icon

Od akého veku cestujú vaše deti vlakom bez sprievodu?

3. aug 2022

Pustili resp.od akeho veku cestujú vaše deti samé vlakom? Pustili by ste deti 10, 12 rokov (chlapci, trochu popleteni) samých za starými rodičmi? Cca 4 hodiny cesty, posledná zastávka nie je konečná. Ďakujem

Strana
z2
lienka9
3. aug 2022

Vlakom skor nie.autobusom,kde viem ze je stale sofer a mozu sediet pekne za nim tak ok.. vlak mi pride dost rizikovy,nikdy nevies kdo im pristupi do kupe,za 4 hodiny sa tam moze kopec podivinov vystriedat... a spoliehat sa na sprievodcu vo vlaku je riziko,nema sancu ustriehnut a zapamatat si

katkati
3. aug 2022

Ja nepochopím, že si rodičia nevedia nájsť čas, aby vlastné deti odviezli k starým rodičom, alebo naopak, že si ich starí rodičia nevyzdvihnú, keď je nejaký problém na strane rodičov. Veď sú to ešte deti. Ešte majú čas na takúto samostatnosť. A nie každý sprievodca je výkvet dobroty a spoľahlivosti.

eva233
3. aug 2022

Všetko záleží od konkrétnej situácie. Ci je to ich prvá cesta vlakom alebo su vlakom zvyknuté chodiť. Aké majú povahy ci sú bojazlive, ducha prítomné v zložitejšej situácii.... Ci sú tam prestupy, ci je to uč, rýchlik, osobak, regiojet.... Atď... Osobne v dnenej dobe by som to asi nespravila asi by skôr starí rodicia mohli prísť jeden deň pre nich prespať u nás a druhy deň naspäť... Ved cestu majú všetci bezplatnú... Predsa len doba je taka aká je a ľudia sú všelijaki... A ani si nechcem predstaviť tie výčitky ak by sa niečo stalo... a ani neviem ci vôbec môže 10r dieťa cestovať bez dospelej osoby...

marsmykkok
3. aug 2022

a keby ste to natrénovali? Chodte prvýkrát spolu, ukáž im predtým, že napríklad vlak bude mať 3 zastávky a na 4tej vystúpite, nech si všímajú ked začne vlak spomaľovať kde sú písané názvy staníc, koľká je to stanica a tak. A druhýkrát nech idú na polhodinu sami s tým že ty ich napríklad vyprevadíš a muž ich bude čakať o 20 km dalej a potom ich odvezie domov.

marsmykkok
3. aug 2022

@kinderzwillinge skoro každý vlak má otvorený alebo detský vozeň, treba kúpiť miestenku tam a samozrejme že nie v noci ked je vlak prázdny, ale nejaký vyťažený spoj cez deň. Zase netreba to preháňať ani s úzkostlivosťou a potom 18 ročný sú totálne nesamostatný, lebo však mamička vždy ich vodila za ručičku, lebo je zlá doba.

evaachesa
3. aug 2022

V žiadnom prípade nie. Hlavne potom ako som si vypočula niekoľko skutočných krimi prípadov na YouTube. Stať sa môže čokoľvek. 🤐

koniarova
3. aug 2022

Vám to už dobre mece🤦🤦 Určite nie na 4 hodiny a s prestupom. Vo vlakoch samí magori a podivini. A sprievodcovi môžu byť moje deti absolútne ukradnuté. Nie ho ešte preboha upozorňovať. Veď má svoju robotu.

evaachesa
3. aug 2022

@koniarova ja som tiež úplne v šoku koľko matiek je tu schopných poslať malé deti samé vlakom. Omg, to vážne? 😳😳😳

zuzinapipina
3. aug 2022

Ja by som to mozno vyskúšala tak, ze teda im chces dôverovať, ale chces si byt aj ista, povedala by som im ze idu sami, ale nasadla by som do toho vlaku tiež, trochu pobliz ale tak aby ťa nevideli 😅a uvidíš

dkethe
3. aug 2022

V 11r som sla sama do usa s medzipristatim 😂 bola ina doba, oki..

Zalezi od dietata. Ak ma dieta taku vychovu ze v 10r nevie ist ani do obchodu ci elektrickou zo skoly, tak nie. Predsa ty si musis poznat dieta. Ja teda vychovavam tak, aby z nich vyrastli silni samostatni ludia

kubkovamama
3. aug 2022

Vzivote nikdy.A to nie som žiadna hysterka a máme 4 deti.Ale vďaka exovej práci(policajt) som nepriamo bola svedkom veci vo vlakoch čo on ešte dlho predychaval.Moju 42 ročnú sestru obťažoval uchylak a za bieleho dňa,plný vlak ľudí.Mozno busom by som pustila,ale ani to nie na tak dlhú cestu.

jamidea
3. aug 2022

Pustila by som ich, ak sa na to citia aj deti. Vysvetlit im, dohodnut sa, dat mobil, vsetko v klude a pohode, deti budu pysne, ze zas nieco nove zvladli.
Moje deti od 10r.cestovali do rakuska do skoly, tam 2 vlakmi, spat 3. Ked pocujem niektore zname, ze joj moj 14rsynacik nemoze ist mhd,lebo ved svet je zly tak bliju. V 18tich uz bude dost dospely? A, ze svet je zly? Ano, mojho brata zabila pri autonehode jedna p..a, kolegu zabila v bare odrazena gulka, ano je zly, ale to zial neovplyvnime.

katkati
3. aug 2022

Tu vôbec nejde o to, žeby chlapci niečo zlé urobili. Ide o to, že im niekto môže niečo zlé urobiť. A medzi 10 a 12 ročným dieťaťom a 18 ročným dospelým je dosť rokov na to, aby sa naučili samostatnosti. Môže im prísť vo vlaku napr. zle atď. A nepodsúvajme, keď nemusíme kadejakým magorom a uchylakom naše deti.

pazdura
3. aug 2022

Nie ja cestujem a nie som rasista ale to čo teraz cestuje a ako sa správa sa nedá ani nazvať človekom, sfetovaný, drzí... Bála by som sa... Nič dobré im s očí nejde...

kinderzwillinge
3. aug 2022

@marsmykkok Toto co pises by fungovalo v idealnom svete, ale nie vo svete, ked tu mame kopec vselijakych migrantov, na to som narazala...
Neriskovala by som, ze s nimi ziskaju skusenost a stretnutie a je fuk, ze to bude v preplnenom vlaku, chlapci vo veku 10 a 12 rokov su na toto su ozaj este mali.
Ale samozrejme kazdy nech sa rozhodne podla vlastneho uvazenia.

autor
3. aug 2022

Ďakujem všetkym za názory. Nepôjdu samé. Deti strašne chceli ísť ale nepustim ich. Bola som zvedavá, na názory iných. Dnes sme išli (ale inde) a teda, dosť bolo všelijakých občanov vo vlaku. Nielen rómskych. Ale, videla som deti podobného veku a teda, boli samé.

hopeja
3. aug 2022

Tak nikdy nevieš co sa stane, vlak sa moze pokaziť, moze byt výluka , presadanie do autobusov, to už máš ďalšie riziko. Ja mam 10 rocnu a určite by som ju samu ešte nikde nepustala a to je rozumne dievča.

mondolina
3. aug 2022

od 13 rokov cestuje bez sprievodu.

Strana
z2