Podvádzanie na testovaní deviatakov
Aby škola bola ukázana v lepšom svetle, riaditeľka posunula odpovede testovania žiakom a aktivne im pomáhala, a aj stvorkari napísali testovanie na viac ako 80 %. Som nesmierne rozčarovaná, znechutená a mám dosť... Kvôli čomu vlastne toto testovanie? Iné deti sa trápia, učia, a potom sa na stredné školy bez skúšok dostanú deti, ktorým na to ani nezáleží. Píšem to ako učiteľka, pretoze pomoc potrebovali aj lepší žiaci, a tým sa nedostala. Sústredila sa len na najhorších. A teraz jednotkari napísali na 75 %, a stvorkari na viac ako 80. Mrzí ma to hlavne kvôli tým, ktori sa naozaj snažili, teraz cítia neprávosť a hnev. Musela som to len zo seba dostať.
@michaela329 však deti nastúpili do piateho ročníka a zas som nerobila nič iné, iba pripravovala na T5 namiesto učenia. Ale tak ja všeobecne mám veľké výhrady voči systému tohto vzdelávania. Nepáči sa mi, že nemám čas tie deti učiť a furt sa musím hnať za niečím...
Viem ,že kolegyňa takto pred monitorom prekladala syna na školu kde "dosahovali dobre výsledky " tiež to bola menšia dedinská škola.
Nám na monitore dokonca radil externý dozor. Keď naša učiteľka odišla, tá externá nám nadiktoval odpoveď k nejakej otázke. Akurát, že to bolo zlé 🙄
ale zmenis,nahlas to na inspekciu ako anonym,ak mas strach...
kvoli postojom "aj tak nic nezmenim" je spolocnost tam kde je...
chapem,ze to nie je lahke,o pracu ma kazdy strach...no ak s tym nechces nic robit,netreba o tom hovorit a ak potrebujes o tom hovorit tak na miestach kde to bude mat zmysel
takto tu poburis ludi a komu to vlastne pomoze?...
@pipistrel13 ale odporucila by som to nahlasit na nezavislu celoslovensku inspekciu, nie na prislusny skolsky urad, tam su vsetci poprepletani jedna basen...
@pipistrel13 doplnim s riaditelmi zs....
.

@zobak144 nikto nepise, ze sa take nieco nedeje, hoci ako zainteresivane osoby si to nevieme realne predstavit, ako take nieco prebieha, ked je tam pedagog z inej skoly a nic take do dotaznika neuvedie. Urcite to ale nie je bezna prax na skolach. To, ze je mozne vsetko, o tom svedci aj pripad obvinenej riaditelky z vychodu Slovenska, tiez mensia skola, ucitelom brala ich odmeny.