Môže učiteľ hodnotiť test pri chorobe žiaka?
Nedá mi. Syn je vyše týždňa chorý a dostal 5 z informatiky za to, že nevypracoval online test. Termin bol síce do nedele, ale aj tak tomu nerozumiem.
1. Ako to vlastne je zo zadávaním online testov a ich hodnotením? Nemalo by to náhodou byť v rozsahu vyučovania? Čiže do piatku? (podotýkam, že nejde o online vyučovanie)
2. Môže byť hodnotený, ak chýbal viac ako týždeň?
Ďakujem za vaše názory.
Aký bol problém, že to nespravil? Nikdy nebola lepšia dostupnosť informácií o úlohách, známkach a ospravedlnenkach lepšia ako v dnešnej dobe.
Pokiaľ nie je v stave akútnych horúčok, spavosti z liekov a zvládne si písať s kamarátmi cez sociálne siete, tak si tie úlohy mohol zistiť. Koľko rokov má syn?
Ak s tým nesúhlasíš, môžeš sa ozvať, požiadať o nový termín. Ale syna by som učila, že v živote - v škole a v práci sa ešte veľakrát stane, že bude musieť dokončiť úlohy aj cez chorobu alebo doučiť sa formou samoštúdia.
A tú nedeľu chápem tak, že test mohli spraviť celý týždeň a kto to nestíha, tak má ešte víkend k dobru. Takže za mňa je toto férový prístup.
Ohladom toho by som sa sla ja pytat za riaditeľom. Alebo triednym učiteľom. Mne to normalne nepríde-chciet od dieťaťa co je na marodke písanie testov-ale mne vela bežných veci v skole normalnych nepride.
To ze bol termín do nedele mi pride okej, ak bol termín aj v ramci vyučovacieho dna, teda minimalne od piatku do nedele. V tomto pripade sa na to pozerám ako na dobru volu ucitela, ze dal žiakom možnosť vyberu kedy si to vypracuju a teda dal im k dobru aj ten vikend na studovanie. Ak ich nenútil písať to v nedeľu, ze bol termín len od 3-5 poobede v nedelu tak je to ok,ale ak bol v sobotu a nedelu tak zle, nikto nie je povinny cez vikend sediet doma a cakat na termín testu z informatiky, vtedy maju ziaci pravo na vlastný život mimo skoly.
@enmery och, to si pridávaš do čaju kocku agresie a odsudzovania? Čo tvoj komentár, to zlo.
Autorka, neostáva ti nič iné ako sa opýtať učiteľa.
Dohodli ste na začiatku roka? Ako je z testami počas choroby ?
U nás rodičia musia dobrat učivo s dieťaťom, ale online testy alebo kviz musia urobiť. Resp môže to urobiť rodič a nikto nato nepríde. Max ak je dieťa v nemocnici vtedy ma výnimku.
@anive mne to pride uplne scestné, aby chore dieta malo povinnost pisat online test. Je to nenormalne. Chore dieta sa ma liecit, a v ramci moznosti si dobrat ucivo. Za mojich skolskych cias ziaci prve dni po chorobe ani v skole testy nepisali, mali cas na "zaradenie sa" naspat do ucebneho procesu. Je to chore, cely tento aktualny skolsky system.
@enmery a čo ak to uzatvoril systém a neodovzdanie vyhodnotil nedostatočnou? Čo ak si učiteľ neuvedomil, že daný študent je chorý? Čo ak test pozostával z učiva, na ktorom nebol v škole prítomný? Hm? Odkedy je zakázané sa pýtať?
Na školstvo, systém a ani na učiteľa som neútočila.
Rozhodne si budem učiť deti a rovnako ich nenaučím, aby len hlucho a slepo počúvali. V DESY nám počas pobytu povedali, že neexistuje hlúpa otázka. Možno preto je v Nemecku tak ako je...
