icon

Môže dieťa ísť na talentovky samé?

luciq1
18. mar 2025

Ahojte ,idete s deťmi na skúšky,či môžu ísť aj samé?
Ide o to že jedna škola je cca 30km od domu a ja nemám auto a nemam tam ist skym a je to malé mesto a pol dna tam trcat.. Syn má možnosť ísť zo spolužiakom,len som na vážkach ci tam netreba aj nejaký podpis rodiča alebo čo. Čo si myslíte, môžem ho pustiť samé alebo mam predsa len radšej ísť sním? Na druhý deň má talentovky do vzdialeného 60km mesta, tam samozrejme mám už odvoz vybavený.

Strana
z2
mandzula
18. mar 2025

Ja mam 44 a netusim, ci a kto bol so mnou na prijimackach, takze asi az take dolezite to pre mna nebolo, nemam z toho ziadnu traumu ani daky super zazitok. Kedze my sme taki posratejsi rodicia, s dcerou sme isli, vysupli sme ju pred skolou (dnu sme nesmeli, bolo to v pokynoch) a potom sme ju vyzdvihli. Ak by chcela ist sama ci s kamaratkou, nechali by sme ju ist samu. Podporujeme ju cely zivot, nie je to len o jednom dni a najma ak by sa rozhodla ist sama, ukazala by som jej, ze jej verim a ze som hrda, ze to zvlada.

lubkavargova1
18. mar 2025

Moja mamina isla somnou a bolo to super, rodicia to viac prezivaju ako deti..my s pubertalnou hlavou sme to brali inak, ale ak by som mala super vztah ako moja mamina, tak by som bola rada. Potom po prijimackach sme isli si sadnut, na nakup....a potom sme si tento ritual zopakovali aj ked som isla na VS...hlavne je o vas, ako to vy mate a ako to sa dohodnete.

kaktusik007
18. mar 2025

minuly rok som so synom bola na oboch prijimackach, jedny mal cca 30km daleko v krajskom meste a druhe mal cca 140km daleko. V tom jednom pripade to bolo o tom, ze ako bude chciet - lebo idu priame spoje, do tej budovy dochadzal uz vyse roka na jazykovku, ale on ani nezavahal ze by som tam s nim nesla, bral to ako samozrejmost.
Oba razy som sa motala po obchodoch a nakupnych centrach, dala si kafe, kolacik a cakala, kedy skonci... Zabity cas? Nemyslim si. Aj toto je podpora dietata - ze citi, ze pri nom rodic stoji a nenecha ho v strese v tom sameho.

Ak by mal zaujem ist sam so spoluziakom, iba by som sa uistila, ze ci to mysli vazne. Akoze zvazoval syn aj to, avsak nakoniec uznal ze bude kludnejsi, ak ho zaveziem ja. Jednak - nikdy nevies co sa stane na cestach, napriklad. A ty ako dospela vies ako mas pripadnu necakanu situaciu odkomunikovat. Dieta to moze len viac vystresovat. Takze aj z tohto dovodu som bola rada, ze sam uznal ze ma tam chce. A ten den dovolenky? V zivote som minula dovolenku aj na daleko horsie veci ( choroba).

ivett1
18. mar 2025

@luciq1 ide na talentovky? A so spolužiakom, či kamarátom?...ak ti vyslovene povedal, že netreba, aby si išla ako podpora, tak nechoď... veď pôjdeš s ním do toho vzdialenejšieho mesta...
len si naozaj zisti, či to syn myslí vážne...naša bola na talentovkach s kamoškou, ale viezli sme ich tam my - aj keď nepotrebovali podporu a nič sme nepodpisovali...počkali sme a dobre im to padlo lebo boli dosť unavené...
niekedy je dobré byť aspoň ako sprievod - keby bolo treba niečo cestou riešiť...

kacena2022
18. mar 2025

Ja som s dcérou bola na DOD na obidvoch stredných školách čo si vybrala a pôjdem s ňou aj na prijímačky.Dockam ju vonku,pôjdem zatiaľ popozerať obchody a keď bude po vyzdvihnem si ju.
Viaceré ste písali že dieťa musí mať pri sebe OP,chcem sa spýtať čo keď ešte nebude mať OP?Či aký doklad si má zobrať so sebou?

matapo
20. mar 2025

@luciq1 ...ja idem so synom, dokona už o deň skôr na hotel aby sme sa ráno nemuseli naháňať, beriem aj mladších súrodencov, spravíme si výlet, určite mu bude lepšie že tam idem s ním. Mal možnosť ísť s tetou, ale to nechcel. Druhú skolu má v našom meste, kúsok od domu pozná to tam, ide so spolužiakom, tam už pôjde sám.

luciq1
autor
20. mar 2025

@matapo tak som to mala v pláne na druhu školu, len nám to dali deň po dni takže to nehrozí,,chcel len tu bližšie co mame aby šiel zo spolužiakom.

zuzik1407
21. mar 2025

Ja idem ,lebo musím podpísať papier ,resp ja ho musím odovzdať ,že súhlasím so psychotestami.Potom idem domov,lebo ma talentovky.Lenze ja som od školy 10minut peso.Keby ďalej ,tak ho isto čakám a idem

Strana
z2