Pravopisné previerky a výzvy so známkovaním detí
Ahojte, je tu nejaka ucitelka, ktora by ma vedela v tomto usmernit?
Syn je jednotkar, dvojkar. Akurat, nevie pisat diktaty. Takze, jeho momentalny priemer znamok je teraz same jednotky, jedna 2ja a sjl 4,7. A to len preto, lebo tam má 6 znamok, z toho 5 za pravopisne previerky, z ktorych ma 5-ky. Je vobec možne, aby bol takyto sklad znamok zo sjl? S tymto mame problem kazdy skolsky rok. Lebo, jeho znamku na konci roka tvori 90% diktat a 10% ostatne veci. To ho caka kontrolny diktat s vahou 3. Takze to mu pribudne 3x5
Buduci tyzden mame zdruzenie a rada by som sa voci tomu ohradila, pretoze taketo motivovanie deti je fakt hroza. On to po 3-tej patke v 1/2 septembra proste so sjl vzdal.
(7.mak na ZS)
Ahoj mozno trochu nepopularny nazor. Ucim sjl ale mam aj prvostupniarov.
Za mna je diktat vahovo 1x. Vaha 2x, 3x sa dava skor na velke pisomne prace, kde sa overuju vedomosti kompletnejsie. Diktat za mna nie je az taky podstatny a nevidim dovod mu davat vahu 3. Ak ma za rok 5 diktatov vo vahe 3, tak ma 15 patiek. 🤦🏻♀️Nemyslitelne. Skusila by som to riesit s ucitelkou.
Niektori ziaci nemaju dys, ale su casto nesustredeni, nepozorni, popripade ich tie diktaty nebavia a casto ani mna.
Kazdopadne aby si predisla nejakym dalsim problemom, sklamaniam, sla by som na vysetrenie.
@katka13katka Ahoj, dakujem za napisanie.
U nas je kontrolny diktat vaha 3x, taktiez vstupne, vystupne testy. Nacvičný dikát vaha 2x, pravopisne previerky vaha 1x. Sloh je vaha 2, nejake basnicky, recitacie, literatura atd je vaha 1. Uvidmíme, čo nám prinesie ďalší mesiac, či nastanú nejake zmeny...

Ahoj mozno trochu nepopularny nazor. Ucim sjl ale mam aj prvostupniarov.
Za mna je diktat vahovo 1x. Vaha 2x, 3x sa dava skor na velke pisomne prace, kde sa overuju vedomosti kompletnejsie. Diktat za mna nie je az taky podstatny a nevidim dovod mu davat vahu 3. Ak ma za rok 5 diktatov vo vahe 3, tak ma 15 patiek. 🤦🏻♀️Nemyslitelne. Skusila by som to riesit s ucitelkou.
Niektori ziaci nemaju dys, ale su casto nesustredeni, nepozorni, popripade ich tie diktaty nebavia a casto ani mna.
Kazdopadne aby si predisla nejakym dalsim problemom, sklamaniam, sla by som na vysetrenie.