Neúspešná maturita
Dcéra zmaturovala 2.1 slovina cele zle 5.Prijatá ba vysokú školu.Čo ďalej keď má.odovzdať vysvedčenie do 14 6 na vysokú.ďakujem
Trosku som nepochopila. Z coho mala 5?
A písomnej skúšky zo sjl mala čo?
A ake mala známky na vysvedcku? viem ze ak by mala za posledne roky napr 1 tak jej nemozu dat horsiu znamku viac ako o dva stupne to jest 3, aj keby mala pri ustných uplne "zatmenie". Písomne urobila?
@lilinka126 Môžu je dať horšiu. To je len také nepísané pravidlo, že sa nezvykne dávať o toľko stupňov horšia známka. Čo jej majú dať, ak vôbec neotvorí ústa?
@lilinka126 to mas skade?kde je to uvedene?
@abbey1 šancu
je potrebne sa informovat na VS, mozu ponuknut nulty rocnik ak je k dispozicii, alebo sa prihlasi na dalsi rok po absolvovani maturit, ale tento rok je otazny a odpovedat vam budu vediet najlepsie na VS..
@lilinka126 Ja som veľký kritik nášho školského systému, ale dovolím si povedať, že drvivá väčšina pedagógov pri maturite dá niekoľko šancí, zatvoria i obe oči. Ale keď niekto skutočne neotvorí ústa, akú šancu mu majú dať?
@markaterka na 75%
@lilinka126 ďakujem
Hlavne pokoj a nevrieskat po dcérke. Opravné sú v auguste/septembri neviem. Na výšku asi bude musieť rok počkať ale určite nejde o život.
U nás jedna nezmaturovala z jedného predmetu, dohodla si maturitu na september a v čase zápisu maturitu už mala. Ale aj tak divné, že rovno 5.
A to sa nerobí teraz priemer z písomnej a ústnej? Čo si ja pamätám tak som dostala zo Sjl len jednu známku na maturite. Či sa za tie roky niečo zmenilo?
Over si to na danej fakulte a skús napísať na študijné oddelenie. Kamoška mala taký istý problém, nezmaturovala z jedného predmetu v máji a opravné mala v septembri (alebo v auguste, nespomínam si presne). Každopádne jej fakulta bola ok s tým, že vysvedčenie doručí po opravnej skúške, čiže nič nie je stratené.
@radeva2 tak z môjho pohľadu sú tí učitelia úplne neľudskí. Dievča, ktoré napíše písomnú na 75% ohodnotila známkou 5? Očividne bola cele roky dobrá žiačka, vzhľadom na výsledky ostatných predmetov. Navyše prijatá na VŠ. Nechápem, ako môžu nenechať zmaturovať deti, ktoré boli vystavené takmer tri roky dištančnému vzdelávaniu. Nikto z nás to nezažil, ani tí učitelia. Navyše v roku 2020 a 2021 boli maturity na základe priemeru. Určite sa informuj na ďalší postup na VŠ, kde sa hlásila. Držím moc palce. Tiež mám maturantku prijatú na VŠ.
@hebba25 Moja spolužiačka takto dopadla, dostala 5 a my, čo sme tam boli, sme nechápali. Až potom sme sa dozvedeli, že vytiahla ťahák a videli ju. Netvrdím, že to je aj tento prípad, ale niečo tam muselo byť, dobrej žiačke by len tak 5 nedali, to je môj názor, kebyže aj téma nesadne, vždy sa snažia aj učitelia.

Z ustnej skusky Sjl ma 5??