Niečo účinné pre vkuse nervózneho 11-ročného syna
Môj syn v poslednej dobe je vkuse nervózny to je jedno z čoho hlavne keď sa má učiť.Trieska zo všetkým myslíte,že to je už puberta.Prosim Vas nemáte náhodou skúsenosť s takým typom dieťaťa.Neviem či mám vyskúšať nejaké ukludnujuce tablety.
@emilllll v prvom rade by sa mal naučiť zvládať svoje emócie - puberta nepuberta, čo o pár rokov bude doma rozbíjať veci alebo Vás biť ?
V takýchto situáciách reaguj kľudne, pýtaj sa ho čo cíti, čo ho nahnevalo, nesmie rozčúliť Teba ani nikoho doma svojim správaním lebo zlo plodí ďalšie zlo. Stanovte si hranice, mal by mať svoje záujmy a záľuby, ktorým sa bude venovať a robia ho šťastným. Ťažko takto radiť, keďže nepoznáme Teba , jeho a ani ako funguje Vaša domácnosť
@emilllll tak ho tak zamestnaj, že nebude mať stíhať mať nervy. Tip, pokosit zahradu, vysavat každý deň, umyť dlážku, rajony záchod, kúpeľňa, pozrieť mu skriňu, nech ukladá veci do kominkov. Urobí zle? Znova. Keď bude unavený, nestíha byť nervózny. Tiež mám doma chlapcov, 14 a 12. A žeby som ešte ja nezačala byť nervózna, keby začali trieskat....
A tak jemu klesne hrebienok neboj ty nic. Je to proste obdobie take, deti to v takom veku mavaju. No aj tak, drz ho tak na pevno aby vedel, ze az taky frajer teda nie je
@zuzap33 no len tieto typy sa ti na takúto prácu vykašlú. Ja mam takúto dcéru a môžem jej naložiť čoho chcem, vykašle sa mi na to sma zase len ja budem vytocena..
@emilllll aké vyhrážky? Co na to otec? Na čo konkrétne ma nervy? Lebo u nás učenie je teda to co mi malú naštartuje a zúri ale aj babka, kamoška pol dna na telefóne...zatial len prichádzam na to, ako tieto situácie riešiť. Keď chce urobí hocičo, keď nechce, môžem sa aj po krájať. Trochu sa spamätala keď som sa zdvihla a nechala ju tak, než učenia, ale aj raňajok, desiaty, nestarala som sa kedy ide do školy, zo školy, na krúžky som ju nezobral týždeň... Dupala si tu, otec ju vlastne len odviezol, priviezol, ja som jej povedala ze sa mi nechce, tak ako jej... Potom sa to trochu zlepšilo po týždni.. Ale postupne sme zase tam... Sú to takéto povahy... Výchovu aj pravidlá doma ma odjakživa a aj tak tak riešim tieto psych situácie...
@simca06022011 presne tak ako u nás môžem mu naložiť kopu vecí aj tak mi to neurobí povie urob si to sama.Vkuse sa mi vyhráža nedajú bože že zvysim hlas konec ziape po mne ako divy.S nikim nieje spokojny.A hlavne ked mu spomeniem učiť sa to uz v tedy sa neovladne a preto ani sa nedokáže naučiť lebo má také nervy
@emilllll urob si to sama?! Vyhrážky?! Sorry, ale toto nie je len puberta. Prežila som 2 puberťákov, ale toto si nedovolili. Skús sa zamyslieť nad tým, čo ste doteraz pohnojili vo výchove a naprav to, s 11-ročným sa ešte dá, ale je najvyšší čas, pretože inak budeš na práškoch ty, nie on
myslim ze nemas pubertiaka doma, ale rozmaznaneho spratka, prepac tvrde slova, ale dieta nema rodicovi co papulovat a vyhrazat sa mu za ziadnych okolnosti... od puberty to ma daleko ☹ skus si nastavit zrkadlo ako s nim rozpravas ty ci sa tak nechova aj on, sama pises, ze na neho nakricis, prikazes mu.... on ti to len vracia spat. skuste zmenit vychovne metody, popros ho, dohodnite sa na urcitych pravidla, ked sa naucis mozes ist/spravit/pozerat... da dodrziavat pravidla na 110% a hlavne s kludom vsak nechces aby sa to obratilo proti tebe, dieta treba chvalit za vsetko, za to ze prisiel na cas zo skoly, z vonku, ze si nezabudol v skaredom pocasi obliect ciapku ci vetrovku, ze sa pekne naucil bez odvravania, za dobru znamku, za pomoc v domacnosti za nepapulovanie.... proste povzbudzovat ho za kladne vlastnosti ktore su casto pre nas bezne ale taketo dieta ktore je v opozicii voci autorite v tomto pripade voci rodicovi ich potrebuje pocut nahlas (on si mysli ze ho nemame radi, nelubime prave v tejto chvili lebo na neho len kricime nadavame mu hnevame sa na neho...) ale ked ho zacneme chvalit dakovat mu a tesit sa z jeho uspechov zacne sa tesit aj on a jeho nervozita pominie
