Nepustia ma s päťkou z angličtiny na ústnu časť maturity?
Zdravím chcem sa opýtať ktorý maturovali minulý rok alebo či by mi vedel niekto povedať poradiť že, keď urobím písomnú časť angličiny na 5 aj sloh na 5 to ma na ustnu časť maturity nepustia že??
Ďakujem za odpovede
@vanesat2103 Ak sa nič nemenilo, platí toto. Tam ide o percentá, nie známku.
@vanesat2103
So slohom obvykle nie je problém, to každý napíše aspoň na tých 25%. Komu sa ale nepodarí test, čiže má ho pod 33%, tak ide na ústnu s tým, že musí získať 3 a lepšiu. Ak neurobíš ani sloh ani test, nejdeš na ústnu. Ak urobíš sloh aj test, môžeš mať na ústnej aj 4, ale nie 5.
@vanesat2103 ak máš z písomnej menej ako 33% a potom na ústnej odpovieš na 4, tak nezmaturuješ. Ak odpovieš aspoň na 3, tak áno. Aspoň takto to, myslím, kedysi bývalo.
@aurelia2000 zostresovala som sa asi som to pokašlala aj test aj sloh
@vanesat2103 Ešte si nebuď taká istá, že to bude všetko na 5. Možno si len taká úzkostná povaha. Na aké známky si sa učila?
@aurelia2000 na 3, 4 nikdy mi nešiel anglicky už od zakladky
@vanesat2103 ahoj, na ústnu časť ťa pustia aj keď dostaneš 5 z písomnej časti no bohužiaľ v septembri písomnú časť opakuješ. A ak niekto neprejde ani na jednej, tak opakuje celú maturitu z daného predmetu. Čiže zase bude v marci písomná a v máji ústna. Teda aspoň to hovorili nám učitelia pred týmito maturitami, ale neboj určite to dáš😉☺️

Samozrejme, že nie.