Prečo sa učitelia strednej školy nechávajú oslovovať profesor?
"Akademický titul profesor je priznávaný vymenovaný prezidentom...,". Profesora na strednej škole nikto nemenuje, stačí, že na nej učí.
@jajka257 fuuuuha, ked ho vylucili z waldoru, to museli byt ina sila.... ja som totiz s waldorfom zila 11rokov, takze viem ako to funguje. A rada by som isla mrknut ucitelov do dcerinej skoly, len ma to nejako prestalo bavit, kedze je tam vkuse zmena. A nikto to nevyzaduje a ja ani nemam zaujem. Ved aj na co, teraz je to zial tak.
@hettinka nooo, si predstav, normalne pisem ospravedlnenky, ako sa pisavali, najma aby mal ucitel nejaky doklad, ja pisem sms, ked mi ostane dieta doma, ale aj tak sa musi poslat aj ospravedlnenka a je vela moznosti, preco si nechas dieta doma, napr.menzes, ked je babam zle a tak, kludne aj tri dni bez lekarskeho potvrdenia a niekedy aj viac, ja som ten pripad, ze k lekarovi, len ked je velmi zle.
@gir ja ta uplne chapem a viem ako to myslis....
Co takto osloviť ministra školstva a spytat sa ho nato? 😉
@margarita Vedúca potravín je vedúca lebo vedie a spravuje predajňu. Kňazské povolanie by malo v minulosti patričnú dôstojnosť - preto dôstojný pán. Magistra v lekárni má titul magistra farmácie. Prepáč ale tvoje vyjadrovanie mi nesedí na niekoho kto píše, že učí na VŠ. Nebudem sa rozpisovať, pretože si vôbec nepochopila zmysel otázky. Ak chceš prečítaj si moje príspevky. ja poznám význam slov a predstav si aj viacvýznamové slová ale zrejme ty sa doma nudíš, keď chodíš do postele so slovníkom (to len na odľahčenie). 😀
@maciatkolulu na našej škole môže rodič napisat len 3 dní za celý polrok dokopy.
@hettinka tak dakujem nakoniec za nasu skolu 😉 ja teda ale neviem, nam bolo povedane, ze tri dni moze ospravedlnit rodic, ospravedlnenkou a nie tlf, tlf ma informovat, alebo sms, alebo mailom, ale ospravedlnit aj pisomne, ci uz na to urceneho zositka, ziackej, alebo na papiery, ale proste pisomnou formou ospravedlnit svoje dieta a viac ako tri dni je potrebne od lekara, ale u nas pokial ucitel vie z akeho dovodu je doma dieta, tak ospravedlni hodiny, dni...nikto nas nelimitoval pol rokom, tak mate ine pravidla, dolezite je, ze dieta ospravedlni rodic, horsie je ked dieta nepoprosi rodicov, napr, dnes mi nie je dobre, bojim sa pisomky, alebo ja neviem co a svihne si to poza skolu 😀 urcite je lepsie, ked dieta s rodicom komunikuje a rodic niekedy necha doma aj len tak, dufam, ze rozumies ako to myslim. Moje velke dcery v zivote neblicovali, v zivote neboli chlastat, fajcit a to uz nie iba cigarety, mozno to je aj waldorfom v ktorom vyrastali, mozno vychovou, neviem, ale dakujem za to, ze su take a hej niekedy ostali doma len tak, ze sme si polihali vsetci v dazdivy den do pelecha a pozerali tv 😀
@maciatkolulu nechápem, na jednej strane tu prenáramne riešiš takú blbosť, ako že či na ospravedlnenku napíšeš pani XY, alebo paní učiteľka, alebo pani profesorka (čo je akože fakt jedno podľa mňa) a na druhej strane napíšeš, že nemáš záujem a na čo aj ,,, takže riešiš niečo, pričom sa ani nepokúšaš o komunikáciu s učiteľmi, ktorí sa síce možno viac striedajú, ako si bola zvyknutá, ale nehnevaj sa, kto chce, cestu do školy si nájde. ide predsa o dieťa a ak je škola nevyhovujúca, prípadne je fluktuácia učiteľov taká vysoká, že to negatívne ovplyvňuje vzdelávanie detí, tak by som to riešila na príslušnom mieste s riaditeľom. Alebo rovno vzala dieťa na takú školu, kde takéto problémy nebudem musieť riešiť.
