Petícia za zrušenie prijímacích pohovorov na stredné školy
Ahojte, kto súhlasí, podporte prosím petíciu za zrušenie prijímačiek na stredné školy. Je nemysliteľné aby sa deviataci, ktorí sú závislí na výklade učiteľov a na svojich rodičoch, trápili a stresovali s prijímačkami keď rok a pol neboli v škole a maturanti čo sa vedia učiť sami mali všetko odpustené...
https://www.peticie.com/peticia_za_zrusenie_pri...
@miriam_s Skuste napisat peticiu za zlepsenie vyuky, taku podpisem.
@ibrunova presne tak, aj moja dcéra z predmetov, z ktorých chcela maturovať mala vždy 1. Tak zrejme by to nebolo o nič horšie ani na maturitnom vysvedčení. A jej to práve bolo aj ľúto, že nemali maturitu,dokonca mala už šaty a celý outfit kúpený dopredu (😂😂, neviem čo z toho jej bolo ľúto viac 🙉😁). Na VŠ prijímačky robila, ale teda učí sa z domu. Určite by som tým deťom nevytýkala, že neprešli maturitnými skúškami, nebolo to ich chybou.
A presne tu sa dostávame k problému, že chceme všetko deťom naservírovať na tanierik, tak aby oni nemuseli ani len pohnúť prstom. Každý chce pre svoje dieťa to najlepšie, ale trošku ich nechajme "potrápiť sa". Veď nič iné na práci zatial nemajú, iba školu, tak nech sa jej venujú. Už to nie sú deti, ale takmer dospelí ľudia tak nech sa trošku pobijú za tým čo v živote chcú. A ešte mi napadlo, ak sa žiak nedostane cez prijímačky, tak je to dobré, lebo pravdepodobne by sa na tej škole trápil.
@patus_2 nesuhlasim, nemusi to tak byt, ze ak sa nedostal, asi by sa na tej skole trapil. Niekedy staci, ak ho o par bodov predbehne niekto, kto bol "cisty jednotkar" , ale na slabsej skole a on mal dve dvojky, ale na "silnejsej". Do uvahy sa totiz berie aj prospech na 2. stupni, aj umiestnenie v sutaziach a pod. Ci niekto, kto sa dobre umiestnil v recitacnej sutazi je zaroven aj dobry matikar - aj o tom sa da polemizovat.
@viestta a tie SOŠ teraz...to je presne toto.. predstavte si ,že o pár rokov vás bude vyšetrovať lekár ktorý to cele študoval dištančne a flákal to ,ale prešiel, no choré toto...a potom nastupia maminky z MK s tým ,že synček nemôže za to ,že nevie rozdiel medzi sádrou a obväzom lebo študoval dištančne, dcérka nemôže za to ,že vytrhla očný namiesto stoličky😂
Ja som za to aby robili prijímačky, známky nemajú absolútne žiadnu výpovednú hodnotu.
Ake dovody v peticii:
- Lebo mám pocit že je strašne divné robiť prijímacie skúšky v takomto prípade ako je Covid 19 . Je to rizikové a musíme si uvedomiť že ten on-line svet nie je veľmi jednoduchý.
- Nie sme pripravený na skúšky
- Podpisujem lebo mi to voči nám deviatakom príde nespravodlivé aby sme teraz písali prijímačky, keď minuloročný deviataci nepísali.
- Nechem prímačky (nie, nenapisala som to ja zle, toto urcite nejaky rodic podpisoval peticiu 🤣)
- Podpisujem, lebo nie sme dostatočne pripravený na skúšky, pretože sme boli už cca rok doma a je ťažké písať takéto veci keď jediná vec čo vás na to má pripraviť sú online hodiny
No, z toho mi vychadza, ze idem pisat mojmu profesorovi mail, ze je nehorazne v case covid19 robit statnice 🤣 pobavili ma dovody, nulova vedomost o pisani i/y v N pl. a cela peticia je smiesna 😀
Ja si myslim ze mali kazdemu dat zopakovat rocnik....a nie toto. A maturanti ti blbi, to maju za facku a ti lepsi sa budu ucit vzdy... Ale je to otras cele... Najma prvaci aj druhaci ved ti skolu ani nevideli..
Ja osobne by som bola za to, aby sa konali aj prijimacky na SS, aj maturity. Uz ked som bola ja v 9.rocniku, tak mi rodicia rok platili sukromne hodiny u vyucujucich z danej SS, aby som prijimacky urobila. Maturita to iste a na prijimacky na VS ma pripravovala ucitelka z gymnazia v DE, kde som rok chodila. Vela rodicov stale nadava, ze sa deti v skole nic neucia a ucitelia sa flakaju, tak nech ich pripravuju oni na prijimacky. Momentalne mame v rodine deviatacku - dievca uz rok chodi na sukromne hodiny z mat, sj, aj, kedze chce ist na vyberovu skolu. Distancne vyucovanie maju smiesne (3 hodiny cez tyzden, tak sa snazi sama, aby sa na skolu dostala).
@miriam_s podľa mňa prijímačky majú byť, ved sa nejedná o malé deti, nejaké to samostudium sa dá zvládnuť a twn 9 ročník je už skôr také opakovanie, nejedná sa o primačky iba z 9. Keď pôjdu do prace bude zamestnávateľa zaujímať, že sa flakali namiesto učenia, lebo a 100000vyhovoriek na coronu. No nebude.
Tuto nezmyselnu peticiu nepodporim. Podla mna by prijimacky mali byt a to prezencne. Preco niekto, kto na to kaslal a nepripravoval sa, by mal mat rovnake sance ako ten, kto sa poctivo pripravuje?
