icon

Naša puberťáčka chce ísť do troch letných táborov

peter0123
10. jún 2022

Je podľa vás veľa keď puberťačka chce ísť v lete až do troch táborov?

Strana
z2
patka06
10. jún 2022

Podľa mňa to nie je veľa, len je to určite finančne náročné.

tanyan
10. jún 2022

Prečo veľa? Kvôli času alebo kvôli peniazom?
Neviem aké zameranie majú konkrétne vybraté tábory, ale podľa mňa je fajn, keď je spoločenská a má záujem sa aktívne rozvíjať namiesto sedenia vnútri s mobilom v ruke...

tanyan
10. jún 2022

@patka06 Ak sa dá, treba využiť príspevok zamestnávateľa. Ja som si dávala aj tábor počas letných prázdnin čiastočne preplatiť.

peter0123
autor
10. jún 2022

@tanyan aj finančne aj časovo. Keď rodič ktorý pracuje musí už niekoľko mesiacov vopred nahlásiť dovolenku zamestnávateľovi . V mojom prípade keď sme dve v práci jedna musí byť v robote. Musí tiež zapezbečit dovoz a odvoz deti do tábora (krát dve deti) .
Viem o tejto možnosti ale nie každý má tú možnosť. U mňa v robote to nie je možné a muž spĺňa podmienky až od augusta. Tábor ktorý sa koná v auguste bude zahraničí tak sa tiež nedá uplatniť.

evkamotka
10. jún 2022

Vsetky tri v zahraničí?
Nastup a prichod byva spravidla cez vikend a ak aj nie, vypravenie na tabor zaberá pol dna dovolenky, je to velky problem?
Ak ma muz narok od augusta, vyberte augustovy tabor alebo si to na niektory z nich neuplatnite

peter0123
autor
10. jún 2022

@evkamotka nie sú všetky tri v auguste iba jeden. Tábory sa vyberal podľa záujmu detí. Prvý sa koná v júni. Deti sa majú odovzdať do 11h v pondelok vyzdvihnúť v piatok po 13h. vzdialenosť 250 km.

kvetinka75
10. jún 2022

veď vy musíte zvážiť či na to máte alebo nie. Ak ti niekto napíše že aj 1 je veľa, nepôjde ani do jedného?

janka1011
10. jún 2022

@peter0123 ak na to máte tak prečo nie? Lepšie ako nudiť sa doma a tie odvozy a dovozy by som možno aspoň niektoré riešila niekým z rodiny kto má čas ju odviezť.

sisaka
10. jún 2022

Celkom nechápem, kde je problém. 3 tabory nie je veľa, moje deti museli bývať celé leto v táboroch, aj keď zväčša len v denných. Ak je problém s tým, kto ju tam dovezie-vyberie tak buď si to zariadite v robote, alebo ak tam chce ísť s kamarátkou, tak poprosite jej rodičov, alebo vyberiete tábor, na ktorý ste schopní a ochotní ju zaviesť. U nás sa napríklad pobytové tabory zvycajne začínali v nedeľu a končili v sobotu alebo nedeľu…

andrejka1974
10. jún 2022

@peter0123 ja som hľadala tábor,ktorý je s odvozom z ba a nie taký kde ju musím vziať moja by tiež rada išla do viacerých ,ale nedá sa finančne ak to viete utiahnuť tak nech ide aspoň bude mať veľa zážitkov moja ide teraz prvýkrát na pobytovy a veľmi sa teší

evkamotka
10. jún 2022

@peter0123 fiha, tabor bez odvozu. Tri tabory nie su vela. Bude mat vela pohybu, zazitkov. vyborna psychohygiena po covid rokoch a celkovo skole. Ak na to mate financne a logisticky. Ja by som svojich synov dala na tri, ak by sa pytali. Cele detstvo som chodievala v lete na dva, je mi to blizke. Rodicia sa dohodli s kamoskinymi rodicmi, jednu cestu nas vzal otec, cestu spat jej mama

kornelies
10. jún 2022

@peter0123 Nechapem, co riesis. Ak nemas financie a zopar dni dovolenky, tak prazdniny vyries inac. Posli k babkam a je vybavene.

alenamihal
10. jún 2022

MOJ syn 9r. ide tiez na 3 camps...a plus 3 tyzdne v zahranici,....este rozmyslam,kde ho dat na 1 tyzden...som rada,ze chce ist medzi decka ...financne ak sa da,tak preco nie 🙂

peter0123
autor
10. jún 2022

@kornelies k svokre by nešla po po ani jedna. Nikto by ich k tomu nedonútil. Ona nie je schopná postarať sa ani sama o seba, len dirigovať a vyfajčit denne 3 krabičky cigarety.

