Odmietnutie príspevku na drahý darček pre učiteľku
Chcem počuť názor či už je dobrý alebo zlý.
Milión krát riešená téma. Rodičia urobili anketu čo kúpiť učiteľke na koniec školského roka, vyšiel z toho nejaký dvoj dňový výlet, cena približne 600€. Ide o to, že na to odmietam prispieť. A povedala som to už pred tým rodičom, nie až teraz. A teraz prišiel problém, jedna pani akčná mamička chce odovzdávať ten dar za rodičov pred celou triedou a vymenovať deti, ktoré na ten dar neprispeli. Čo mi príde absolútne nevhodné pred tými deťmi. Za mňa nech jej dá dar a v súkromí, jej vymenuje kto prispel a kto neprispel. Deti sa snažím vychovávať v trošku inom svete a nechcem, aby ich kvôli tomu niekto šikanoval. Viete mi prosím povedať čo s tým? Aj keď deti asi na to cez leto zabudnú a v septembri to bude v poriadku, alebo sa mýlim?
🤦♀️Boze toto je fakt chore🤦♀️s tymito “darmi”pre ucitelky
Preposlala by som konverzáciu učiteľke a riaditeľke, nech si to s dotyčnou riešia sami. Učiteľka taký drahý dar nemôže prijať a ak to robí je to úplatok.
Ja sa vyjadrim cisto k tomu menovaniu nezucastnenych deti. Odporuc tej aktivnej mamicke, nech kupia pohladnicu a tam nech napise zoznam deti, za ktore rodicia prispeli na dar. Vyhne sa tak trapnemu zosmiesneniu ostatnych deti…
Z vlastnej skúsenosti: Najväčší dar pre učiteľku je keď aj po rokoch si dieťa spomenie, pozdraví, objíme a pamätá si, že toto je MOJA p. učiteľka, ktorá ma naučila.... , postískala, usmiala sa, pofúkala boliestku a pod. Na dar sa zabudne, ale dieťa a v dnešnej dobe aj rodič sa svojim správaním pripomenie samo.
A presne pre toto som ja za celú školu neriešila spoločne dary a spoločné výlety s rodičmi,vždy sa našla takto premotivovana trúba,časom som nechodila ani na rodičovské združenia
Trapna situacia, este aj toto sposobuje v spolocnosti nenavist voci ucitelom, ako keby si ucitelia vynucovali tieto dary, pritom ucite si chcel len robit svoju pracu. Ako keby si ti rodicia kompenzovali to, ze sa poriadne nestaraju o deti a chcu to nejako odcinit darmi pre ucitelku. To menovanie mi pride cez ciaru, dar davam predsa nezistne, tak naco menovat, je to od celej triedy a hotovo, ale ta vyska daru, no comment.
To je dobra trapoška ta mamička. Nechce dať nahodou na vstupnu branu “nastenku hanby”, nech vsetci vedia? 🤦🏼♀️ akoby sa ku tomu daru nemohla dat karta kde budu podpisani ti co prispeli. Ach jaj 🙈
Mamička MÔŽE VYMENOVAŤ deti, ktoré prispeli (a aj to je veľmi nevhodné...), nikoho iného sa to netýka. Keď už trvá na niečom takom mala kúpiť podpiskartu a tam sa.mohli podpísať deti rodičov, ktorí prispeli na darček (a to je asi o 3% vhodnejšie ako prvá alternatíva 🙄)
Celé zle.
Ak je ucitelka normalna tak sama si pomyslí ze ta “akčná” mamička neni normalna.. moja mama bola ucitelka a ked som jej vravela ake dary teraz riesia mladi učiteľkám len prevracala oci, myslim si ze taketo dary by nesmeli ani prijat
Neprispela by som a ušla priamo ta učiteľkou aj riaditeľkou! Taketo honenie ega nech si robi doma.
A mal by byť zakaz dávať taketo drahe dary. Pokial niekto chce a môže, koli špeciálnym zasluham, super. Tak nech dá taky vylet len za seba a šetrí naň dlhodobo.
Ale takto sa strapnit je hrozne aj pre učiteľku, keď je vsunuta nevedome do takej situacie.
Ja by som ako učiteľka špeciálne poďakovala rodicom, ktorí nedali. Pretoze vychovávajú z deti ľudí, ktorí sa vedia postavit sami za seba! A potom poďakovala aj ich deťom, že som ich mohla sprevádzať počas školského roka a su mi rovnako vzácne!
To tam musíte mať iné.... ani radšej nepomenujem.
Musím sa vyjadriť ako učiteľka- na mieste Vašej učiteľky by mi bolo veeeeeeeeeeeľmi neprijemne, trápne … je to maximálne nevhodné. Je milé dostať čokoládu, ale pobyt je maximálne za hranicou (a ešte s takou sumou).
Opytala by som sa mamicky, co tym vymenovanim chce dosiahnut. Chce vas pravdepodobne len vmanipulovat do toho, aby ste do daru prispeli. Nehovoriac, ze takyto dar je nevhodny. Dar by som neprijala a nejake menovanie deti by som zastavila okamzite. A este by som danej mamicke pred vsetkymi prehovorila do duse.
