icon

Neviem si vybrať strednú školu

nataliabielikova
27. mar 2021

Dobrý deň som v 8 ročníku a neviem si vybrať strednú školu problém je v tom že ma nič nebaví učím sa na 1-2 a nemám žiadnu olympiádu takže sa bojím že na gympel ma nezoberú.
Z predmetov ma baví asi matematika (síce mi moc nejdú slovné úlohy). Čo sa týka jazykov učím sa len angličtinu a mám stým dosť problém ale už chodím na doučovanie. Dosť ma zaujíma móda ale taká škola asi neexistuje ( a tiež by ma to už nemusela zaujímať keď budem staršia ) Ale som si na 99% istá že chcem ísť na výšku. Ďakujem za každú radu🙂 (Prepáčte za pravopis ak som spravila niaku chybu).

Strana
z2
hettinka
28. mar 2021

@monkasponka jedna vec je z odbornej školy sa na VS dostať. To sa dostane, oni berú od kraja, najmä tie druho- a treťotriedne. A druha vec je skoncit aspoň prvý ročník...

Asi sa treba rozhodnúť, či chce alebo nechce na VS. Ak chce na VS, treba zamakať na sebe a pokúsiť sa dostať na dobre gymnázium. Ak na VS nechce, tak odborná škola bude dobre riešenie.

laila22
28. mar 2021

@0silvia0 ja v r. 1996 🙂

sslobodnamama777
28. mar 2021

na vysku mozes ist aj z inej skoly ako z gymplu. chod na taku, aby ta aj nieco naucila a aby si to zvladla. Nevrav, ze ta nic nebaví, ked ta bavi moda a matiku vies. Pozri si vsetky moznosti jednotlive odbory na skolach v okolí co más a zamysli sa s ktorou skolou by si sa vedela zamestnať po skonceni, aku by si zvladla a aka by ta bavila. Iste si nevyberaj podla kamaratov, kde idu oni, ani podla predstav druhých. Je to velmi vazna vec, ktora ovpkyvni cely tvoj zivot!!!!!!!!! vyberes si zlu skolu, nenajdes uplatnenie, jedine vysoka skola to zachrani. pozeraj na to, co ta ta ktorá skola naucí a co s tym mozes robit, a ake ma skola vysledky, ci tam vobec vedia nieco naucit. Vyber si aspon tebe blizke odbory. na vysku mozes ist aj z textilnej aj zo zdravotnej, pedagogickej, gastronomie, zalezi ze na aku vysku chces ist. Zmen postoj k uceniu, neuc sa pre prestiz, ze mas vysku ale pre tie vedomosti, pre mudrosť, ktoru ti skola moze mat, ze nieco budes vediet.

ninusa221
28. mar 2021

V 9 tej triede budete robit psychotesty budete sa rozpravat na co by ste sa hodili vychovna poradkina by mala tiez poradit ona by sa v tom mala vyznať... ani ja som nevedela na aku a mama ma dala na pedagogicku a už som na vysokej😊

mpg
28. mar 2021

@nataliabielikova Dobre by bolo skúsiť gymnázium (ale nie jazykové) a obchodnú akadémiu a potom sa uvidí na akú VŠ by bolo vhodné ísť.

lindous
28. mar 2021

Nečítala som celú konverzáciu, takže prepáč ak sa budem nejako opakovať... Ak chceš VŠ a nevieš čo teraz ešte čo ťa baví a čo by si chcela robiť, tak na gympel 😊 dnes už nie je taký problém sa naň dostať, ja som bola síce jednotkárka a olympionička, ale mala som aj spolužiakov trojkárov... Ak sú prijímačky, tak na sebe zamakaj a poriadne sa nadrť 😊

Ja keď som si v 15 podala jednu prihlášku na gympel a jednu prihlášku na pedagogiku.. Keby som išla na tú pedagogiku, tak dnes si trieskam hlavu o stenu. Na strednej som dospela a aj keď chcem učiť stále, ambície mi vyrástli z MŠ na VŠ a zistila som, ktorý odbor je môjmu srdcu najbližší, študujem čo ma naozaj baví 😊

A áno, na vysokú sa dá ísť aj z inej školy ako z gymnázia, ale u nás všetci čo prišli z odborných škôl vydržali max. do 2. semestra... Boli veľmi šikovní do praxe a všetko, super ľudia, ale chýbala im tá teória, napríklad nemali vôbec matematiku, fyziku a tá im chýbala, nestihli to dobehnúť (záleží aj od odboru samozrejme a cieľavedomosti toho človeka )😊

