Odvolanie na školu
Dobrý deň, stala sa taká vec, že má zobrali na školu X a na školu Y nie, preto sa chcem spýtať ako to funguje s odvolaním, pretože ja do 4. júna musím poslať škole X či tam nastupujem ale nie.A čo keď pošlem škole X že tam nastupujem a potom po odvolaní ma zoberú aj na školu Y? Stačí potom zavolať na školu X že nakoniec tam nenastúpim alebo ako?
Ďakujem
@sorciera24 inak to nie je pravda co pises....nas po odvolani prijali na dve skoly..akurat jedna sa ozvala 4.6 stvrtok a hned som sla dceru prihlasit, lebo na tu druhu som fakt nedufala zeby ju zobrali, bola daleko za ciarou...a v piatok 5.6 neskoro poobede nam uz volala pani aj z tej druhej skoly ci mame zaujem...dnes som bez problemov odhlasila dceru z tej prvej a prihlasila do tej druhej...takze da sa to...
@apolka77 podla nariadenia ministerstva školstva sa to enda...to, že to SŠ spravila prito nariadeniu, je jej vec...oficialne ale prislo usmernenie, že sa to neda...5krat som sa na to pytala a pisala an MŠ a odpisali vzdy to iste....
@sorciera24 preco pises blbosti...ked sme podavali odvolanie cez edupage bolo cervenymi pismenami napisane ze :
AK ziaka PO ODVOLANI prijmu na inu skolu MOZE JU ZMENIT..
..ak by to nebola pravda, podla zakona, pochybujem ze by nam len tak jedna skola dovolila odist..a kazda skola vzdy postupuje podla nariadenia vlady..nemame tam ziadne znamosti ani nic a chcela som ti ten text skopirovat zial ako sme uz podali potvrdenie ze nastupujeme na tu druhu skolu tak tam nie je...
to ak tebe povedali ze to nie je mozne tak ta zavadzali..
@apolka77 Edupage je sukromna firma a cudujem s a skolam, kt. povolili posielat prihlasky cez edupage (ziadne GDPR nic - hoci ho malo MŠ v usmerneniach,a le same nam potom dalo pripis, že pokial mozme, nic nerobme cez edupage, lebo mozu byt z toho problemy)...som vychovny poradca, ty asi nie....viem, co robim a nie, nepisem blbosti...precitaj si usmernenie! a teda ja neviem, ci mam verit minsiterstvu školstva a ich naraideniam, kt. mam v rukach alebo sukromenmu eduapgu, kt. s tym nic nema....ale ako vidi, vzdy sa najdu chytrejsi....ja teda nemozem odporučať rodičom niečo, co je v rozpore s nariadenim a ako písem, to, že to niekto robi proti nariadeniu (je jeho vec)...
po odvolani inak mate vy aj SŠ čas na vasu odpoved do 15.6....preto je možno možna zmena (hlavne, ked to bolo zo dna na den...kde este nezaevidovali počet miest a nepoposuvali to)....
doležite je, že ste sa so SŠ k vasej spokojnosti dohodli.....
@sorciera24 ide o to, ze ty pises suverenne uz na prvej strane, ze ZMENIT SA UZ SKOLA NEDA, Kam sa prvy x prihlasi tam musi ziak ostat...tymto svojim vyhlasenim zneistujes ostatne maminy a pravdu povediac mi je luto rodicov ktorym takto radis aj v skole..lebo da sa to..mne cez telefon neodpovedal ujo edupage 😀 ale pani tajomnicka a to zo skoly z ktorej sa vyhlasujeme aj zo skoly do ktorej sa hlasime, cize nezavisle dve osoby, ktore sa nepoznaju a ani mna....proste to ide preto nepis ze nie...a bodka.
@apolka77 ano, suverenne s nariadenim....vsetko sa da, ked nieco porusis, aj lekar ti mozno povie, neda sa hned operovat, ale ked ho podplatis, tak sa to DA! a je to spravne?
ano, mohla som im poradit, že mozu obist zakon a nariadenia a dohodnut sa so SŠ.....to ako ja mam prist o pracu, lebo niekto nerespektuje zakony a nariadenia?
u nas v meste mavame stretnutia vsetkych SŠ, kt. nam povedali toisite, lebo to dostali nariadene z MŠ....ano, a stojim si za svojim, elbo ja zakon ani nariadenie neporusujem, ja musim konať v sulade s nim...ale vam zjavne nevadi, že sa v tejto repulike vsekto porusuje (halvne ze v nas prospech)......vam vlastne ako rodicovi nehrozi v tomto pripade nic🙂 (a ostane vas nezaujima.....milujem takychto rodicov!:D)
@sorciera24 fakt uz nemam energiu ti nieco vysvetlovat, nemas argumenty tak splietas hrusky s jablkami..
nikoho sme nikdy nepodplatili ani nemame ziadne znamosti povazujem nasu rodinu za nizsi standart nemam ziadne paky aby som orodovala v nejakej skole za svoje dieta...zajtra idem osobne do BA a tam sa specialne na toto spytam, ci porusuju zakon lebo priznam sa ides mi na nervy ze ides jak verklik dookola..neviem kto by len tak osobe, mne, ktoru nepozna urobil ulavy a riskoval svoje zamestnanie, a to dve osoby na dvoch roznych skolach sucasne.. to ty si asi rarita, lebo ked som sa pytala na moznu zmenu skoly ziadna z tych tajomnicok nezavahala ani nenaznacila ze ide porusovat zakon..ani mi nenaznacila ze caka uplatok 😅
skor mi pripada, ze si typ komu ked povie nariadnie vlady ze sa ma na dva mesiace zavriet v pivinici tak to spravi, lebo nariadenie...sa uvolni trochu..
