icon

Odmietnutie príspevku na drahý darček pre učiteľku

17. jún 2024

Chcem počuť názor či už je dobrý alebo zlý.
Milión krát riešená téma. Rodičia urobili anketu čo kúpiť učiteľke na koniec školského roka, vyšiel z toho nejaký dvoj dňový výlet, cena približne 600€. Ide o to, že na to odmietam prispieť. A povedala som to už pred tým rodičom, nie až teraz. A teraz prišiel problém, jedna pani akčná mamička chce odovzdávať ten dar za rodičov pred celou triedou a vymenovať deti, ktoré na ten dar neprispeli. Čo mi príde absolútne nevhodné pred tými deťmi. Za mňa nech jej dá dar a v súkromí, jej vymenuje kto prispel a kto neprispel. Deti sa snažím vychovávať v trošku inom svete a nechcem, aby ich kvôli tomu niekto šikanoval. Viete mi prosím povedať čo s tým? Aj keď deti asi na to cez leto zabudnú a v septembri to bude v poriadku, alebo sa mýlim?

Strana
z5
koniarova
17. jún 2024

Absolútne by som si z toho nerobila ťažkú hlavu. Tiež by som na tak dráhy dar neprispela. A ak je učiteľka normálna,dar aj tak neprijme.

syslik81
17. jún 2024

je to uplne nevhodne a nepripustne aby takto ponizila deti pred celou triedou ... ak mas spravu kde to pise zasla by som za riaditelkou a nech jej ta vysvetli pravidla slusnosti a jej by som tiez od srdca napisala

subartic
17. jún 2024

ani ja by som neprispela . nerob si z toho ťažkú hlavu , deťom povedz že p. učiteľka dostáva plat za učenie a vy že jej kupite kvietok a čokoládu.

cookie29
17. jún 2024

Podla mna je to totalne nevhodne celkovo. Ucitelka dostava plat. Tak ako kazdy iny zamestnanec. Takze ja osobne niektorym dam malu pozornost ako podakovanie, ale toto je prehnane. Podla mna to hranici s uplatkom, aj ked ich asi buduci rok mat nebude. Ale teda ten zvysok je nepripustny. Nech urobi pohladnicu a rodicia co prispeli podpisu, ale toto je totalne mimo

sella38
17. jún 2024

Poniektori rodicia sa uz nacisto zblaznili... viete do akej trapnej situacie privediete ucitelku? Nesmie dar v takejto hodnote ani prijat... ako ma na toto vobec reagovat? Mna by to napt. aj urazilo, ze si hadam nemozem dovolit kupit pobyt, tak ki ho kupuju rodicia.... a to ti pisem ako ucitelka. Odmietla by som, podakovala sa a vratila.

thereisabear
17. jún 2024

Dar je prehnaný a čítanie mien úplne odveci. Veď nech sa jej podpíšu a sama si prečíta.

kaktusik007
17. jún 2024

cely ten dar je velmi nevhodny a ako poznamenavaju dievcata predomnou, hranici to s uplatkom.

slavka1988
Autor odpoveď zmazal
autor
17. jún 2024

Nemám problém s tým neprispiet. Mám problém stým, že daná mamička má v úmysle, povedať pred celou triedou, tým pádom vymenovať deti, ktoré neprispeli a deti vedia byť kvôli takýmto veciam, ktorým nerezumeju veľmi nepríjemné

nadush
Autor odpoveď zmazal
subartic
17. jún 2024

@nadush
@sella38 fakt v konečnom dôsledku kto myslí v tomto prípade na p.učiteľku do akej nepríjemnej situácie ju dostane ?

dskjhfdlkdjhl
17. jún 2024

A to taketo jednanie tej premotivovanej matky nikomu dalsiemu nevadi? Ja osobne, keby som bola v kozi tych, ktori prispeli, tak by som si pytala peniaze nazad, ak by toto dotycna nevypustila zo svojho repertoaru-nechcela by som byt sucastou takej traposiny.

sissik
17. jún 2024

takyto dar je nevhodny. Ani sa necudujem, ze nan nechces prispiet, zrejme ste viaceri, ked hovoris, ze chce vymenovat neprispievajuce deti pred celou triedou. Vymenovanie deti pred celou triedou je tiez upne nevhodne. Ostatni rodicia su s takymto postupom uplne v poriadku?

h2
17. jún 2024

😦 My sa skladáme po 5€ na poukážku do kníhkupectva a malý darčekový kôš. Kto nechce prispieť, nemusí. K tomu bude blahoželanie, na ktoré sa podpíšu tí, čo prispeli. Tých, čo neprispeli, nemá nikto právo menovať! Ostro by som sa proti takémuto prístupu danej mamičky ohradila.
Darček v podobe pobytu za 600€ považujem za absolútne nevhodný!

koniarova
17. jún 2024

Ja by som danú mamičku trošku postrašila s GDPR. A upozornila ju, že to použijem proti nej.

nikiki29
17. jún 2024

Ja by som mamičke povedala, že to môže viesť k šikane detí, že deti sa samé predsa nerozhodli kto prispeje a kto nie, tak by bolo vhodné ich z tejto “parády” vynechať. Možno si to ani neuvedomuje, alebo majú málo a chce tak rodičov prinútiť prispieť. Normálne jej navrhni nech k tomu dajú pohľadnicu s menami rodičov čo prispeli. Najlepšie riešenie…
Teda lepšie by bolo taký dar nedávať… no to im asi rozkázať nemôžeš 😏

martinkatinka
17. jún 2024

Mamicka znemozni seba aj ucitelku.

nadush
Autor odpoveď zmazal
mirkam3
17. jún 2024

Je to absolútne nevhodne a ak je učiteľka pricetna, tak dar v takej hodnote ani neprijme.