Ak sa totiž takto striedajú, znamená to, že niečo na škole nie je v poriadku - väčšinou to je preto, že sú tam zlé vzťahy, alebo to robí riaditeľ tak, že im dáva zmluvy len na dobu určitú a po roku ich vyhodí (finančné dôvody), alebo nejaký mobbing ...
Ja si to ani neviem predstaviť, na našej škole je kolektív stabilný, jedine sme mali nejaké materské a dlhodobé PN-ky, prípadne že ide niekto do dôchodku, ale aby malo dieťa každý rok iného triedneho, to sa nestáva.
Mne sa zdá, že pre malichernosti nevidíme skutočné problémy v školách - teda či deti majú slušné prostredie, primerane zaplatených kvalitných učiteľov (aby sa nemuseli striedať každý polrok), kvalitné učebnice, dobrú stravu v jedálni a v zime teplo.
@hettinka ja ju vobec neriesim, akurat som zareagovala na temu, ze ja teda nepisem na ospravedlnenku pani profeseroka, ked nou nie je, to je vsetko. Zial skolu nemozem zmenit, je jedina v BA... a neriesim ju preto, lebo to nie je potrebne. A cestu do skoly si nemusim hladat, ja ju totiz poznam. A vobec nerozumiem, comu vlastne nerozumies ty 😀 Ja som len napisala, co pisem na ospravedlnenku a nic viac, ked mi tu bolo napisane, ze mam pisat titul, aky dotycny pedagog ma, tak ok, ja s tym problem absolutne nemam, ale rozhodne nejako extra nepatram, aky maju titul, ale vobec mi nerobi problem oslovit titulom na aky maju pravo. To je asi tak vsetko
@maciatkolulu ten ziak bola sila, uz je v pohode. Proste to s nim treba vediet. A zrazu uz nepotrebuje ukazovat aky je. Dali mu moznost sa vratit, odmietli. On ani rodiacia uz nechceli.
@jajka257 tak to bolo ich rozhodnutie, nepoznam, tak neriesim, waldorf nie je pomocna a ani specialna skola ako si vela ludi mysli, ja som bola spokojna a aj moje deti.
@zuzana76 mozno ma, ale ziaden z dotycnych ucitelov sa nemoze urazit, ked ich niekto oslovi inak, lebo profesormi ako takymi nie su. Myslim, ze takto to autorka myslela. Ono asi by si lekara neoslovila dobry den pan mastickar 😀 hoci v minulosti sa tak aj lekari oslovovali.... http://slovnik.azet.sk/synonyma/?q=mastičkár
takze je zbytocne sa chytat za slovicka, pretoze sa vzdy da nejako vykluckovat
@maciatkolulu ja si nemyslim, ze je to pomocna skola, ale nemyslim si, ze je to nejaka super nadskola😃 a to hovorim aj tohto rocnom testovani 9, kde boli o mnoho slabsi vedomstne ako ine zaznavane skoly😃
@maciatkolulu kde som povedala, ze sa urazam, alebo ktokolvek v tejto teme sa uraza, my sme len vysvetlovali, kedze zakladatelka pisala,ze nechape, preco sa to pouziva
takze sme X krat vysvetlili, preco sa to pouziva
ktorukolvek stranku, ktoru som nasla, tak slovo profesor ponuka ako vyklad a vyznam slova aj pojem - stredoskolsky ucitel, takze aj zakladatelka sa nemoze urazat, ak niekto povie - profesor na gymnaziu, sme sice na slovensku, ale ja som pouzila tie priklady zo zahranicia, aby sme vedeli, ze nie sme jedini, kde sa tieto slova pouzivaju viacvyznamovo
