Pravopisné previerky a výzvy so známkovaním detí
Ahojte, je tu nejaka ucitelka, ktora by ma vedela v tomto usmernit?
Syn je jednotkar, dvojkar. Akurat, nevie pisat diktaty. Takze, jeho momentalny priemer znamok je teraz same jednotky, jedna 2ja a sjl 4,7. A to len preto, lebo tam má 6 znamok, z toho 5 za pravopisne previerky, z ktorych ma 5-ky. Je vobec možne, aby bol takyto sklad znamok zo sjl? S tymto mame problem kazdy skolsky rok. Lebo, jeho znamku na konci roka tvori 90% diktat a 10% ostatne veci. To ho caka kontrolny diktat s vahou 3. Takze to mu pribudne 3x5
Buduci tyzden mame zdruzenie a rada by som sa voci tomu ohradila, pretoze taketo motivovanie deti je fakt hroza. On to po 3-tej patke v 1/2 septembra proste so sjl vzdal.
(7.mak na ZS)
@maciatkolulu ty fakt neznesies iny nazor vsak? Na to, ze som napisala, ze nemcina je lahsia tolko osobneho utoku...ja som sa ani raz nevyjadrila k tvojmu synovi resp k jeho buducnosti...ale cely tvoj príspevok je len a len o tom.... 😂
@anonym_autor akože tvoja reakcia je zaujímavá,ale absolútne nemá nič spoločné s tým,že tvoje dieťa,vo dostáva z jedného predmetu päťky ,čo tvorí geo daného predmetu a pritom má dvojky na vysvedčení. Čo je viac než zaujímavé,rovnako ako to,že tvoje dieťa začalo mať záhadné problémy až v siedmom ročníku,čo nejako nesedí na žiadnu dys,ale dokonale to šedé na lenivosť s matkou za ritou ktorá chce zmenu systému lebo jej DIETA . Ale však dobre.
@maciatkolulu ty fakt neznesies iny nazor vsak? Na to, ze som napisala, ze nemcina je lahsia tolko osobneho utoku...ja som sa ani raz nevyjadrila k tvojmu synovi resp k jeho buducnosti...ale cely tvoj príspevok je len a len o tom.... 😂
@anonym_autor a aký iný názor prosím ťa? To ma fakt zaujalo. Že tvoje dieťa si dopredu napíše sloh doma a má dvojky,ako pardon,to by mal mať snáď jednotku,nie? Keď raz neovláda gramatiku,tak jednoducho ani dvojku mať nemôže. A áno problém so strednou,teda pokiaľ nezaplatia niekde nejakú súkromnú pre podobne duše zmýšľajúce,budete mať. Gymnázium zabudni,to ti je asi jasné.
Príčinou problémov s písaním diktátov je buď dyslexia alebo problém zraku. Mala som žiaka, ktorý plynule čítal už pred nástupom do 1. triedy, zo všetkého mal samé jednotky, zapájal sa do matematických súťaží, ktoré na úrovni kraja vyhrával, no z diktátov samé zlé známky. Pravopis ovládal, ale prehliadol bodky, dĺžne, bodku na i a zo 6 takých hlúpostí ako bodka a dĺžeň vyšla v diktáte štvorka. Nakoniec sa zistilo, že chyba bola v zraku. Po nasadení správnych oikuliarov (pedtým nemal žiadne) diktáty píše bezchybne. Ak nie sú žiadne problémy s čítaním, číta plynule, správne a primerane rýchlo, potom to nebude dyslexia, kde dochádza k zámene písmen, hlások, nezvládnutá gramatika. V každom prípade je treba dať vyšetriť špeciálnemu pedagógovi a psychológovi. Tieto problémy bez pomoci prerastú vo vážny problém. Aj bystrý a šikovný, v dôsledku nezvládnutia pravopisu nemusí dosiahnuť vyššie vzdelanie. Pravopis je potrebný aj vo všetkých povolaniach, okrem ťažkých robotníckych. Žiaden zamestnávateľ nepodrží zamestnanca, ktorý neovláda dokonale pravopis.
