Nezvládam výchovu 16-ročného syna, chcem ho zveriť do opatery otcovi

23. mar 2021

Mam problém so 16 ročným synom. Nezvládam jeho výchovu. Chcem, aby si ho vzal jeho otec, chcem sa zrieknuť starostlivosti oňho. Aký je postup? Návrh na súd o úpravu práv a povinností voči dieťaťu? Ak otec odmietne, čo mám ďalej robiť? Na koho sa obrátiť? Syn potrebuje reedukacne centrum, proste ďalej to nejde. Pomôžte mi niekto radou. Ďakujem.

meluela
23. mar 2021

Asi na upsvare by si sa mala popytat. Reedukacneho by som sa bala. Neviem o ake problemy ide a ci je aj nebezpecny pre teba ci okolie, nie je sanca este pracovat so psychologom na zmene k lepsiemu, skusali ste odbornu pomoc?

dskjhfdlkdjhl
23. mar 2021

Toto je smutne. Psychologa si neskusala? Neviem si predstavit taketo nieco.

lenka_da
23. mar 2021

syn nepotrebuje reedukačné centrum, potrebuje láskavých rodičov, na ktorých sa môže spoľahnúť, nech by sa dialo čokoľvek ☹

autor
23. mar 2021

@lenka_da to ma, Bohužiaľ nestačí to.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
marianeta
23. mar 2021

Prečo sa ho chcete vzdať? Reedukačné centrum by som volila ako poslednú možnosť.. Navštevuje psychológa či psychiatra?

lenka_da
23. mar 2021

máme v okolí matku, ktorá dala syna do reedukačného centra a ako píše @viestta naučil sa aj to, čo ešte nevedel ☹

benit
23. mar 2021

@lenka_da toto bola rada. Ty si myslis ze nic neskusala. Nikomu neprajem nic zle. Takze aj tebe len taketo dieta a tvoj laskavy pristup. Mam kamosku, mali 1 dceru. Modre z neba by jej zniesli. Uz je 2 roky v reedukacnom. Od 15rokov. Ver, ze to pre nu nebolo lahke, ale ked sa neda, tak sa neda.

meluela
23. mar 2021

Su pripady, ked rodic nezmoze nic, akokolvek sa snazi, napr. pri poruchach osobnosti. Ale aj tie sa daju riesit dlhodobou terapiou. Reedukacne je v slovenskych podmienkach asi ako keby si ho strcila do vazenia so vsetkym co to obnasa vratane sikany a pod. ... pokial po vas nehadze noze, hladajte ine riesenia.

lenka_da
23. mar 2021

@benit ďakujem za tvoje milé prianie. Nemám recept na všetko, napísala som iba skúsenosť pani, ktorá tam dieťa mala.

sunshine_18
23. mar 2021

Psychológa ste neskúšali?

hopsadobrandejsa
23. mar 2021

Zalezi o ake problemy skutocne ide, ci to riesitelne je alebo nie, ale zriect sa vlastneho dietata by som povazoval naozaj za krajne riesenie.

Mozno ak by si situaciu popisala podrobnejsie, vedeli by sme ti pomoct v hladani alternativ, ale z tvojho prispevku vychadza, ze ty uz v podstate rezignujes.

Ak je problem v pokrocilom stadiu, trebalo to zacat riesit ovela skor. Tymto sa ta nechcem dotknut len poukazujem na fakt, ze problemy treba podchytit hned v zarodku, neskor to uz byva obvykle velmi problematicke.

autor
23. mar 2021

@sunshine_18 nie lebo on tam ísť odmieta ako mam násilným dostať 16 ročného chlapca kam nechce

sunshine_18
23. mar 2021

Ak sa smiem spýtať v com s nim mate problémy aké problémy vám robí?

benit
23. mar 2021

@lenka_da urcite by si to laskavym pristupom zvladla😉.

autor
23. mar 2021

@sunshine_18 ja chodím na dvojtyzdenne turnusy do zahraničia. On je zatiaľ so staršiou, dospelou dcerou, lebo rodičov nemám. Jeho otec sa nezaujíma, občas ho vezme na par hodín. Chlapec nerobí ako tak vážne problémy. Nepije, nedroguje, nerobí hlúposti, no trieska s nim puberta. Je hrozne neporiadny, doma necháva spúšť, všade smrad bordel... Zapara do dcéry, ta je psychicky na dne, depta ju... Okrem toho už sa aj topil, lebo sa chodia kúpať s chlapcami... Robí také vylomeniny

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
dskjhfdlkdjhl
23. mar 2021

Mozno by stacilo, keby si si nasla pracu tu a mohla sa o syna starat, nechavat ho na dospelu sestru je dost nezodpovedne. Puberta je narocna a vyzaduje si celeho rodica.

