Odmietnutie príspevku na drahý darček pre učiteľku
Chcem počuť názor či už je dobrý alebo zlý.
Milión krát riešená téma. Rodičia urobili anketu čo kúpiť učiteľke na koniec školského roka, vyšiel z toho nejaký dvoj dňový výlet, cena približne 600€. Ide o to, že na to odmietam prispieť. A povedala som to už pred tým rodičom, nie až teraz. A teraz prišiel problém, jedna pani akčná mamička chce odovzdávať ten dar za rodičov pred celou triedou a vymenovať deti, ktoré na ten dar neprispeli. Čo mi príde absolútne nevhodné pred tými deťmi. Za mňa nech jej dá dar a v súkromí, jej vymenuje kto prispel a kto neprispel. Deti sa snažím vychovávať v trošku inom svete a nechcem, aby ich kvôli tomu niekto šikanoval. Viete mi prosím povedať čo s tým? Aj keď deti asi na to cez leto zabudnú a v septembri to bude v poriadku, alebo sa mýlim?
@juliacenc toto sa bohuzial deje uz roky. Mne este kedysi mozno aj 15 rokov dozadu hovorila byvala kolegyna, ze triedny ucitel jej syna im povedal, ze ako koncorocny darcek chce drahe a znackove pero (!), povedal presne znacku, typ, obrazok ukazal zastupcovi rodicov. Ja som kukala jak blazon.Ano, vsetci prispeli, kedze "pan ucitel si vypytal". A teraz sa davaju pobyty, zlate sperky, poukazky za stovky EUR.
@matullienka
@muchotrafka298 tak kamoška sa pred dvoma rokmi tiež rozčuľoval, vraj v triede jedna mamička bola kamoška triednej a že triednu by potešil zoskok padákom alebo pilotované lietadla,tak sa jej na to rodičia skladali🙈🤔🤣
Ináč niekedy tí čo sa najviac ochranu do zadku a darcekuju tak niekedy je to len na oko, a poza chrbát na učiteľku nepovedia pekne slovo. Zažila dom to na vlastnej koži,ako jeden otecko nadával na triednu pred školou, mali sme besiedku vtedy a potom pred celou triedou jej dakoval že je úžasna, veľa pre deti robí, klobúk dole pred jej pracou a blablabla. Takže niekedy to ani nie je úprimne
@summer23456 klasika falos s.r.o. Zoskok padakom alebo pilotovanie lietadla? WTF? Bezny clovek ked nieco take chce, tak si na to nasetri alebo mu to kupi k sviatku rodina. V skole sa predsa rodicia vyskladaju, nikto nechce, aby jeho dieta bolo odstrkovane, ze on ako rodic neprispel. Korupcia a sikana.
@muchotrafka298 presne. Korupcia a šikana. A k tomu sú vedené deti. Niet divu že je toľko šikany. A to väčšinou šikanujú deti z lepsich pomerov. Tu je to krásne ukázané, prečo je to tak.
@summer23456 a toto len otvara noznice medzi vrstvami socialnymi ziakov este viac. Nie kazdy je dobre zarabajuci alebo si moze dovolit davat 40-50 EUR len tak na darcek pre ucitelku na koniec roka. Ak ma viac deti, tak kde na to vezme ten, co malo zaraba? Nebude tyzden jest ani on ani deti, len aby pani ucitelka isla k moru alebo na wellness pobyt? A este ako som tu citala dnes, ze budu verejne menovane deti, ktorych rodicia nezaplatili. Vazne uz nestaci kvet a podakovanie?
@muchotrafka298 presne tak. Veľa ľudí robí za nízke platy, šli hore hypo,potraviny,energie,všetko. Tak kto nechce alebo na to nemá, nech neprispeje. Možno niekedy sú lepšie úprimné slová vďaky ako drahé dary... Fakt su tu matky samozivitelky, slobodné matky, ženy ktorým chlap pije, proste rôzne osudy a pre veľa ľudí je 30 eur dosť...
@yosi tu ale nejde o koniec škôlky, ale koniec normálneho školského roka ak som to správne pochopila, ale v podstate je to jedno
učiteľka príjme drahý 600 Eurový dar a potom dotyčným detičkám nebude môcť dať zlú známku, čiže je to korupcia, dostáva sa jej priazne rodičov a bude im musieť byť vďačná... nie je to správne
Veď toto stačí, že niekto nahlási na polícii a učiteľka škola a aj rodičia majú na krku trestný čin úplatkárstva a tam není definovaná výška úplatku
@summer23456 ved prave, nie kazdy moze davat na ucitelov a ich dary desiatky EUR, ked ma malo. Ale keby sme brali vzorku tu na MK, tak kazda druha podnikatelka, manzel manager s patcifernym platom, milionovymi usporami vo fondoch, nehnutelnostiach po celom svete, tak tam problemy tohoto charakteru urcite nemaju.
@muchotrafka298 áno, ja som tá spodina, ktorá nezarobí ani tisícku. Občas sa cítim trápne, keď tu píšu tie príjmy🤔🙈
@summer23456 tsss, ani ja nezarobim tisicku.. Ale isto nie si spodina, na nikom sa neprizivujes a plat mas hadam za poctivu pracu.
@summer23456 vobec nie si spodina, prepac, ked ten prispevok tak vyznel. Tu by mal kazdy normalne pracujuci a zijuci clovek depky, ked cita, kolko ma tento nasetrene, kolko ma kto investicnych bytov a neviem co este....ale toto je proste virtualny svet.