Príčinou problémov s písaním diktátov je buď dyslexia alebo problém zraku. Mala som žiaka, ktorý plynule čítal už pred nástupom do 1. triedy, zo všetkého mal samé jednotky, zapájal sa do matematických súťaží, ktoré na úrovni kraja vyhrával, no z diktátov samé zlé známky. Pravopis ovládal, ale prehliadol bodky, dĺžne, bodku na i a zo 6 takých hlúpostí ako bodka a dĺžeň vyšla v diktáte štvorka. Nakoniec sa zistilo, že chyba bola v zraku. Po nasadení správnych oikuliarov (pedtým nemal žiadne) diktáty píše bezchybne. Ak nie sú žiadne problémy s čítaním, číta plynule, správne a primerane rýchlo, potom to nebude dyslexia, kde dochádza k zámene písmen, hlások, nezvládnutá gramatika. V každom prípade je treba dať vyšetriť špeciálnemu pedagógovi a psychológovi. Tieto problémy bez pomoci prerastú vo vážny problém. Aj bystrý a šikovný, v dôsledku nezvládnutia pravopisu nemusí dosiahnuť vyššie vzdelanie. Pravopis je potrebný aj vo všetkých povolaniach, okrem ťažkých robotníckych. Žiaden zamestnávateľ nepodrží zamestnanca, ktorý neovláda dokonale pravopis.
@evkatk hej,presne len je fakt trochu zvláštne že sa na to prišli až v siedmej triede. Priam prazvlastne. Diktáty sa predsa píšu už na prvom stupni.
@anonym_autor a aký iný názor prosím ťa? To ma fakt zaujalo. Že tvoje dieťa si dopredu napíše sloh doma a má dvojky,ako pardon,to by mal mať snáď jednotku,nie? Keď raz neovláda gramatiku,tak jednoducho ani dvojku mať nemôže. A áno problém so strednou,teda pokiaľ nezaplatia niekde nejakú súkromnú pre podobne duše zmýšľajúce,budete mať. Gymnázium zabudni,to ti je asi jasné.
@maciatkolulu u nas sa robi priprava na sloh predtym, takze si ju robil doma. Nauc sa citat s porozumenim...nie je to iba 7ma trieda. Pisala som to uz....a teba to fakt nejak nastartovalo, ked tu das dva prispevky za sebou...v obidvoch zase utok na mna...chod na obed, urob si kavu a porelaxuj ....😉
@maciatkolulu u nas sa robi priprava na sloh predtym, takze si ju robil doma. Nauc sa citat s porozumenim...nie je to iba 7ma trieda. Pisala som to uz....a teba to fakt nejak nastartovalo, ked tu das dva prispevky za sebou...v obidvoch zase utok na mna...chod na obed, urob si kavu a porelaxuj ....😉
@anonym_autor absolútne čítam s porozumením. Ale keď raz niekto nezvláda gramatiku nemôže zvládať ani sloh,sám. To je jasné. Takže tanznamka nie je jeho,ale tvoja,napríklad. Nuž a kebyže mal problémy aj predtým,asi nemohol mať jednotky a dvojky,všakže😉. A tie mu sú vlastne úplne na prd,keďže v praxi je stratený môže o Tom diskutovať,môže riešiť. Buď sa učiť,alebo teda úľavy pre diagnózy. Inak🤷
@evkatk ocne sme uz vylucili a ano, nosi okuliare, lebo zle videl. Ale, mal skor problem do dialky. S ucitelkou sme sa dohodli, ze bude sediet v prvej lavici a to dost zlepsilo vsetko. A v tom, že žiaden zamestnavatel nepodrzi zamestnanca ..... no, s tym nesuhlasim. U nas vo firme pravopis nevie nikto s chlapov, iba zeny. A to nie vsetky. A 3/4 maju vysoke skoly. Dokonca, k nam na oddelenie minule dosiel sef a akurat pisal nejaku spravu a sa nas pytal ake i sa tam pise. A to uz patri medzi asi 3 najbohatsich zbohatlikov v nasom okrese....