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
23. mar 2021

@dskjhfdlkdjhl bože a žiť a platiť účty mam z čoho? Zo slovenských 400€?

autor
23. mar 2021

@viestta prosím ťa..... Ak dokážeš žiť zo vzduchu gratulujem ja nie.

meluela
23. mar 2021

To co popisujes je skor normalny teenager o ktoreho sa ty nemozes postarat - hlavne co sa tyka citoveho zazemia a casu. Bud sa s manzelom dohodnite ze si ho budete striedat, zmen robotu alebo potom nejaka profirodina alebo pestunska starostlivost ked to vy ako rodina nezvladate. To dieta chuda nepatri do reedukacneho. To je este dost dobre na tom, ked ma len v izbe trochu bordel a teda este mal tu drzost ze sa skoro utopil.

denden77
23. mar 2021

puberta, zaparanie do sestry a neporiadok su dovody na umiestmenie dietata do reedukacneho centra?? wow

autor
23. mar 2021

@meluela trochu bordel to nie je... Je to otrasne, to sa nedá opísať co to je. Toto ale majú aj ex svokrovci je to asi nejaká porucha osobnosti, je to hnus nie bordel

lenka_da
23. mar 2021

ups, polovica pubertiakov by podľa tohto popisu mala byť v reedukačnom :-/

benit
23. mar 2021

No tak naozaj to nie je na polepsovnu a pyta pozornost😊.
@lenka_da prepac, toto by si pristupom dala. Takze nic zle som ti nezelala😉.
Kamoskina dcera ohrozovala seba, rodicov. Ficala na drogach.. .

hopsadobrandejsa
23. mar 2021

"Chlapec nerobí ako tak vážne problémy. Nepije, nedroguje, nerobí hlúposti, no trieska s nim puberta. Je hrozne neporiadny, doma necháva spúšť, všade smrad bordel... Zapara do dcéry, ta je psychicky na dne, depta ju..."

Ja len tolko, ze poznam pripad kde bol syn tiez nezvladatelny a vyskytol sa aj problem s drogami a do reedukacneho centra ho nedali. Teraz vedie usporiadany zivot, ma dobru pracu a je starostlivy rodic.

Dalsi pripad bol kamos, ten uz bol ale dospely a jednym casom strasne holdoval alkoholu do bodu kedy sme o neho mali obavy. Rodicia sa ho tiez nezriekli, casom sa dal dokopy a tiez vedie usporiadany zivot.

U teba je problem, ze ty pracujes v zahranici pretoze musis a v domacnosti chyba autorita pretoze otec pritomny nie je. Niet cudo, ze so synom mlati puberta.

Podla mna toto nie je pripad ktory treba riesit reedukacnym centrom. Samozrejme, rozhodnut sa musis sama.

bettie
23. mar 2021

Toho psychologa ako tu radili, ste skusili? Reedukacne centrum ozaj ako krajna moznost. Zo skoly tam boli 2 deti, ale nepomohlo im to, skor sa este zhorsili ☹

autor
23. mar 2021

@denden77 neviem to popísať vyzerá to ako nevinne zaparanie no nie je to tak. Je to psychické týranie. Mala som k nemu profi opatrovateľky, obe odišli, nedalo sa s ním vydržať

dskjhfdlkdjhl
23. mar 2021

Co si ale ako matka urobila preto, aby taky bordel nerobil? Lebo toto fakt nie je na reedukacne, toto je na zmenu vychovy a pristupu, lenze to by si najskor musela pochopit, ze on potrebuje v prvom rade matku.