Absolútne nevhodné. Normálna učiteľka sa tiež bude cítiť veľmi nepríjemne. Ak má niekto potrebu sa takto finančne prezentovať pred učiteľom, nech to robí sám za seba (pripadne za skupinku prispievateľov). Vyprosila by som si takéto "pranierovanie" na verejnosti.
600 Eur? to je už úplatok, nie? rozprávala by som sa s riaditeľkou, čo za móresy vládnu na škole
Napísala by som danej mamičke (ale tak aby to videli všetci rodičia) že jej plán je veľmi trápny a sikanozny voči tvojim deťom, či to myslí vážne vyhrocovať takto vzťahy medzi vami rodičmi, ale aj medzi deťmi.. navyše by som jej napísala že vďaka takému vymenovaniu deti si u učiteľky určite nesplhne, pani učiteľka si o nej skôr pomyslí svoje..
A teda predpokladam.ze povie len meno tvojej dcery. Ci aj niekto iny sa nepridal?
Ja tieto darcekove tanecky nechapem. Mne ako ucitelke by bolo krajne trapne prijat akykolvek dar s dovetkom "od nas vsetkych bez Kovacovej".
Podľa mňa sa mali dopredu dohodnúť a ak väčšina rodičov súhlasila, tak môžu dať aj takýto darček. Hlavne ak ide o učiteľku, s ktorou nie sú problémy a robí si svoju prácu dobre. Iste je to lepšie, ako keď dostane okolo 20 kytíc kvetov.
Otrasné a deti sa budú ostatných vypytovať a ty nemáš rád pani učiteľku prečo ste neprispeli?
Vôbec nema nikoho menovat je to veľmi trápne.
A celé to je nepríjemné ľuďom už naozaj nemajú sudnost
Hned informujte tú mamičku, že stým menovaním detí, ktoré neprispeli, absolútne nesúhlasíte. Musí to rešpektovať!!
Navrhnite pre pokoj oboch strán, nech učiteľke napíšu kartičku s venovaním, kde budú podpísané všetky deti, čo prispeli. Držím palce..
600€?ako seriózne?... Neprispela by som ani ja... Dostáva plat ako každý zarábajúci človek
.. Nepoviem keby dar za 100vku ale 600 🤦🏻♀️
ja keď som začínala pracovať u jednej firmy , tak som mala priamo v pracovnej zmluve napísané že nesmiem prijímať dary od klientov a ani iné naturálne benefity 🙂. Raz mi chceli na jednom družstve dať zopár vajíčok , handrkovala som sa tam s nimi že to ja nemôžem , nakoniec mi to natlačili do tašky a asi mesiac som tŕpla aby sa to nedozvedel nadriadený .
@daniela2629 A ešte som zabudla napísať, že je viac ako samozrejmé, nech deti, čo neprispeli vôbec v karticke ani osobne,nespomína!!
Akčnej mamičke pokojne vysvetli, že dar v hodnote 600€ ani učiteľka vziať od “detí” nemôže, pretože mne to (pri vymenovaní tých “detí” čo prispeli), hraničí s korupciou. To kde sme? Za našich čias sme nosili kytice. Prípadne staršie deti niečo sami vymysleli a nestálo to ani korunu.
Sama som učiteľka a ani ja som sa z osobných dôvodov nepodieľala na iniciatíve finančne odmeniť kolegu, ktorý 4 roky deti psychicky deptal a iné. (Môjho syna) Mamky- riťokezky doteraz na mňa gánia. Švagor to chcel zaplatiť za mňa, no mám svoj názor a hrdosť. Osobne by som taký drahý dar z pozície učiteľky tiež neprijala. Max. Fotoknihu, tričko, spoločný kalendár/ diár alebo poukážku na knihy. Dary nie sú o financiách.
prečítaj si....
https://www.postoj.sk/157348/drahe-hodinky-zlat...
Nechápem, kde toto speje, za mojich školských čias sme učiteľke dávali kvet a čokoládu a teraz ja nechápem, čo to majú niektorí rodičia za móresy, dobreže nekupia učiteľke all inclusive dovolenku na 7 dní letecky 🙈 príde mi to, že už tí rodičia sa snáď asi medzi sebou chcú pretekať, ktoré dieťa dá niečo lepšie ... a tá mamička asi zrejme do tohto kruhu patrí, nie každý si môže dovoliť prispieť na takýto dar ... Ja aj keď na to by so mala, z princípu by som neprispela a napísala by som, že raz by napísala meno môjho dieťaťa, kde si to ja NEZELAM, aby bolo napísané, tak potom by som jej napísala, že jej fotku vycapim pred školu, očividne nepotrebujem jej súhlas, čo sa smie robiť a čo nie, ked to nevie respektovať ... No ja by jej dala hlupani
Vôbec to nerieš. Čo na tom, že povie mená? Tak povie.
Vy vezmite podľa vlastného uváženia kvietok či iný darček.
Ľudia, veď už si stojte za svojím názorom a činmi.

Napísala by som proaktivnej mamičke ze daný dar hranici s plátkom a ze sa s obrátis na vyššie kompetentné úrady. Učiteľka ak je normálna dar odmietne a proaktivnej matke nedovolí hlasno menovať dane deti