Pomôže mi niekto s úlohou z geometrie?

@marlent tu sa asi zeny preťahuju ktora je múdrejšia 😁😁😁no nesme každá dikonalá ako po niektore
@slovakboy No aj ja som si to myslela do včera že je tento fórum o pomoci
@adelka2020 pomoc je nieco uplne ine, ako ziadat ludi aby vyriesili moje tazkosti za mna, nedajboze este za moje dieta...aj ked chapem, ludia uvazuju rozne. Su ludia, ktori sa aspon snazia prekazky riesit sami a potom su ludia, ktori sa na to radsej hned bez akejkolvek snahy rovno aj vykaslu a spoliehaju sa na to, ze sa vsetko vyriesi samo alebo to niekto vyriesi za nich 🤷.
@viestta autorka
@adelka2020 napísala toto: “Pomôže mi niekto s úlohou z geometrie? “ plus pridala fotku obrazovky so zadaním. Nikde nevidím že by žiadala o vypracovanie úlohy. “Vyskakovať” ako hovoríš začala až po osobných invektivach ktoré prišli hneď na začiatku. Potom už riadili diskusiu emócie. Zbytočne. Veď sa nikoho z vás dovtedy nedotkla. Ešte sa snažila na začiatku o ironickú odpoved typu: ďakujem za takú pomoc. Urobme si svet krajší a buďme k sebe láskaví. Nevyčítam ti nič, píšeš tu skvele príspevky. A na emócie ma každý právo. Aj na nemeckých fórach sa niekedy rozprúdia emócie, ale celkovo je to tu na Slovensku oveľa horšie. Preto prosba o empatiu a pochopenie.
@barbora0308 je krásne meno. Nedávno si mala meniny. Blahoželám a pripájam môj príspevok aj pre teba.
S hanbou priznavam, ze som tiez duta na geometriu. Deti mali ulohu, tiez som na to cumela, citala a nic... prisiel manzel z prace, precital, uskrnul sa, za 3 sekundy povedal o co ide a bolo vyriesene, potom sa ma spytal, ci je to vsetko a isiel pozerat telku 😂😂😂
Však musia mat nejaké knihy, poznámky, keď si to preštuduje tak to musí vedieť spraviť a aj ty, takto na mk sa to nikdy vy dvaja alebo dve nenaučíte
@adelka2020 nigdy 😓 vysvetľuje žiaľ úplne všetko.
@slovakboy v prvom rade dakujem za blahozelanie 🙂 velmi mile. K tvojmu prispevku, myslim si ze budes zjavne velkym dobraciskom, co je uslachtile, ale zial obcas aj velmi naivne. Mam pocit, ze keby ta poprosim, aby si mi "pomohol ukazat" ako spravne vykopat zaklady domu, tak ty tam so mnou ostanes kopat az kym to nebude cele dokoncene, ved som "iba ziadala o pomoc a ja predsa nemam ani sajnu ako na to"... Clovek sa samozrejme snazi pomahat, tam kde vie, ale osobne si myslim, ze je nutne stanovit si limity. Myslim si, ze tato poziadavka autorky nie je vobec vhodna na toto forum a osobne sa mi ani nepaci sposob akym ho ziada...je to iba moj osobny nazor 🙂. Prajem vsetko dobre.
@slovakboy žiadne invektívy neboli, ako uvádzaš... hneď v prvom príspevku som jej slušne poradila, že nech sa dieťa obráti na spolužiakov, ktorí tomu rozumejú, aby mu to vysvetlili, prípadne priamo na vyučujúceho. podľa mňa je toto úplne bežný a normálny postup. a myslím si, že rodič by mal viesť dieťa k tomu (navyše druhostupniara, lebo toto nie je učivo prvého stupňa), aby si vedelo poradiť aj samo. pani tak neurobila, ale hodila protiútok. na čo som je asi v treťom príspevku napísala presný postup s tým, že jej to snáď vysvetlím. pani "skákala" ďalej ako zajac na Silvestra. no tak nech sa páči. komu nie je zhora dané...