V dnesnej dobe je uz tolko moznosti ako sa mozu deti prpravovat. Je mnozstvo zbierok, nielen s odpovedami, ale aj s podrobnym vysvetlenim, na internete sa daju najst rozne testy, tutorialy, alebo online doucovatelia.
Nie, toto urcite nepodporim. A to nepisem preto, ze by sme tie prijimacky potrebovali. Syn mal bud same 1 alebo max.jednu 2.
Mam u zadku, ze maturity zrusili.
@miriam_s zbytocne sa rozculujes ..ja mam mat statnice a tiez sa mi nepaci ze ich mam mat kedze predmety mam uzatvorene pred koronou a teraz pisem len pracu cize by sa kludne mohol urobit priemer studia +praca ale urcite nebudem robit peticie...a teraz co mam plakat a kricat ake to je nespravodlive? Hej je.. radšej si mala urobit peticiu aby sa matura ponechala tu by som urcite podporila pretoze zrusit ju je na hlavu 🤷
inac, "zboznujem" takychto helikopterovych rodicov.. co z tych deti vyrastie? Trochu stresu im nezaskodi, prave naopak..
@miriam_s nikto nerobil nic zamerne tvojmu deviatakovi, urobilo sa to vsetkym, co su v 9. rocniku.
Mozno napisem blbost, ale pre mna je ziak 9. rocniku uz velke dieta a malo by byt samostatne. Predpokladam, ze s mobilom, pocitacom vie robit, tak moze vyuzit svoje schopnosti aj na ucenie sa. Je vela deti, s ktorymi sa rodicia na 2. stupni ZS neucia, lebo nevedia a to nemyslim nijak hanlivo.
Pokial, ale deviatak sa teraz nezvlada ucit a potrebuje prezencnu vyucbu od ucitela, co chce robit na gymnaziu, ak sa tam hladi a ak by ho tam vzali? Dalsia vec je, ako velmi sa dokaze ucitel na ZS venovat jednotlivcovi, ak ma v triede 30 ziakov? Ak ziak niecomu nerozumie ma zdvihnut ruku a opytat sa a to moze urobit aj cez videohodinu si myslim. S rukou na srdci, kolko deciek sa opyta ak nerozumeju na hodine? Za mojej ery sme vacsinou vsetci cusali ako vos pod chrastou.
Osobne vidim aj rozdiel medzi zrusenou maturitou. Uz za mojich cias sa hovorili, maturita - formalita. Nemyslim, ze to tak bolo uplne, lebo studenta, co na to prdel 4 roky a este sa nepripravil na maturitu, by ju nenechali urobit. Taktiez to vnimam aj ako predpripravu na VS... ta zodpovednost a stres, ze sa musite naucit vela na maturitu, to byva aj pri jednotlivych skuskach. Aj ked maturity zrusili, prijimacky na VS predsa ostali. A prave tie prijimacky prerozdelia studentov. Ak aj zoberu na odbor uchadzaca bez prijimaciek verte tomu, ze uz v prvom semetri byvaju predmety, co su takzvane sito. Poviem z mojej skusenosti, studentov na cinstinu brali vsetkych, co sa prihlasili, ale zo 120 studentov v 1. rocniku preslo do 2. rocnika 60.
Prijimacky na strednu maju podla mna svoje opodstatnenie, lebo naco trepat dieta, ktore sa tazko uci na gymnazium, len aby preliezalo s trojkami, stvorkami, ked by mohlo byt sikovne na nieco ine. Ci je lepsie prekladat decko z jednej strednej na inu strednu?
Mne je luto deti, ze sa musia ucit distancne, lebo chapem, ze je to narocne najma v nizsich rocnikoch, ale taky deviatak, je uz pre mna osobne velky. Ak sa mylim v comkolvek beriem.
Tak ja nie som za to, aby sa deti stresovali tam, kde nemusia. Situácia je objektívne naozaj nepríjemná, ALE - testovanie T9 bolo zrušené a vlastne doteraz som nepochopila, na čo je dobré. Samej mi príde (som pedagóg) prijateľnejšie riešenie prijímacia skúška. Škola vie, na čo sa treba profilovať, čo od žiakov očakáva, čo potrebuje, ako vysoko postaví svoje očakávania od uchádzačov. To, že autorka má problém s online výučbou ju ani jej dieťa neospravedlňuje. Predpokladám, že teraz, zrazu, po polroku čo je dieťa doma, sa spamätali a riešia, že bude treba podať výkon. Veď pokiaľ ste neboli spokojní s výučnou, bolo to treba riešiť! Ani moje dieťa nemá výučbu podľa mojich predstáv či prezenčnej výučby (ani vtedy to nie je 100%). NA to, aby sa posúval, sú aj naše rodičovské nároky. Preto s ním po večeroch sedíme, opakujeme, doučuje sa, komunikuje v cudzom jazyku, počíta príklady....tiež sa mu nechce. Ale na to sme tu my, rodičia, aby sme vysvetlili, že to bude potrebovať!
@majkappp T9 zrušené nie je...koná sa 9.júna 🙂
tento x to nebude príprava na príjmačky,ale sa bude zisťovať dopad dištančného vyučovania na žiakov 🙂
Idemer tiež na príjmačky z 8 triedy na bilingválne gymnázium a tešíme sa😁
@miskakyska ale výpovedná hodnota pre žiaka nebude žiadna - keďže sa nebude rátať do prijímacieho konania.
@majkappp to je samozrejme 🙂 myslím,že to aj tam budú brať.."mám to na saláme"
Myslíte, že o rok tu bude petícia, aby sa maturita robila len z učiva prvého a štvrtého ročníka, lebo druhy a treti sme neboli v skole?