icon

Pomôže mi niekto s úlohou z geometrie?

adelka2020
12. dec 2021
Pomôže mi niekto s úlohou z geometrie?
Strana
z2
terina25
12. dec 2021
panelacikova
12. dec 2021

@adelka2020 a to teraz chceš, aby ti to niekto narysoval a odfotil, či? veď to je úplne jednoduchá úloha. nehovoriac o tom, žeby to malo tvoje dieťa vedieť. a ak nevie, tak nech napíše spolužiakom, že ako na to a prečo sa to takto robí. aspoň sa naučí. a ak ani spolužiaci nevedia, tak nech napíše učiteľke, že si s tým nevie rady, či by mu to zajtra na online hodine nemohla vysvetliť?

adelka2020
autor
12. dec 2021

@panelacikovapo prvé nema online školu a pi druhé...človek sa tu nemiže ani spýtať na niečo....lebo ho hned ukamenuju..fakt dik pomohla si

panelacikova
12. dec 2021

@adelka2020 ja som sa slušne opýtala, či chceš, aby to niekto narysoval a odfotil??? a faktom je, že je normálne, že dieťa komunikuje s učiteľom. čo mu tým pomôžeš, keď ti to tu teraz niekto nakreslí, dieťa si to odkreslí do zošita a bude sa tváriť, že tomu rozumie? myslíš, že mu tým naozaj pomôžeš?

ladybug138
12. dec 2021

@panelacikova ??? A ked to nevie? 😃 Mozno to dietatu neukaze, len chce ona sama vidiet ako sa to robi...ja bohuzial poradit neviem

adelka2020
autor
12. dec 2021

@ladybug138 dakujem za pochopenie a za peknú odpoveď..tej sa tu už človek asi ťažko dostane😃😃😃

nelca0510
12. dec 2021

@adelka2020 nech si to urobí sám pomocou internetu. Dáme ti sem riešenie a dieťa pošle akože je to jeho? Kde je tá doba keď deti odpovede hľadali v učebniciach alebo na internete?

patka06
12. dec 2021

@adelka2020 postupuj presne ako píšu, narysovať odl´žnik, potom os rovnobežnú s s BC a preniesť body ABCD na druhú stranu ... nie je na tom nič zložité, keď dodržíš postup

adelka2020
autor
12. dec 2021

@patka06
@patka06 dakujem veĺmi pekne

panelacikova
12. dec 2021

@ladybug138 vieš, tá úloha je jasná. narysuješ obdĺžnik ABCD. to zvládne žiak 3.-4. ročníka. vedľa obdĺžnika (ideálne niekde vedľa strany BC) si narysuješ os, ktorá je rovnobežná so stranou BC. slovo rovnobežný poznajú jednoznačne už piataci na ZŠ. čiže máš obdĺžnik a vedľa neho máš os rovnobežnú so stranou BC. a ideš robiť obraz obdĺžnika v osovej súmernosti. a keďže ide o rovnobežnú os, stačí priložiť na os rysku pravítka a akoby preklopiť všetky 4 body na opačnú stranu rovnako ďaleko od osi, ako je ďaleko aj obdĺžnik. a teda dáš rysku na os a bodkočiarkovane ideš od bodu A cez os na opačnú stranu. potom bod A s čiarou vznikne na danej bodkočiarkovanej čiare v rovnakej vzdialenosti od osi, ako je vzdialenosť pôvodného bodu A od osi... a takto "preklopíš" aj zvyšné body, spojíš a máš obraz obdĺžnika. už podrobnejšie to neviem napísať.....
@adelka2020

panelacikova
12. dec 2021

@adelka2020 a akože nemá online školu? to kde chodí do školy, v čechách? veď od zajtra je druhý stupeň a SŠ na online vyučovaní. asi aj preto mu prišli úlohy cez edupage....

adelka2020
autor
12. dec 2021

@panelacikova moja dcera hlúpa určite není..proste geometria jej nigdy nešla to je všetko..a už ani komentovať nemusíš..nestojím vobec už o tvoju pomoc v ktorej poňižuješ moju dcéru a ani nevieš o nej vóbec nič..kde sa podeli ludia so srdcim

minnie131
12. dec 2021
https://www.youtube.com/watch?v=QKEY82nOtC8

Tu máš celý postup vysvetlený, na ytb milión ďalších videí, za 5 sekúnd ste si to mohli nájsť...
Každopádne posielam fotku ako to má byť, stačí prerušovať, narysujes obdĺžnik vedľa toho os o hocikde, a z každého bodu (A,B,C,D) urobíš priamku, ktorá je Kolmá na os o a prenesieme rovnaku vzdialenosť (ak vzdialenosť medzi priamkou a A sú 3 CM, potom vzdialenosť medzi priamkou a A' budú tiež 3 CM.

