🙂
@jasadaresa Mne sa páčila aj kniha...Keď zakvitne rumovisko, potom Don Bosco, Fatima, Lurdy...
@gubiko Ale ano, uz je kniha o Acutisovi v slovencine. Som prekvapena, ale objednam 😊👍
Ak by nemusela byt o svatom mne sa v detstve velmi pacila Pollyanna
Laura Vicuna aleno Nebo nad mociarmi Maria Goretti

@jasadaresa Carlo Acutis?