sense
10. jún 2022

Co by som ja dala za to keby moje dieťa chce ísť aspoň do jedného tábora 🙈 ale nechce, nie žeby ju nič nebavilo, ale na viac ako jednu noc bezo mňa al otca nehrozí, tak budem animátorom ja... Nevadí.... Možno aj malo času budeme mat, záleží od počasia... A keď bude 2 týždne s otcom tak si vymyslum program len pre mňa

cawes
10. jún 2022

@sense napodobne u nas

sense
10. jún 2022

@cawes moja povedala aj keď boli teraz na školskom výlete, ze bolo to fajn ale chvalabohu len 1noc

luccija
10. jún 2022

@sense
@cawes mate jedinacikov, ze?moja je taka ista🙂)pre nu by to bolo za trest
@evkamotka
@peter0123 mne sa zda, ze ten prispevok sa da uplatnit az, ked zamestnanec odrobi rok?ci sa mylim?ked chce ist a viete to zafinanancovat nech ide.Ale pekne to skracuju volakedy sa chodilo na tyzden nie?a nie v pondelok poobede a v piatok rano odchod.Tak ju odvezie, odprvadi muz babky, kamoskina mama, ked ide s niekym.Alebo si vypytaj volno ved 2 hodiny snad mozes chybat to nemas dovolenku cely tyzden, sby si nahlasovala.

zmrzlinka2021
10. jún 2022

@peter0123 kolko ma rokov?
pises pubertacka, cize cca 13 rookov... no v tom veku su deti bezne same doma...
Pokial by som mala peniaze, moznosti, aspon dva tabory by som jej dopriala, take tematicke

sense
10. jún 2022

@luccija hej mam jedináčika, ale ja som bola rovnaká (mam dvoch bratov) , tábor ak tak len denný, taky kde sa aj spalo som absolvovala raz, ešte pionierska tábor a bol to horor pre mna.
Proste denný tábor nevadí, ale prespavat nie, ale moja napr ani u kamarátky viac ako noc, ani u babky viac ako noc...

avanka
10. jún 2022

@peter0123 naši boli minulé leto v 3 táboroch,10 dní skautsky, týždeň na Orave cez manželovu prácu a 10 dní fantázia a potom sme spolu boli 11 dní pri mori..sami uznali,že to bolo veľa,vôbec si nestihli oddýchnuť. A samozrejme..finančné,tábory nás vyšli 1000€.. čo však neľutujem,lebo to je to najviac,čo im môžeme dať..zážitky
Toto leto idú od 30.6 do 10.7 k Mojtínu na skautsky tábor a potom až 3.8 na fantáziu..do 12.8 a 19.8 odchádzame k moru a vrátime sa v nedeľu v septembri, deň pred nástupom do školy
Medzi taborami snáď týždeň na chalupe u manzelovych rodicov a podľa mňa je to tak akurat

avanka
10. jún 2022

@luccija až po 2 odpracovaných rokov sa dá uplatniť

simca06022011
10. jún 2022

Zalezi aky je program na prázdniny. Zase lepšie zariadiť odvoz/dovoz ako pocas práce riešiť deti, alebo nebodaj budu cele prázdniny same doma. Ak to finančne nevychádza, tak dat vybrať, ktorý tábor kde... Podľa možností. Zase ak sa doma nezhodnete, nemusí byt vsetko podla žiadosti dieťaťa. Ale treba aby mali aj oddych, volny program, moja zatial ide do jedného, k starým rodičom chce ist az na 3t... Takže polka prazdnin fuc a to s nami este nic a to sa ide este na Liptov na tury, bicykle... A k druhej babke na kone... Netreba to preháňať.

peter0123
autor
10. jún 2022

@luccija musí mať odpracové 2 roky.
A nie som Superman aby som dala 250 km tam 250 km späť za dve hodiny

peter0123
autor
10. jún 2022

@zmrzlinka2021 áno má 13, ale nebojím sa nechať deti samé doma, aj cez coronu boli samé.

lujza123
10. jún 2022

@peter0123 ja chcem tiež nový jaguar a vilu pri mori🙂 chcieť je taka prirodzená ľudská vlastnosť...
Slečna tiež musí chápať ze co je veľa, to je moc. 1 x tábor, 1 rodinná dovolenka a nejaký ten výlet k tomu je taky klasický štandard...
V tabore môže byť celé 2 mesiace keď bude mať 18 a zamestná sa ako animátorka

derdia
10. jún 2022

@peter0123 nuz ked CHCE sa sa zblazni a spln jej to

Potom budr CHCIET nechodit do praceamat sa perfektne a tiez sa jej to splni len tak...
Prosim ta... Samozrejme, ze je to vela... Tebe niekto zaplati 3 dovolenky???? 🤦🤦🤦🤦

mikadooo
10. jún 2022

@peter0123 ak ona chce a vy na to máte, tak kľudne nech je v tábore aj 8 týždňov, nie? Nemyslím si, že v tomto je nejaké pravidlo, čo je veľa a čo málo... U nás sú 3 tábory Max, lebo chce ísť aj k babke na prázdniny, dva týždne chceme ísť na spoločnú dovolenku a ešte aj krstná ich vezme a nejak nám to tak vychádzalo, že keď sme chceli viac táborov, tak už nebolo kde ich naplánovať.

evkamotka
10. jún 2022

@peter0123 ked mas taky problem s dovolenkou jeden den na odvoz dcery no tak ju na ten tabor nedaj. Co su to za otazky. Je dalsich 15 000 taborov s hromadnym odvozom alebo zaciatkom a koncom cez vikend. Vyberiete iny

luccija
10. jún 2022

@sense ano presne taku dceru mam doma.A rovnako som neznasala tabory a spanok mimo domov aj ja

Strana
z2