icon

Postup pri prijímacích skúškach s úrazom ruky

1. máj 2025

Ahojte,chcem sa spýtať ako to prebieha pri prijímačkách keď dieťa dneska malo úraz a dostalo sadru na pravú ruku na tri týždne.Tym pádom nemôže písať s rukou.
Učiteľka danej školy pomohla by žiakovi napísať odpovede či aký by bol postup?Samozrejme opýtam sa to v pondelok priamo v škole,ja len či nemá niektorá z vás skúsenosti.?

sulavikova
1. máj 2025

V pozvánke na prijímacie pohovory je miesto na vašu odpoveď, v prípade, že sa žiak napr. so zdrav. dôvodov nemôže v danom termíne dostaviť, treba aj lekárske potvrdenie. Rozkliknite si správu na Edupage alebo email. Odporúčam bezodkladne kontaktovať školu a riešiť situáciu. PP ponúka aj náhradný termín.

autor
1. máj 2025
@sulavikova

V pozvánke na prijímacie pohovory je miesto na vašu odpoveď, v prípade, že sa žiak napr. so zdrav. dôvodov nemôže v danom termíne dostaviť, treba aj lekárske potvrdenie. Rozkliknite si správu na Edupage alebo email. Odporúčam bezodkladne kontaktovať školu a riešiť situáciu. PP ponúka aj náhradný termín.

@sulavikova Tri týždne má mať sadru to je skoro do konca mája a podľa mňa nikto nebude čakať dovtedy na ňu,potom už budú všetky miesta obsadené.
Ona sa učila na prijímačky vie to dané témy len nebude vedieť to napísať.Keby mali učiteľku kto by bola ochotná byť pri nej že ona by jej povedala správne odpovede a učiteľka by to napísala na papier.Alebo ja ako rodič že by som písala namiesto nej.Toto ma napadlo ako riešenie.

patka06
1. máj 2025

Učiteľka za žiaka písať nebude, nedovolia ani aby napísal rodič - to by bolo nespravodliví voči ostatným žiakom
Škola poskytne náhradný termín - len si to musíte dohodnúť

januska12323
1. máj 2025

Nikto za dieťa písať nebude. Napíš do školy a oni si to už zariadia.

autor
1. máj 2025

Keď dajú náhradný termín v júni myslite si že budú čakať na ňu kedy si napíše prijímačky?Veď to už budú všetky miesta obsadené.Ved aj odvolanie treba podať čím skôr.

patka06
1. máj 2025

Ak doloží lekárske potvrdenie, že sa nemôže zúčastniť prijímačiek, riaditeľ miesto rezervuje do 31.08. , predtým bude mať určený náhradný termín prijímačiek
Dôležité je so školou komunikovať

sulavikova
1. máj 2025

Hneď pošlite email do školy, zajtra tam
volajte. Žiakov prijíma škola v prvom a v druhom termíne. Takže zo zdravotných dôvodov môže mať iný termín ako určilo ministerstvo.

liaka
1. máj 2025

Moja dcéra mala úraz a mala robiť talentovky a tiež jej dali náhradný termín na jún a dovtedy že jedno miesto budú držať ak by urobila.

euka210
1. máj 2025

Ja aj aj spoluziak sme naraz mali uraz malicka pred pisomnymi maturami...ja dlahu, on sadru. Nahradny termin sme nechceli...mne to mama obviazala len obvazom na maturu, jemu dali na ten den dlahu miesto sadry a aspon ceruzkou som mohla pisat a aj on, kedze 3 prsty sme mali volne.
Zavisi aky uraz. A prijimacky maju aj nahradny termin.

autor
1. máj 2025
@sulavikova

Hneď pošlite email do školy, zajtra tam
volajte. Žiakov prijíma škola v prvom a v druhom termíne. Takže zo zdravotných dôvodov môže mať iný termín ako určilo ministerstvo.

@sulavikova Volala som triednej a povedala že máme tam ísť v pondelok na strednú školu a uvidíme tam čo nám povedia.

autor
1. máj 2025
@euka210

Ja aj aj spoluziak sme naraz mali uraz malicka pred pisomnymi maturami...ja dlahu, on sadru. Nahradny termin sme nechceli...mne to mama obviazala len obvazom na maturu, jemu dali na ten den dlahu miesto sadry a aspon ceruzkou som mohla pisat a aj on, kedze 3 prsty sme mali volne.
Zavisi aky uraz. A prijimacky maju aj nahradny termin.

@euka210 Má sadru na pravej ruke,teda 2. a 3. prst má v sadre.Vonku má palec a 4. a 5.prst.Skusala si udržať pero v ruke to ako udrží ale písanie jej nejde.Nevie trafiť do riadku a píše tak strakato že sa to nedá prečítať.

sulavikova
1. máj 2025

Ako som vám písala. Sš pomôže v každom prípade, len um napíšte, volajte. V pozvánke na pohovory je kontakt. Urobte tak dnes a zajtra im volajte.

luciq1
1. máj 2025

Určite by som nečakala do pondelka ,kontaktovala by som hneď zajtra danú školu.

patka06
1. máj 2025

Prečo až v pondelok?
Ak zajtra škola nie je zavretá, zavolaj tam a dohodni sa. Ak treba, hneď im pošli žiadosť o náhradný termín, aj s lekárskym potvrdením

sulavikova
1. máj 2025

Budú, tak je to v zákone.

sulavikova
1. máj 2025

Napíšte mi súkromnú správu, zajtra som v robote

autor
2. máj 2025

Ahojte,tak dneska som volala do strednej školy a riešila som to s riaditeľom.A povedal že jej poskytnú učiteľku ktorá bude namiesto nej písať.Nechcu dať náhradný termín.Trochu mi odľahlo že škola dovolila takéto riešenie.

kristiii
2. máj 2025

Kolegyňa mi nedávno spomínala, jej dcéra mala tiež prsty v sadre, že jej takto pridelili učiteľku. Vraj tam bolo vtedy asi 5 takých detí, boli zvlášť v inej triede.