inak mne je toto oznacenie skor proti srsti, ked tak volali mna a mala som asi 23 rokov a ziaci - pani profesorkaaaaaaaaa, tak ma aj myklo, ale vlastne pri tejto teme som si uvedomila, ze aky je slovensky narod, trapi sa nad tym, co by ho trapit nemalo a neriesi problemy, ktore by riesit mal
@jajka257 ach jaj, nikto nikde netvrdi, ze je to nadskola, ale urcite je dobra... A to testovanie je des, viem o com hovorim, chvalabohu, ze moju dceru obislo... Inak jedno dieta mamna osemrocnej skole a druhe v na maturitnom odbore, ziadne z deti nemalo nikdy problem sa umiestnit aj na top strednych skolach. Takze tento vecny boj o tom aky je waldorf je uz dost otravny, keby neboli tieto skoly dobre, nemali by ich rakusaci, nemci, svajciari, madari a uz aj cesi tolko, len u nas v kuse nejake problemy. Predsa kazdy rodic ma pravo si vybrat, niekto chce waldorf a niekto chce mat z dietata uz v prvom rocniku dokonaleho jednotkara, ktory je nad vsetky deti a drvi sa s nim cele dni, kazdeho rozhodnutie a nikoho kvoli tomu neodsudzujem. Ale toto porovnavanie waldorfskych deti a statnych je uz fakt smiesne. Ale asi mam fakt ine deti, v 18 a 15 rokoch nechlascu, nefajcia a nechcu trcat vonku do polnoci, zahraju s malym bratom a tak.
@zuzana76 ja som netusila, ze ucis na strednej skole... 😉 a nemyslela som to na teba, ale vseobecne, ze sa nemoze ziaden profesor urazit
@maciatkolulu vies, je unavne pocuvat, ze waldorf je nieco viac. To testovanie, dakuj bohu, ze to tvoje deti nestretlo, tolko stresu v jeden den. Najhorsie je, ze nikdy nevies, na co to bude zamerane.....a potom pride zabava v porovnavani skol a zhadzovani ich odbornosti😞😞😞 nech si ludia vyberu. A nie kazdy typ skoly je vhodny pre kazdeho ziaka. Vid ten moj. Viac mu vyhovuje klasika.
@jajka257 hmmm, ja som sa nestretla ani raz s tym, zeby niekto zo skoly, tvrdil, ze sme nieco viac a ani ja som nikdy neprezentovala, ze sme nieco viac, nevidim na to totiz dovod. Presne ako pises, nie kazdemu vyhovuje...
@maciatkolulu skus si pozriet niektore diskusie, este aj ten minister to tvrdi, no proste, cele zle.....
Je to len zvyk,pokial niekomu vadi oslovovanie prof. Kludne mozete oslovit titulom 🙂 nikto vas zato hresit nemoze 🙂
@hettinka ano slecna zostava pri silnom menzese doma, ma len jeden vajecnik a od vybrania mava velke bolesti. Nie kazdy mesiac, ale casto. Nevidim dovod navstevovat gynekologa viac ako na predpisane kontroly nakolko sa nejedna o chorobny stav, ale dosledok-zrasty. A pokial ja podla skolskeho poriadku mozem ospravedlnit (max 3 dni) nevidim dovod brat decko s bolestami (o ktorych pricne vieme) k lekarovi a brat si kvoli tomu dovolenku alebo P-cko.