Pýtala som sa na názory a mám ich. Každý názor má čo to do seba. Učiteľku neobvinňujem a dieťa vediem k tomu, že si treba plniť úlohy. On sám obhajuje učiteľov a analyzuje svoje chyby, čo mohol urobiť lepšie. Viem, že technológie otvárajú dvere do mnohých dimenzií vzdelávania a s tým súhlasím, ale ....trošku ľudskosti by neuškodilo...
...nebol v kóme, ale mal vysoké teploty a vkuse spal....
...jasne, že budem čakať na odpoveď od p. ucitelky...
@diablikovci ...je to potom objektívne? Podstate je, či dieťa rozumie učivo a nie známky....
@plamienka555 🤣🤣🤣🤣...co už, čo som si navarila, to mám....
@enmery vzdy bolo tak ze si treba dobrat latku, ale nebolo tak ze ziak priamo pocas choroby pisal testy. Ved vtedy je ziak znevyhodneny, preco by mal byt hodnoteny za to, ako kvalitne sa naucil pocas choroby? Pocas toho ako bol znevyhodneny? Ja som chorá raz za par rokov ale viem ze by som sa nenaucila priamo pocas choroby nic, ja mam problem so sustredenim a vsetko ma rusi a musim mat vtedy psychickú aj fyzicku pohodu, ticho, nic na stole a nic rusive v hlave. Nic by som sa nikdy pocas horucky alebo únavy nenaucila a pride mi celkom drze od učiteľa chcieť aby sa take dieta ucilo, naozaj ako keby nic ine ako skola neexistivalo. Dalsia vec je vplyv stresu na chorobu, písomka/test je akutny stres, ten doslova vypina imunitný system a ako si učiteľ moze dovoliť chcieť od choreho dietata aby zažívalo v dobe kedy chcem imunitný system co najsilnejši, zažívat akutny stres ktorý mu moze chorobu predĺžiť, to akoze vazne je dôležitejši test nez poriadne preliecenie choroby a právo na fyzický a psychický pokoj?
Moj priateľ je informatik, robi len cez pocitac a povazujem toto za to iste, ako keby on isiel na marodku a do mailu mu chodilo co ma spraviť, vsak moze ležať v posteli a robiť, ne? Aky problem, pristup k zadaniu ma, pocitac ma, vsetko ma a ked nie tak dovi dopo vyhadzov alebo problemy v práci. Tak nabuduce ked budes doma na marodke si pomysli, ze by ti prišli z prace vykonávat nejake stresujúce ulohy lebo ved mozes, nova doba. 👌
@plamienka555 ....dobré otázky....súhlasím....tieto možnosti mi nenapadl....ďakujem 🙂
Otazka je kolko casu im dal na urovenie toho testu- ak chlapec vedel uz 2-3 tyzdne dozadu, ze ma odovzdat/spravit test do vcerajska do polnoci a chalanisko ochorel pred 2-3dnami - tak neviem ako ty, ale robit ulohy do skoly na poslednu chvilu je bohuzial chyba ziaka. Ak im zadal test v piatok a dieta je od piatku v horuckach tak sa treba branit a reklamovat
@prasiatko30...chorý bol od sviatkov...do utorka mal teploty a kašeľ... test dostali tento týždeň v stredu....prirodzene, že si priebežne dopisoval učivo z predmetov....
@anive ak mal normalnu chripku/virusove ochorenie a hovoris, ze od utorka uz ani teploty nemal tak sorry ale je to problem tvojho syna. Moje deti ostavaju doma fakt lennevyhnutnu dobu a v momente ako nemaju teploty ich este zeniem do toho aby si ziadali ulohy a uciva od spoluziakov - ani by ma nenapadlo orodovat za lajdactvo mojho dietata. Sorry
Ďakujem všetkým za názory.
Nevidím dovod počas choroby písať akýkoľvek test. Ja tieto online testy nerobím, možno tomu, kto ho nenapíše, je automaticky priradena 5.