icon

Môže dcéra prepadnúť v maturitnom ročníku?

ludmila727272
15. dec 2024

ahojte baby mám otázku moja dcera chodi na umeleckú školu a teraz sa jej pohoršilo a dosť vymeškávala školu kvôli zdravotným problémom a je v maturitnom ročníku a hrozí jej prepadnutie z maturitného predmetu chcela som sa opýtať že či môže vôbec prepadnúť na pól roka? a ako je to keď je v maturitnom ročníku? môže prepadnúť a pripustia ju stále k maturite alebo nie keď je to pól rok ? už som zúfalá aj dcérka sa bojí a už nemá možnosť si to ani nejak opraviť plus ma dosť vymeskane hodiny

januska12323
15. dec 2024

Na polroka prepadne a bude pokračovať ďalej, dôležité je čo spraví ešte do konca roka. Riešte s triednou učiteľkou.

kacena4
15. dec 2024

este sa len budu pisat 1/2 rocne pisomky, neviem aky je to predmed, ale znamky este nie su uzavrete, az o mesiac sa budu uzatvarat, takze este ma cas napisat si par testov, odpovedat.... a zlepsit si znamku na 4ku. ci sa da prepadnut, ano da sa, ale pokracuje dalej. ak ma vela vymeskaneho zo zdravotnych dovodov odporucam dohodnut sa so skolou, aby jej odlozili hodnotenie o mesiac/dva z daneho predmetu, robi sa to bezne. otazka vsak je nakolko ovlada dane ucivo, ak jej hrozi 5 tak znamena ze vacsinu z predmetu nevie. inak by nemala take znamky... takze doucit a doplnit znamky aby si zdvihla priemer

koniarova
15. dec 2024

Na pol roka prepadnúť môže.

lucia147852
15. dec 2024

A to ste sa až teraz zobudili? Však hádam obe viete, že veľa chyba a treba to hneď riešiť so školou a nie hrať mŕtveho chrobáka. Plus učiť sa aj keď nie je v škole sa predsa môže. Ak sú problémy vážne dá sa vybaviť individuálny plán alebo prerušiť školu. Už len skúsiť uprosit školu o preskúšanie a riadne sa naučiť aby bola aspoň 4

koniarova
15. dec 2024

@lucia147852 nemusí mať 4. Môže prepadnúť na pol roka a nič sa nedeje. Maturovať bude.

kavasmliekom
15. dec 2024

Môže prepadnúť, ale pokračuje a bude aj prípustná k maturitam. Otázka je, že prečo to riešite az teraz, keď školský rok začal v septembri.

lukbe
15. dec 2024

Môže prepadnúť na pol roka ( aj na konci). Ak nechcete tu nedostatočnú, skúsila by som sa spytat, ci nemôže mať komisionalne skúšky.

onedaynick
15. dec 2024

@ludmila727272 môže.. a je to pol roka. Póly máme južný a severný.

betulinka1
15. dec 2024

@ludmila727272 zbehni za tou ucitelkou z ktoreho predmetu prepadáva a dohodni sa s nou, ci sa nedaju niektore písomky opravit. Ze teraz cez prazdniny by zamakala a potom jej da písomky. Ale ani nejde o znamku ale aby dobehla ucivo, co potrebuje na maturitu. Ak je to matika, mozno treba skusit doučovanie zohnat od januara. Pripadne sa spytaj aj tej ucitelky priamo. Hlavne ak je to kvoli zdravotným dôvodom, tak ucitelky vychádzajú v ustrety. A dcera nech sa nestresuje aj keby to nevyšlo. Zdravie je prvoradé.

lucia147852
15. dec 2024

@koniarova môže prepadnúť, ale ozaj to stojí za to, aby mala povesť lajdákq bez záujmu? To jej ani na mature nepomôže

koniarova
15. dec 2024

@lucia147852 ma zdravotné problémy, preto na zlé známky. Jednoducho nestíha a všetko sa to nakopilo. Bolo by mi šumafuk, akú bude mať povesť.

