Povedať mame, že si chcem oholiť nohy, ruky a podpazušie?
Čaute, neviem ako začať ale asi nejak takto; mám 11 rokov a chcela by som sa oholiť, len nohy, ruky a podpazušie.. mama mi povedala že som ešte mladá na to, ale myslím že vek na tom nezáleží. By som skúsila aj sama, s pomocou internetu že ako sa oholiť keď mama není doma. Aj by som sa jej spýtala, len bojím sa že zas povie 'nie'. Mne to vadí a chcem mať hladkú pokožku. Ale zas ja neviem či by som jej mala povedať, keď je to trocha trápne pre mňa 😅 viem že na tejto stránke zvyknú byť mamy, tak som sa vás chcela spýtať či by ste mi nemohli pomôcť.. ďakujem.
@doriiis Hol sa aj 2x denne,to je tvoja volba. Pre mna zacalo peklo s dennym holenim,odkedy som zacala. A to som zacala asi v 15r. Dovtedy jemne chlpky sa stali hrubymi a viditelnymi.Urcite taku kravinu neporadim 11-rocnej. Mne teda mama neukazovala ako sa holi ziletkou. Kupila mi strojcek. Asi teda nebola normalna🤷♀️Kolko mladych chalanov ma zarezy na tvari,kym sa nauci techniku a silu holenia. Takze kym pre teba bludy,pre ineho pomoc.
@klaudiakalman Ak máš svetlé chĺpky a vadia ti len kôli fotkám nie je lepšie použiť pri fotení filter alebo retušovat fotky?
Každodenné holenie je otrava. Pozri si videá ako sa pripravuje a používa cukrová pasta a skús radšej to, keď budeš mať šťastie hladké nohy a ruky vydržia aj 3 týždne.
@klaudiakalman mam 9 rocnu dcerku a pod pazami uz ma dlhe tmave chlpky, nie vela, ale ma. Uz ma doslova pred taborom prosila, ze ich chce prec, lebo dievcata nemaju a jej sa to nepaci, ze ona ma. Mam holiaci strojcek baterkovy, taky, ze ju neporeziem, lebo ziletkou sa ju bojim. Tak sme oholili na konci skolskeho roka a zatial minimalne dorastli, ale hlavne je, ze je spokojna a nemusi sa hanbit pred kamoskami
Dlho som vahala, ale zial, doba je akasi rychla a tusim aj deti akosi skor dospievaju a riesia taketo veci. Tak sa treba prisposobit. Este mas chlpky jemne, skus nejaky krem alebo nieco, cim sa neporezies, alebo nejaky strojcek na holenie 😉
@klaudiakalman neviem ti poradiť či sa máš alebo nemáš oholiť keďže tvoja mama s tým nesúhlasí. Možno nesúhlasí oprávnene a naozaj ti to netreba a možno nie, neviem. No treba si uvedomiť, že chĺpky ktoré si začneš holiť časom stmavnú a zhrubnú, tak aby si si zbytočne nezačala holiť miesta, ktoré vyslovene nie je potreba holiť, no keď raz začneš, tak pravdepodobne už potom budeš musieť. Napr. ak máš svetlé chĺpky na rukách, tak tam odporúčam neholiť vôbec ak to nie je nevyhnutné.
Ruky si fakt nemusíš holiť. Všade inde kľudne.
@klaudiakalman len k tomu, ze holit ruky je hlupost...pazuchy a nohy ok...ale ked svetle oholis, uz budes musiet holit stale, lebo budu uz tmave.
@klaudiakalman moja dcera ma 9 ,teda skoro 10 a ako som uvidela prve chlpy v podpazusi a s jej komentarom , ze jej je to neprijemne , ziletka, a teda, ukazala som jej to raz a odvtedy sa nestaram , kedy si to holi.ma svoju ziletku a akoze z tohto nerobim vobec nejaku vedu ,nechapem zakazovanie holenia
Baby, co keby ste to tak nechali na jej mamu? Pise, ze ma svetle chlpky, ktore jej prekazaju iba pri foteni. Myslim, ze toto je naozaj na posudeni jej mamy, ktora ich vidi, ci to ozaj uz teraz treba holit. A kvoli fotkam si snad neoholi svetle chlpky na nohach.
