Dobry den.syn 12 rocny sa pobil mimo skoly.nic sa nestalo ziaden uraz len niekto si ich natocil na video a poslal riaditelke.dnes mi prisiel mail od ucitelky ze v skole boli policajti s kriminalky a ze syn bude vypocuty v mojej pritomnosti.strasne sa toho bojim.syn je adhd a stale neake problemy.sice nie s bikou ale vyrusuje na hodine atd.skola uz sa mi vyhrazala ze posle socialku.nicoho ineho sa nebojim iba toho ze socialka nariadi ustavne liecenie.syn chodi k psychiatricke a bere liekybatominex
@lucia2610 áno je to tak, ale pre istotu si k tomu ešte prečítaj legislatívu aby si vedela argumentovať. Nahrávka bez súhlasu však nie je dôkazový materiál, na tom chceli už nachytať aj týrané ženy mužov, že by ich nahrali, ale to im ani polícia nechcela zobrať. Čiže daj sa kľudne zavolať na stretnutie, hneď na začiatku sa opýtaj prečo a na základe čoho ťa volajú, ako to vedia že sa pobil. Keď spomenú (a nebodaj ukážu) nahrávku hneď sa opýtaj kto nahral tvoje dieťa bez tvojho súhlasu a či nevi, že je to protizákonné. A či to pani riaditeľka myslí vážne, že takéto veci na hrane zákona podporuje.
@lucia2610 čítam celú diskusiu a prvé čo mi napadlo, že ADHD nie je ospravedlnenie agresivity. Takže na toto by som sa stale nespoliehala a riešila to so synom. Na tvojom mieste vezmem video a idem za psychológom ako to vidí on, resp. akékoľvek ďalšie riešenie by malo byť v spolupráci s ním. Taktiež vypočúvanie. Spoj sa s nejakým právnikom. Myslím že by to stalo za to. Ak ich totiž vyprovokovali, tie ostatné deti majú rovnaký, ak nie horší problém! TO je totiž patológia. Vyhliadli si a vycítili že tvoj syn je ľahko zmanipulovateľný a možno prchký a v podstate ho zneužili Ak je ale agresívny, neospravedlňuj ho stále a povedz mu to. Aby pochopil, že aj napriek hendikepu musí na sebe pracovať ak chce v spoločnosti fungovať a zaradiť sa. A možno viac ako iné deti
@montemotherone čítala ale nepochopila
tu nik neobhajuje bitku lebo adhd, nik neobhajuje agresivitu lebo adhd
tu sa rieši pre adhd niečo uplne iné
keby si bola rodič adhd dietata pochopila by si
ked tvoje dieta zdvihne ruku je z toho halo, ked tvoje dieta pride z rozatatým obočim tak sa udajne len šmikol a blbo ešte aj spadol to že ti dievčatá čo to videli povedia niečo iné to nie je pravda oni su zalubené tak sa nadmerne zastavaju, potom ti tie dievčata uhybaju očami tak sa spytač čo je tak ti povedia že dostali taky pucunk že im je do plaču a nemôžu nič povedat už , a takto pekne dooookoooolečka a nie len ja ale asi každy rodič
môžem ti povedat že povväčšinu rodičov doma maka a maju pravidla nie pre to aby fungovali v spoločnosti ale preto aby si to nehodili , robia tie pravidla, tresty pre seba a rodinu ,
chalan sa chcel začlenit, blbé že okolie chce takyto spôsob, otázne je čo by bolo keby odmietol sa bit, podla mna a mojich skusenosti zmanglovali by ich oboch určite by to mierovo nerozpustili a bolo by ticho, ano chalan urobil chybu že sa dal vyprovokovat, otázne je kto sa nedá ?
@dilino podla mna to kriminálka nie je , ludia stále nerozlišuju jednotlivé oddelenia
keby to bol prestupok na kriminálke tak prišli by si po neho osobne domov a nie nechali behat po svete , to že je napr hospodárska kriminálka to vie málokot , dopravakov naštastie rozlišuju ale tiež su to hlavne policajti
pokial ten chalan je zdravy nič mu nie je , nebol chirurgicky ošetreny, nenahlasoval to mudr nemá dôvod na kriminalku
@sara07 no evd preto ak sa pobili mimo školy tak škola s tým nema nič a kriminalka je ked spacha trestný čin ale ked sa len pobili tak to asi k normalnim štátným na predvolanie a vysvetlenie situácie nechápem aj dalšiu vec čo to škola vyšetruje ked sa to nestalo v objekte školy ani v škole.
@dilino ja tomu rozumiem konkrétne táto situácia spadá pod bod školského poriadku teda presne citáciu neviem teraz ale v kocke cca ide že žiak mimo školu sa má slušne a vzorne správat a reprezentovat školu , čiže ked sa to hodí vytiahneme tento bod
rozhodli sa že dieta vyštvu zo školy nič iné a nič viac, že by bol problém napr aj v pristupe uč ked prvy stupen bolo dobre dalo a druhy je tak ako je
to čo občas robia školy a riadietelia detom a rodičom adhd, / pas detom to je priam doslova šikana
@lucia2610 normálne by som potom dala spätne ked to vyšetria trestné oznámenie za nahratie a preposlania videa riaditelky a na nu sa tiež určite § nájde za krivé obvinenie ? ked bude jasne na papier že čo sa stalo , neviem či krivé obvinenie je to presne čo by sa dalo ale zaručene by to pravnik nejak formulovat vedel
@sara07 ono je to trestne nahravat niekoho alebo fotit.a ako dokaz sa to nemoze pouzit.ja sa len bojim tej socialky aj ked velmi rada by som sa o tomto nasom probleme z niekym porozpravala a vyriesila ho.je to strasny natlak zo strany skoly.kazdu chvilu ma tam volaju ale iba koli tomu ze vyrusuje.nevidim zo strany skoly ziadne riesenie ako to vyriesit
@lucia2610 je to uplne bezna prax policajtov pri vysluche maloletych.
