icon

Návšteva psychologičky bez vedomia rodičov v 15 rokoch

27. júl 2025

Ahojte, mám 15 rokov a chcem sa spýtať môžem navštevovať psychologicku aj bez vedomia rodičov a bez rozhovoru s nimi?

leni2121
Autor odpoveď zmazal
lenka22031
27. júl 2025

@anonym_autor ku psychologovi sama nemozes ist bez vedomia rodičov. Ak máte v škole školskú psychologicku vyhľadaj ju. Ale aj ona potrebuje písomný súhlas rodičov, že súhlasia s intervenciam

amazonka13
27. júl 2025

Môžeš skúsiť linku dôvery, detskej istoty na nete, určite ti pomôžu, poradia ako postupovať. Nevidím do tvojho problému, ale možno by si mohla/mohol zvážiť rozhovor s nimi. Ale jasne, to si rozhodneš sám...

autor
27. júl 2025
@amazonka13

Môžeš skúsiť linku dôvery, detskej istoty na nete, určite ti pomôžu, poradia ako postupovať. Nevidím do tvojho problému, ale možno by si mohla/mohol zvážiť rozhovor s nimi. Ale jasne, to si rozhodneš sám...

@amazonka13 ja som len chcela sa niekomu ,,vyrozprávať" prebrať veci vlastne miesto kde mozete prejaviť emócie a nikto to nerieši nepýta sa prečo a dá sa o všetkom porozprávať

macilaci
27. júl 2025

@anonym_autor ahoj. icp-cko myslím že môžeš kontaktovať aj bez rodičov. Majú aj mailovy kontakt.

lilke
27. júl 2025

@anonym_autor stretnutie s psychológmi z IP-čka býva aj bez vedomia rodičov. Treba tam zavolať/napísať mail.

dory11
27. júl 2025

@anonym_autor skús psychológa v škole tam nieje potrebné povolenie . Rodiča a hlási to iba v prípade že by bol tvoj život v ohrození. Alebo ak si to budeš želať ty .
Ja som na strednej v prvacku aj druho ročníku vyuzivala jej služby ale ja som to mala nariadené vedúcim práxe ale rodiča otom nevedeli
Prípadne internetové ipcko, linku dôvery atď

xena0
28. júl 2025

Súhlasím s komentárom vyššie, aj máte v škole školného psychológa tak ho vyhľadaj, pokiaľ není v ohrození tvoj život a pod. Tak informovať rodičov nemusíba nepotrebuje ani ich súhlas.

amazonka13
28. júl 2025

Môžeme sa porozprávať ako dve baby, kámošky, možno ti to pomôže, keď už sa nemôžeš zveriť rodičom, ktorí ťa určite majú radi, aj keď ti vôbec nerozumejú, ...aj keď sa ti to teraz nezdá.

Čo povieš? Napíšeš mi čo všetko ťa trápi a skúsime nájsť spolu riešenie. Nie je mi jedno, že sa trápiš. Ver mi, vždy existuje cesta-riešenie a na tej ceste nie si sama... , nech už ťa trápi čokoľvek.

kristiii
28. júl 2025

@anonym_autor ak chces, napíš mi. Riešila som psychológa aj psychiatra so synom nedávno v podobnom veku

autor
28. júl 2025
@amazonka13

Môžeme sa porozprávať ako dve baby, kámošky, možno ti to pomôže, keď už sa nemôžeš zveriť rodičom, ktorí ťa určite majú radi, aj keď ti vôbec nerozumejú, ...aj keď sa ti to teraz nezdá.

Čo povieš? Napíšeš mi čo všetko ťa trápi a skúsime nájsť spolu riešenie. Nie je mi jedno, že sa trápiš. Ver mi, vždy existuje cesta-riešenie a na tej ceste nie si sama... , nech už ťa trápi čokoľvek.

@amazonka13 môžem vám napísať?

autor
28. júl 2025
@amazonka13

@amazonka13 zajtra vecer?

amazonka13
29. júl 2025
@anonym_autor

@amazonka13 zajtra vecer?

Napíš kedy uznáš za vhodné, odpoviem ...