Najlacnejšie agentúry na študentský (výmenný) pobyt - skúsenosti

elen_s87
27. jan 2021

Ahojte 🙂 Premýšľam so synom že by išiel na študentský pobyt do zahraničia študoval by tam buď polrok alebo aj kratšie len čo pozerám agentúry v niektorých sú ceny prestrelené a pohybujú sa aj vo výške 20000€ nečakám že pobyt výjde 500€. To viem. Syn má 14 rokov. Poznáte nejakú dobrú agentúru s dobrými cenami? A pokiaľ máte nejaké skúsenosti s pobytom šup sem s nimi 🙂 každému vo pred dakujem.

matago
27. jan 2021

Dobrý deň, záleží kam, do akej krajiny, štátu chce ísť. Môj syn bol v USA, na jeden školský rok, ale to mal 17. Dovtedy bol len cez letné prázdniny na jaz. pobyte( 2 týždne) v Británii. A tak isto aj dcéra. Tá ide tento rok na jeden šk.rok . Vždy sme to riešili cez agentúru Interstudy.

elen_s87
autor
27. jan 2021

@matago Ďakujem za odpoveď. Nám na lokalite nezáleží skôr krajiny ako USA, Británia, Dánsko, a pod. Hlavne nech sa tam vyučuje anglický jazyk.

matago
27. jan 2021

Dcéra ide do USA,má 17, ale neviem ako to je s vekom, na pol roka,alebo teda celý školský rok asi až min. po prvom ročníku na strednej škole

elen_s87
autor
27. jan 2021

@matago A koľko Vás vyšla USA? A syn býval v hostiteľskej rodine?

matago
27. jan 2021

Áno, bol v hostiteľskej rodine, a treba rátať min. cca 6500 EUR, + víza+letenky, a samozrejme mesačné vreckové. A môže si vybrať preferovaný štát( + 500 Eur príplatok), ale nie mesto. To znamená, možte povedať , že chce Kaliforniu, ale nie konkrétne napr. LA.

elen_s87
autor
27. jan 2021

@matago Aha, dakujem. Ako pozerám na tú agentúru ceny sú tam prijateľné lenže všetko je min. Od 15 rokov. Ako vidím.

matago
27. jan 2021

@elen_s87 Áno, lebo tam je predpoklad, že to už dieťa zvládne,a asi aj zahraničné agentúry majú podmienku vek.Ak chce vyskúšať, tak by som odporučila cez leto na 2-3 týždne jazykový pobyt. Moje deti začínali tým, boli v Británii , bývali na stred.internáte, ale je možnosť aj hostiteľskej rodiny.

hettinka
27. jan 2021

@elen_s87 asi toez by dom odporúčala až na strednej takýto pobyt, po ukončení povinnej školskej dochádzky. Tam už sa dá štúdium aj prerušiť a ist na polrok/cely rok, potom si pripadne dorobiť komisionálne rozdielové skúšky a pokračovať. Alebo nastúpi a študuje ďalej.
Ak pôjde skôr mimo EU, treba rátať s tým, že musí súbežne zvládať aj na Slovensku školu. Ak by bol v rámci EU, tam je zo inak, treba aj toto si poriadne zistiť. Osobnú skúsenosť nemám.

Možno fakt skúsiť najskôr prázdninový jazykovy pobyt, v UK alebo na Malte. Malta je lacnejšia. Dcéra bola cez agentúru MJA, už ako dospela, aké majú aj pre mladsie deti.

abbey1
27. jan 2021

Súhlasím s názorom vyššie, že dlhodobý pobyt určite riešiť až na strednej škole, ideálne druhý ročník. Krátkodobé letné pobyty kedykoľvek.

hettinka
27. jan 2021

@elen_s87 tu máš napríklad, ako to vychádza. Pobyt na kampuse je aj so stravou a programom. Od 13 rokov. Majú aj iné destinácie.
https://kurzy-pobyty.sk/jazykove-pobyty-v-zahra...