Odmietnutie príspevku na drahý darček pre učiteľku
Chcem počuť názor či už je dobrý alebo zlý.
Milión krát riešená téma. Rodičia urobili anketu čo kúpiť učiteľke na koniec školského roka, vyšiel z toho nejaký dvoj dňový výlet, cena približne 600€. Ide o to, že na to odmietam prispieť. A povedala som to už pred tým rodičom, nie až teraz. A teraz prišiel problém, jedna pani akčná mamička chce odovzdávať ten dar za rodičov pred celou triedou a vymenovať deti, ktoré na ten dar neprispeli. Čo mi príde absolútne nevhodné pred tými deťmi. Za mňa nech jej dá dar a v súkromí, jej vymenuje kto prispel a kto neprispel. Deti sa snažím vychovávať v trošku inom svete a nechcem, aby ich kvôli tomu niekto šikanoval. Viete mi prosím povedať čo s tým? Aj keď deti asi na to cez leto zabudnú a v septembri to bude v poriadku, alebo sa mýlim?
@summer23456 moja znama odisla zo skolstva potom, co bola na strednej skole donutena pripustit k maturite zo svojho predmetu ziaka, ktoremu cele 4 roky nesmel nikto dat 5, lebo bol syn najvacsieho skolskeho sponzora. A este mu musela dat aj 3, pretoze jej hrozili vyhadzovom. To bola pre nu posledna kvapka a odisla. Pritom bola velmi sikovna zena, schopna ucitelka, ziaci ju mali radi a zaroven ju aj respektovali. Ale ona povedala, ze toto odmieta robit, ze za prachy si rodicia kupia znamky decka cez sponzorstvo. Dotycny sa neucil, kaslal na vsetko a zmaturoval nakoniec. VS mu tiez vybavili rodicia udajne sukromnu.
Ja by som tej mamičke "vysvetlila," ze ak ona bude menovať všetky deti, kt na dar neprispeli, ty to budeš riešiť s riaditeľom, triednou učiteľkou a školskou psychologickou ako verbálne šikanovanie dieťaťa. 🤷♀️ Na niektoré pre motivované matere totiž nič iné neplatí...
Nech vymenúva deti ktoré neprispeli... a?
Bez stresu, s kľudom angličana na duši, neprispej.
Tvoje peniaze - tvoja voľba. Ak sa hambíš/ bojíš zaplať si kurz ako hovoriť NIE( je aj online). Keď to ešte raz ta mamička povie v tvojej prítomnosti, tak jej povedz ku tomu poukazu nech pribalí zoznam rodičov ktorý sa na ten dar nezložili.
@summer23456 aj to triednej ak si pamatam
@jozko_z_lesa moja znama nic nezobrala, ziak bol synom najvacsieho skolskeho sponzora a ona odmietala mat nalinkovane, ze ake znamky ma mat a "musi" zmaturovat. Nemyslim, ze by mala ona nejaky komplex. Proste sa odmietala na tomto podielat. Ako ten chlapec skoncil neviem, myslim ze ani ona. Ale tak pozri, su sukromne VS, kde zaplatis a proste ten titul dostanes, nechas si pisat prace za peniaze, parkrat sa tam objavis, zacne zas sponzoring a sme doma.
@jozko_z_lesa veľmi sa pletieš!
@muchotrafka298 a potom sa čudujme kam to školstvo speje. Môžeme mať ministrov aj najväčších odborníkov v Európe pokiaľ budú riaditelia tolerovať takéto praktiky rodičov nepomôže nič
Veľmi prehnaná suma, je pekné dať učiteľke darček na pamiatku ale nie taký drahý. Ja neuznávam také dary.
Mne to príde ako úplatok.
@matullienka svata pravda.A nemusime ani pisat o ferovosti niektorych vyucujucich vsak ano. A veselo uplatocky davame, ruka ruku umyva.
Vieš čo u nás tiež bol podobný problém (ja som prispela) a nakoniec to skončilo tak že rodičia kúpili k poukážke pohľadnicu kde boli podpisy detí ktoré prispeli. Nič sa tým nevyriesilo. Vedela to učiteľka, deti aj rodičia. Každý vedel kto prispel a kto nie.
Moc sa to rieši podľa mňa. Veď vieš prečo si neprispela, nie je to tajný spolok. Musela si predpokladať že to tajné neostane.
Ja osobne akceptujem ak niekto neprispeje, nerobím s toho vedu
Toto je choré! Dar za 600 eur ??? Podľa mňa, ak má učiteľka svedomie, dar si nezoberie... Kvietok, pekné slovo a hotovo!

@adrika25 ak to učiteľka nechce, mala by to odmietnuť a nezávidím jej takú trápnu situáciu. Mne by to bolo fest nepríjemné. Nechcela by som byť v jej koži. Niekedy sa dary dávali učiteľom iba na maturity. To teraz už čo sa kupuje potom na maturity?