Držím ti prsty pri rozhodovaní 🍀

hanna998
28. mar 2021

Pozri neviem na ake gymnázium sa chceš hlásiť, dcéra je na gympli tiež stresovala a vpohode ju zobrali. Išli tam s nou kamarátky ktoré mali na vysvedčení myslím že aj 3 z matematiky a po odvolaní sa tam dostali. Určite si daj aspoň jednu prihlášku na gymnázium a ver že sa to podarí🙂

evkamotka
28. mar 2021

Prihlas sa na obchodnu a gymnazium. Gymko nezvol ultra lukrativne, ale take obycajne. Vsade maju rovnake osnovy, uz ide len o ucitela a to je velmi rozne. Sesterka bola na vychyrenom bratislavskom gymku, ja na nasom okresnom a vobec to nedotiahla dalej 🙂. Mala by si ale ty vacsiu sancu sa dostať. Olympiady neries, moc sa toho teraz uz druhy rok cez koronu nedeje, ani ostatni nebudu mat olympiady (mnohi). Potom uz ide len o to, kolko ty z tej skoly vytazis
Smer dizajn uz na strednej sa radsej neuberaj..... Ak nemas podnikateľského ducha, skoncis ako šička alebo predavacka v Zare. Nevravim ze kazda, nie.... Ale to je slovenska realita.

sylvie
28. mar 2021

Pokial sa nebudes hlasit na nejake vyberove gymnazium, tak by to nemusel byt az taky problem sa tam dostat s 1 a 2.
Ale na vysoku skolu mozes ist z hocijakej strednej skoly s maturitou. V niektorych pripadoch je lepsie ist na VS z odbornej skoly ako z gymnazia, hlavne ak ide o technicky smer. Napr. moj brat vystudoval SPS strojnicku, pokracoval dalej na VS strojnicku fakultu a uspesne ju dokoncil. Chlapci z gymnazia co prisli, to nezvladli. Aspon co sa tyka jeho rocnika a aj ja co som mala spoluziakov z gympla, ktori tam nastupili, to nezvladli.
Vela jeho spoluziakov zo strednej skoncilo napr. aj VS ekonomicku.
Mam kolegu, ktory chodil na strednu odbor kuchar/casnik a pokracoval na VS elektrotechnicku.
Takze pokial nechces ist na pravo alebo medicinu, tak az tak gympel riesit nemusis. Aj ked napr. moj brat sa zo strojariny hlasil aj na pravo. Spravil prijimacky na 70%, nedostal sa tam ale, lebo v jeho casoch (r.1997) bolo vela deti a bez tlacenky sa tam dalo dostat len s min.90%.
Mozno ta obchodna by pre teba nebola zla volba, ale nebala by som sa ani toho gymnazia. Mozno sa budes musiet viac ucit, ale s 1 a 2 na zakladnej by si to mohla zvladnut. Odporucam absolvovat testy s psychologickou, ktore urcite budete mat zaciatkom buduceho sk.roka a podla toho sa rozhodnut.

andy1789
28. mar 2021

@nataliabielikova na gympel dnes zoberú aj štvorkárov 🤭

ckatka
28. mar 2021

Pokiaľ nie si ľavá z matematiky, ja by som ti odporúčala technické smery. Sama.som.skoncila stavbarinu a bolo to.super. Aj štúdium aj.pracovne ponuky. A jazyky. Aspoň dva nech poriadne vieš a nebudeš mať o dobre platenú robotu núdzu.
Ja som.ale na stavebnú VS šla z gympla. Väčšina priemyslovakov ju nedokončila. Gymnazisti skoro všetci dokončili.

evkamotka
29. mar 2021

To je pravda, ze na gym chodia bezne obyc 3kari. Nemaj skreslene idealy, ze gymnázium je len pre vynimocnych 1karov

sylvie
29. mar 2021

@andy1789
@evkamotka
prosim vas to na ktore gymnazium okrem sportoveho sa dostane aj trojkar, alebo stvorkar? na Jura Hronca sa ani dvojkar nedostane...

evkamotka
29. mar 2021

@sylvie jura hronca ma v ba dost meno, verim ze tam sa nedostane. Ja som chodila na pezinske gymnazium a zopar spoluziacok mali aj na zs trojku napr z fyziky. Prijimacky spravili. Jasne ze ich nebolo kvantum, ale boli

sylvie
30. mar 2021

@evkamotka tak mozno na pezinske gymnazium sa nehlasi tolko deti, asi vela deti z Pk ide aj do Ba. Mame v rodine chlapca kt. z Pezinka dochadza na Metodku. A kolegyna co byva pri Pezinku ide dat syna na spanielske gymnazium do Biskupic.
Dnesne deti to maju ovela jednoduhsie ako my, nie je ich tolko ako bolo nas. Kamoska ktora sa hlasila na to gymanzium kde ja, sa nedostala a to mala na vysvedceni len par 2 a nebolo to nijake vyberove gymnazium.

evkamotka
30. mar 2021

@sylvie suhlasim a preto aj autorke radím, aby si zvolila bezne gymnázium, nie top 10 v hlavnom meste. Ak sa twda boji konkurencie

anita1978
Odpoveď bola odstránená
andy1789
30. mar 2021

@sylvie Bohužiaľ na Slovensku sú aj gymnázia, kde sa s prepáčením dostane každý debil. Česť výnimkám, ale boli prípady a stalo sa ro aj v mojej rodine, že baba trojkárka sa dostala na gympel úplne v poriadku. Ďalšia baba dvojkárka, 3 z matiky, sloviny, dejepisu, bola výborná len v biológii a dostala sa.

gugugaga123
26. apr 2021

@nataliabielikova skúsila by som určite aspoň jednu prihlášku na gympel. Skúšky tam sú v poho máš tam len matiku a slovenčinu.

sofia_15
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2