icon

Pedagogika - stredná škola

22. mar 2022

Dobrý deň, chcela by som sa opýtať vraj sú 2 typy pedagogických škôl, chcela by som učiť deti v škôlke a vraj je taká škola kde sa zameriavajú na toto a aby som mohla učiť deti v školskom klube. A ta druha učiť deti na ZŠ a vyššie. Ja by som chcela učiť deti v škôlke a školskom klube ako sa volajú tie školy na to zamerané? A vraj sa tam robí aj talentová skúška, to je čo? Som 8 na ZŠ a nevyznám sa v tom. Pripadne ak sa tu nájde taká co to študovala chcela by som sa popýtať ešte ohľadom toho

veronika3110
22. mar 2022

ja som študovala v LE na strednej.. učiteľstvo pre materské školy a vychovávateľstvo... takto presne sa volá odbor pre stredné školy.. to je vlastne škôlka a školský klub... učiteľstvo pre zš sa potom študuje až na vysokej škole.. ak 1. stupeň, tak až na Mgr. programe po bakalárovi... a ak by si chcela nejaký konkrétny predmet učiť, tak ten sa študuje hneď od 1. ročníka na VŠ..
a talentové skúšky sú z oblastí, ktoré určí škola... najčastejšie je to telesná, výtvarná, hudobná a jazyková výchova... pri telesnej treba nacvičiť gymnastickú zostavu z modernej a zo športovej gymnastiky, základy z basketbalu a volejbalu... na výtvarnej sme kreslili zátišie alebo maľbu na nimi zadanú tému.... na hudobnej sme spievali piesne, vytlieskavali rytmus aký skúšajúci zatlieskal a na jazykovej sme recitovali a improvizovali na nejakú tému.. napr. opitá vrana a pod...
každá škola má ale tieto podmienky iné, pozri si na stránke školy, kam by si chcela ísť... toto čo som ti vymenovala, tak takto sme to robili v Levoči

riskoh
22. mar 2022

V Leviciach Pedagogicka a soc.akademia,odbor u.ms,vych.zs,talentovky boli z tv,hv,vv a literarnejvych.

autor
22. mar 2022

@veronika3110
@riskoh a neviete či sa to dá niekde študovať v BB alebo zv?

veronika3110
22. mar 2022

no ak si odtiaľ, tak by si mala vedieť, či také školy tam máte... ja čo som teraz pozrela zoznam stredných pedagogických škôl, tak v BB ani ZV žiadna nie je..
tak ostáva bud len dochádzať na internát, alebo potom až vysoká škola... na VŠ sa tento odbor dá študovať v BB na pedagogickej fakulte

dskjhfdlkdjhl
22. mar 2022

Najblizsie mas v Lucenci alebo v Turc. Tepliciach.

ibrunova
22. mar 2022

V Turčianskych Tepliciach

majka1231990
22. mar 2022

Na škole nemáte Výchovného poradcu-pedagóga,ktorý so žiakmi vypisuje prihlášky,diskutuje o stredných školách,o odborných zameraniach a možnostiach,o talentových skúškach a aj prijímačkách,o termínoch,o počte prihlášok?

qyxina
23. mar 2022

V Žiari nad Hronom je súkromná stredná pedagogická škola s týmto odborom 😉

simik19
24. mar 2022

V LV stredna skola pedagogicka, odbor pedagogicky asistent, tiez robim vychovavatelku v skd
Robis prijimacky zo sjl a bio , ucivo najma zo 7 rocnika 🙂 teda ak nahodou nechces robit talentovky . S tymto odborom vsak nebudes moct robit v skolke, jedine ak si spravis aj Vs, ale asistentku napriklad k postihnutym detom 🙂

bar_a
19. apr 2022

Najbližšie ku ZV alebo BB sa nachádza v LC