@hettinka prepac, teraz citam tvoje prispevky a som tak trochu mimo. Ja si myslim, ze ked ma dieta zvysenu teplotu, soplik a kasel, tak ako ty pises, nepotrebuje lekara a ma mastit do skoly, takze to je podla teba ok? To, ze mozno nakazi dalsim 10deti, mozno aj tehotnu ucitelku, to je ok, polovica z tych deti, moze virozu preskakat, druha moze skoncit s vysokymi horuckami a to, ze sa taky jedinec aj neciti dobre a potrebuje lezat ani nehovorim. A bolesti pri menzese plus necitenie sa dobre je dovod na navstevu zenskej, fuuuu. Nuz a ze viac ako dva dni doma treba ziadat riaditela? To kde ste prosim ta? Ale nevadi, nakoniec dakujem skolam, s kt.som doteraz prisla do kontaktu... Ze si mozem nechat doma decko ked sa neciti dobre, ked ma zly den, ked ma silny menzes a ani do skoly by nezasla, do konca raz mi volali, nech si po nu pridem, ze je jej zle.
A ospravedlnenky sa nevypisuju, to nie su dotazniky, ospravedlnenky sa pisu 😀 a ked aj do ziackej tak slusne napisem Vaz.pan ucitel ospravednite prosim....
@maciatkolulu v tomto mas pravdu. Aj moje ziacky, ked maju menzes ostavaju prvy den doma. A ked ho dostanu v skile, su cele zelene, vzdy volam rodicom, nech si po ne pridu, lebo nemam odvahu ich pustit same, bojim sa, ze by niekde odkvacli....
@jajka257 presne to mi aj povedala triedna, prosim pridite si pre nu, je biela ako stena ☹ chuda. Tak sa ficalo pre nu a preto ked jej zacne byt zle ostane radsej doma, nie vzdy, ale ked ma problem. a nevidim na tom nic zle
@gir fuu musim povedat kamoske, ze sa ma nasrat lebo ona je oslovovana v lekarni pani magistra hoc je PharmDr. 😀
@mojkamojka no mne zas zdviha tlak,ked ma oslovuju "pani magistra" namiesto "pani magisterka" 😲 (co ki aj tak v skole pride dost silene a neprirodzene od rodicov ...) radsej "pani ucitelka alebo pani priezvisko" nez titul,ktory mi nepatri..kto by uz len mne dal titul z farmacie 😂
@maciatkolulu ale deti už nie sú škôlkári, chorých ich do školy samozrejme neposielam, ale nebudú doma pri každom kýchnutí ... ale sú aj takí, no nazvime to úzkostliví, rodičia, čo to takto praktizujú a nechajú sa oklamať puberťákom, ako strašne chorý je, pritom cez víkend na diskotéku chodiť môže, po vonku tiež behá, ale do školy nepríde. Ako aj tie "strašne bolestivé" menzesy, kvôli ktorým slečny okamžite ležia doma na tabletkách. Ale s frajerom poobede po vonku chodiť môže. A mamička ešte aj ospravedlnenku napíše a ak sa nedá, letí k doktorke s čokoládkou, aby orazila študentský preukaz. Sorry, robím v školstve od skončenia VŠ a takých prípadov poznám na desiatky. Robia z učiteľa idiota, žiaci aj ich rodičia ... preto sme zaviedli ten limit na rodičovské ospravedlnenky, 3x a dosť.
A nehovorím, že TY si tento prípad ... len že ja takéto choroby neuznávam a nemyslím si, že moje deti nakazia takto pol školy. napr. by som ich neposlala do školy s červeným hrdlom, ani s vracačkou a hnačkou. Ale s vodnatým soplom do školy idú ... aj ja idem.

@zuzana76 ano, moje dievcata chodili do waldorfskej skoly, nieco na nepochopenie 😀 , uz su obidve na statnych strednych skolach, jeeeeej, uz rozumies a ist za ucitelom a zoznamit sa s kazdym zvlast, hmmmm, to sa dalo naozaj na waldorfe, tuto je to trosku problem, ale ok 😀 , Snad uz rozumies, preco som vychvalovala waldorf 😉 tam sa ucitelia oslovovali krstnymi menami a na druhom stupni pani ucitelka.