@anonym_autor absolútne čítam s porozumením. Ale keď raz niekto nezvláda gramatiku nemôže zvládať ani sloh,sám. To je jasné. Takže tanznamka nie je jeho,ale tvoja,napríklad. Nuž a kebyže mal problémy aj predtým,asi nemohol mať jednotky a dvojky,všakže😉. A tie mu sú vlastne úplne na prd,keďže v praxi je stratený môže o Tom diskutovať,môže riešiť. Buď sa učiť,alebo teda úľavy pre diagnózy. Inak🤷
@maciatkolulu ako moze byt znamka za sloh moja? Pripravu pisu v skole, doma si to len prepise na krasopis, opravi chyby. Ked si nieje isty, ake tam ma dat i tak si to vyhlada. A priprava v skole, musi sediet s tou, co pise potom naostro. Takze, kompoziciu textu si musi urobit sam.....
@anonym_autor nechcem sa ta nijak dotknut, ale ako bude tvoj syn pisat na strednej eseje a ako budu znamkovane, ked neovlada pravopis. Aj na mature bude pisat "sloh" na danu temu a aj ten bude znamkovany. A aj pravopis sa v znamke odzrkadli. Tam je predpisana pocet normoriadkov, tam to bude musiet stihat vo sviznom tempe, To si doma nepripravi ako teraz DU zo slohu. Aj stvrrocne pisomky sa na SS pisu, aj v nich sa znamkuje pravopis.
@maciatkolulu ako moze byt znamka za sloh moja? Pripravu pisu v skole, doma si to len prepise na krasopis, opravi chyby. Ked si nieje isty, ake tam ma dat i tak si to vyhlada. A priprava v skole, musi sediet s tou, co pise potom naostro. Takze, kompoziciu textu si musi urobit sam.....
@anonym_autor v siedmom ročníku na krasopis? Vážne? Píšu prípravu? Vážne? Musí sedieť. Dobre no. Každopádne,ak neovláda pravopis,nemôže zvládať ani sloh.
@anonym_autor nie, ty neznesies iný názor.
Sloh si pripraví doma a aj tak ma 2ku?
A prepáč, ale porovnávať nejaké blbé projekty (ktoré v konečnom dôsledku nemusi robiť ani on, ale ty za neho) s diktatom???
To si predstavuješ, ze 5ku z diktátu urobí 5 nejakých projektov a ma 5x 1ku a vec vybavená?
Akože prepáč, ale naozaj sa nad sebou zamysli a bud aspoň trošku objektívna.
Inak mam pocit, ze si si trosku pomýlila ročníky, co sa kde učí a preberá...
@evkatk tusim.nielde písala ze ani nečíta. Lebo ma problém.aj s porozumenim textu takže je to pre neho zbytočné
@anonym_50eff9 no, lenze on mal minuly rok napr. 12 znamok z previerok a diktatov iba za pol rok. K tomu 5 znamok ostatnych. Takze, jasne ze presiel ledva na 3. Dieta nemusi byt dys. len preto, ze nevie pisat diktaty. Celkovo, je chore nastavenie znamkovania. Aby za jednu chybu v diktate bola 2ja. Vie po slovensky, plynule hovori, pise, ovlada gramitiku, cita. Takze, by nemal mat 3klu zo sjl. Ked sa to porovna napr. z anj...tam prejde na 3jke dieta ked nevie pomaly z anglictiny nic.
