icon

Nechať 14-ročné dieťa samo cez noc?

6. jan 2025

Chceme ist s muzom na vikend.pobyt.. Syn ma 14,5 rokov.Je rozummy,zodpovedny..Rozmyslam,ze zavolam moju mamu na strazenie v nasej nepritomnosti(moc sa jej nechce u nas spat,je zvyknuta doma)..Nechali by ste 14 rocne dieta same cez noc? Chodila by ho pozerat moja mama pocas dna,rano vecer..Len v noci by bol sam..Syn povedal,ze stim nema problem..Dakujem

candii
6. jan 2025

Dieťa to je teenager 🤣

abbey1
6. jan 2025

@doriiis Ešte raz. V noci si tam bola sama?
Ja som ťa neoslovila. Ty si mi chcela dať prednášku o internáte. 🙂

doriiis
6. jan 2025

@abbey1 ....radšej ti ani nebudem hovoriť ako vyzerajú noci na stredoškolských internátoch.😄

zobaka
6. jan 2025

no neviem, ale v takmer 15 som bola bezne sama doma, ked mama bola na sluzobke, pokial nie je chory, preco nie

januarova
6. jan 2025

Ja by som nenechala. Hocičo sa môže stať.
A mimochodom, keby niečo, do akého veku je to aj trestné, berie sa to ako opustenie dieťaťa...? Asi do 15, tipujem...

doriiis
6. jan 2025

@januarova ....nepreháňaj.Ze opustenie dieťaťa.🤦🏻‍♀️Na Slovensku neexistuje zákon,ktorý určuje od kedy môže dieťa ostať samé doma.

patka06
6. jan 2025

@januarova
1./ Na Slovensku nie je zákon, ktorý určuje odkedy môže byť dieťa samé doma
2./ Opustenie dieťaťa je niečo úplne iné

candii
6. jan 2025

Ježiš. Ja keď som mala 14 rokov som sa flakala kade tade bežne som bývala sama doma. Pre Boha ucte tie deti trošku samostatnosti 🫣 14 rokov veď to je teeneger a už musí vedieť sa o seba postarať

smajliica
6. jan 2025

Úplne v pohode, veď je skoro dospelý 😅

pribinak
6. jan 2025

@januarova tipujes zle. Nie je to zákonom nijak upravené napr aj z dôvodu, že mnohí osameli rodičia pracujú na zmeny

Navyše toto nie je opustenie dieťaťa.

bielasovicka
6. jan 2025

Véd nech ide babke. Aspoň na noc.

gelifil
6. jan 2025

@doriiis varenie je zakazane pod hrozbou vylucenia...

mondolina
6. jan 2025

@januarova
tipuješ zle. opustenie 14 ročného dieťaťa 🤣 do basy rovno.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
ibatanecnica
6. jan 2025

@buducamama ano ale.na intraku je stale.nejaky dozor prip.ak sa na izbe nieco stane - moze zostat zle odpadnut je tam spolubyvajuci
Ak.je mam blizko cca 10-15 min od vas nechala by som ho. A nech sa v ramci prechadzky zastavi ci.je vsetko OK.

ibatanecnica
6. jan 2025

@candii len ked sa nahodou nieco stane tak maju riadny pruser. Kamaratka tak.nechala dceru cez vikend samu - 14 rokov. Uzasna suseds sa toho chytila a povlacila ju po vsetkych moznych uradoch. Bolo jej to teda dost neprijemne.

janicast
6. jan 2025

@candii absolútny súhlas

marca12
6. jan 2025

Nie,nenechala by som. Nemoze syn ist spat k babke alebo babka k vam? Pripadne prespat u kamarata?

zzzzza
6. jan 2025

Niw

elli333
6. jan 2025

Nenechala by som, moja 13rocna s nami minule nechcela ist na navstevu a ostala doma, len cez den asi 2-3hodinky, ale vratili sme sa ked sa uz zotmelo a u nas akurat vypadla elektrina. Hrozne sa bala a ja som potom mala dost vycitky. Nikdy nevies co sa moze stat. Nechala by som ho u babky

patka06
6. jan 2025

@elli333 13 ročná si nevedela poradiť?
Určite má mobil, ktorým ti zavolá a vie s ním aj svietiť ak treba
Takéto situácie by sa mali deti učiť riešiť od malička.

ariannazara
6. jan 2025

@candii presne 😂😂😂 cez okno som von utiekla 🙈😹😹😹

sorciera24
6. jan 2025

Áno,aj som nechala.mal tesne pred15.boli sme s mužom na víkendovom pobyte,mladší šiel k babke, starší chcel ostať doma.odvtedy bol viackrát, je zodpovedný,samostatný....chodieva cez víkend liezť a do fitka s kamošom, tak aj preto. 1 noc u nás aj kamoš prespal, s našim vedomím.vsetko ôk. Ty musíš vedieť,aké máš dieťa,ale môj od 8ich zo sjoly sam a od 9tich sam busom k babke 40km vzdialenosť, iné mesto.ale on bol vždy extra samostatný a zodpovedný, všetko si sam vybaví...k tomu sme ho viedli.

lonely66
Odpoveď bola odstránená
patka06
6. jan 2025

@lonely66 Možno áno, ale zase ak je schopná stráviť 2-3 hodiny na mobile, dbá na to aby mal dostatok baterky a nevypol sa v strede hry alebo rozhovoru s kamoškami

lonely66
Odpoveď bola odstránená
7miriam77
6. jan 2025

Skoro 15 ročný, jasné, že by som ho nechala sameho. Ja som od 14 chodila na internát, sama vlakom, bez rodičov od nedele pobedia do piatku a v pohode. 🙂

svetlonos
6. jan 2025

Nikdy v živote! Niekomu zrovna vtedy prepne, voláme sa do bytu. Ja som v 16 bola nameraná raz ci dva krát a o druhej v noci sa vybrala do školy! Keby ma mama nestihla uz pri výťahu tak jaleluja. Do školy peso 25 minut. Chodila som na 6:00 v zime, takže ta tma bola tiež. Vôbec som si to neuvedomila.
Takže nenechala. Nech ide ku babke. Niečo sa stane a mate oči pre plač! Môže byť super zodpovedný ale - ďalší priklad: chytí ho v noci trebars slepáķ - co potom? Moju mamu vnoci brutalne rozbolelo brucho, nevie co by robila, keby jej muz nezavolal sanitku. okamzite ju operovali.
Ano sú to extrémy ale stávajú sa! Tak do 18tich sa musi chodit s mladými ku dr a ty chceš nechať 14 rocneho samého? Haloo!

svetlonos
6. jan 2025

@svetlonos
namesačna

lonely66
Odpoveď bola odstránená