Dotycna matka si kľudne môže aj televíziu zavolať na toto slávnostne odovzdávanie 😂, len by som jej teda rázne povedala, že nech láskavo menuje tých, ktorí sa zložili, ostatní nie sú jej starosť a poriešia si koniec roka vo vlastnej réžii! Opováží sa ona na moje dieťa ukazovať verejne prstom a spravim tam jej decku 2x takú hanbu (samozrejme nespravím, som pricetna na rozdiel od nej, ale na ukľudnenie jej hormónu by to malo stačiť 😉)..

A po jej výstupe môžu ostatné deti (predpokladam, že tvoj nebude jediný nezucastneny) klasicky poďakovať s niečom symbolickým každý za seba (kvietok, kresba, čoko,…) a každý bude spokojný. O dieťa by som si starosť nerobila, deti (hlavne mladšie) to vypustia z hlavy do 2 dni…

mimka1402
17. jún 2024

Mne len nevychádza po koľko sa zbierajú deti keď to je suma 600€, ako učiteľka RÁZNE BY SOM ODMIETLA. Takéto čosi, stačí aby rodičia sa zaujímali o dieťa, aby sa slušne správali k nám učiteľom a nepretačali oči ak ich ako učiteľky o niečo poprosíme vrámci spolupráce s dieťaťom.
Načo takéto extrémne drahé dary?
A to, že chce to urobiť takto nahlas je hodne napadnutia, presne gdpr vieš spomenúť a aj by som spomenula. Učiteľke nech sa to spomenie alebo nech sa podpíšu na papier rodičia, ktorí prispeli ak im ide o to sa "ukázať.

mimka1402
17. jún 2024

@nadush Keby dostanem niečo také vysokej sumy, asi fakt odmietnem a poprosím peniaze na nejaký utulok či iné neziskovky, ktoré 600€ poteší.😀

koniarova
17. jún 2024

@mirkam3 do dvoch minút 😁 podľa mňa

nadush
Autor odpoveď zmazal
milanemila
17. jún 2024

Ja neviem, ale mne sa zda byt 600e dar pre ucitelku prehnany, ja by som na jej mieste mala aj problem to prijat.
Ten vymysel mamicky, ze ide vymenovat deti, kt neprispeli, tak na to nemam slov, to je vrchol chuderizmu. Nepoznam sice tvoje dovody pre kt si prispiet nechcela, ale to je jedno, je to predsa dobrovolne niekoho obdarovat.
Este by som pochopila, keby kupili nejake prianie a tam sa popodpisovali deticky ucitelke alebo nieco nakreslili (tie kt rodicoa prispeli), ale menovat tych co neprispeli, to je uplne mimo 🙈

patus_2
17. jún 2024

Som učiteľka a takýto dar je podľa mňa úplne nevhodný. Určite by som ho neprijala. Ak veľmi chcú, nech kúpia za celú triedu 1 kvietok a jednu sladkosť, to úplne stačí...

dorottka
17. jún 2024

Toto je sikana, co zamysla ta matka. Ucitelka za to nemoze. Porozpravaj sa s tou matkou, ak to cez nu neprejde, predbehni ju a pokecaj rovno s ucitelkou, pripadne aj riaditelkou, pokial sa neda inak. Skoly si na takychto segregaciach celkom potrpia, cize je to defacto aj tvoja moralna povinnost, pokial sa neda slusne

medda_beda
17. jún 2024

Niektorým rodičom to už dobre drbe.
Učiteľstvo je jej práca a malo by byť na každom ako sa rozhodne prispieť.
Pani matka chce vymenovať deti ktoré neprispeli.No veď ako by aj mohli keď ešte nezarábajú.

Dar jak keby životy zachraňovala.
Ja absolútne nechápem kto kedy prišiel s tou sprostosťou sa učiteľom na niečo skladať.

mirkam3
17. jún 2024

@koniarova vlastne hej. Polovica z nich možno už počas toho prejavu bude nalepená na mobiloch ak majú, a bude im trápne že nejaká matka sa tam vôbec pretŕča 😂.

zmrzlinka2021
17. jún 2024

A ako reagujú na to ostatní rodičia?

pribinak
17. jún 2024

Myslím, že ucitelka takýto dar ani prijať nesmie.

Pokial viem, musela by dar nad nejakú hodnotu oznamovať vedeniu školy
Ak sa mýlim, prítomné učiteľky prosím opravte má

Strana
z5