@anonym_autor Jedna vec je to, ze pisu vela.diktatov, druha vec je, ze nevie pravopis. Na tvojom mieste by som ho dala v cccp vysetrit, ci nema dysgrafiu, dysortografiu. Ak by mal, tak sa aj jemu ulavi. Viem, o com hovorim, sama mam dieta, ktore to ma diagnostikovane.
Alebo ho teda trap.
@anonym_91fb9b dieťa malo diagnostiku, matka usúdila že nie je potrebné sa riadiť radami odborníkov, stačí ak nebudú písať diktáty toľko. Prečítaj si jej odpovede, ak nemáš chuť na celu diskusiu.
@martinka17 aha, naozaj som nečítala celú diskusiu. Tak ak je to tak, potom je samozrejme na vine matka.
A ja sa chcem spytat, ze co sa stane ked bude mat 2 zo slovenciny a vsetko ostatne jednotky?co sa stane? Akoze realne ako mu to uskodi v dalsom zivote. Ja len tak zo zvedavosti. Ja mam dieta este male neviem ako to funguje v skolach? To potom nemusi pisat ten monitor alebo co sa deje ked nema same jednotky?
No, uz sa to tu cele dajak zamotava...ak si dakto spomenie, dam sem potom vysvedcenie z prveho rocnika SS....
No, uz sa to tu cele dajak zamotava...ak si dakto spomenie, dam sem potom vysvedcenie z prveho rocnika SS....
@anonym_autor aby si sa pochválila? či posťažovala? A že vo vašej firme nevie nik z chlapov pravopis? ani šéf? to považuješ za normálne? či čo si tým chcela povedať? riadna hanba. Bohatý, ale hlúpy. Naozaj zvláštne priority.
@anonym_9990bd ako to vážne niekto napísala? Že chlapi nevedia gramatiku...to je viac než smutne.
@anonym_autor to je fajn,len neviem,čo má s vedomosťami spoločne vysvedčenie. Môžeš mu vybaviť aj samé,môžeš za decko robit všetko. Ale v živote mu to veľmi nepomôže. Ver mi. V 30tke nikoho nebude zaujímať,či mal zo SJ 1,2,3,4,stačí písomný prejav a končí,medzi inteligentnými ľuďmi konci. Podľa mňa žiadna dys.,lebo tá by sa ukázala oveľa,ale oveľa skôr. Jasna lenivosť decká a premotivovana matka,to je ten prípad, ktorý vieš riešiť. Potom ešte možnosť proste dieťa slabšie ....aj také proste sú,normálny rodič si to pripusti,snaží sa,pomáha,nerobí cirkus z trojky a finito
@anonym_autor ptedstav si podobná situácia, len iný predmet.
Co ja viem matematika. Dieta nevie počítať, ma dyskalkuliu, ale jeho matka nechce, aby bol integrovaný a mal teda iste úľavy, ktoré z jeho diagnózy vyplývajú. Namiesto toho, od teba, ako od ucitelky žiada, aby si mu robila ústupky, nebrala ohľad na žiadne známky z počtov, lebo vsak predsa geometriu vie. Teda predsa môže mať v pohode aj 1tku. Zaujíma, čo by si ako učiteľka takejto matke povedala? A ci je to fér podľa teba voči ostatným spolužiakom. Ďakujem ti.
@anonym_autor nie, ty neznesies iný názor.
Sloh si pripraví doma a aj tak ma 2ku?
A prepáč, ale porovnávať nejaké blbé projekty (ktoré v konečnom dôsledku nemusi robiť ani on, ale ty za neho) s diktatom???
To si predstavuješ, ze 5ku z diktátu urobí 5 nejakých projektov a ma 5x 1ku a vec vybavená?
Akože prepáč, ale naozaj sa nad sebou zamysli a bud aspoň trošku objektívna.
Inak mam pocit, ze si si trosku pomýlila ročníky, co sa kde učí a preberá...
