Myslím si, že môj 13-ročný syn je gay
Ahojte mamičky!
Potrebujem Vašu radu.
Mám syna (13). Poslednou dobou bol utiahnutý, s nikým sa nerozprával. Ja už som rozmýšľala aj nad psychológom, veľmi mi na ňom záleží. Pred mesiacom im do triedy prišiel nový žiak. Skamarátili sa. Začal k nám chodiť na návštevy, chodili spolu von - robili veci, ktoré asi každý tínedžer robí, či?
Odvtedy bol veselší, začal sa opäť s nami rozprávať a on žiaril, pohľad, ktorý je nezabudnuteľný pre mamu. No lenže môj muž dosť rýchlo súdi ľudí a povedal mi, že vraj mu na tom jeho kamarátovi niečo nesedí, že vraj je teplý. Chcel sa na to spýtať syna, no ja som ho zastavila, však aj keby bol je to jeho vec. No, lenže on mi začal vtĺkať do hlavy, že pokiaľ niekto taký bude okolo nášho syna tak ho nakazí. Nikdy som ho nepočula takto rozprávať, takže som s ním mala dlhý rozhovor o tom či je homosexualita taká zlá. Dospel k názoru, že ani moc nie. No po týždni sme na to obi dvaja zabudli. A ja prídem domov z roboty (manžel počas toho odišiel na služobku, doma bol len syn) a počujem divné zvuky z jeho izby. Nemal zatvorené tak som tam vošla a oni na sebe akože boli oblečení ani na posteli neboli a povedali mi, že vraj sa bili. No ja neviem, počas týchto dní som sa rozhodla zistiť viac takže som teda začala sledovať malé detaily a možno blúznim ale zdá sa mi, že pár krát sa držali aj za ruky.
S manželom sa o tomto nemôžem rozprávať bojím sa znovu otvoriť túto tému a syna nechcem tlačiť aby mi to povedal, veď možno to ani pravda nie je, tak som sa obrátila na vás. Čo mám robiť?
@maty112 áno máš pravdu. Buzerant je vulgarizmus a ty krava ako si povedala @stanislavicenka tiež.
@maty112 takze povedať svoj nazor a pravdu o vulgarizmoch je nenávisť? Kto tu teda bráni slobode prejavu? Vôbec sa na teba nehnevám a už vôbec k tebe neprechovávam nenávisť. Ale nemysli si že budem ticho pozerať ako ju rozširuješ ty. Nenávisť šírená na internete a v médiach vedie k vojnám ako vidíme u susedov. Keď si preštudujeme históriu vzniku vojen tak skoro všetky začínali nenávistniu rétorikou voči domnelému, nie faktickému nepriateľovi.
2.sv. Vojna - šírenie nenávisti v tlači a rozhlase. Dôkazy si chod pozrieť do múzea v Osvienčime. Majú tam kopec výtlačkov novín aj slovenských. A aj záznamy z rozhlasu.
Strašným masakrom v Rwande predchádzalo šírenie nenávisti v rozhlase a počas rúbania ľudských aj detských tiel a telíčko mačetami bežalo celý týždeň povzbudzovanie v rozhlase.
Vojne v Juhoslávii predchádzalo vyhlásenie Miloševiča že Srbský národ je obeťou všetkých naokolo. A že moslimskí Slovania Bosniaci ich pozabíjajú. Vymyslený nezmysel. Hlavne ze Srbský národ bol zo všetkých národov Juhoslávie mocenský najsilnejší. Neporovnávam ťa s týmito vecami, božechráň. Len ťa chcem upozorniť na rozdiel medzi šírením názoru a šírením nenavisti. Názor ma byt podložený faktami a názormi na fakty, nenávist je podložená emóciou a fakty si nevšíma alebo ich spochybňuje. Ak chceš vedieť prečo mám taký názor na gayov kľudne sa ma spýtaj, skúsim ho podložiť faktmi. A názormi bez emócií.
@maty112 Zablokujete už niekto túto osobu prosím vás🙏
@vanessad15 prečo? Veď je sloboda slova. Kým nie je veľmi nenávistná nech rozprava ale nevidím žiaden prínos jej rečí.
@vanessad15 zablokujte, vymazte, zabite, skantrite.... ze MAMINA? takto to ma byt s tymi,ktori nesuhlasia 😉 aj deti treba k tomu ucit...kto nieje teply, a nesuhlasi tak zabit zmazat blokovat 👌
@maty112 Láskavo mi nevkladaj slová do úst dobre? Nikde som nenapísala, že ľudí s odlišným názorom treba zabiť alebo skántriť, to už si domyslela tvoja chorá hlava.
@maty112 no toto už preháňaš Sorry. Niekto tu len vyslovil nejaký nedemokratický názor a ty už vyšiluješ. V skutočnosti ti nik nebráni vyslovovať svoj názor. Nik ťa zaň nedá do väzenia ako je to v Rusku nik ti nebráni robiť demonštrácie. Tu na koniku sa môže administrátor rozhodnúť zrušiť celu diskusiu aby neotravila zmysel celej aplikácie modrý koník. Ale furt môžeš hovorit aj robiť čo chceš ak tým neobmedzuješ iných a nesiris nenávisť proti národu a skupine.
@vanessad15 nerozculuj sa, budes mat vrasky aj na fotke...😉
@maty112 toto si prosim podlozit niecim hodnotnym. Taketo vyjadrenie “silne” z nejakeho zdroja mas. Asi teda aj “lekarskeho”. Ocividne si absolutne pokazeny clovek, alebo si mala nie moc ok detstvo, rodicov, prostredie kde si vyrastala. Nuz… skusila by som na tvojom mieste na sebe popracovat.
@maty112 Ty si nejaky psychiatricky pacient? Ci len fanatik a extremista? Zda sa, ze mas riadny amok ci zachvat
@andrea1809 ahoj, aj tebe dakujem za rozbor mojej osobnosti, po kolko vystavujes? da sa ist s tym do obchodu alebo banky? jedna zienka sa tiez ponukla, ale zatial dakujem.. ozvem sa ked budem potrebovat 😉👍
@maty112 Si sialena psychopatka. Dufam, ze nemas deti. Pokial ano, mali by ti ich odobrat, aby si im neublizila
@andrea1809 ani jej viac neodpisuj, taky zly clovek sa ken krmi vsetkym tymto. A viac ju nastve, ked ju budeme ignorovat🙂
@andrea1809 no dobre, tak tento dodatok si tam prihod teda k tomu rozboru..😁
@zuza265 Pravda
@maty112 Darmo tu budeš kopinkať, ty chodiaca zloba.
@divokykonik no ja neviem kto tu kopinka..tu dievcata mlatia kabelkami, a kopinkaju.. 😁 ja sa snazim kazdej odpovedat, aby spokojno bolo 😁
@stevkamur33 no uz teraz toho vela nenarobis, ak zije vo svojom homofobnom svete, tak lutujem jeho syna