icon

Na akú strednú školu sa dá dostať s tromi trojkami?

20. jan 2021

Myslite ze dcera s tromi 3 z chemie matematiky a asi anglictiny( nechapem ako je to mozne vzdy mala z anglictiny jednotky) sa moze dostat vobec na nejaku skolu? je deviatacka a toto je polrocne vysvedcenie

Strana
z2
lusesita2
20. jan 2021

@luccija je rozdiel aj medzi priemyslovkami a odbormi na nich, sú vychytené odbory (napr. IT), kde sa dostanú len tí najlepší žiaci. Inak, veľmi to závisí od regiónu, naozaj sú gymnáziá, ktoré dvojkárov neberú ale aj také, ktoré zoberú žiaka aj so štvorkou(!) na vysvedčení. Bola to na ZŠ moja žiačka....

hettinka
20. jan 2021

@lusesita2 to človeku až zle príde, že?

vulka
20. jan 2021

@nelca84 Tak asi ako kde. U nás by sa určite dostala na technické lýceum, či iný odbor.

luccija
20. jan 2021

@lusesita2 chapem...len ma to mrzi, lebo, ked som si ja vyberala skolu je to uz, davno🙂sa pozeralo cez prsty na ucnovky, teraz mam pocit, ze uz aj priemyslovka je nieco podradne, ale chapem....muz ma dopravnu priemyslovku logistiku a na to, ze nema VS ma nadstandartny plat, ako pises...synovec tuzi bud po IT odbore, alebo stavebna.Trocha tomu dopomohla aj vychovna poradkyna, ktora mu nahudla, ze gymnazium je ako zakladna skola len obsirnejsie sa venuje ucivu a ziadne odborne predmety len "take vseobecne" a odvtedy o gymnaziy ani pocut

cecilia29
20. jan 2021

Ja som takto skončila na gymnaziu a tam som uz dostala vyznamenanie skoro na kazdom vysvecku

deti95060810
20. jan 2021

@nafka0483 keby poľnohospodárskej... syn mal študenta kuchára na strojníckej fakulte - z matiky nevedel takmer nič...zakrátko odišiel

hettinka
20. jan 2021

@deti95060810 problem je, že pri DOD tieto bývalé učňovky ťahajú žiuakom aj rodičom medové motúzy, že budu mať aj odbor, aj výučný list, aj maturitu, aj na VŠ môžu ísť. Áno, môžu, čisto teoreticky. Ale prakticky, pokial si nezaplatia riadne doučovania a nie je to super žiak, nemá šancu na normálnej VŠ, ktorá si drží istpú úroveň. Na nejakej treťotriednej súkromnej možno... však mame take prípady aj medzi politikmi a celebriťkami.

amyweber
20. jan 2021

@deti95060810 verte či nie, zdravotná je ťažká škola, nie je pre každého s trojkami asi nie

deti95060810
20. jan 2021

@amyweber neter ťahá trojky od 6 tr. a v pohode sa dostala do Za, a už je v 3 ročníku. problémy žiadne... Aká to je škola nemám ani potuchy,.... aj z ľahkej školy dokáže nepríjemná učiteľka spraviť ťažkú...

amyweber
20. jan 2021

@deti95060810 áno to je pravda o tých učiteľkách

eriksonka1234
22. jan 2021

@lusesita2 keď som išla na pedagogickú, zo 120 nás brali 25, celú ZŠ som mala samé 1,minuly rok tam prijali známu so 4 na vysvedčení. Velmi upadla úroveň niektorých škôl 🤷‍♀️ Vidím to aj na praktikantkach, ktoré k nám prichádzajú. Česť výnimkám.

leska123
23. jan 2021

podla mna sa dostane skoro vsade ak urobi dobre prijmacky tak to je podla mna uplne jedno ake mala vysvedcenie v 9 triede

evabb35
28. jan 2021

Nepozerala by som sa na to tak, že kde sa dostane či nedostane, ale na ktorej škole sa nebude trápiť. Na gympli sa bude strašne trápiť, na obchodnej akadémii, na zdravotnej - čo ja viem, tam je veľa odborov, čo odbor to iné predmety, na niektoré odbory sa ide cez talentovky - tuším fyzioterapeut...asi by jej vyhovovala nejaká stredná pedagogická škola, ale tam sú tuším talentovky...

elementissa
29. jan 2021

Ja sama som chodila na jedno z top gymnázií na SR- do snobskej, elitarskej školy, ako ju volali, kam chodili len premianti s milión vyhratymi olympiadami z každého odboru. A keby sa mám rozhodovať znova - tak tam nejdem. Nič mi tá škola nedala. Vyštudovala som jednu z najťažších škôl na SR so samými jednotkami, VS s červeným diplomom, robila som miliardu mimoskolskych aktivít a len preto, že som nešla na najžiadanejšie zamerania, lebo som chcela študovať to, v čom som videla zmysel (a bola to veľká lož, fakulta od začiatku klamala absolventov a nahovárala im, aké budú mať super uplatnenie a prdljas🤷🏼‍♀️) sa teraz neviem dostať ani do nejakej obyčajnej korporácie za asistentku alebo niečo. A väčšina mojich spolužiakov, okrem tých, čo išli študovať IT skončila v obchodoch. Svoje dieťa by som nepustila na gympel (inak, môj už to mal rovnako, on zasa chodil na elitne osemrocko, najlepšie v kraji). Ak si po gymnáziu vyberieš blbý odbor, tak je úplne jedno, že si majster sveta v učení. Môžeš ísť akurát tak za pás alebo do pokladne. A nie každého láka študovať IT alebo účtovníctvo. Takže za mňa je to stratených 10 rokov života, ktoré mi akurát vytvorili životopis, že som neuplatitelna v praxi a aj tak musím študovať ďalej, aby som vôbec mohla robiť prácu za viac ako 700€. Smutné. A to je prípad nielen mňa a môjho manžela ale aj mnohých ďalších. Cca 70% nášho ročníka dopadlo ako ja. Takže je krásne, že chodíš na elitarsku SŠ. Po gymnáziu nemáš v ruke nič. Nič nevieš, nikto ťa nechce a náhodou si v zápale mladej vášne vyberieš odbor, ktorý je pre teba atraktívny, ale nie je atraktívny na pracovnom trhu, tak môžeš ísť akurát kanály kopať. Zabitý život. Tu sa niektoré matky idú roztrhať od chochmesu, že ich decko chodí na gympel. Gratulujem. A co bude robiť? Lebo určite 100% študentov gymnázií pôjde na medicínu. Určite.

sylvie
16. feb 2021

@elementissa suhlasim s tebou, tiez som chodila na gymnaziu (rodicia ma donutili) a viem ako skoncili moji spoluziaci co na vysku nesli. Syn si vybral to elitarske gymnazium, ale odhovorili sme ho od toho. Viac sa hodi na technicku skolu. Mozem sa opytat, na akej vyske si studovala?

petushqa2710
13. apr 2021

@eriksonka1234 o aku pedagogicku skolu sa prosím jedna?

eriksonka1234
13. apr 2021

@petushqa2710 ja som chodila konkrétne do Modry, ale táto baba chodí na Bulovu do BA. Paradoxne tam ma lepšie vysvedčenie ako na ZŠ 🤷‍♀️

Strana
z2