@lienka.7 ja som raz napisala sloh synovi tiez a dostala som 3 😀, kolegyna slovencinarka si ho citala a ze myslienky k, len cudna stylizacia. Gramaticke chyby velmi nerobim, skor stylisticke, to sa nie vzdy slovencinarom paci. Napisala som mu ho, lebo bol chory a spomenul si neskoro a nestihali sme, tak, ze vyskusam. 😀
@lienka.7 ja som raz napisala sloh synovi tiez a dostala som 3 😀, kolegyna slovencinarka si ho citala a ze myslienky k, len cudna stylizacia. Gramaticke chyby velmi nerobim, skor stylisticke, to sa nie vzdy slovencinarom paci. Napisala som mu ho, lebo bol chory a spomenul si neskoro a nestihali sme, tak, ze vyskusam. 😀
@zuzana76 tak toto neviem, žeby trapas? 🙈 alebo si to písala tak zložito, ze proste bolo vidno, žeby dieta takyto sloh nikdy ani nenapísalo.
@zuzana76 tak toto neviem, žeby trapas? 🙈 alebo si to písala tak zložito, ze proste bolo vidno, žeby dieta takyto sloh nikdy ani nenapísalo.
@lienka.7 😀 vies co, ano bolo to kvetnatejsie ako keby to syn pisal, ale kamoska sjl mi povedala, ze ani ona by mi 1 nedala, ze mozno 2 a keby bola svina tak aj 3 😀
@lienka.7 takze tie slohy su za mna take subjektovnejsie, ano, nieco vies ohodnotit kvanitativne, ako chyby, ale nieco je vyslovene subjektivne. A to ja som bola na seba maximalne pysna 😀
@anonym_9990bd ako to vážne niekto napísala? Že chlapi nevedia gramatiku...to je viac než smutne.
@anonym_autor to je fajn,len neviem,čo má s vedomosťami spoločne vysvedčenie. Môžeš mu vybaviť aj samé,môžeš za decko robit všetko. Ale v živote mu to veľmi nepomôže. Ver mi. V 30tke nikoho nebude zaujímať,či mal zo SJ 1,2,3,4,stačí písomný prejav a končí,medzi inteligentnými ľuďmi konci. Podľa mňa žiadna dys.,lebo tá by sa ukázala oveľa,ale oveľa skôr. Jasna lenivosť decká a premotivovana matka,to je ten prípad, ktorý vieš riešiť. Potom ešte možnosť proste dieťa slabšie ....aj také proste sú,normálny rodič si to pripusti,snaží sa,pomáha,nerobí cirkus z trojky a finito
@maciatkolulu v príspevku o 12,42.
Kopírujem: . U nas vo firme pravopis nevie nikto s chlapov, iba zeny. A to nie vsetky. A 3/4 maju vysoke skoly. Dokonca, k nam na oddelenie minule dosiel sef a akurat pisal nejaku spravu a sa nas pytal ake i sa tam pise. A to uz patri medzi asi 3 najbohatsich zbohatlikov v nasom okrese....
@lienka.7 takze tie slohy su za mna take subjektovnejsie, ano, nieco vies ohodnotit kvanitativne, ako chyby, ale nieco je vyslovene subjektivne. A to ja som bola na seba maximalne pysna 😀
@zuzana76 v rakúskej "Schularbeit"je k téme presne zadané,či tam musí byť. Priama reč,úvod atď. Vždy príde papier s tým,čo očakávajú. A treba dodržať,neopakovat,ja,on,podľa mňa si v tvojom prípade učiteľka všimla,že to nepísal tvoj syn lebo pozná jeho štýl a všetko. Ale tak vidíš. Dúfam,že ti potomok vynadal🤣.
@zuzana76 v rakúskej "Schularbeit"je k téme presne zadané,či tam musí byť. Priama reč,úvod atď. Vždy príde papier s tým,čo očakávajú. A treba dodržať,neopakovat,ja,on,podľa mňa si v tvojom prípade učiteľka všimla,že to nepísal tvoj syn lebo pozná jeho štýl a všetko. Ale tak vidíš. Dúfam,že ti potomok vynadal🤣.
