icon

Môže byť synovo správanie prejavom puberty?

23. máj 2025

Syn (15r) sa začal správať zvlastne. Skrýva nezjedene desiaty zo školy, je podráždený, horšie sa učí, vyjeda viac sladkeho... Chodí do posilovne tak by nemal mať problém s jedenim alebo niečo také. Je športovej postavy. Neviem čo sa deje :( či to je puberta alebo? Máte nejaká skúsenosti?

lukbe
23. máj 2025

A čo tak jeho sa spýtať?

patka06
23. máj 2025

Najlepšie bude porozprávať sa pokojne a otvorene so synom, či ho niečo netrápi.

autor
23. máj 2025
@lukbe

A čo tak jeho sa spýtať?

@lukbe a myslíš že mi povie hej? Pýtala som sa ho, vždy ma nejakú hlúpu výhovorku na to...

viestta
23. máj 2025

Nech si zacne chystat desiaty sam, aspon tam bude mat to co chce. Zacni tym.

procrastique
23. máj 2025

Ja keby tu teraz na teba vyblafnem, že kedy si sa naposledy sama urobila a poriadne mi to popíš že ako ti to šlo tak by si sa tu zdôverila?

Ono to nefunguje, že sa ho opýtaš a on ti odpovie. To chce budovať vzťah, dôveru, to chce navnadiť atmosféru atd atd.

euka210
23. máj 2025

mas ,a pubertu uz cca rok, ma 13r a je za dvoch. Ale niekedy desiatu nezje celu a ide zvieratam. Mensi nechava desiatu pravidelne.
Nejaky stres?, problemy? nizke sebavedomie?...treba nenapadne sondovat a mat vztah s nim, aby mohol otvorene hovorit

iwesska
23. máj 2025

Ked chodi do posilnovne,nedava si nieco na rast svalovej hmoty,co ma nez.ucinky aj na hlad a spravanie? Chalani v tomto veku su lahko ovplyvnitelni,kadeco skusaju. Ale mozu za tym byt aj nejake problemy v skole,sikana/kybersikana...

autor
23. máj 2025
@procrastique

Ja keby tu teraz na teba vyblafnem, že kedy si sa naposledy sama urobila a poriadne mi to popíš že ako ti to šlo tak by si sa tu zdôverila?

Ono to nefunguje, že sa ho opýtaš a on ti odpovie. To chce budovať vzťah, dôveru, to chce navnadiť atmosféru atd atd.

@procrastique nehnevaj sa ale toto je úplne odveci poznámka... Čo má spoločné to "kedy som sa ja sama urobila" s problémom so synom.... Kde píšem že nemáme dôveru? Ty máš deti? Vieš aké sú v tomto veku kedy si "všetko vybavia sami?"

autor
23. máj 2025
@euka210

mas ,a pubertu uz cca rok, ma 13r a je za dvoch. Ale niekedy desiatu nezje celu a ide zvieratam. Mensi nechava desiatu pravidelne.
Nejaky stres?, problemy? nizke sebavedomie?...treba nenapadne sondovat a mat vztah s nim, aby mohol otvorene hovorit

@euka210 ale ja na neho nikdy nekricim ani nič keď nezje, veď chápem nie vždy môže byť hladný... Ale on to skrýva a zatajuje

procrastique
23. máj 2025

Nie je to odveci poznámka, je to navnadenie rovnakej situácie, akú možno robíš synovi ty a si prekvapená, že nemá záujem.

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
23. máj 2025
@procrastique

Nie je to odveci poznámka, je to navnadenie rovnakej situácie, akú možno robíš synovi ty a si prekvapená, že nemá záujem.

@procrastique prepáč ale pýtať sa na môj sexuálny život a pýtať sa syna prečo je menej, alebo prečo vyjeda sladkosti to asi nieje to isté.... Nerob zo mňa uchylacku že sa ho pýtam neviem čo

procrastique
23. máj 2025

Nuž, našli sme problém prečo ti syn nič nehovorí. Očividne máš problém s pochopením :D

jesenzima
23. máj 2025

Autorka, nikto sa ťa nepýta na tvoj sexuálny život, @procrastique ti to uviedla ako príklad, že ak chces od syna odpovede na otázky,ktoré sa týkajú jeho súkromia, musíš s ním mať vybudovaný vzťah, musí ti dôverovať .... Prosto nepovieš hocikomu hocičo, ale teda, asi si to nepochopila 🤷
A puberta by sa podľa mňa prejavila už dávnejšie, nie až v 15 ...

tiika
24. máj 2025

Píšeš, že ma vždy nejakú hlúpu výhovorku, keď sa ho pýtaš. Takze niečo za tým je, no nechce ti to z nejakého dôvodu povedať. Mame nejaké zabudované očakávania z minulosti ako druhý reaguje (to je ta dovera/nedôvera), ak niekto neguje naše pocity, zľahčuje situáciu, dava rady, vysloví svoj vlastný názor, strhne tému na seba a na svoje skúsenosti, čo je niekedy v poriadku… no inokedy chceme byt naozaj vypocuty, potrebujeme empatiu a pochopenie. Skús možno častejšie reagovat tým druhým spôsobom a snáď časom syn častejšie otvorene povie, čo je skutočne vo veci.

pikachu999
28. máj 2025

A nemá poruchy príjmu potravy? Že v škole nechce jesť a potom príde prejedenie sladkým?