adelka2020
autor
12. dec 2021

@minnie131 ďakujem veľmi pekne

panelacikova
12. dec 2021

@adelka2020 ty si nejaká divná. napísala som ti podrobný postup, nikde nepíšem, že tvoja dcéra je hlúpa. a ty zapracuj na gramatike... lebo jablko veru nepadá ďaleko od stromu.

adelka2020
autor
12. dec 2021

@panelacikova ty musíš byť riadne zlá a negatívna žena..pekný večer prajem

panelacikova
12. dec 2021

@adelka2020 opakujem: si divná. dobrú noc 🙂

terina25
12. dec 2021

@adelka2020 namiesto vypisovania, si si to mohla najst ty sama na internete a dcere to vysvetlit. Presne toto preberat moj syn. Nasla som si to na nete a vysvetlila. Lenze ty namiesto toho tu vycapis fotku s ulohou, kde si este pekne nechas ikonku z messengera,co si s niekym pises a cakas,ze druhy ti to narysuje a vy len opisete. Ked uz je dcera leniva si to najst,tak aspon ty ako matka by si mala mat tolko v sebe,ze si to pohladas ak jej chces pomoct . Ja sa ucim so svojimi detmi a ano,vela veci uz si nepamatam. Ale v zivote by ma nenapadlo vycapit na MK ,aby druhi mi vypocitali ci narysovali. Ps. Mozes dalej ist na messenger a pisat si. Ulohu tvoje dieta uz ma opisanu 🤦

panelacikova
12. dec 2021

@terina25 tebe nenapíše, že si zlá a negatívna 😀

terina25
12. dec 2021

@panelacikova asi rysuje 🤣

adelka2020
autor
12. dec 2021

čo teba nikdy nenapadne je to tvoja vec a čo napadme mňa je to moja vec...Ty čo robís a ako žiješ a funguješ mňa vôbec nezaujíma..mala som otazku niektorý ju pochopily a ty ma vobec nezaujímaš!!!tak ta prosím staraj sa o seba a pozametaj si svoj koberec

terina25
12. dec 2021

@adelka2020 a ze kto je tu negativny. Ps. Nauc sa gramatiku.mn.cislo = i , sloveso=i maj krasnu noc. Papaaa 🙋‍♂️

adelka2020
autor
12. dec 2021

@terina25 viac si toho nenašla?

terina25
12. dec 2021
alami
12. dec 2021

@adelka2020 ak to stačí zajtra, pripomeň sa mi, rada ti pomôžem. Posli mi správu, nech nezabudnem.

slovakboy
13. dec 2021

@adelka2020
@terina25
@panelacikova
@nelca0510 myslel som, že toto je fórum pomoci a nie odsudzovania. Zachovajte láskavý a chápajúcu prístup ku každému. Aj k tomu, čo sa neučil tak dobre ako by sa mal.

terina25
13. dec 2021

@slovakboy nemyl si forum s vypracovanim domacich uloh pre zs 6. rocnik. Keby sa spytala na radu ako to narysovat, o vysvetlenie,to este pochopim. Ale aby to niekto narysoval za jej dieta a poslal odpoved? To je podla teba pomoc? Co z toho to dieta bude mat? A potom sa vysmievate,ze nasim politikom niekto ini pisal diplomovky. 🤦

mondolina
13. dec 2021

keď toto môj syn na dištančnom preberal, tak sme si to naštudovali a spravili.
veď ide o to, aby to dieťa pochopilo....
ale keď niekto napíše " nigdy" tak sa ani nečudujem🤦‍♀️

marlent
13. dec 2021

Boze zenske vy ste fakt hrozne...nie kazdemu matika a geometria ide....nie kazdy tomu rozumie...ja som si to zadanie citala asi 5x nepochopila som matika a geo mi absolutne nikdy nesli az ked ru niekto dal podrobny popis ako na to mi svitlo ze aha takto.
No na druhej strane som si ista ze v takej anglictine alebo ekonomike som ovela lepsia ako ako "bezny" clovek. Proste kazdemu ide nieco ine a vy sa tu do nej pustite ako supy

heleninamama
13. dec 2021

@marlent Nikto by sa do nej nepustil, keby slušne požiadala o pomoc a postup, že to chce vysvetliť svojmu dieťaťu. To dokonca aj dostala. Ale žiadať, aby to niekto za neho urobil a poslal? A ešte začala ako prvá vyskakovať...
Pri takomto prístupe sa fakt nedivím, že mnohí dospelí ľudia sú takí hlúpi a fakt si nevedia rady s učivom ZŠ. A toto "dedičné zaťaženie" prenášajú aj a svoje deti.
Pochopím všeličo, ale nechápem toto večné obhajovanie rôznych arogantných hlupákov a sociek na tomto fóre.

Strana
z2