@maciatkolulu starsi syn na gympli ano, ten aj dostava take zadanie, ale mladsi na ZS nie. No, ja ze aka macherka, som sa hecla 😀 a som mu dost slusne pobabrala priemer 😀 , ale tak na jeho obvyklu dvojku to na konci vydalo. Potomok mi vitazoslavne povedal - No, vidis? Ani ty nemas jednotku. A bola som vybavena 😀
@anonym_autor ptedstav si podobná situácia, len iný predmet.
Co ja viem matematika. Dieta nevie počítať, ma dyskalkuliu, ale jeho matka nechce, aby bol integrovaný a mal teda iste úľavy, ktoré z jeho diagnózy vyplývajú. Namiesto toho, od teba, ako od ucitelky žiada, aby si mu robila ústupky, nebrala ohľad na žiadne známky z počtov, lebo vsak predsa geometriu vie. Teda predsa môže mať v pohode aj 1tku. Zaujíma, čo by si ako učiteľka takejto matke povedala? A ci je to fér podľa teba voči ostatným spolužiakom. Ďakujem ti.
@lienka.7 povedala by som jej, že má smolu.
Diskusia sa tu celkom rozbehla, a ani ma neprekvapilo, koľko útokov smerovalo na moju osobu aj na môjho syna miesto konštruktívnej diskusie. A tie vyjadrenia...chudák chlapec...
Svoje dôvody, prečo som sa rozhodla ho neintegrovať, som uviedla vyššie. Ešte sme si to so synom raz prešli – rozumie, čo by to preňho znamenalo a nechce to. Takže rešpektujem jeho názor. Skúšali sme drilovať pravopis, to som tiež písala vyššie, efekt to nemalo, pôsobilo to naňho negatívne, takže mi to prišlo ako neefektívne (to som tu tiež už uviedla. Boli sme v centre CPP, dala som si ho diagnostikovať a učím ho ako pracovať so sebou, vyťažiť so silných stránok aby prekryli jeho slabé stránky, takže nie je pravda, že by som to neriešila). Dôležitejšie je pre mňa to, aby sa v škole cítil dobre, mal k učeniu zdravý postoj a nezvyšoval sa naňho zbytočný tlak. Venoval sa predmetom a činnostiam, ktoré ho bavia, vedel si v živote obhájiť veci, ktoré chce a vedel sa presadiť. A známky zo sjl ho vôbec netrápia. Keby bol dievča alebo to mal ako ty @oskvarka, žeby bol doma za 5ky nejakou formou trestaný, možno by mal z toho stres. Takže, u nás ostáva situácia zatiaľ nezmenená. U nás je dokonca pravidlo, že žiak má dostať všetky známky. A keď začali porovnávačky so staršími súrodencami, ktorí sú proste jednotkári, som zaviedla nové pravidlo, keď niekto z nich prinesie prvú 5 otvárame šampanské. A nie, nemotivovalo ich to k získavaniu zlých známok. Len to proste odľahčilo prežívanie a strach. Pretože, tlak spoločnosti na jednotky v každej oblasti je neskutočný. Mám 4 deti a každé je výnimočné a vyniká v inej oblasti.
A inak, bola by som sa na začiatku diskusie stavila, že to budeš práve ty @viestta ..xy diskutujúcich tu používa slovo integrácia, ale ty si mala potrebu si rypnúť iba do mňa.
@beronsche ver tomu, že je to v ich triede naozaj zlé, čo sa týka toho vyčleňovania.