Holenie pod pazusim sposobuje, ze sa tvoria hrcky, ako reakcia na holenie. Mne sa to stalo a mudr.mi to takto vysvetlil. Nie su nebezpecne, ale v stadiu prudkych hormonalnych zmien, co je obdobie puberty, clovek naozaj nevie, ci sa to nemoze zvrhnut do nejakeho nadoru... Cize by som netvrdila, ze holenie je uplne neskodne. Urcite je na mieste pockat. Ja som sa zacala holit az na prahu dospelosti a nemam pocit, ze mi nieco uslo, aj napadnikov som mala, aj som sa vydala...
@klaudiakalman si krasna aj s ochlpenim, viem ze tlak na mladych je silny, ale vztah s mamou je dolezitejsi 😉 Mozno sa o teba len boji. Mozte sa o tom porozpravat, opytat sa na nazor lekarky, nieco si o tom precitat a vymenit si s mamou informacie, argumenty. To je lepsia cesta. Mamka ta urcite bude mat rada, aj ked si urobis po svojom, len ju to zrani. 🤷♀️
@jasadaresa Práve som tu čítala diskusiu s názvom "Nevyprávaj sprostosti" a presne to je to, čo mi napadlo po prečítaní tvojho príspevku. 🙈
@klaudiakalman Ruky si fakt nehol. Vyzera to smiesne a zacnes zarastat tmavsimi chlpkami. Ver, ze sa stale si ruky holit nechces. Zeny ti tu dobre radia. Budes ako opica s chpiskami na rukach.
Na take veci mas cas. Ak mamka nesuhlasi, tak nerob poza jej chrbat. Sklames ju a ked budes chciet nieco ozaj dolezite, tak ti nedovoli. Nebude ti verit.
@klaudiakalman vieš, tiež som uz maminou. Bola som v tvojom veku a kamarátky, ktoré to vtedy všetko predčasne riešili 6-8rocnik samy mnohé vtedy nedopadli dobre. Vtedy šlo tenké obočie a to sa tak doriadili. Prečo to neriešiť s mamou? Mám dcéru a "nedovolím" jej vytláčať sa, nie ideme ku kozmetické, práve preto že som videla čo si dievčatá urobili. Tak aj holenie.
Vieš bola to práve tvoja mama,ktorá k tebe v noci vstávala, myslím že doteraz si hladná nebola a to je znak,že ťa ľúbi,stará sa o teba a ty jej ako vďaku môžeš prejaviť úctu, že si necháš od nej poradiť a porozprávate sa. Aj jej NIE je vyjadrením lásky a tvoj vzťah a dôvera s mamou je dôležitejšia ako mať hneď splnenú svoju túžbu. Pozri všetky sa časom začneme holiť. Vzťah a dôvera je dôležitejsia a patrí tvojej máme i keď je to niekedy ťažké. Všetko dobré

@iwesska doreže sa a vykrváca? Wtf🤣 to by musela byť mentálne na úrovni 5 ročnej aby vykrvácala pri holení, čo verím, že nie je. Veď porezať sa môže aj pri krájaní zeleniny a teda omnoho škaredšie ako od nejakej hlúpej žiletky. Keď jej to mama nedovolí, aj tak jej raz pretečie pohár trpezlivosti a urobí si po svojom, takže môj názor je, že dobre urobila, že si prišla po radu aspoň sem. Čo by sme dosiahli tým, keby jej tu všetci začneme nakladať, že je na holenie ešte mladá? Nič. Oholila by sa aj tak. Tak ako väčšina z nás. Ja si od 10 rokov holim úplne všetko, pretože mám tmavé a hrubé chlpy. Oproti mojim rovesnickam som bola ako opica. Mama bola tiež najprv proti, ale nakoniec povolila. Keby je ako autorkina, že nechce ani počuť, tiež by som to vzala do vlastných rúk. A teda pokiaľ sa pamätám, nikto ma neučil, ako správne držať ziletku aby som sa nedorezala. Teba áno?