drzim palceky obom nech sa vam to podari
@emilllll ved ale co na toto povie otec? lebo u nas on ked zaveli, tak mala stiahne chvost a zrazu vsetko sa da (obrazne povedane)... ak by papulovala v skole, tak to by nerozchodila. Ja by som navstivila psychologa na poradu, lebo moze mat vazne problemy. Detskych psychologov maju aj skoly 🙂
Ja mám takého brata ma 10. Keď mu niekto povie niečo napr. Výmeň si knihy tak vie začať tak vrieskat od zlosti ze koniec. Aj mame papuluje. A ja ako staršia sestra keď mu niečo poviem alebo zvýšim hlas tak ešte horšie nadáva už mi povedal aj prijebana napr. A nato žiaľ tabletky niesu. Je to výchovou je najmladší a rozmaznany. To je cele
@kristi40270 on ako sestru Ťa nemá dôvod počúvať, si jeho sestra a niesi pre neho autorita 😊
@simca06022011 však to Že manžel to bral len tak neskrical ešte vinu kládol mne že ako ho vychovávam,že si s ním nedám rady atď aj učiteľka a teraz keď mu chodia poznámky od inych učiteľov tak už zistil,že vína nieje len vo mne a učiteľke.Už drzuje aj manželovi zloží mu telefón atď.
@nely1704 Ani ako k sestre nema ziadny dovod sa k nej takto spravat... nejde o autoritu, ide o normalnu slusnost. Keby sa surodenec ku mne niektory takto spraval v detstve tak by mu od rodicov letela taka po papuli, ze by videl.. a mohol by sa aj pokrajat 🙂
@emilllll no tak nech sa paci.. cize nasla si dovod, preco je to u vas takto.. dieta si dovoluje, lebo moze.. lebo ty si na vine... nuz, vyloz nohy a nechaj ocka nech trosku vychovava. Dostane teraz studenu sprchu.
@simca06022011 jasné, že nemá sa tak správať! Ale keď nerešpektuje rodičov, bude sestru ?
@nely1704 no moj brat mna ano 🙂 lebo ked mame odpapuloval, ta sa dobreze nerozrevala.. ocko ingore.. a ja som mu jednu slahla z otocky a bol ticho :DD ale to je zase ina tema.. taka surodenecka :D a inak tajna, myslim, ze az neskor sme to prezradili, preco ked so ho ja nieco isla ucit, tak pocuval... (o 13r je mladsi... )
@emilllll bachove kvapky?
To je akokeby príde do obchodu a je drzý ku predavačka tiež ju nemá dôvod počúvať? Ale aby som priblížila situaciu tak on ma také vybuchy hnevu občas ale keď ma ôk náladu a napr mama nieje doma tak sa pýta mňa ci sa napr môže ísť byciklovat atď.. Takže som pre neho autorita. A podla mňa slušne sa ma chovať vždy a ku každému.
Ahojte. Ja mam dceru bude mat 11 rokov v novembri teda poviem vam ze je to puberta ako sa patrí, nakolko pomerne rýchlo sa vivija mam problem skor so správaním. Pluje, nadáva a noekefy si myslím ze by toto obdobie malo skončiť. Napríklad dnes. Učila sa slovíčka z angličtiny. Ja neviem tu rec vôbec ale ona sa nenohla naucit par slov tak sa rozčuľovala no napokon to zvládla. Neviem co nas čaká napríklad doba frajerov a tak ďalej. Nechcem byt chytrá ani radiť ale verte mi prejde to skôr ci neskôr 😊👌
@emilllll ja keď som bola v puberte tak som bola strašne drzá k učiteľom a rodičom neučil som sa mala som samé 3 a mala som strašne veľa poznámok ale postupne to prešlo a asi iba z toho dôvodu že ma rodičia nechaly tak, keby mam 4,5 tak to by už riešily ale rodičia malý skúsenosti zo staršiou sestrou
@emilllll áno je to puberta, aj náš syn ju mal najhoršiu od 11-13rokov.Nic nepomáhalo, a krik už vôbec nie. Treba vydržať, náš bude mať v decembri 15 a už sa s ním dá normálne dohodnúť. Je z neho zlatý chlapec.

omg nie nic mu nedavj je o puberta .. hormony s nim lomcuju a ziadna tabletka nepomoze ... zamestnaj ho tym,ze mu urcis rutinu domace prace etc ale aj dat volnost ... zacni s nim po troche rozpravat ako s dospelym nechaj ho nech uz ma svoj nazor ale zaroven nedavaj velku volnost .. zial na pubertu ziaden navod neexistuje -kiezby ano ... kazdy sme si tym presli .. a s detmieste raz prejdeme .. len vydrzat a nezabit 😀