Ja inak nerozumiem jednej veci, to Vám všetkým naozaj nevadí, keď je v škole nejaký problém? Že to proste prejdete mlčaním a sa neozvete? Predtým, ako som riešila skladbu známok v ich triede, bavila som sa v širokom okruhu mojich známych, čo majú deti toho veku, s ostatnými rodičmi v triede a v postate sme sa zhodli všetci, všetky deti, až na tých pár, majú kvôli tomu o stupeň horšiu známku. S učiteľkou išlo o normálnu diskusiu, nie o žiadanie nejakých úľav pre syna.
@anonym_autor ja som nečítala celú diskusiu a tiež som s anijako negatívne k tebe nevyjadrila ..aspoň dúfam že som sa ťa nedotkla......väčšinou to nerobím k nikomu ...neverím že textom na pár riadkoch sa dá vyjadriť tak ľahko celá situácia a verím že ľudia majú jednoducho často dosť dobrý dôvod prečo veci robia tak ako ich robia ...ja som si aj myslela že máš na to dôvod prečo nechceš aby mal papier mne nik nikdy takú možnosť nedal a sama neviem ako som sa aj vyjadrila či by som to chcela ... Ja mám tiež 4 deti z toho dve silných dislektikov ako ja...jeden taký ľahší a jeden je ešte predskolak tak sa ešte uvidí .. ja som sa ale rozhodla pre domáce vzdelávanie takže takéto problémi sa nás netýkajú našťastie...nie že by sme žiadne nemali...všetko má svoje pre a proti....ale osobne zastávam tvoj názor podľa mňa by známka zo slovenčiny nemala obsahovať väčšinou hodnotenie za to ako žiak dokáže pri písaní rýchlo (na čas ) aplikovať do praxe gramatické pravidlá...ktoré možno aj pozná dobre len nieje dostatočne rýchly... Zároveň ho môže baviť sloh alebo literatúra... Ja som mávala chyby aj v slohoch lebo som sa sústredila na obsah a keď som už dopisovala tiež to bolo viac menej na čas ..ale oveľa menej ako v diktatoch slohy som mala tak na 3 chodila som recitovať .. prešla som gymnázium na trojky aj keď som mala všetky diktáty za 5.
@anonym_autor na strednej sa nestane zázrak a gramatika a previerky nezmiznú. A čo sloh? Aj tam sa hodnotia gramatické chyby. A maturita zo SJ? Tiež sa píše sloh s hodnotia sa gramatické chyby. alebo mu maturitu netreba, stačí 3-ročne učilište bez maturity?

@anonym_autor ja tu furtprispievam,ale aspoň nie ako anonym....
A áno môžem porovnávať systém výuky keď je ľahší,tak potom prečo to tak prísne berú? Prečo dávajú diktáty? Učia sa gramatiku? Veď jednoduché. Keď ju tvoj syn nezvláda,tak bude mať horšiu známku a bodka. Pokiaľ to nechceš riešiť diagnózou,čo je naozaj divne teda pokiaľ je reálna.
Ako môže mať zo slohu 2 ???? Keď neovláda gramatiku. To je taká kravina,až ti bolí jedine,že ten sloh píše doma,to dáva zmysel. 🙃. Presne teraz písali sloh v škole. Známku je sa počet slov,gramatika a sloh,zvládnutie zadanej témy a to už od štvrtej triedy,samozrejme v škole,nikoho nezaujíma práca premotivovanej hysterické matky. A samozrejme,že tie výsledky sú fajn,lebo dieťa sa UCI. A učenie je aj dostane zlej známky. To vie každý jeden pricetny človek a následne oprávnenie snaha. A bez toho,aby mamička stála za ritou,lebo pochybujem,ze nejaký šéf bude akceptovať tvoju prítomnosť pri ospravedlovani syna pri nezvládnuti nejakej práce,lebo však iné zvláda fajn.
Píšeš,že syn má samé jednotky a dvojky,pri Tom priemere a diktoch za 5. Je to zázrak a boost ti radi byť ticho. Lenže so strednou budeš mať problém nezávidím.