Podvádzanie na testovaní deviatakov
Aby škola bola ukázana v lepšom svetle, riaditeľka posunula odpovede testovania žiakom a aktivne im pomáhala, a aj stvorkari napísali testovanie na viac ako 80 %. Som nesmierne rozčarovaná, znechutená a mám dosť... Kvôli čomu vlastne toto testovanie? Iné deti sa trápia, učia, a potom sa na stredné školy bez skúšok dostanú deti, ktorým na to ani nezáleží. Píšem to ako učiteľka, pretoze pomoc potrebovali aj lepší žiaci, a tým sa nedostala. Sústredila sa len na najhorších. A teraz jednotkari napísali na 75 %, a stvorkari na viac ako 80. Mrzí ma to hlavne kvôli tým, ktori sa naozaj snažili, teraz cítia neprávosť a hnev. Musela som to len zo seba dostať.
@saraxyz nie je. Ale prvýkrát som toho bola svedkom a príde mi to neskutočne neférové. Neskutočne. A tí žiaci, ktorí sa skutočne pripravovali, tých mi je ľúto najviac.
Tak radsej mat 75 a svoje vedomosti, ked pojdu dalej ba gympel, tak co… tiez im niekto prilepsi? Toto sa vzdy ukaze, loz ma kratke nohy
Aj by som niečo napísala, ale nejdem sa radšej vyjadrovať. Deje sa🤮
a ako to spravila riaditeľka, keď na testovaní je aj externý dozor?
@jajo1 normálne ho zakecali, kým ďalší učiteľ obiehal žiakov. Je mi z toho celého zle, pretože som bola presvedčená o tom, že tieto veci majú svoj j zmysel. Očividne nemajú...
tak toto mi celé príde divné - u nás na testovaní sú v triede vždy len dvaja - jeden učiteľ zo školy a jeden externý dozor - čiže nedá sa, že jeden zakecá externý dozor a druhý behá pomedzi žiakov
@jajo1 no tak vidíš. Niekde sa dá aj toto. Som rada, že už nie som na mieste žiakov.
Jedina si bola svedok alebo ste viaceri? Ak viaceri, nahlaste to inspekcii.
Písala som monitor v roku 2006. Toto testovanie bolo len na začiatku. Pamätám si spolužiaka, mal zo SJL štvorky, napísal to na 100%!!! Všetci sme tam podvádzali, učitelia nám pomáhali, hrôza a des. Vtedy sa nerobili ani príjmačky na stredne školy, len na gymnázia 🤦🏻♀️🤷🏽♀️
Keď si taká z toho nazlostena tak prečo si sa neozvala v škole? Mna toto napr. zaujíma
@jaass hneď by som letela. Kolegyňa ma upozornila, že keď nechcem dostať okamžitú výpoveď, mám sa prispôsobiť. Mám doma deti, nemôžem si dovoliť prísť o prácu.
Jasné, poznáme. Zažila som to tiež v jednej škole
@jaass a komu som sa mala stazovat? Riaditeľke? Vyzeralo to, že je to bežná prax.
@janababana nikto sa ku mne neprida a ja ani nemám chuť to riešiť v práci, absolútne. Až takto si nemôžem dovoliť vyskakovať. Som tam krátko.
A ani to nezmením. Naozaj len mi prišlo ľúto tých lepších žiakov, lebo sama by som to nechcela zazit na vlastnej koži. Potrebovala som to len dostať zo seba.
No pekne. Je mi ľúto deti,snažia sa a nakoniec toto. Inak my sme boli prvý rok testovania. A napísala som najlepšie z ročníka a to som mala trojku. Vždy si našla učiteľka dôvod, prečo pohoršiť. Ale toto je totálne nefér
Je mi z toho na grc zvlášť, keď mám deviatka a venoval tomu kopec času. A z toho, že veci sa dejú, vie sa o tom a nič sa s tým neurobí!!!!
Veď toto, že poznám tých žiakov, viem, ktori sa poctivo pripravovali a ktorí to dlabali, viem, u ktorých zapracoval stres, po teste sme sa o tom bavili. A tí, ktorí to mali totálne v paži, sú teraz vysmiatí a spokojní, lebo im sa dostalo pomoci.
Tak nám napis aká skola a my to poriešime 🙂 kľudne aj do súkromnej správy
Žijem v ČR a veru nerozumiem, ako si ktokolvek na SVK može mysliet, ze monitor je fér a objektivny. Je mi úplne jasné, že sa behom neho veselo podvadza. Ako-tak by mohla byť objektivita zaistena, keby ho ziaci pisali na inej skole pod anonymnym kodom.
Tu v ČR su jednotné prijimacky, ktorych výsledky akceptuje drviva vacsina strednych škol. Ziaci ich už píšu na konkrétnych SŠ. S inými uchazacmi, cize objektivita je zaručena.
Jedina nevýhoda je to, ze si musia školu najprv vybrat a potom dufat, ze testy zvládnu. Uvažuje sa o tom, že by sa prihlasky podávali až po testoch a podla ich vysledkov.
@barka1 a tomu fakt veris? Takto sa kupuju testy na vs (a ano aj na strednu). Vies, co je objektivita? Ked ti pride dozor z 3 skoly cez pol republiky a testy vyhodnoti dalsi takyto ucitelia cez pol republiky cez ciarovy kod - aj tam by sa dalo urcitym ludom "hybat", ale tak 100% neexistuje nikdy...
je mi to luto ale prijimačky už takto neurobia, myslím aj preto si vela škôl nechala prijimačky a body za vysvedčenia
myslim že každy monitor berie tak okrajovo lebo ak má niekto 3,4 a napíše momitor na 95 tak je to každému jasné
@barka1 no si predstav že ja som si myslela doteraz že monitor je ozaj fér - ako ty píšeš.
3 moje deti robili monitor. 2 slečny na zš, syn na osemročnom písal - ani neviem ako to napísal.
na zš určite nepomáhali - naša zš napísala monitor poriadne mizerne. dokonca sme boli pod priemerom sk.
možno niečo na to bude - gymn. nebrali do úvahy monitor, ale jedna stredná škola áno.
@sara07 okrajovo ako okrajovo...
viem o stred. škole ktorá započítavala body z monitoru do prijímačiek.
@deti95060810 toto ani nie sú domnienky, každá škola má presne určené podmienky
@sara07 a určite nie okrajovo..jasne napísané..potrebuješ 100 bodov..20 za monitor..a to mám len druhaka na strednej, takže žiadna starinka

Toto nie je novinka😉