marhulka13
15. dec 2024

Ja skôr nerozumiem, prečo by sa to ešte nedalo stiahnuť aspoň na stvorku

koniarova
15. dec 2024

@marhulka13 ani nemôžeš rozumieť, keď nemáš dieťa čo nechodí do školy pre zdravotné problémy. Nesedí na hodinách, nepočuje výklad. A potom sa mu nakopilo 14 predmetov. A nestíha sa poriadne venovať ani jednému. Skrátka nestíhaš.

aurelia2000
15. dec 2024

To sa vôbec nevolá, že "prepadne". Nemá kam prepadnúť. Bude mať na polročnom vysvedčení 5, ale na koncoročnom môže mať lepšie známky a normálne ide maturovať. Môžete požiadať riaditeľa o komisionálnu skúšku z dôvodov, ktoré si opísala, ak ju povolí a spolupracujete s vyučujúcimi, žiadne 5 byť nemusia. Idú prázdniny, kto chce, zapracuje. Základ je, ísť osobne do školy, vysvetliť situáciu, prejaviť vôľu riešiť a robiť.

galinotchka
16. dec 2024

@marhulka13 Autorka píše, že sa jedná o umeleckú školu a prepadá z maturitného predmetu. Môže ísť o konzervatórium alebo výtvarnú školu a tam sa ťažko opravuje známka, pretože preskúšanie počas roka je veľmi špecifické a ťažko sa dobieha zameškané.

libusak
16. dec 2024

Da sa poziadat o predlzenie klasifikacie. My to riesime tento rok aj ked len v prvom rocniku kedze dcera bola 6 tyzdnov pn

senta_sofia
16. dec 2024

@ludmila727272 poziadat o komisionalne preskusanie, ak ma vela hodin vymeskanych

lauricka
16. dec 2024

@ludmila727272 Má triednu učiteľku, s ktorou by to mala riešiť. Ak nie, požiadať vedenie školy o info o možnostiach. Vyzerá to, akoby ste so školou vôbec nekomunikovali.

lucia147852
16. dec 2024

@koniarova všetko sa dá komunikovať so školou, aj zdravotne problémy a vyriešiť to. Nie hrať mŕtveho chrobáka. Škola sa dá zo zdravotných dôvodov aj prerušiť a potom normálne pokračovať. Tváriť sa, že prepadnúť kvôli zdravotným problémom je v pohode je blbosť

denk
16. dec 2024

Ahoj. Prepadnutie znamená opakovanie ročníka a to sa odvíja od nedostatočnej na koncoročnom vysvedčení. Ak dostane 5 na polročnom vysvedčení, nič sa nedeje, bude pokračovať štandardne v druhom polroku. Odporúčam komunikovať so školou, lebo ak vedomosti nedoženie, môže sa stať, že nebude pripustená k maturite (ale nebude to kvôli 5 na polročnom vysvedčení).

Ak bude zdravotne v poriadku, stále môže ešte v druhom polroku zamakať, skončiť normálne ročník a dostať sa k maturite v riadnom termíne. Keď vidia učitelia snahu, radi pomôžu. Hlavne nevešať hlavu! Držím palce 🙂

koniarova
16. dec 2024

@lucia147852 samozrejme. Súhlasím s tebou. Komunikácia so školou je základ.

drobec105
16. dec 2024

Umelecké školy ale fungujú inak ako klasické. Na vašom mieste by som riešila s tr. učiteľkou. Ak by mala mať nedostatočnú z odborného predmetu, nemusia ju pripustiť k obhajobe ročníkovej práce. Aspoň teda dcéra to takto mala na umeleckej.

galinotchka
16. dec 2024

@drobec105 Presne tak. Ak ale je napr na tanečnom konzervatóriu, tam sú všetky skúšky z odborných predmetov komisionálne. Tam sa ťažko rieši dodatočné preskúšanie... Takisto klauzúry na výtvarných školách atď.

pupava36
Autor odpoveď zmazal
drobec105
19. dec 2024

@galinotchka áno, presne tak to mala dcéra. Klauzúry.