icon

Neúspešná maturita

radeva2
31. máj 2022

Dcéra zmaturovala 2.1 slovina cele zle 5.Prijatá ba vysokú školu.Čo ďalej keď má.odovzdať vysvedčenie do 14 6 na vysokú.ďakujem

Strana
z2
sisa_s
31. máj 2022

Z ustnej skusky Sjl ma 5??

srferreira
31. máj 2022

Trosku som nepochopila. Z coho mala 5?

markaterka
31. máj 2022

A písomnej skúšky zo sjl mala čo?

mondolina
31. máj 2022

@radeva2
skús to napísať zrozumiteľnejšie

lenja123
31. máj 2022

@radeva2 neter bola pred 4 rokmi v rovnakej situácii, prijatá na vysnívanú výšku a nezmaturovala. Bohužiaľ nemohla nastúpiť na VŠ, išla až o rok na inú (po úspešnej opravnej maturite)

abbey1
31. máj 2022

@radeva2 Dcéra bude mať ponaučenie do budúcnosti. Cez leto sadnúť ku knihám, prípadne vybaviť doučovanie a na to nech si zarobí na brigáde. V septembri si urobí maturitu a potom môže na vysokú.

lilinka126
31. máj 2022

A ake mala známky na vysvedcku? viem ze ak by mala za posledne roky napr 1 tak jej nemozu dat horsiu znamku viac ako o dva stupne to jest 3, aj keby mala pri ustných uplne "zatmenie". Písomne urobila?

abbey1
31. máj 2022

@lilinka126 Môžu je dať horšiu. To je len také nepísané pravidlo, že sa nezvykne dávať o toľko stupňov horšia známka. Čo jej majú dať, ak vôbec neotvorí ústa?

gelifil
31. máj 2022

@lilinka126 to mas skade?kde je to uvedene?

lilinka126
31. máj 2022

@abbey1 šancu

lilinka126
31. máj 2022

je potrebne sa informovat na VS, mozu ponuknut nulty rocnik ak je k dispozicii, alebo sa prihlasi na dalsi rok po absolvovani maturit, ale tento rok je otazny a odpovedat vam budu vediet najlepsie na VS..

abbey1
31. máj 2022

@lilinka126 Ja som veľký kritik nášho školského systému, ale dovolím si povedať, že drvivá väčšina pedagógov pri maturite dá niekoľko šancí, zatvoria i obe oči. Ale keď niekto skutočne neotvorí ústa, akú šancu mu majú dať?

radeva2
autor
31. máj 2022

@sisa_
@sisa_s áno.

radeva2
autor
31. máj 2022

@sisa_s písomné na 75%
Praktické 1
Ústne anglina 1
Odborné2 ústne
Slovina ústne nesadla otázka ale vôbec 5

radeva2
autor
31. máj 2022

@markaterka na 75%

radeva2
autor
31. máj 2022

@lenja123 ďakujem

radeva2
autor
31. máj 2022

@lilinka126 ďakujem

radeva2
autor
31. máj 2022

@abbey1
@abbey1 Asi tak ďakujem.Pekný večer.😀

sszuzu8
31. máj 2022

Hlavne pokoj a nevrieskat po dcérke. Opravné sú v auguste/septembri neviem. Na výšku asi bude musieť rok počkať ale určite nejde o život.

radeva2
autor
31. máj 2022

@sszuzu8 Ok.Len emócie su niekedy silnejšie.Dufam,že všetko bude dobré.Pekný večer.

ibrunova
31. máj 2022

U nás jedna nezmaturovala z jedného predmetu, dohodla si maturitu na september a v čase zápisu maturitu už mala. Ale aj tak divné, že rovno 5.

matullienka
31. máj 2022

A to sa nerobí teraz priemer z písomnej a ústnej? Čo si ja pamätám tak som dostala zo Sjl len jednu známku na maturite. Či sa za tie roky niečo zmenilo?

vulka
31. máj 2022

@radeva2
Neplaš sa, ale rozmýšľaj. Pozrela si sa ako je to na tej konkrétnej výške? Musí v júni doručiť to maturitné vysvedčenie? Nestačí až po opravnej skúške až v septembri? Poriadne sa na to pozri.

lalala94
31. máj 2022

Over si to na danej fakulte a skús napísať na študijné oddelenie. Kamoška mala taký istý problém, nezmaturovala z jedného predmetu v máji a opravné mala v septembri (alebo v auguste, nespomínam si presne). Každopádne jej fakulta bola ok s tým, že vysvedčenie doručí po opravnej skúške, čiže nič nie je stratené.

hebba25
1. jún 2022

@radeva2 tak z môjho pohľadu sú tí učitelia úplne neľudskí. Dievča, ktoré napíše písomnú na 75% ohodnotila známkou 5? Očividne bola cele roky dobrá žiačka, vzhľadom na výsledky ostatných predmetov. Navyše prijatá na VŠ. Nechápem, ako môžu nenechať zmaturovať deti, ktoré boli vystavené takmer tri roky dištančnému vzdelávaniu. Nikto z nás to nezažil, ani tí učitelia. Navyše v roku 2020 a 2021 boli maturity na základe priemeru. Určite sa informuj na ďalší postup na VŠ, kde sa hlásila. Držím moc palce. Tiež mám maturantku prijatú na VŠ.

ibrunova
1. jún 2022

@hebba25 Moja spolužiačka takto dopadla, dostala 5 a my, čo sme tam boli, sme nechápali. Až potom sme sa dozvedeli, že vytiahla ťahák a videli ju. Netvrdím, že to je aj tento prípad, ale niečo tam muselo byť, dobrej žiačke by len tak 5 nedali, to je môj názor, kebyže aj téma nesadne, vždy sa snažia aj učitelia.

radeva2
autor
1. jún 2022

@hebba25 Ďakujem za podporu som v šoku ešte dnes proste otázka na ktorú nevedela odpovedať možno 4 vety.Ale čo už dúfam že to dá na opravných.Prajem pekný deň😀
@hebba25

radeva2
autor
1. jún 2022

@lalala94 Ďakujem za radu.pekný deň😀

radeva2
autor
1. jún 2022

@vulka ok.nemáme skúsenosť ale ďakujem za info.pekný deň😀

radeva2
autor
1. jún 2022

@ibrunova nebola sama nezmaturovalo 9 dievčat.nechápem ani ja .

Strana
z2