Psychológ a rozvod

4. feb 2022

Prosim ak mate niekto skusenost
Chcem sa rozviest . Do dnes som sa nerozhybala, no uz som si povedala dost. Nerozhybala som sa preto, lebo moj muz sa mi stale vyhraza ze ak podam o rozvod, tak mi dieta zoberie ( ma 6 rokov) ,bude ho mat v starostlivosti len on ,pripadne ze ak by nahodou som ho mala ja, tak nebude posielat ani cent vyzivne . Na sude ze spravi zo mna blazna co sa nevie o dieta postarat . Lebo ma kopec znamosti vsade.On si to predstavuje jednoducho, ze by sa pravdepodobne nastahoval k rodicom aby sa hlavne maminka starala. Tym ze uz som z neho psychicky deptana uvazujem ze zacnem navstevovat psychologa aby som bola na tom lepsie a aj to cele lepsie zvladla. Tak sa chcem spytat ci to ze nebudem chodit k psychologovi mi neuskodi pri rozvode ,ze niesom psychicky ok sa postarat o dieta.

danicastiavnica
4. feb 2022

mylsim ,že
v dnesnej dobe je navsteva psychológa uplne normalna a bežná vec...okrem toho o tom vobec nemusi vediet..u nas je tiez rozvod na "spadnutie" a u psychologicky som bola uz 3 x a neskutocne mi to pomaha...proste vyrozprávať sa niekomu nezainteresovanému a vyliať si srdce...nikdy som na taketo psychologické "veci"
nebola,vzdy som rozmyslala viac racionálne ale momentalne mi to fakt pomaha ,citim vyrovnanejšie a viac. v pohode...

marca12
4. feb 2022

Jaaaj tieto silacke reci a zastrasovanie. Vsak aj sudca na sude uvidi,ked sa tam zacne rozdrapovat,ze to nie je celkom pricetny clovek. Neuskodi ti,ak budes chodit k psychologovi. Nemusi o tom ani vediet,chod tam diskretne.

pa3q
4. feb 2022

Ja som tiež rozvedený a mám aj syna v striedavej. To rozhodne súd u koho bude vyrastať dieťa. Prečo je tak proti rozvodu. On sa vyhráža lebo vie ze máš strach. Neboj v takých prípadoch oslovila psychológa ktorý bude riešiť tvoj stav. Tuším že aj dieťa pôjde k detskému psychologovi. Ak si správna zodpovedná matka tak to nebude mať také ľahké. Robí bu bu bu

zuzana9393
5. feb 2022

Ahoj. Ked som sa ja rozvadzala, tiez sa mi ten moj vyhrazal podobnymi hovadinami. Ale ono to nie je take jednoduche ako si chlapi myslia. Dieta zene vezmu len ak sa ozaj dokaze, ze si napriklad alkoholicka, alebo fetacka atd. K rozvodu sa vyjadruje aj socialka a s psychologom by som to riesila tak, ze by ti napisal posudok na sud. Keby tvoj muz chcel nieco vymyslat. Ja som isla na socialku, poradili mi tam co a ako. Predvolali si aj jeho, potom sme sa tam stretli a na vsetkom dohodli. Na sude bol taky vysraty, ze ho ani nenapadlo nieco zavaznejsie si na mna vymyslat. A platit ked ti aj nebude tak mozes tusim dostavat nahradne vyzivne, ktore si socialka bude vymahat potom od neho. ( toto si pozri na nete, neviem ako presne to funguje) drzim palce. Mne aj pravnik povedal, ze vacsinou sa takto chlapi biju do hrude ako chcu dieta a nakoniec o neho po rozvode nema ano zaujem. Tak aj bolo. Najde si inu a uz nebude mat cas. Budes mat pokoj.

zuzana9393
5. feb 2022

@marca12 podla mna, to ze tam pojde jej moze aj pomoct. Psycholog jej napise posudok, takze nebude mozne ju oznacit za nejaku vysinutu. Akurat je v tazkej zivotnej situacii, tak vyhladala pomoc. Na tom nie je nic, kazdy empaticky a rozumny clovek to pochopi.

marca12
5. feb 2022

@zuzana9393 je uplne zbytocne,aby jej posudok davala psychologicka. Naco ho zbytocne drazdit? Aj tak ak sa nedohodnu,bude potrebny odborny posudok,ktory pozaduje sud a tam pojdu obaja aj dieta. Ja by som mu zbytocne nevesala na nos,ze chodim k psychologicke a uz vobec nedokladovala s vlastnej iniciativy nejake posudky o mne. To,ze bol tvoj ex vykakany na sude,neznamena,ze bude aj jej taky. Vela chlapov robi cirkus na sude a su schopny cele roky vyvolavat na socialku a udavat exmanzelku a vymyslat si hluposti. Netreba brat vyhrazky na lahku vahu a pripravit sa na tazke chvile,pozbierat silu a nenechat sa zlomit.

zuzana9393
5. feb 2022

@marca12 to som ani nenapisala, ze isto bude aj jej vykakany. Ja ked pisem nejaky prispevok tak sa cloveka snazim povzbudit, nie ho este viac zdeptat. Preto som jej dala pozitivny priklad a nebudem jej tu pisat ako by on mohol volat socialku. Pevne verim, ze az taky primitivny nebude