@viestta pokojne si tam mohla jeden z tých otvorov doplniť...
@panelacikova slovo invektívy som použil nesprávne to je pravda. Ale tvoja reakcia bola prvá a hneď studena sprcha. Vžite sa do jej situácie: Ah nevieme pochopiť s dcérou úlohu a videla som na konikovi, že tam sa jedna pýtala na niečo zo slovenčiny a rovno učiteľky jej tam pomohli. Dokonca aj s akordami od hudobnej. Tak mne s tým možno tiež pomôžu. A zrazu toto: “učíš dieťa nesamostatnosti, gramatiku neovládaš.” Tak to raní. Mimochodom môj syn je disortografik a hoci je múdry a inteligentný slovo nigdy tak tiež dokáže napísať. Ma na to papier v minulosti by bol päťkár. Samozrejme mu jednotku zo SJ nemohli dať. Ale nie je odstrčenec. Keď niečo píše musí používať opravovače gramatiky. Ja osobne by som tu celkom rad pomohol s matikou alebo fyzikou alebo geometriou keď niekto bude potrebovať. Hudobnú som už zabudol hoci mám ľudovku skončenú a SJ tiež si netrúfam. Chémiu by som veľmi rad vedel, zaujíma ma.
@barbora0308 to nie je dobráctvo. Je to empatia. Dobráčisko v tvojom ponímaní, ale aj v mojom je trúba ktorá si nevie zastať svoje hranice. Empaťák je niekto, kto cíti pocity iného. To je pre mňa poklona. Mojim cieľom je urobiť niekomu dobrý pocit po prečítaní príspevku a túžbou je mat dobrý pocit po prečítaní iných príspevkov. Preto nerád píšem kritiku lebo niekoho naštvem no súčasne chcem podržať autorku.
Ale inak vás chápem píšte si naďalej čo chcete. Stále je toto fórum to najlákavejšie a najužitočnejšie na akom som doteraz bol. Manželka ma posiela na fórum pre stolárov 🤪.
@viestta Pekne si vysvetlila svoj uhol pohladu a beriem ho. Len teraz keď čítam vidím že ona tým ktoré jej poskytli návod tak ďakovala. No ak máš take skúsenosti chápem tvoje stanovisko.
@slovakboy 👍👍👍
@slovakboy no tak takto chlapče... tú gramatiku som použila až potom, čo som jej pekne vysvetlila, ako na to, na čo ona opäť skákala ako švihnutá. až potom som poukázala na jej celkovú negramotnosť. týmto končím túto debatu. kto si prejde celú diskusiu a má rozumu aspoň čo za necht vojde a viac, tak pochopí, že z mojej strany nešiel žiaden útok, ani nevhodné správanie. a pravdupovediac, už ma nebavia "najaté" nicky, ktoré budú neustále rýpať iba preto, že som sa vôbec ozvala. mám dosť inej roboty a iných starostí.
@panelacikova nechcem do teba rýpať a videl som tu tvoje milé príspevky na konikovi. Chcel som len vysvetliť tú gradáciu konfliktu a neporozumenie ktorá žiaľ začala si myslím tvojim prispevkom. Potom to už šlo cez emócie a to by som aj ja neubrzdil ak by sa ma to týkalo. A teba sa jej odpovede tykali a dotýkali. O tom, že si ty práve písala o tej gramatike som ani nevedel a nezisťoval. Písal som to už všeobecne a urobil som chybu lebo to spadlo celé na teba. Nemám patent na rozum a sľubujem že budem mlčať nebudem ti brať posledné slovo. Prosim odpusť mi ak som sa ťa dotkol. Bola to obrana autorky nie útok na teba. Máš právo na svoj názor a hoci ja nie so všetkým čo si tu napísala súhlasím chápem ako k tomu došlo a dúfam že to pochopia aj ostatní.
@slovakboy takže najatý, OK, myslela som si 🙂