@sara07 ty si očividne nepochopila o com píšem ja. S vlastným ADHD dieťaťom skúsenosť nemám. Ja sama mám poruchu pozornosti a viem ako je ťažké na sebe pracovať aby sa človek (ešte raz to napíšem) začlenil do spoločnosti. Lebo v konečnom dôsledku po tom túži každý. Zaradiť sa, nevytŕčať príliš, byť prijatý. Mne sa to veľmi nedarí a vytŕčať vytŕčam Ale vďaka štúdiu pedagogiky, psychológie... som pochopila, že som nebola priemerný žiak, nepotrebovala som neposlúchať, vyrušovať a že mám v sebe potenciál... Ale ak by som na sebe nezačala pracovať, neustále sa vyhovárala na svoju poruchu, môj talent a potenciál by mi bol nanič. Dnes to hovorím rodičov mojich zverencov. Lebo často sú to veľmi inteligentné a nadpriemerne šikovné deti. Bohužiaľ, rodičia sa spoliehajú len na to. Pri počte 25-30 detí v škole, bez možnosti asistenta, sa každý učiteľ môže aj poskladať a nedá takému dieťaťu to, čo potrebuje. Preto apelujem na zakladateľku, aby sa na to nespoliehala.
@montemotherone adhd porucha a porucha pozornosti su dve rozdielne diagnozy
keby si mala pri sebe tieto dve deti po 1 dni by si videla ten rozdiel
adhd je tažšia diagnoza a ano aj pri nej bez drilu, vojenskej disipliny doslova sa to dieta ani rodič nepohne
to nie je vyhovaranie ale ked doma makaš ako fredka, motivačné veci, psychologia, cvičenia, koncetracie, slovne spol.hry, edukačne hry a neviem akého ešte ancikrtist a dostaneš uč čo ti dáva dole dieta ,depta ho atd tiež nie je vyhra
dá sa 1 dieta s adhd v triede zvládnut, dá sa aj 1 dieta adhd a 1 dieta pas zvládnut, ked to ide niekde a niekde to nejde nie je chyba v detoch, ved sama vieš že suchy vyklad a suche diktovanie poznámok dáva dole aj zdrave dieta
tu sa nik nevyhovára na diagnozu ale zdá sa ti primeraná reakcia riaditelky, ked sa to stalo mimo školy, bez následkov, a z donutenia ????
@sara07 ja neviem, ale asi nerozumieš písanému textu. Týmto končím debatu s tebou. Ja o voze a ty o koze ♀️
no tak môj syn by už asi ako dieťa sedel . Od prvého ročníka sa mlátil so spolužiakmi , aj v škole aj pred školou , vtedy a aj za mojich čias sa to bralo normálne , dostali sa poznámky do žiackej a išlo sa ďalej . Nikoho ani len nenapadlo zavolať políciu alebo sa vyhrážať sociálkou. Vždy to bolo o tom že jeden druhému niečo povedal alebo sa vysmieval a už sa to mlelo . Na rodičovskom som len počúvala ... Mrkvička , Hruška a Jablčko , to a to a to ... . , jednoducho bola skupina chlapcov bitkárov , vyrušovateľov , triednych šašov. Len sa to vtedy nebralo tak vážne, nikto nikoho neposielal na psychiatriu ani na diagnostiku . Vyrástli z nich normálni zdraví chlapci nikto nesedí v base, nikto nekradne , všetci študujú na VŠ .
@lucia2610 si málo rázna. Chcú tvojho syna vyštvať zo školy , zbaviť sa ho . Znova im pohroz inšpekciou , alebo už rovno konaj . Je to tvoje dieťa , nie je agresívny , to len okolie z neho robí takmer psychopata v snahe sa ho zbaviť. Deti a obzvlášť chlapci sa niekedy pobijú , ja to považujem za prirodzený a normálny vývoj v ich živote.
@lucia2610 no ako si dopadla?
@veronikaszabova este mi neprislo nic z policie tak cakam
keby sa nič nestálo kriminalka nepride rieši to štátna policia ako priestupok a budeš ty ako rodič kedže syn je neplnolety isť na policiu na vysvetlenie ked to bola len férovka ako pišeš muselo to byť niečo horšie ked chcú dať návrh sociálke a potom súd pre nič za nič by taky postup nebol pre nejake facky a kopance možno niekomu ubližil a teraz budu s toho následky ak da navrh sociálka tak môže súd vyhovieť nemusi ale môže všetko zavysi od toho ake stanovisko napiše a aj posudok školy zavaži sice ty pišeš že nič neurobil že iba sa tak pobili lenže môže to byť tak že ked sa s niekým pobil ten dotyčný môže byť na niečo chorý nap epilepsia, cukrovka, nejake postihnutie a už je to chránena osoba tým že ho zbil už sa dopustil trestného činu lebo aj ked je to ako dieťa je to chránena osoba to znamena že ked ho zbil posudzuje sa to ako trestny čin nielen ľudia nad 60 rokov ale aj deti a chory ľudia a deti trvalo sú chránene osoby zrejme preto prišla kriminálka lebo určite udrel nejakého choreho kamárata ten to povedal doma a už sa to rieši nemusi to byť na nom vydno stáči že ma nejaku diagnozu to asi bude najskôr tak.