@martinkatinka áno, za poctivú. Tiež som samozivitelka, tak tiež by mi prišlo 30 eur dať dosť, radšej by som vzala za to dieťa niekde na výlet..a ja keby som bola učiteľka, tak určite by som takéto niečo v žiadnom prípade neprijala. Byt rodičom zaviazaná,vďačná a mať slučku na krku,že sa mám k iným deťom správať možno lepšie ako k tým čo neprispeli. Smutná doba. Kedysi sme si boli všetci rovní, teraz sú veľké rozdiely a ešte len budú...žiaľ...
@summer23456 nasa ucitelka by to tiez neprijala....
@muchotrafka298 nie, v pohode, ja som pochopila, to bola irónia, že som spodina🙈 ako ja sa tak ani necítim,žijem z jedného platu a nič nám nechyba, len fakt nechápem keď tu pod dve tisícky by ani x postele nevstali 🙈🤣🤣
@summer23456 ved prave, tam sa ocakava automaticky vdaka. Pred rokmi moja kamaratka pracovala v jednej elitnej sukromnej skole, kde sa platilo brutalne skolne. A niektori rodicia boli sponzormi skoly /cize platitli tisice na co bolo treba, na vybavenie na hento a na tamto/ a vsetci ucitelia vedeli, ktori ziaci to su a ako sa k takymto ziakom chovat. Ano dobre citas, tito ziaci nemohli dostat poznamku, horsiu znamku, jeden dokonca zmaturoval, aj ked na to nemal vedomosti ani spravanie. Lebo to boli deti sponzorov. A teraz si zober, ze das ucitelke pobyt pri mori za 2000 EUR, tak cakas, ze ucitelka vie, co sa patri a deti, ktore prispeli bude patricne "odmenene".
@summer23456 ber to tak, ze niektore ozaj radsej sedia doma na zadku a pritom nic moc nevedia, aby im niekto vobec tie 2000 dal.... A to je vacsi problem ako robit za menej penazi....
Dlabe im???600 eurovy dar a vymenovavat pred triedou kto neprispel!By som zavolala tej iniciativnej mamicke,alebo napisala do skupiny nech sa spamataju a ak budu takto sikanovat deti a vyrabat pocit hanby ze to vopred nahlasis triednej ucitelke a riaditelke.To co su za sposoby!Hanba!Nas vyjdu darceku pre 3 ludi ovela ovela ovela menej a skladacka po 15 eur.
@matullienka aky super napad, a verim ze na toto si ucitelka spomenie aj po rokoch 😉
Normálny človek neprispeje na taký drahý dar. Učiteľ nie je žiaden Boh, stačia kvetiny, sladkosť.
Pani akčná mamička sa musí pochváliť že ona zaplatila, preto chce menovať. Trapas
@summer23456 ved prave, dobre si to vystihla viac netreba povedat 👍
Preboha skladat sa po 20-30€ ucitelke na dar to je scestne. Ved to sa po tolko realne ani kolegom nesklada. Kto toto vymyslel musel mat v hlave riadne vymetene. Este by skusili menovat moje dieta pred celou triedou ako nejakeho "neplatica" tak by videli ten cirkus. Ved nech sa skladaju ti co na to maju,resp ti ktori neradi nikomu odporuju a napisu menovite na obalku kto prispel. Ale menovat pred celou triedou im uz naozaj *ebe. Pre mna su taketo gesta symbolom malomestiactva. Normalny clovek zvoli primerany symbolicky dar pre ucitela kvietok,cokoladu,kavu a nie okazale dristy.
@muchotrafka298 sialene, ja nemam slov na toto
Posli tej mrochte (tak aby to videli všetci rodičia) link na Gdpr a protikorupcny zákon a rázne vysvetli že ak neprestane vydierať rodičov budeš to riešiť priamo s riaditeľom školy, zriaďovateľom a príslušnými úradmi.
Hneď preposielam mojej mame je učiteľka lebo neviem či niečo podobne neplánovali rodičia nech ju to ani nenapadne zobrať lebo ju zlincuju , milé dámy nie vždy učiteľka o všetkom vie toľko k vašim súdom….
@adrika25 Učiteľku tu neobviňujú.
Btw.. najprv píšeš, že nie vždy učiteľka o to vie, avšak v prvej vete píšeš, že rodičia niečo také plánujú.
@muchotrafka298 áno, chtiac nechtiac sa potom učiteľka k deťom sponzorov musí správať inak. Mám s tým žiaľ bohaté skúsenosti, keď dieťa sponzora šikanovalo a ako krásne to tutlli aj ututlali. Alebo na takej maličkosti, že deti presádzala učiteľka a dve deti sponzorov najkamosky vždy sedeli spolu cele štyri toky. Moja dcéra nechápala,prečo ona musí sedieť vždy s nejakym chlapcom štyri roky a ich nikdy nepresadila. Je to blbosť, ale aj tie deti majú v tom chaos potom... Verím,že niekedy učiteľky sú k takému správaniu dotlačene práve tým,že sa jej ochranu do zadku. Napr aj v našej triede dávajú deti učiteľkám darčeky na deň žien, na meniny,narodeniny, dokonca uz aj na deň matiek niektoré 🙈

My sme rodičia na konci 4 ročníka zorganizovali gulasku s grilovačku kde sme pozvali p. učiteľku. Pani učiteľke sa veľmi páčilo a sama povedala, že to je najkrajší darček, že mohla trochu onak stráviť čas aj s rodičmi rozhovorom nie len na pôde školy a len o škole. U nás sa ale takéto opekacky organizovali každý rok, bolo to super. Predpokladaná, že daná mamičkám sa možno celý rok ani len neoblakla či náhodou nie problém ale potom chce dávať teatrálne dary.