@apolka77 trosku agresivny pristup, mamicky.....ale skoda, že nechapes...a mne je to jedno....len sa zopakujem, lebo zjavne si nepochopila...to s podplacanim bol priklad (neviem preco to vztahujes na seba),.....uvediem dalsie: da sa ist na cervenu (ale porusis vyhlasku), da sa zabit clovek (ale orusis zakon), da sa zmenit skola, ale porusis naridenie (nie zakon, je to nariadenie.....za kt. neviem sice co SŠ horzi, mozno aj nic, preto tak konaju, ale mne za to hrozi vyhazov)
a ano, som typ, kt. dodrziava naridenia, hlavne ak mi hrozi, že ak ho nedodrzim, pridem o pracu....
neviem, teda co mas za pracu ty, ale ty nemusis plnit naridenia zhora?
ja sa inak cudujem, že ked vsetko vies a si si sama pozistovala sa prides radit alebo vobec citat na forum.....ak ti idem na nervy...odporucam ma necitat (neboj, pochopim to, vlastne som si uz docitala preco tak reagujes.....s tym ti ja uz nepomozem)...vela stastia a uspechov tebe aj tvojmu dietatu na SŠ (prejem naozaj uprimne)...
@apolka77
menilo sa zo v priebehu, takze na začiatku to bolo skutočne tak, že sa zmeniť škola už po zapísaní sa nedala, ale potom sa asi niekto sťažoval a povolili to.
@sorciera24
@hettinka tak to museli asi len teraz povolit, ale je fakt, ze teraz som to neriesila, kedze mne vsetkych 9takov prijali hned a nemali problem....ale ked som toto pisala, že sa neda, tak isto to bolo v nariadeni....
takže ospravedlnujem sa, ak to nase ministerstvo zas zmenilo (narychlo...prekvapive:D)...a oboznamili s tym len SŠ a potom ZS vyzera za blbca (nakolko to je len na fore, tak mi to nevadi:D)
@sorciera24 tuším predminulý týždeň mi to zástupkyňa hovorila, že to už povolili a že si nejakí rodičia boli zrušiť ten zápis. Inak by som tiež nevedela...
A k 5.6. muselo byť už ukončené zapisovanie a kto stav nenaplnil, teraz budú aktualizované počty voľných miest a uskutočnia sa druhé kolá zápisov na tých školách, kde ešte nejaké to miesto voľné je.
@hettinka ano, už to svs aktualizuje, preto nahanali do toho 4.6.
mna stve, že vsade na svoje stranky vycapia, že ako mame konať a odpovedať rodicom a ked sa to zmeni, nic...zrazu ruky prec od toho.... (čakala som ja vobec nieco ine?) :D
dufam, hlavne, že v tomto chaose budu všetci nakoniec spokojni🙂
@sorciera24 čo ti poviem, naša šéfka rozposlala aj rodičom informačné listy a obvolávala ich, potom sa to zmenilo, tak zasa jej volali a "čachrovali" s prihláškami hore-dolu ... však vidno, že minister je obuvník a tak to potom vyzerá, samé kiksy...
A už čakám na to, čo bude zasa v septembri, ked začnú prestupovať a meniť rozhodnutia s argumentom, že sa nevedeli dobre rozhodnúť a že ich na ich vysnívanú školu nevzali, ale v septembri na prestup už vezmú ...
@hettinka ved toto, len skoly vyzeraju pred rodicmi ako keby nevedeli, čo chcu a nevidia, že co a kto za tym je....a to si len robis svoju robotu (aj navyse, kedze vypisujes po ministerstvach) a vyjdes ako blbec😝
hawk, uz nech toto skonci...
@sorciera24 minister-obuvník hlavne chce byť za pekného pred rodičmi a aktivistami podľa všetkého, že v školách spôsobuje iba chaos a neistotu, je mu asi jedno... ja už som úplne znechutená z tohto chaosu.
@apolka77 ahoj no moju zobrali na OA do anglickej triedy a na bilingvalne sme sa odvolali ale zatiaľ nic, dcera by veľmi chcela 5rocne bilingvalne ake hovorila že tak skusi tú obchodnú,,,no keď sa jej to veeeelmi nebude páčiť tak skúsime prestup ktorý dúfam že sa dá...skoda ze som nekukal ja osobne v januári školy lebo namiesto bilingvalneho by som jej tak poradila obchodná akadémia bilingvalne štúdium a tam si myslím by mala väčšiu šancu. A som rada ze sa vam to podarilo lebo som myslela na vás, aj som sledovala kedy napíšeš 😊😊

@kitti0503 ved prave to ma teraz napadlo...ono je termin az do 4.juna tak musime byt trpezlivy,,mne je trapne tam volat kazdy den..ale zajtra ked nebude nic nove tak zavolam..